כאילו הרגע יצא מהסיר: הטריק הפשוט לחימום אורז במיקרוגל

מחממים אורז מאתמול ושוב הוא יוצא יבש? הטריק הבא יעזור לכם לחמם אורז במיקרוגל לקבל אורז מושלם שכאילו יצא הרגע יצא מהסיר.
חימום אורז במיקרוגל
חימום אורז במיקרוגל

כולנו מכירים את זה. בישלנו סיר אורז שלם ויום למחרת רצינו לחמם לעצמנו מנה קטנה במהירות במיקרוגל. הבעיה היא שפעמים רבות אורז שחומם במיקרוגל מתקשה ומתגבש והופך ליבשושי.

אמנם יש את השיטה המוכרת של הוספת מעט מים לאורז אך מסתבר שיש דרך מהירה וקלה שלא רק תחמם ותרטיב מעט את האורז הקר שלכם אלא ממש תאדה אותו כאילו הרגע בישלתם סיר חדש.

הטריק הפשוט ומשנה החיים נחשף בסרטון טיקטוק כבר בשנה שעברה וצבר מאז אין ספור צפיות ותגובות כשמדי פעם הוא שוב חוזר לכותרות.

עדכונים טעימים למייל!

עוד טעימה: איך להכין אורז בסמטי מושלם?
רוצים אורז מושלם? בשלו אותו כמו פסטה
וגם – האם צריך לשטוף אורז לפני הבישול?

קוביית קרח לאורז מושלם

על פי השיטה המדוברת כל מה שתצטרכו בכדי לקבל אורז רך ופלאפי כמו חדש אחרי חימום במיקרוגל זה להוסיף קובית קרח מעל. כן, עד כדי כך פשוט. מוסיפים אורז בכמות הרצויה בקערה מתאימה למיקרו, מניחים מעל קוביית קרח (או יותר בהתאם לכמות האורז שאתם מחממים) ולהכניס למיקרוגל למשך דקה.

לאחר החימום קוביית הקרח לא תמס וכל מה שתצטרכו זה להסיר את קוביית הקרח ולהגיש את האורז.

אז מה קורה כאן בעצם? קוביית הקרח נשארת כמעט באותו מצב בו היא נכנסה בעקבות שיטת החימום של המיקרוגל. המיקרו מחמם את האוכל בעזרת גלים הגורמים למולקולות מסוימות, בעיקר מולקולות מים, לרטוט במהירות, בקרח לעומת זאת מולקולות המים נעולות ודבוקות זו לזו במבנה קריסטלי ואינן רוטטות בתגובה לגלי המיקרוגל.

לכן, במקום שהקרח יימס במיקרו, נוצר אפקט אידוי – האורז עצמו מתחמם מגלי המיקרוגל, מה שמחמם את שטח קוביית וגורם למים לאדות את האורז עצמו.

התוצאה היא כאמור אורז חם, אבל לא חם מדי, פלאפי ורך כאילו הרגע יצא מהסיר לראשונה.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
7 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
האורז דביק? הטריק להכנת אורז אחד אחד
האורז שוב נדבק? הטריק שיבטיח אורז אחד אחד בכל פעם מחדש
מדריכים וטיפים
5 טעויות בבישול אורז
5 טעויות בהכנת אורז שכולם עושים
מדריכים וטיפים
עוגת שוקולד במיקרוגל ב-5 דקות
קינוח מהיר: איך להכין עוגת שוקולד במיקרוגל ב-5 דקות
מתכונים
סיר אורז אחד אחד על הכיריים
נגמרו התירוצים: איך להכין אורז אחד אחד בכל פעם מחדש
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
זה עובד: קילוף מנגו בפחות מ-10 שניות
מדריכים וטיפים
איך להתאים רוטב לפסטה: המדריך השלם
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל