לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מחסור חריף: יצרנית סרירצ'ה עוצרת את הפצת הרוטב הפופולרי

חברת הוי פונג, יצרנית סרירצ'ה, הודיעה על עצירת ההזמנות לרוטב האהוב עד חודש ספטמבר עקב מחסור חמור בפלפלים חריפים
מחסור עולמי של רוטב סרירצ'ה
מחסור עולמי של רוטב סרירצ'ה | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

בשורה קשה לחובבי החריף: החודשים האחרונים מלווים בדיווחים הולכים ומתרבים על מחסור במוצרי מזון שונים ברשתות השיווק ברחבי העולם. אחרי מוצרי בסיס כמו חיטה, גבינת שמנת, שמן קנולה ואפילו פופקורן, כעת הגיע תורו של אחד המוצרים האהובים בקרב המשוגעים לחריף ובכלל – רוטב סרירצ'ה.

באיגרת ללקוחות מטעם הנהלת חברת הוי פונג, מי שמייצרת את הרוטב המקורי של סרירצ'ה עם דמות התרנגול הידועה, הובע חשש מפני קושי בייצור של הרוטב המוכר בעקבות מחסור מתמשך בפלפלי צ'ילי חריפים מאז יולי 2020 שהחמיר בחודשים האחרונים בגלל תנאי מזג אוויר קיצוניים באזורי הגידול של הפלפלים בהם משתמשת החברה באזור קליפורניה, ניו מקסיקו ומקסיקו.

עוד טעימה: טבסקו סקורפיון מגיע לישראל
פופ אפ מקסיקני לוהט בקוקו תאי

מחסור בסרירצ'ה – סימן לאפוקליפסה?

בהודעה נכתב גם כי לא ימומשו הזמנות חדשות ממפיצים בחודשי הקיץ עד לחודש ספטמבר לפחות בגלל בעיות מלאי. עוד הוסיפו בחברה כי הם מקווים שעונת הסתיו תביא איתה התאוששות ומבקשים מהצרכנים להתאזר בסבלנות בתקופה קשה זו. "לצערנו המצב מחוץ לשליטתנו ובלי אחד מחומרי הגלם ההכרחיים אנחנו לא יכולים לייצר את המוצרים שלנו", הוסיפו בהוי פונג.

רשתות מזון מהיר גדולות ומסעדות רבות מגישות את הרוטב הפופולרי זה שנים ארוכות במבחר מנות, ממקדונלד'ס לטאקו בל וסטארבקס שם המחסור עלול להיות מורגש במיוחד בזמן הקרוב.

אוהדי הרוטב הוותיק יצאו בקריאות שבר לא מעטות ברשתות החברתיות כשאחד אף כינה את המשבר כסימן ברור לאפוקליפסה הקרבה.

מערב ארצות הברית חווה טמפרטורות גבוהות ובצורת היסטורית כחלק מהשפעות ההתחממות הגלובלית. מזג האוויר הקיצוני משפיע בצורה מהותית על החקלאות בקליפורניה ומקשה על מגדלים לספק תבואות ראויות שמשמשות יצרנים בשלל מוצרי מזון.

טרם ידוע עד כמה המחסור ברוטב סרירצ'ה בארצות הברית ישפיע על המלאים פה בישראל, אך מאחר והזמנות חדשות לא יגיעו לפני ספטמבר לפחות, יש להניח שנראה מחסור על המדפים גם אצלנו.

מקורו של רוטב הסרירצ'ה הוא אמנם בתאילנד, אך בארצות הברית סרירצ'ה הפך לשם גנרי נרדף לרוטב של חברת הוי פונג, שם הוא גם מכונה רוטב התרנגול, בזכות הלוגו המזוהה של התרנגול האדום על הבקבוק.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טיפים לפרנץ' טוסט מושלם

9 טיפים לפרנץ' טוסט מושלם בכל פעם מחדש

מדריכים וטיפים
חדש בארה"ב: דוריטוס קטשופ וחרדל

אוהבים נקניקיות? דוריטוס קטשופ וחרדל מגיע למדפים

חדשות האוכל
מתכון לעוגת שוקולד במיקרוגל

איך להכין עוגת שוקולד במיקרוגל ב-5 דקות

מתכונים
מתכון לרוטב עגבניות קלאסי

איך להכין רוטב עגבניות מושלם: מתכון שעובד בכל פעם

מתכונים
איך להפסיק שיהוקים - 5 מזונות להקלה

איך להפסיק שיהוקים: 5 מאכלים להקלה מיידית

מדריכים וטיפים
איך להתאים רוטב לפסטה?

איך להתאים רוטב לפסטה: המדריך השלם

מדריכים וטיפים
איך להכין רוטב ויניגרט

בלי להסתבך: איך להכין רוטב ויניגרט ביתי לסלט

מדריכים וטיפים
איך לאחסן רוטב סויה

במקרר או במזווה: איך צריך לאחסן רוטב סויה?

מדריכים וטיפים
ממרחי טחינה מתוקים של אחוה

בסנדוויץ' הבא שלכם: אחוה משיקה סדרת ממרחי טחינה מתוקים

חדש על המדף
טחינה אל ארז

בעלי טחינה אל ארז הביעו תמיכה בלהט"ב ועוררו סערה

חדשות האוכל
עוגיות נוטלה של פררו מגיעות לישראל

בשורה לחובבי נוטלה: העוגיות הידועות הגיעו לישראל

חדש על המדף
חדש: ריסז קאפס טבעוני

בשורה לטבעונים: ריסז קאפס ללא חלב מגיע למדפים

חדשות האוכל