איך לחמם שאריות פסטה
קרדיט תמונה – מערכת לזלול
שיתוף

תוכן עניינים

אנחנו לא מכירים הרבה זללנים שלא אוהבים פסטה. לכל אחד יש את סוג הפסטה האהוב עליו, הרוטב שהוא לא יכול בלעדיו והתוספות שעושות את המנה מירקות וגבינות ועד לבשר.

מבחינתנו אין זמן לא נכון לפסטה, כך שככל הנראה תמיד תמצאו סיר עם שאריות פסטה במקרר שאפשר לחמם ולזלול בכל שעה של היום. אם גם לכם יש סיר פסטה במקרר מארוחת ליל אמש ואתם רוצים לדעת מה הדרך הטובה ביותר לחמם פסטה ולשמור על טעמיה ככל האפשר, הגעתם למקום הנכון.

עוד טעימה: איך לחמם עוף מהמקרר בדרך הנכונה

איך לחמם שאריות פסטה – השיטות המובילות

אספנו את כל השיטות המובילות לחימום פסטה מחדש עם או בלי רוטב שיעניקו לכם פסטה טעימה כמעט כמו בפעם הראשונה.

עוד טעימה: הטריק שמבטיח אורז אחד אחד בכל פעם

חימום פסטה על הכיריים

שיטה זו מומלצת בעיקר לחימום שאריות פסטה שכבר עורבבו עם רוטב כמו פסטה אלפרדו או ספגטי בולונז. בנוסף, השיטה קלה ומהירה לביצוע ומצריכה רק כיריים ומחבת.

1. חממו מחבת על אש בינונית-נמוכה והוסיפו מעט שמן זית או חמאה.
2. הוסיפו את הפסטה למחבת וערבבו היטב.
3. אם הרוטב סמיך או יבש, הוסיפו מעט מים, ציר או שמנת על מנת לדלל אותו.
4. בשלו כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהפסטה חמה והרוטב מבעבע.

חימום פסטה במחבת מאפשר לפסטה ולרוטב להתחמם יחד ולהתאחד שוב. החום העדין יחסית מאפשר לפסטה לא להתבשל יתר על המידה ולהפוך לעיסתית. בנוסף, ההוספה של השמן עוזרת למנוע מהפסטה להידבק לעצמה והוספת נוזלים מסייעת בהשבת לחות וקרמיות לרוטב.

הקפידו להשתמש במחבת גדולה מספיק לשאריות הפסטה בכדי לוודא חימום אחיד ולהימנע מהיווצרות גושים. וודאו שימוש באש נמוכה עד בינונית והנמיכו אותה אם הרוטב מתחיל לרתוח.

עוד טעימה: איך לחמם פיצה מאתמול במהירות ובקלות

חימום פסטה בתנור

שיטה זו מיועדת בעיקר לחימום פסטה שנאפתה בתנור כמו לזניה או קנלוני אך ניתן להיעזר בה גם לחימום כמויות גדולות של פסטה שלא נכנסות במחבת. השיטה הזו מצריכה יותר זמן וגם דורשת כלים מתאימים בתנור וחימום נייר כסף, פעולה שאנחנו מעדיפים להימנע ממנה לרוב.

1. חממו את התנור ל-18פ מעלות ושמנו תבנית או כלי מתאים לשימוש בתנור.
2. העבירו את שאריות הפסטה לתבנית ופזרו בשכבה אחידה.
3. כסו מלמעלה עם נייר אלומיניום בכדי למנוע מהפסטה להתייבש בתנור.
4. אפו כ-20 דקות עד שהפסטה חמה, הסירו את נייר הכסף ואפו למשך 5 דקות נוספות אם תרצו להשחים את המנה מלמעלה.

חימום פסטה בתנור מיועדת כאמור לרוב לפסטות שנאפו מראש בתנור, כך שהחימום מחדש מחקה את הפעולה המקורית עם חום אחיד ויציב שמחמם את הפסטה תוך כדי שמירה על הלחות ומבלי לייבש אותה.

אם הפסטה יבשה או עם מעט מדי רוטב לפני שהכנסתם אותה לתנור, הוסיפו מעט נוזל לפני כמו מים, ציר, שמנת או רוטב עגבניות. אם הפסטה יצאה הרגע מהמקרר, תנו לה להגיע לטמפרטורת החדר במשך רבע שעה לפני האפייה.

חימום פסטה במיקרוגל

שיטה זו טובה לחימום מנות קטנות של פסטה עם מעט רוטב יחסית. היא גם יעילה למי שאין לו גישה לכיריים או תנור או סתם מעוניין לזלול את מנת הפסטה שלו כמה שיותר מהר. רצוי להשגיח על הפסטה בזמן החימום במיקרו בכדי לוודא שהיא לא מתבשלת יתר על המידה והופכת קשה או למרקם גומי.

1. הניחו את שאריות הפסטה בקערה מתאימה לחימום במיקרוגל והוסיפו מעט מים בכדי ליצור אדים בתהליך הבישול ולהעניק לחות לפסטה.
2. כסו את הקערה עם מכסה או נייר מגבת לח על מנת ללכוד את הלחות בתוך הקערה.
3. הפעילו את המיקרוגל למשך דקה על עוצמה גבוהה וערבבו היטב. חזרו על התהליך עד שהפסטה חמה ורכה אך לא עיסתית.
4. הוסיפו מעט רוטב, גבינה, שמן זית או חמאה בהתאם לבחירתכם והגישו.

חימום מחדש של פסטה במיקרוגל יעיל במיוחד בעיקר בגלל השימוש במים והאדים שמבשלים את הפסטה בצורה אחידה ומעניקים לה לחות שמונעת מהפסטה להתייבש או להתקשות.

הקפידו להשתמש בכלי מתאים לחימום במיקרוגל גדול מספיק לכמות הפסטה שאתם מחממים כדי לוודא חימום אחיד ומלא ללא בלגן וכתמים מיותרים. ערבבו את הפסטה לאחר דקה בכל פעם כדי לוודא חימום אחיד.

חימום פסטה במים רותחים

שיטה זו יעילה לחימום פסטה ללא רוטב שנשמרה במקרר. היא קלה, יעילה לביצוע ומהירה במיוחד ומצריכה רק סיר עם מים רותחים ומסננת.

1. הביאו סיר גדול עם מלח לרתיחה על אש גבוהה.
2. הניחו את שאריות הפסטה ללא רוטב במסננת וטבלו בסיר המים הרותחים למשך 30 שניות.
3. סננו את הפסטה היטב וערבבו עם רוטב ותוספות לבחירתכם.

חימום פסטה במים רותחים יחמם את שאריות הפסטה במהירות ובצורה אחידה מבלי לשנות את המרקם או הטעם ומבלי לבשל אותה יתר על המידה.

הקפידו להשתמש בסיר גדול ומסננת גדולה מספיק שיאפשרו לפסטה להתבשל בצורה אחיה ומהירה ולמנוע ממנה להידבק לעצמה. וודאו לא להשאיר את הפסטה ליותר מחצי דקה במים הרותחים בכדי להימנע משינויים במרקם.

יש לכם טיפ מנצח משלכם לחימום שאריות פסטה מהמקרר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס