רוצים אורז מושלם? תבשלו אותו כמו פסטה

האם בישלנו אורז כל חיינו לא נכון? כך לפחות טוענת מדענית מזון מארצות הברית שמציעה שיטה מפתיעה לקבלת אורז מושלם - לבשל אותו כמו פסטה.
איך לבשל אורז מושלם? כמו פסטה
איך לבשל אורז מושלם? כמו פסטה | תמונה: מערכת לזלול

לכל אחד יש את השיטה להכין אורז מושלם אחד אחד שהוא יכול להישבע בה. אמנם חלקנו משתמשים בשיטה שנציג מיד להכנת אורז מאז ומתמיד אך רובנו עדיין נצמדים לשיטה הישנה והמוכרת של הוספת כוסות מים ביחס של 2:1 לסיר עם אורז לא מבושל וכל הצעה אחרת נשמעת כמו חילול הקודש

סרטון שעלה לאחרונה ברשתות החברתיות מחזיר לאופנה את השיטה שכלל אינה מוכרת לרבים מאתנו. מי שאחראית לסרטון היא ג'ניפר פאליאן, מדענית מזון ומפתחת מתכונים מארצות הברית שהכריזה קבל עם ועדה כי ככל הנראה אתם מבשלים את האורז שלכם כל חיים לא נכון.

עוד מדריכים:איך להכין תירס בסיר
איך לטגן חצילים שלא סופגים שמן
וכמה זמן באמת צריך לבשל ביצה קשה

עדכונים טעימים למייל!

אורז? מבשלים בכלל כמו פסטה

בסרטון שפרסמה אומרת פאליאן כי השיטה הטובה ביותר לבישול אורז מושלם היא פשוט לבשל אותו כמו שמבשלים פסטה.

במקום להוסיף מים ביחס של 2:1 לסיר עם אורז ולהניח על הכיריים, טוענת פאליאן כי לתוצאה הטובה ביותר יש למלא סיר גדול במים, להוסיף מלח, להביא לרתיחה, להוסיף את כמות האורז הרצויה, לבשל על אש נמוכה עד שהאורז מוכן ולסנן היטב. התוצאה לדבריה הוא אורז מושלם ופלאפי בכל פעם.
עוד מוסיפה פאליאן כי השיטה טובה לכל סוגי הדגנים מאורז מלא לחיטה ועד לקינואה וכי היא למדה אותה מחמותה ההודית שנהגה להשתמש בשיטה כל חייה.

זמן הבישול של האורז גם הוא משתנה בהתאם לסוג אך כלל האצבע של פאליאן הוא להתחיל לבדוק אם האורז מוכן כחמש דקות לפני סיום זמן הבישול המומלץ המצוין על האריזה.

משתמשים גם בשיטה? יש לכם טיפים נוספים? שתפו אותנו בתגובות.

עוד טעימה: איך להכין פסטה ברוטב עגבניות?

מתכון: אורז מושלם "פסטה סטייל"

מרכיבים:

  • כוס אורז מכל סוג
  • מלח

הוראות הכנה:

  • מלאו סיר גדול במים והביאו לרתיחה
  • הוסיפו 2 כפיות מלח על כל ליטר מים
  • כשהמים רותחים הוסיפו את כוס האורז (ניתן להוסיף גם יותר אורז על פי הצורך, כמות המים לא משתנה)
  • הורידו את האש לחום נמוך ובשלו עד שמוכן (כ-5 דקות פחות מהזמן המצוין על האריזה)
  • כשהאורז מוכן ורך סננו היטב במסננת ותנו לאורז לנוח למשך 5 דקות.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
5 טעויות בבישול אורז
5 טעויות בהכנת אורז שכולם עושים
מדריכים וטיפים
איך להכין אורז לסושי בבית
גדולים ביפן: איך להכין אורז לסושי כמו מקצוענים
מדריכים וטיפים
חימום אורז במיקרוגל
כאילו הרגע יצא מהסיר: הטריק הפשוט לחימום אורז במיקרוגל
מדריכים וטיפים
אורז בנינג'ה גריל
אחד אחד: איך לבשל אורז מושלם בנינג'ה גריל
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
אמנות בחירת העגבנייה – הטיפים שכדאי להכיר
מדריכים וטיפים
שלא יתקלקלו לכם: איך לשמור על תפוחי אדמה טריים בחורף
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל