רהב, קומרובסקי וניצן: פופינה חוגגת עשור עם השפים המובילים

מסעדת פופינה המוערכת של שף אוראל קמחי חוגגת עשור להקמתה ומארחת שפים מובילים וחברים טובים לסדרת ארוחות ספיישל חד פעמיות
חגיגות עשור למסעדת פופינה
חגיגות עשור למסעדת פופינה | צילום: חיים יוסף
שיתוף

מסעדת פופינה המוערכת של שף אוראל קמחי מנווה צדק בתל אביב חוגגת עשור להקמתה במהלך חודש פברואר בסדרת ארוחות ספיישל עם שפים מובילים שדרכיהם הצטלבו עם פופינה במשך שנות קיומה.

במסגרת החגיגות יתארחו במסעדה השף רז רהב (7.2) שיציע תפריט פתוח בנושא זיכרונות משותפים, השף ארז קומרובסקי (20.2) שיציע תפריט סגור בן 11 מנות ושף יורם ניצן (מול ים) שיגיע עם תפריט פתוח לפסגה קולינרית חד פעמית.

עוד טעימה: מהפך בצמרת – מי המסעדה הישראלית הטובה במזרח התיכון?

מסעדת פופינה חוגגת עשור – מה בתפריט?

בארוחה הראשונה המשותפת עם שף רז רהב שהחל את דרכו המקצועית במטבח של פופינה תמצאו מנות קרפצ'יו סקלופס עם גלידת אבוקדו, פרורי לחם מתובלים ושמן סלרי; שרימפס קריסטל קצוץ דק, שמפניה ותותים; קלאמרי צלוי ומלפפון יפני ברוטב שקדים ויוזו ועוד.

בארוחת הספיישל השנייה יארח קמחי את חברו הקרוב השף ארז קומרובסקי לחגיגת טעמים משתפת של 11 מנות כמו שרימפס קריסטל עם קונפי שומר וזעפרן, תרד טורקי, ביסק שרימפס, כוסברה וצ'ילי; סלט שקדי עגל צלויים עם עלים ירוקים ולימוני מאייר צלויים; ספינג' לחי עגל עם דמי גלאס עדין ועוד הפתעות.

את חגיגות העשור תסגור ארוחה משותפת של קמחי עם השף יורם ניצן ממסעדת מול ים המיתולוגית עם שלל מנות קלאסיות מחומרי גלם מקומיים. שלושת הארוחות ילוו בתפריט ספיישל עם מבחר קוקטיילים על בסיס מקאלן.

מילים ואוכל

אם כל זה לא מספיק, השף אוראל קמחי השיק השבוע גם סדרת רשת חדשה בשם "מילים ואוכל" בה הוא מארח את השפים המובילים ואנשי קולינריה שליוו אותו לאורך חייו לבשל יחד על שיחה קצרה.

בפרק הראשון שעלה השבוע בעמוד היוטיוב של קמחי מתארח השף רז רהב לשיחה על זיכרונות משותפים וגם הכנת מהירה של המבורגר שרימפס בלחמנייה מאודה.

מסעדת פופינה – מה יש לזלול?

שף אוראל קמחי מחזיק ברקורד קולינרי מרשים מהתמחות במסעדת ארזק בסאן סבסטיאן, עבודה אצל ג'ואל רובושון בפריז ובמסעדת קלבייר בירושלים. את פופינה הוא פתח בשנת 2013 בבניין אבן עתיק עם שאיפה לייצר דיאלוג עם הסועדים דרך המטבח הפתוח המוצב במרכז המסעדה.

התפריט במקום מתחלק למנות ראשונות, ביניים ועיקריות. בראשונות תמצאו בין השאר טרטר ירקות שורש עם בלסמי מיושן 5 שנים, ערמונים, אספרגוס, "חמאת" קשיו וקרם גזר-חרדל; קרפצ'יו קולורבי צלוי על מלח עם שמן זית-יוזו, עירית קצוצה, קינואה פריכה ופרמזן; סשימי טונה עם ויניגרט הדרים, קינואה פריכה וגלייז סויה ועוד (69-84 ש"ח)

במנות הביניים תמצאו למשל המבורגר שפונדרה בלחמנייה מאודה עם תבשיל צלעות בקר, איולי ריבת בצל וחרדל, חסה פריכה ובצל סגול מוחמץ; פיצה פירות ים עם שרימפס, סקאלופ, קרם גבינת עזים, טימין ושמן צ'ילי אדום (78-82 ש"ח).

באגף העיקריות מציעים בפופינה מנות כמו רביולי ריבת דלעת וכבד אווז עם שקדים קלויים, בלסמי מיושן 5 שנים וקציפת כמהין; פילה בר ים מאודה עם אורז אסור, ברוקולי, באק צ'וי וחמאת כורכום טרי; לחי עגל בבישול ארוך עם גראטן תפוחי אדמה, דמי גלאס, צנונית וסלרי ועוד (138-158 ש"ח).

חגיגות עשור לפופינה | במהלך חודש פברואר | אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב | הזמנות בטלפון03-5757477 ובאתר

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments