בשורה קשה לחובבי החריף: החודשים האחרונים מלווים בדיווחים הולכים ומתרבים על מחסור במוצרי מזון שונים ברשתות השיווק ברחבי העולם. אחרי מוצרי בסיס כמו חיטה, גבינת שמנת, שמן קנולה ואפילו פופקורן, כעת הגיע תורו של אחד המוצרים האהובים בקרב המשוגעים לחריף ובכלל – רוטב סרירצ’ה.
באיגרת ללקוחות מטעם הנהלת חברת הוי פונג, מי שמייצרת את הרוטב המקורי של סרירצ’ה עם דמות התרנגול הידועה, הובע חשש מפני קושי בייצור של הרוטב המוכר בעקבות מחסור מתמשך בפלפלי צ’ילי חריפים מאז יולי 2020 שהחמיר בחודשים האחרונים בגלל תנאי מזג אוויר קיצוניים באזורי הגידול של הפלפלים בהם משתמשת החברה באזור קליפורניה, ניו מקסיקו ומקסיקו.
עוד טעימה: טבסקו סקורפיון מגיע לישראל
פופ אפ מקסיקני לוהט בקוקו תאי
מחסור בסרירצ’ה – סימן לאפוקליפסה?
בהודעה נכתב גם כי לא ימומשו הזמנות חדשות ממפיצים בחודשי הקיץ עד לחודש ספטמבר לפחות בגלל בעיות מלאי. עוד הוסיפו בחברה כי הם מקווים שעונת הסתיו תביא איתה התאוששות ומבקשים מהצרכנים להתאזר בסבלנות בתקופה קשה זו. “לצערנו המצב מחוץ לשליטתנו ובלי אחד מחומרי הגלם ההכרחיים אנחנו לא יכולים לייצר את המוצרים שלנו”, הוסיפו בהוי פונג.
רשתות מזון מהיר גדולות ומסעדות רבות מגישות את הרוטב הפופולרי זה שנים ארוכות במבחר מנות, ממקדונלד’ס לטאקו בל וסטארבקס שם המחסור עלול להיות מורגש במיוחד בזמן הקרוב.
אוהדי הרוטב הוותיק יצאו בקריאות שבר לא מעטות ברשתות החברתיות כשאחד אף כינה את המשבר כסימן ברור לאפוקליפסה הקרבה.
מערב ארצות הברית חווה טמפרטורות גבוהות ובצורת היסטורית כחלק מהשפעות ההתחממות הגלובלית. מזג האוויר הקיצוני משפיע בצורה מהותית על החקלאות בקליפורניה ומקשה על מגדלים לספק תבואות ראויות שמשמשות יצרנים בשלל מוצרי מזון.
טרם ידוע עד כמה המחסור ברוטב סרירצ’ה בארצות הברית ישפיע על המלאים פה בישראל, אך מאחר והזמנות חדשות לא יגיעו לפני ספטמבר לפחות, יש להניח שנראה מחסור על המדפים גם אצלנו.
מקורו של רוטב הסרירצ’ה הוא אמנם בתאילנד, אך בארצות הברית סרירצ’ה הפך לשם גנרי נרדף לרוטב של חברת הוי פונג, שם הוא גם מכונה רוטב התרנגול, בזכות הלוגו המזוהה של התרנגול האדום על הבקבוק.