שולה גלעדי, בעלת המסעדה הכורדית שמוכרת יותר כ"שולה משתולה", נאלצה להתפנות ממושב שתולה על גבול לבנון לאחר תחילת המלחמה. כעת היא תציע שוב את מרכולתה בפופ אפ קולינרי מיוחד למשך חודש במלון קרלטון בתל אביב.
שיתוף הפעולה יוצא הדופן התאפשר לאחר שמנכ"ל מלון קרלטון, יוסי נביא, הציע לשולה להפעיל את המסעדה במלון בתל אביב עם שלל מנות מהמטבח הכורדי האותנטי מעשה ידיה.
הפופ אפ צפוי לפעול בלובי המלון בכל יום חמישי ושישי החל מה-25.7 ולמשך חודש שלם ויאפשר לעוברים ולשווים לטעום את האוכל הביתי של שולה ועל הדרך לתמוך ביוזמה החברתית.
שולה משתולה בתל אביב – מה יש לזלול?
ב"שולה משתולה" בגרסתה התל אביבית תוכלו לרכוש מטעמים כמו קובה חמוסטה, קובה במיה קובה סלק, עוף ברוטב בצל, הקציצות של שולה ברוטב פלפלים, קבב כורדי בתנור, אורז, שעועית לבנה עם פטריות, שעועית ירוקה ברוטב, חמוצים בקארי, מאפה מגולגלות תמרים ועוד ועוד. מחיר מנה יעמוד על 55 ש"ח.
שולה בילתה יותר מ-30 שנה בתור גננת שגידלה וחינכה את ילדי האזור. בשנת 2013, כשפרשה לגמלאות, פתחה את ביתה הפרטי במושב ליחידים וקבוצות מכל הארץ שהגיעו לטעום מהאוכל הכורדי הייחודי שלה ולשמוע את סיפור חייה. כל זאת מול הנוף המרהיב של הגליל המערבי ופסגת החרמון.
בנוסף לארוחות, שולה ערכה בביתה גם סדנאות בישול מגוונות בהן לימדה את האורחים לגלגל קובות ועלי גפן, למלא בצל וכרוב, לאפות לחם ולהכין אין ספור מתוקים מהמטבח הכורדי.
בחודש ינואר האחרון התארחה שולה לפופ אפ חורפי ברשת ישרוטל שפעל בהצלחה במשך חודש ימים. כעת כאמור היא חוזרת לסיבוב נוסף לכבוד הקיץ במלון 5 הכוכבים קרלטון תל אביב על קו החוף בתל אביב, שהוכרז כמלון הטוב ביותר בישראל לשנת 2023 על פי אתר World Travel Awards
פופ אפ שולה משתולה | מלון קרלטון, אליעזר פרי 10, תל אביב | מדי חמישי ושישי החל מה-25.7 ולמשך חודש | חמישי 11:00-18:00, שישי 10:30-16:00 | פרטים בטלפון 03-5201818