נחשף המתכון הרשמי לכדורי בשר שבדיים של איקאה

כדורי בשר השבדיים שנמכרים במסעדות של איקאה נחשבים לאחת המנות המוכרות בעולם המערבי. בעקבות הקורונה חושפת איקאה את המתכון שתוכלו להכין בבית.
כדורי בשר שבדיים של איקאה
כדורי בשר שבדיים של איקאה
שיתוף

אם מחפשים יתרונות למגפת הקורונה, אפשר למצוא אותם למשל בתופעה הנפוצה לאחרונה של חברות המחליטות לפרסם מתכונים למנות אייקוניות אותן נהגו להגיש במסעדות השייכות להן.

מתכונים שנשמרו כסודות כמוסים במשך עשורים הופכים כעת לנחלת הכלל, כדי שאלו לטענת החברות, יוכלו להמשיך להנות מהמנות האהובות עליהם גם בהכנה ביתית בבידוד.

המצטרפת הטרייה לטרנד היא חברת איקאה העולמית שהחליטה לפרסם את המתכון שלה למנה המיתולוגית והפופולרית הנמכרת במסעדה של חנויות הרשת – כדורי בשר שבדיים.

כראוי לאיקאה, הוראות ההכנה למתכון כתובות בנוסח פשוט של צעד אחר צעד וצירפו תרשים המזכיר את התרשימים בעלוני הרכבת הרהיטים של החברה.

קראו עוד: חדש – כדורי בשר טבעוניים של איקאה

"להישאר בבית יכול להיות קשה, אבל אנחנו רוצים לעזור ולעשות את החיים של כולם לקצת יותר קלים ומהנים", אמרה לורנה לורידו, מנהלת המזון של איקאה לרגל פרסום המתכון.

מתכון: כדורי בשר שבדיים של איקאה

כדורי בשר שבדיים של איקאה
כדורי בשר שבדיים של איקאה

מרכיבים: כדורי בשר
ל-16-20 כדורי בשר

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 250 גרם בשר חזיר טחון
  • בצל אחד קצוץ דק
  • שן שום כתושה
  • 100 גרם פירורי לחם
  • ביצה
  • 5 כפות חלב מלא
  • מלח ופלפל בנדיבות

מרכיבים: רוטב קרמי

  • מעט שמן
  • 40 גרם חמאה
  • 40 גרם קמח לבן
  • 150 מ"ל ציר ירקות
  • 150 מ"ל ציר בקר
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • כפית חרדל דיז'ון

הוראות הכנה:

  • כדורי בשר: שלבו את בשר הבקר עם בשר החזיר וערבבו בעזרת האצבעות בכדי להפריד גושים. הוסיפו את הבצל, שום, פירורי לחם וביצה וערבבו. הוסיפו את החלב ותבלו עם מלח ופלפל.
  • עצבו את התערובת לעיגולים קטנים, הניחו על מגש, כסו והעבירו למקרר למשך שעתיים להתייצבות.
  • במחבת, חממו שמן על אש בינונית. כשהשמן חם, הוסיפו את הקציצות וטגנו עד השחמה מכל הצדדים.
  • כשהקציצות השחימו, העבירו אותם לכלי חסין חום, כסו ואפו בתנור למשך 30 דקות על 180 מעלות.
  • רוטב קרמי: המיסו חמאה במחבת. הוסיפו למחבת את הקמח וערבבו בעזרת מטרפה במשך 2 דקות. הוסיפו את ציר הירקות וציר הבקר והמשיכו לערבב. הוסיפו את השמנת המתוקה, הסויה והחרדל. הביאו לרתיחה עדינה עד שהרוטב מסמיך.
  • הגישו עם תפוחי אדמה אפויים או פירה.
  • בתאבון!
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.