איך לבשל אורז מושלם? כמו פסטה
קרדיט תמונה – Pixabay
שיתוף

תוכן עניינים

לכל אחד יש את השיטה להכין אורז מושלם אחד אחד שהוא יכול להישבע בה. אמנם חלקנו משתמשים בשיטה שנציג מיד להכנת אורז מאז ומתמיד אך רובנו עדיין נצמדים לשיטה הישנה והמוכרת של הוספת כוסות מים ביחס של 2:1 לסיר עם אורז לא מבושל וכל הצעה אחרת נשמעת כמו חילול הקודש

סרטון שעלה לאחרונה ברשתות החברתיות מחזיר לאופנה את השיטה שכלל אינה מוכרת לרבים מאתנו. מי שאחראית לסרטון היא ג'ניפר פאליאן, מדענית מזון ומפתחת מתכונים מארצות הברית שהכריזה קבל עם ועדה כי ככל הנראה אתם מבשלים את האורז שלכם כל חיים לא נכון.

עוד מדריכים:איך להכין תירס בסיר
איך לטגן חצילים שלא סופגים שמן
וכמה זמן באמת צריך לבשל ביצה קשה

אורז? מבשלים בכלל כמו פסטה

בסרטון שפרסמה אומרת פאליאן כי השיטה הטובה ביותר לבישול אורז מושלם היא פשוט לבשל אותו כמו שמבשלים פסטה.

במקום להוסיף מים ביחס של 2:1 לסיר עם אורז ולהניח על הכיריים, טוענת פאליאן כי לתוצאה הטובה ביותר יש למלא סיר גדול במים, להוסיף מלח, להביא לרתיחה, להוסיף את כמות האורז הרצויה, לבשל על אש נמוכה עד שהאורז מוכן ולסנן היטב. התוצאה לדבריה הוא אורז מושלם ופלאפי בכל פעם.
עוד מוסיפה פאליאן כי השיטה טובה לכל סוגי הדגנים מאורז מלא לחיטה ועד לקינואה וכי היא למדה אותה מחמותה ההודית שנהגה להשתמש בשיטה כל חייה.

זמן הבישול של האורז גם הוא משתנה בהתאם לסוג אך כלל האצבע של פאליאן הוא להתחיל לבדוק אם האורז מוכן כחמש דקות לפני סיום זמן הבישול המומלץ המצוין על האריזה.

משתמשים גם בשיטה? יש לכם טיפים נוספים? שתפו אותנו בתגובות.

עוד טעימה: איך להכין פסטה ברוטב עגבניות?

מתכון: אורז מושלם "פסטה סטייל"

מרכיבים:

  • כוס אורז מכל סוג
  • מלח

הוראות הכנה:

  • מלאו סיר גדול במים והביאו לרתיחה
  • הוסיפו 2 כפיות מלח על כל ליטר מים
  • כשהמים רותחים הוסיפו את כוס האורז (ניתן להוסיף גם יותר אורז על פי הצורך, כמות המים לא משתנה)
  • הורידו את האש לחום נמוך ובשלו עד שמוכן (כ-5 דקות פחות מהזמן המצוין על האריזה)
  • כשהאורז מוכן ורך סננו היטב במסננת ותנו לאורז לנוח למשך 5 דקות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס