נחשף המתכון הרשמי לכדורי בשר שבדיים של איקאה

כדורי בשר השבדיים שנמכרים במסעדות של איקאה נחשבים לאחת המנות המוכרות בעולם המערבי. בעקבות הקורונה חושפת איקאה את המתכון שתוכלו להכין בבית..
עדכונים טעימים למייל!

אם מחפשים יתרונות למגפת הקורונה, אפשר למצוא אותם למשל בתופעה הנפוצה לאחרונה של חברות המחליטות לפרסם מתכונים למנות אייקוניות אותן נהגו להגיש במסעדות השייכות להן.

מתכונים שנשמרו כסודות כמוסים במשך עשורים הופכים כעת לנחלת הכלל, כדי שאלו לטענת החברות, יוכלו להמשיך להנות מהמנות האהובות עליהם גם בהכנה ביתית בבידוד.

כדורי בשר שבדיים של איקאה
כדורי בשר שבדיים של איקאה | תמונה: מערכת לזלול

המצטרפת הטרייה לטרנד היא חברת איקאה העולמית שהחליטה לפרסם את המתכון שלה למנה המיתולוגית והפופולרית הנמכרת במסעדה של חנויות הרשת – כדורי בשר שבדיים.

כראוי לאיקאה, הוראות ההכנה למתכון כתובות בנוסח פשוט של צעד אחר צעד וצירפו תרשים המזכיר את התרשימים בעלוני הרכבת הרהיטים של החברה.

קראו עוד: חדש – כדורי בשר טבעוניים של איקאה

"להישאר בבית יכול להיות קשה, אבל אנחנו רוצים לעזור ולעשות את החיים של כולם לקצת יותר קלים ומהנים", אמרה לורנה לורידו, מנהלת המזון של איקאה לרגל פרסום המתכון.

מתכון: כדורי בשר שבדיים של איקאה

מרכיבים: כדורי בשר
ל-16-20 כדורי בשר

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 250 גרם בשר חזיר טחון
  • בצל אחד קצוץ דק
  • שן שום כתושה
  • 100 גרם פירורי לחם
  • ביצה
  • 5 כפות חלב מלא
  • מלח ופלפל בנדיבות

מרכיבים: רוטב קרמי

  • מעט שמן
  • 40 גרם חמאה
  • 40 גרם קמח לבן
  • 150 מ"ל ציר ירקות
  • 150 מ"ל ציר בקר
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • כפית חרדל דיז'ון

הוראות הכנה:

  • כדורי בשר: שלבו את בשר הבקר עם בשר החזיר וערבבו בעזרת האצבעות בכדי להפריד גושים. הוסיפו את הבצל, שום, פירורי לחם וביצה וערבבו. הוסיפו את החלב ותבלו עם מלח ופלפל.
  • עצבו את התערובת לעיגולים קטנים, הניחו על מגש, כסו והעבירו למקרר למשך שעתיים להתייצבות.
  • במחבת, חממו שמן על אש בינונית. כשהשמן חם, הוסיפו את הקציצות וטגנו עד השחמה מכל הצדדים.
  • כשהקציצות השחימו, העבירו אותם לכלי חסין חום, כסו ואפו בתנור למשך 30 דקות על 180 מעלות.
  • רוטב קרמי: המיסו חמאה במחבת. הוסיפו למחבת את הקמח וערבבו בעזרת מטרפה במשך 2 דקות. הוסיפו את ציר הירקות וציר הבקר והמשיכו לערבב. הוסיפו את השמנת המתוקה, הסויה והחרדל. הביאו לרתיחה עדינה עד שהרוטב מסמיך.
  • הגישו עם תפוחי אדמה אפויים או פירה.
  • בתאבון!

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

להפוך סטייק פעם אחת או יותר?

הופכים עליהם: כמה פעמים באמת צריך להפוך סטייק?

מדריכים וטיפים
חיים כהן וישראל אהרוני מבשלים בדיקסי

מפגש פסגה: ישראל אהרוני וחיים כהן מבשלים במסעדת דיקסי

חדשות האוכל
פסטיבל אוכל טורקי בבת ים

לראשונה: פסטיבל אוכל טורקי בבת ים

אירועים ופסטיבלים
ריב אנטרקוט של מקדונלד'ס - טל ועידו מוסרי

איחוד מרגש: מקדונלד'ס משיקה את סדרת ריב אנטרקוט החדשה

חדשות האוכל

טרי מהתנור

תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל

לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד

חדשות האוכל
מסעדת פאסטל המוערכת משיקה שיתוף פעולה חדש עם מוזיאון תל אביב בדמות תפריט קינוחים יצירתי במיוחד. זה מה שתוכלו לזלול >>
מרק ירקות לשבירת צום יום כיפור

5 מאכלים מומלצים לשבירת צום יום כיפור שלא מכבידים על הבטן

מדריכים וטיפים
בכדי הימנע מבעיות עיכול לאחר יום כיפור, חשוב לשבור את הצום בצורה נכונה ולהקפיד על מזונות מתאימים. אספנו 5 מאכלים שכדאי לצרוך לאחר הצום. >>

מדריכים שאהבתם

זו הדרך להכין מקושקשת אוורירית ורכה במיקרוגל

מדריכים וטיפים

זו הדרך הנכונה לשמור רוזמרין טרי לאורך זמן

מדריכים וטיפים

מה לזלול?