וילי פוד מציגים: בורקס מים וכנאפה להכנה ביתית

חברת וילי פוד מביאה את הלהיט הגדול של אוכל הרחוב בשנה האחרונה אליכם הביתה עם השקת בורקס מים (סו בורק) וכנאפה להכנה ביתית מהירה ופשוטה..
בורקס מים (סו בורק) של וילי פוד
בורקס מים (סו בורק) של וילי פוד | צילום: יח"צ

אחד הלהיטים הגדולים של השנה האחרונה בתחום אוכל הרחוב הוא בורקס מים. המאפה הזה, שמקורו בטורקיה ונקרא גם סו בורק, הוא בעצם גרסא מעודנת יותר של הבורקס הסטנדרטי.

במקום עלי פילו, נעשה שימוש בבצק שנקרא יופקה והתוצר הסופי מזכיר שילוב בין בורקס ללזניה עם שכבות בצק פריכות ושכבות של גבינה, תרד ומילויים נוספים. הבצק עצמו מבושל במים ומכך נגזר שמו.

הפופולריות של המאפה החלה לצבור תאוצה כאשר מאפיות שונות ברחבי הארץ החלו למכור אותו באופן סדיר, בין המקומות הבולטים שתרמו לטרנד אפשר לציין את דוכן הבורקס "דילק'ס" בשכונת התקווה בדרום תל אביב שמכר במשך שנים את הבורקס הסטנדרטי במגוון מילויים ומשך את תשומת לב הלקוחות עם ההשקה של בורקס המים.

מאחר והבורקס עצמו מכיל מעט מאוד שמן ביחס לגרסא המקורית, רבים רואים בו תחליף טוב לאלו שרוצים להתפנק בבורקס אך אינם מרשים לעצמם מסיבות בריאותיות אלו ואחרות.

עוד טעימה: כל מה שכדאי לזלול בפסטיבל הבורקס בנמל תל אביב

בורקס מים – עכשיו להכנה ביתית

כעת, משיקה חברת וילי פוד את הגרסא שלה לבורקס מים בכדי לתת מענה לביקוש הגובר. הבורקס שמיוצר בטורקיה, יימכר באריזות של 300 גרם ובמילוי של גבינה ובמילוי של גבינה ותרד. את הבורקס יש לחמם במשך 10 דקות על 200 מעלות ולהגיש. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק במחיר של כ-15 שקלים.

לצד בורקס המים, משיקה וילי פוד מוצר קפוא נוסף, כנאפה, שגם צבר פופולריות מחודשת בשנה האחרונה עם פתיחתם של כמה מקומות המתמחים בקינוח המנחם. הכנאפה עשוי מאטריות קדאיף פריכות במילוי גבינה מותכת ונמתחת ומגיע עם סירופ ושברי פיסטוקים. יש לאפות את הקדאיף ב-220 מעלות למשך 12 עד 14 דקות ולאחר מכן לזלף את סירופ הסוכר ולפזר את שברי הפיסטוקים. הכנאפה יימכר באריזות אישיות שניתנות אף לחימום בתנור ויימכר בכ-15 שקלים ברשתות שיווק נבחרות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מסעדת אריא חוגגת יום הולדת 11
חגיגה בוכרית, ארוחת שף וערב קינוחים: מסעדת אריא חוגגת 11
אירועים קולינריים
יריד הקינוחים של ירושלים 2022
כמה מתוק: יריד הקינוחים של ירושלים חוזר למתחם התחנה
אירועים קולינריים
בצקי יופקה להכנה ביתית של Sari's
בורקס מים ובקלאווה טורקית: ניסינו את בצקי היופקה החדשים
חדש על המדף
מסעדת פלאטבוש - מטבח אפרו-לטיני בתל אביב
פלאטבוש: המטבח האפרו-לטיני מגיע להרים את ת"א
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
הדרך הנכונה: איך להכין אורז בסמטי מושלם בכל פעם
טיפים למטבח
במקרר או במזווה: איך צריך לאחסן רוטב סויה?
טיפים למטבח
הדרך הנכונה: איך לשמור תותים טריים במקרר
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל