רוצים אורז מושלם? תבשלו אותו כמו פסטה

האם בישלנו אורז כל חיינו לא נכון? כך לפחות טוענת מדענית מזון מארצות הברית שמציעה שיטה מפתיעה לקבלת אורז מושלם - לבשל אותו כמו פסטה.
איך לבשל אורז מושלם? כמו פסטה
איך לבשל אורז מושלם? כמו פסטה | תמונה: מערכת לזלול

לכל אחד יש את השיטה להכין אורז מושלם אחד אחד שהוא יכול להישבע בה. אמנם חלקנו משתמשים בשיטה שנציג מיד להכנת אורז מאז ומתמיד אך רובנו עדיין נצמדים לשיטה הישנה והמוכרת של הוספת כוסות מים ביחס של 2:1 לסיר עם אורז לא מבושל וכל הצעה אחרת נשמעת כמו חילול הקודש

סרטון שעלה לאחרונה ברשתות החברתיות מחזיר לאופנה את השיטה שכלל אינה מוכרת לרבים מאתנו. מי שאחראית לסרטון היא ג'ניפר פאליאן, מדענית מזון ומפתחת מתכונים מארצות הברית שהכריזה קבל עם ועדה כי ככל הנראה אתם מבשלים את האורז שלכם כל חיים לא נכון.

עוד מדריכים:איך להכין תירס בסיר
איך לטגן חצילים שלא סופגים שמן
וכמה זמן באמת צריך לבשל ביצה קשה

עדכונים טעימים למייל!

אורז? מבשלים בכלל כמו פסטה

בסרטון שפרסמה אומרת פאליאן כי השיטה הטובה ביותר לבישול אורז מושלם היא פשוט לבשל אותו כמו שמבשלים פסטה.

במקום להוסיף מים ביחס של 2:1 לסיר עם אורז ולהניח על הכיריים, טוענת פאליאן כי לתוצאה הטובה ביותר יש למלא סיר גדול במים, להוסיף מלח, להביא לרתיחה, להוסיף את כמות האורז הרצויה, לבשל על אש נמוכה עד שהאורז מוכן ולסנן היטב. התוצאה לדבריה הוא אורז מושלם ופלאפי בכל פעם.
עוד מוסיפה פאליאן כי השיטה טובה לכל סוגי הדגנים מאורז מלא לחיטה ועד לקינואה וכי היא למדה אותה מחמותה ההודית שנהגה להשתמש בשיטה כל חייה.

זמן הבישול של האורז גם הוא משתנה בהתאם לסוג אך כלל האצבע של פאליאן הוא להתחיל לבדוק אם האורז מוכן כחמש דקות לפני סיום זמן הבישול המומלץ המצוין על האריזה.

משתמשים גם בשיטה? יש לכם טיפים נוספים? שתפו אותנו בתגובות.

עוד טעימה: איך להכין פסטה ברוטב עגבניות?

מתכון: אורז מושלם "פסטה סטייל"

מרכיבים:

  • כוס אורז מכל סוג
  • מלח

הוראות הכנה:

  • מלאו סיר גדול במים והביאו לרתיחה
  • הוסיפו 2 כפיות מלח על כל ליטר מים
  • כשהמים רותחים הוסיפו את כוס האורז (ניתן להוסיף גם יותר אורז על פי הצורך, כמות המים לא משתנה)
  • הורידו את האש לחום נמוך ובשלו עד שמוכן (כ-5 דקות פחות מהזמן המצוין על האריזה)
  • כשהאורז מוכן ורך סננו היטב במסננת ותנו לאורז לנוח למשך 5 דקות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך לחמם אורז

זו הדרך הטובה ביותר לחמם אורז קר מהמקרר

מדריכים וטיפים
5 טעויות בבישול אורז

5 טעויות בהכנת אורז שכולם עושים

מדריכים וטיפים
אורז בנינג'ה גריל

אחד אחד: איך לבשל אורז מושלם בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים
אורז אחד אחד על פי מרתה סטיוארט

איך להכין אורז אחד אחד ע"פ מרתה סטיוארט

מתכונים

טרי מהתנור

פסטיבל המרקים של מלון ענבל 2024

זלול כפי יכולתך: פסטיבל המרקים חוזר במהדורת חורף 2024

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל בירושלים חוזר בפעם העשירית ברציפות עם שלל מרקים מנחמים במתכונת בופה פתוח בכדי לחמם היטב את חורף 2024 >>
בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>

מדריכים שאהבתם

נגעתם בפלפל חריף? 5 שיטות שעובדות להרגעת ידיים שורפות

מדריכים וטיפים

סודות הבישול בווק: טיפים, טכניקות ושימושים ייחודיים שכדאי להכיר

מדריכים וטיפים

מה לזלול?