פורט שף בנמל תל אביב: פסטיבל אוכל לפודיז אמיתיים

אורי בורי, טום אביב, אבי לוי ועוד שלל שפים מובילים יחגגו בנמל תל אביב את "פורט שף" - פסטיבל אוכל עם יותר מ-50 מנות ושיתופי פעולה מסקרנים.
שף טום אביב בפסטיבל פורט שף בנמל תל אביב
שף טום אביב בפסטיבל פורט שף בנמל תל אביב | צילום: קובי מהגר

דמיינו את זה: אתם הולכים על הדק בנמל תל אביב, ריח המלח מהים מתערבב עם ניחוח קבב דייגים שמתפצפץ על הגריל ומישהו לידכם מנסה לאזן כוס סנגריה קרה, ספינג’ בורגר וגלידת זעתר בלי ששום דבר יתפזר לכל עבר.

זה הוייב של "פורט שף", פסטיבל אוכל מסקרן במיוחד שישתלט על הנמל בין ה-14 ל-24 ביולי (לא כולל שבת וראשון).

שפים ישראלים מובילים, פודיז ששוברים את הרשת ומסעדות שוות מתחברים ליצור ביסים שתדברו עליהם עד הקיץ הבא. מוכנים לזלול?

 

חגיגה קולינרית של שיתופי פעולה

"פורט שף" הוא כמו טינדר לקיבה – מפגשים לא צפויים שמייצרים ניצוצות. תחשוב על אורי ירמיאס, הלא הוא "אורי בורי", האגדה מעכו, שמגיע למסעדת יוליה עם סשימי טונה שמרגיש כמו צלילה לים. או תמרה אהרוני שמשוטטת בין דוכני השוק ומכינה קטאייף נקטרינות שגורם לך לרצות לחבק אותה.

עם יותר מ-50 מנות חדשות שנולדו משיתופי פעולה כאלה ועם המוני מבקרים שצפויים להגיע, הנמל הופך לחוויה שבה כל ביס הוא סיפור.

ספינג' בורגר של אבי לוי. בפורט שף בנמל תל אביב
ספינג' בורגר של אבי לוי. בפורט שף בנמל תל אביב | צילום: קובי מהגר

מה בתפריט? תתכוננו לבחירות קשות

עם 13 מסעדות ודוכנים, תצטרכו מפה ותוכנית כדי לנווט בין כל הטעמים. הנה המנות שכבר גורמות לנו לרייר:

  • יוליה עם אורי ירמיאס: מביאים וייב ימי מעכו עם סשימי טונה וסורבה ווסאבי (82 ש"ח), קוקי סאן ז’אק עם פירה ארטישוק ירושלמי (84 ש"ח), תמנון עם זוקיני ועראק (86 ש"ח, חצי מנה ב-45 ש"ח בטייק אווי), ובר-ים במחבת עם שום, צ’ילי ואנשובי (138 ש"ח).
  • הסוכה הלבנה עם טום אביב: מחצינים אנרגיה תל אביבית עם טרטר זעתר ים תיכוני (78 ש"ח), סלט אבטיח יאסו בוויניגרט עגבניות (64 ש"ח), קבב דייגים עם ירקות שרופים (118 ש"ח), שניצל סלמון XL (99 ש"ח), ופישבורגר או פיתה מעורב תל אביבי עם עמבה (45 ש"ח בטייק אווי).
  • רשל עם אבי לוי (כשר): מגישים מסורת מרוקאית-ירושלמית עם סביצ’ה פרידה עם שערות קדאיף ושמן כוסברה (79 ש"ח), ספינג’ בורגר עם קציצת אנטרקוט ובצל מקורמל (95 ש"ח), ושחמה ובסלה עם אסאדו וקרמל מלוח (89 ש"ח).
  • שוק הנמל עם תמרה אהרוני: הופכים את השוק לסיור טעימות עם סנגריה מפירות קיץ (28 ש"ח), סלט תפוחי אדמה והרינג (35 ש"ח, 39 ש"ח בטייק אווי), מק אנד צ’יז עם תירס מתוק (45 ש"ח), מק אנד צ’יז קרבונרה (55 ש"ח), קממבר אפויה עם דבש (45 ש"ח), פיצה תפוחי אדמה עם קרם צ’יז (45 ש"ח), קטאייף נקטרינות עם גלידת עזים (35 ש"ח), וגספצ’ו עם טרטר דג.
  • קפה נמרוד עם מאור בצלאל: מציגים תפריט שצועק ויראלי עם סלט כרובית ועגבניות שרי (63 ש"ח), קנלוני תרד וריקוטה ברוטב רוזה (74 ש"ח), טירמיסו קלאסי (45 ש"ח), קסטת דובאי עם קדאיף ופיסטוק (48 ש"ח), קרואסונים (סלמון, ביצים, או בשר מפורק) או עוגת גבינה באסקית (45 ש"ח בטייק אווי).
  • בני הדייג עם רותם בן מויאל: מציתים נוסטלגיה ימית עם פרנה קציצות דגים בנוסח מוגדור (45 ש"ח), פיש אנד צ’יפס קריספי (65 ש"ח), בורגר דג עם קולסלואו (85 ש"ח), ושקשוקת דג לבן עם טחינה (45 ש"ח בטייק אווי).
  • פיצה פורמנס עם מסימיליאנו די מטאו (כשר): מפתים עם פיצה קפריצ’יוזה עם ארטישוק, פטריות וזיתים (89 ש"ח/57 ש"ח) שמרגישה כמו טיול ברומא.
  • תריסר עם מיכל אפשטיין: מזכירים ביתיות עם טוויסט של דיזנגוף – אספרגוס עם קציפת קיסר (74 ש"ח), בצלים מזוגגים עם גלידת פרמזן (78 ש"ח), וקינוח דלעת מתוק-מלוח (54 ש"ח).
  • גלידת נווה צדק עם נטע סלונים: רוקחים קינוחים עם חצי זעתר, חצי חוצפה – קוקילידת סטרופוופל (29 ש"ח) בטעמי מסקרפונה דובאי, סנט אונורה, יוגורט זעתר ושמן זית, או סורבה מנגו-ליים-צ’ילי, וגלידה בגביע/כוס (23-33 ש"ח).
  • מייזון קייזר עם תומר אומנסקי: משלבים קלאסיקה צרפתית עם נגיעה ישראלית – מגדל אלפחורס (34 ש"ח), שוקו-במבה עם בראוניז ומוס (37 ש"ח), וניל-ברולה עם קרמל (37 ש"ח), וטארט גבינה עם פירות יער (37 ש"ח).
  • אגאדיר עם טומאס יול: מציעים המבורגרים עם וייב של מסיבה – מאדאם בורבון עם בצל פריך וגבינה נמתחת (69 ש"ח), קונוס עוף באפלו חריף (45 ש"ח), וכנפיים קאריביות עם סלסת אננס (45 ש"ח).
  • פיתה מונטנה עם תומר תומס (כשר): ממלאים פיתות שגורמות לתורים – פיתה מרגז עם ירקות על האש (45 ש"ח), פיתה קבב עם טחינה ועמבה (45 ש"ח), ושווארמה כרובית עם חמוצים (39 ש"ח).
  • קפה לנדוור עם מעין שטרודל: משחזרים קלאסיקה תל אביבית עם לינגוויני בקרם תירס (69 ש"ח), פוקאצ’ה בוראטה עם נקטרינות וארטישוק (56 ש"ח), רוזלך קרואסון שקדים עם גלידת וניל (45 ש"ח), וגראטן תפוחי אדמה מעוך (45 ש"ח בטייק אווי).

 

אורי ירמיאס (אורי בורי) בפסטיבל פורט שף נמל תל אביב
אורי ירמיאס (אורי בורי) בפסטיבל פורט שף נמל תל אביב | צילום: קובי מהגר

 

שוקינוחים, לילה לבן ופעילויות לילדים

"פורט שף" הוא לא רק אוכל – זו חגיגה תל אביבית שמביאה המונים לנמל. תסמן ביומן:

  • שוק בצהוב ואדום (19.7): דוכנים בשוק הנמל עם ארנצ’יני תירס, שייק אבטיח, קרפלעך דובדבנים, ובננה ספליט שצועק קיץ.
  • שוק בלבן (25-26.7): לכבוד הלילה הלבן, תמצא פסטה קאצ’ו א פפה, ברוסקטות פטריות ביין לבן, פלטות גבינות ויין, קינוחי שוקולד לבן, מרשמלו בעבודת יד, ובורקסים שדורשים צילום.
  • לילה לבן (26.7): מסיבת קצף ברחבת המזרקה (17:00-20:30) עם די ג’יי, סדנאות בישול ויצירה, ומופעי רחוב על הדק המרכזי (16:30-20:00).
  • שוקינוחים (16-17.7, 23-24.7): ערבים מתוקים בשוק הנמל עם למינגטון אוסטרלי, כנאפה לבנונית, קרם ברולה, פנקייקים טריים, גלידות, וממתקים צבעוניים שיכריחו אתכם לשבור את הדיאטה.
  • פעילויות לילדים: סדנאות בישול ויצירה לילדים ומופעי רחוב לאורך האירוע, כי גם הקטנים צריכים ליהנות..

 

מתי ואיפה?

14-24 ביולי 2025 (לא כולל שבת 19.7 וראשון 20.7), נמל תל אביב

שעות: שני-חמישי 12:00-22:00, שישי 10:00-15:00, לילה לבן (26.7) 12:00-חצות

פרטים נוספים באתר ToMix

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מסעדת אריא חוגגת יום הולדת 11
חגיגה בוכרית, ארוחת שף וערב קינוחים: מסעדת אריא חוגגת 11
אירועים קולינריים
גלידת פיסטוק של אוטלו ג'לטו בנמל תל אביב
אוטלו ג'לטו בנמל ת"א מציעה פנטזיה בגביע גלידה
חדשות האוכל
מסעדת a של שף יובל בן נריה חוגגת שנה
תפריט טעימות זוגי וארוחה ב-1,200 ש"ח: מסעדת a חוגגת שנה
חדשות האוכל
פסטיבל האוכל הכשר בבית שמש
למהדרין: פסטיבל האוכל הכשר חוזר לפופ אפ בבית שמש
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
כוסות בירה ויינשטפן
מי צריך את מינכן: פסטיבלי בירה סטייל אוקטוברפסט (וגם וויסקי) בישראל
אירועים קולינריים
מתכננים לחגוג את אוקטוברפסט? פסטיבלי הבירה הלוהטים של סתיו 2025 בישראל: ת"א, חיפה, ב"ש ועוד. כל התאריכים, המחירים והפרטים כאן. מדריך מתעדכן. >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
גז, חשמליות או אינדוקציה: איך לבחור כיריים מתאימות עבורכם
טיפים למטבח
זה עובד: כך תמנעו מעור של דג להידבק למחבת
טיפים למטבח
טיפ מבריק: איך לנקות שיש אבן קיסר בדרך הנכונה
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל