לזלול - מגזין אוכל ישראלי

וילי פוד מציגים: בורקס מים וכנאפה להכנה ביתית

חברת וילי פוד מביאה את הלהיט הגדול של אוכל הרחוב בשנה האחרונה אליכם הביתה עם השקת בורקס מים (סו בורק) וכנאפה להכנה ביתית מהירה ופשוטה.
בורקס מים (סו בורק) של וילי פוד
בורקס מים (סו בורק) של וילי פוד | צילום: יח"צ
שיתוף

אחד הלהיטים הגדולים של השנה האחרונה בתחום אוכל הרחוב הוא בורקס מים. המאפה הזה, שמקורו בטורקיה ונקרא גם סו בורק, הוא בעצם גרסא מעודנת יותר של הבורקס הסטנדרטי.

במקום עלי פילו, נעשה שימוש בבצק שנקרא יופקה והתוצר הסופי מזכיר שילוב בין בורקס ללזניה עם שכבות בצק פריכות ושכבות של גבינה, תרד ומילויים נוספים. הבצק עצמו מבושל במים ומכך נגזר שמו.

הפופולריות של המאפה החלה לצבור תאוצה כאשר מאפיות שונות ברחבי הארץ החלו למכור אותו באופן סדיר, בין המקומות הבולטים שתרמו לטרנד אפשר לציין את דוכן הבורקס "דילק'ס" בשכונת התקווה בדרום תל אביב שמכר במשך שנים את הבורקס הסטנדרטי במגוון מילויים ומשך את תשומת לב הלקוחות עם ההשקה של בורקס המים.

מאחר והבורקס עצמו מכיל מעט מאוד שמן ביחס לגרסא המקורית, רבים רואים בו תחליף טוב לאלו שרוצים להתפנק בבורקס אך אינם מרשים לעצמם מסיבות בריאותיות אלו ואחרות.

עוד טעימה: כל מה שכדאי לזלול בפסטיבל הבורקס בנמל תל אביב

בורקס מים – עכשיו להכנה ביתית

כעת, משיקה חברת וילי פוד את הגרסא שלה לבורקס מים בכדי לתת מענה לביקוש הגובר. הבורקס שמיוצר בטורקיה, יימכר באריזות של 300 גרם ובמילוי של גבינה ובמילוי של גבינה ותרד. את הבורקס יש לחמם במשך 10 דקות על 200 מעלות ולהגיש. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק במחיר של כ-15 שקלים.

לצד בורקס המים, משיקה וילי פוד מוצר קפוא נוסף, כנאפה, שגם צבר פופולריות מחודשת בשנה האחרונה עם פתיחתם של כמה מקומות המתמחים בקינוח המנחם. הכנאפה עשוי מאטריות קדאיף פריכות במילוי גבינה מותכת ונמתחת ומגיע עם סירופ ושברי פיסטוקים. יש לאפות את הקדאיף ב-220 מעלות למשך 12 עד 14 דקות ולאחר מכן לזלף את סירופ הסוכר ולפזר את שברי הפיסטוקים. הכנאפה יימכר באריזות אישיות שניתנות אף לחימום בתנור ויימכר בכ-15 שקלים ברשתות שיווק נבחרות.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

Sweeties - פסטיבל הקינוחים המושחתים חנוכה 2022

אהרוני, שפיץ ו-NUNUNU: פסטיבל הקינוחים המושחתים חוזר

אירועים ופסטיבלים
איך מכינים קצפת מושלמת

איך מכינים קצפת: מתכון וטיפים לקצפת מושלמת בכל פעם מחדש

מדריכים וטיפים
בצקי יופקה להכנה ביתית של Sari's

בורקס מים ובקלאווה טורקית: ניסינו את בצקי היופקה החדשים

חדש על המדף
פסטיבל הקינוחים של אשדוד - קרם דה לה קרם 2023

דרום מתוק: פסטיבל הקינוחים 'קרם דה לה קרם' חוזר לאשדוד

אירועים ופסטיבלים
ספיישל אייס קנודל בשטפן בייקרי אוסטרי

הלהיט של הקיץ: אייס קנודל כבר טעמתם?

חדשות האוכל
ציוד מומלץ לקונדיטור ולאופה הביתי

המדריך לקונדיטור הביתי: רשימת ציוד מומלצת לאפייה מקצועית

מדריכים וטיפים
ליטל מונס - מוצ'י בטעמים במשלוח של יאנגו דלי

המוצ'י של Little Moons מגיע ליאנגו דלי עם משלוח עד הבית

חדש על המדף
לשמור על עוגה רכה ועסיסית עם פרוסת לחם

העוגה מתייבשת במהירות? כך תשמרו עליה רכה ועסיסית

מדריכים וטיפים
הולי קראק פאי

התמכרות פרימיום: הולי קראק פאי מפיצים את הבשורה

חדשות האוכל
יוגורט דנונה WOW הסדרה של אסלה

וואו? טעמנו את קינוחי היוגורט של אסטלה מבית דנונה

חדש על המדף
מתכון לפאדג' ב-3 מרכיבים

ויראלי: מתכון לפאדג' לוטוס ב-3 מרכיבים

מתכונים
מתכון לספינג' מרוקאי

זה המתכון היחיד שאתם צריכים לספינג' מרוקאי אותנטי

מתכונים