איך לחמם פסטה ברוטב שמנת בלי לסיים עם שלולית של שמן

יש דרך נכונה לחמם פסטה ברוטב שמנת ולשמור עליה קרמית ממש כמו בפעם הראשונה. מדריך צעד אחר צעד, שיטות חימום שונות וטיפים למתקדמים.
עדכונים טעימים למייל!

חימום פסטה ברוטב שמנת יכול להרגיש פעמים רבות כמו הימור קולינרי. הניסיון לשמור על המרקם ועל פרופיל הטעמים הייחודי מסתיים לא פעם במפח נפש עם רוטב שבור ושמנוני, לא משנה אם מדובר בפטוצ'יני עם רוטב אלפרדו עשיר מהארוחה של ליל אמש או פנה ברוטב שמנת פטריות מארוחת הצהריים.

בשונה מרטבים על בסיס עגבניות, רוטב שמנת נחשב עדין יותר ודורש גישה שונה לחלוטין בכל מה שקשור לחימום נכון. במדריך הבא נגלה איך לחמם פסטה שמנת בקלות ובמהירות, נציע שיטות אלטרנטיביות לחימום פסטה ונחשוף טיפים שיעזרו לכם להשיג את האיזון המושלם בין טעם למרקם.

איך לחמם פסטה שמנת
איך לחמם פסטה שמנת

מה גורם לרוטב שמנת להישבר?

מה שהופך רוטב שמנת לכל כך בעייתי לחימום הוא השילוב בין שומנים חלביים, לעיתים גבינות ומדי פעם גם קמח, תערובת שיכולה להיות רגישה לחום וטמפרטורות גבוהות. בחימום יתר, רוטב שמנת יתחיל להיפרד וישאיר בריכה של שמן ורוטב גושי. תופעה זו מתרחשת כשהחום הגבוה גורם לחלבונים בשמנת להיקרש ולאמולסיה של השומנים והנוזל להתפרק.

הסוד לחימום פסטה ברוטב שמנת

בכדי להצליח לחמם כראוי פסטה ברוטב שמנת, חובה לשמור על חימום עדין לאורך כל התהליך. החימום העדין מאפשר לרוטב להתחמם לאט מבלי להגיע לנקודה בה החלבונים מתחילים להיפרד. תוספת של מעט נוזלים – כמו חלב,, שמנת או אפילו מי פסטה – יכולה לעזור לשמור על המרקם של הרוטב. לכן, בכל פעם שאתם מחממים פסטה ברוטב שמנת, חשוב לשמור על סבלנות. האצה של התהליך עם חום גבוה תוביל לרוב למפח נפש.

הכנות מקדימות

עוד לפני שנחמם את הפסטה, כדאי לדעת איך לאחסן את שאריות פסטה ברוטב שמנת בצורה נכונה. הקפידו להעביר את הפסטה לקופסה מתאימה, לא יותר משעה לאחר ההכנה ולשמור את הפסטה בכלי אטום במקרר בטמפרטורה של 4 מעלות ומטה.

מומלץ להוציא את הפסטה מהמקרר כחצי שעה לפני החימום בכדי לאפשר לה להגיע לטמפרטורת החדר. שלב זה יבטיח עלייה הדרגתית בטמפרטורה ויאפשר חימום אחיד יותר. שקלו גם להוסיף רכיבים טריים לפסטה בעת החימום מחדש בכדי להוסיף רעננות. מעט עשבי תיבול, גבינה מגורדת או פלפל שחור טרי יסייעו להחזיר למנה את טריותה.

עוד טעימה: כמה זמן מותר לשמור פסטה שמנת במקרר?

איך לחמם פסטה ברוטב שמנת?

חימום במחבת

חימום פסטה במחבת על הכיריים מאפשר לפסטה להתחמם בצורה אחידה ולשמור על מרקם קרמי.

  1. העבירו את הפסטה למחבת והוסיפו מעט חלב או שמנת.
  2. חממו על אש נמוכה עד בינונית תוך כדי ערבוב כ-5-10 דקות, תלוי בכמות.

חימום בתנור

חימום פסטה ברוטב שמנת בתנור הוא פתרון טוב כשאתם צריכים לחמם כמויות גדולות יותר.

  1. חממו תנור ל-190 מעלות והעבירו את הפסטה לכלי בטוח לשימוש בתנור.
  2. הוסיפו מעט חלב או שמנת וכסו עם נייר אלומיניום בכדי לשמור על הלחות.
  3. חממו במשך 20 דקות תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות בכדי למנוע חימום יתר.
  4. אם הפסטה מתייבשת, הוסיפו עוד נוזלים וערבבו שוב עד חימום מלא.

חימום במיקרוגל

מי שמחפש פתרון מהיר ונוח יותר, יכול לחמם פסטה ברוטב שמנת גם במיקרוגל. שיטה זו מתאימה בעיקר לחימום כמויות קטנות יותר.

  1. העבירו את הפסטה לכלי בטוח לשימוש במיקרוגל.
  2. הוסיפו מעט חלב או שמנת וכסו חלקית עם מכסה מתאים למיקרו בכדי לאפשר לאדים לברוח.
  3. חממו על חום בינוני בסבבים של 30 שניות וערבבו בין סבב לסבב עד חימום מלא ואחיד.

עוד טעימה: מה עושים עם פסטה שבושלה יותר מדי?

השיטה המנצחת

מבין השיטות, חימום הפסטה במחבת על הכיריים יאפשר לכם שליטה טובה יותר על התהליך עם חימום הדרגתי שהכרחי על מנת לשמור על המרקם הקרמי. על ידי הערבוב התדיר, תוכלו גם להבטיח פיזור אחיד של החום ולמנוע אזורים חמים מדי שעלולים לגרום לרוטב להישבר. שיטה זו גם מאפשרת גמישות בהתאמת גובה הלהבה והוספת נוזלים תוך כדי החימום בכדי להבטיח את המרקם הרצוי.

אמנם שימוש בתנור יעיל לחימום כמויות גדולות יותר של פסטה ברוטב שמנת, אך עלול להסתיים בחימום לא אחיד כמו במחבת. שימוש במיקרוגל לעומת זאת אמנם נחשב פתרון מהיר במיוחד אך עלול להוביל לאזורים חמים מדי, מה שמוביל להיפרדות ושבירת הרוטב.

יש לכם טיפ מנצח לחימום פסטה שמנת בלי לשבור את הרוטב? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טעויות נפוצות בבישול פסטה

כל הטעויות הנפוצות בבישול פסטה ואיך תמנעו מהן

מדריכים וטיפים
איך לחמם אוכל במיקרוגל בצורה אחידה

שוב קר באמצע? חיממתם אוכל במיקרוגל לא נכון כל הזמן הזה

מדריכים וטיפים
איך למנוע מפסטה להידבק לעצמה

השיטה שעובדת: איך למנוע מפסטה להידבק לעצמה?

מדריכים וטיפים
איך להתאים רוטב לפסטה?

איך להתאים רוטב לפסטה: המדריך השלם

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף

עוגיות בבוקר, חביתה בערב: המטבח שלפני ה-7.10 בתערוכה חדשה

חדשות האוכל
אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת יום השנה ל-7.10 תערוכה חדשה בשם "מטבח מעבר: לבשל בית", המוקדשת לגעגוע למטבח הביתי של מפוני המלחמה >>
נאיפה מולא מארחת לארוחה אינטימית בביתה

במטבח של נאיפה מולא: ארוחות אינטימיות אצל השפים הגדולים בישראל

אירועים ופסטיבלים
מתומר טל ורותי ברודו ועד לנאיפה מולא ומושיקו גמליאל: סן פלגרינו משיקים סדרת ארוחות פיין דיינינג אינטימיות בבתי השפים המובילים בישראל >>

מדריכים שאהבתם

החביתה שוב נדבקת למחבת? זה מה שאתם עושים לא נכון

מדריכים וטיפים

הסוד לאוזני המן שלא נפתחות באפייה

מדריכים וטיפים

מה לזלול?