כולנו מכירים את זה. בישלנו סיר אורז שלם ויום למחרת רצינו לחמם לעצמנו מנה קטנה במהירות במיקרוגל. הבעיה היא שפעמים רבות אורז שחומם במיקרוגל מתקשה ומתגבש והופך ליבשושי.
אמנם יש את השיטה המוכרת של הוספת מעט מים לאורז אך מסתבר שיש דרך מהירה וקלה שלא רק תחמם ותרטיב מעט את האורז הקר שלכם אלא ממש תאדה אותו כאילו הרגע בישלתם סיר חדש.
הטריק הפשוט ומשנה החיים נחשף בסרטון טיקטוק כבר בשנה שעברה וצבר מאז אין ספור צפיות ותגובות כשמדי פעם הוא שוב חוזר לכותרות.
עוד טעימה: איך להכין אורז בסמטי מושלם?
רוצים אורז מושלם? בשלו אותו כמו פסטה
וגם – האם צריך לשטוף אורז לפני הבישול?
קוביית קרח לאורז מושלם
על פי השיטה המדוברת כל מה שתצטרכו בכדי לקבל אורז רך ופלאפי כמו חדש אחרי חימום במיקרוגל זה להוסיף קובית קרח מעל. כן, עד כדי כך פשוט. מוסיפים אורז בכמות הרצויה בקערה מתאימה למיקרו, מניחים מעל קוביית קרח (או יותר בהתאם לכמות האורז שאתם מחממים) ולהכניס למיקרוגל למשך דקה.
לאחר החימום קוביית הקרח לא תמס וכל מה שתצטרכו זה להסיר את קוביית הקרח ולהגיש את האורז.
אז מה קורה כאן בעצם? קוביית הקרח נשארת כמעט באותו מצב בו היא נכנסה בעקבות שיטת החימום של המיקרוגל. המיקרו מחמם את האוכל בעזרת גלים הגורמים למולקולות מסוימות, בעיקר מולקולות מים, לרטוט במהירות, בקרח לעומת זאת מולקולות המים נעולות ודבוקות זו לזו במבנה קריסטלי ואינן רוטטות בתגובה לגלי המיקרוגל.
לכן, במקום שהקרח יימס במיקרו, נוצר אפקט אידוי – האורז עצמו מתחמם מגלי המיקרוגל, מה שמחמם את שטח קוביית וגורם למים לאדות את האורז עצמו.
התוצאה היא כאמור אורז חם, אבל לא חם מדי, פלאפי ורך כאילו הרגע יצא מהסיר לראשונה.