סופגניות זה לחלשים: 5 מתכונים לספינג' של השפים האהובים

עם כל הכבוד לסופגניות הקלאסיות, בשבילנו ספינג' הוא הכוכב של חנוכה. אספנו 5 מתכונים של שפים ואנשי אוכל אהובים לספינג' אוורירי ומתקתק.
מתכון לספינג' של השפים ואנשי האוכל האהובים
מתכון לספינג' של השפים ואנשי האוכל האהובים

עם כל הכבוד לשצף הסופגניות האלגנטיות עמוסות הקרמים והעיטורים שכובשות כל חלקה טובה, אם תשאלו אותנו, יש בכלל כוכב אחר לחג החנוכה. אם תשאלו אותנו, אנחנו בכלל אנשים של ספינג'.

המאכל שמקורו בצפון אפריקה אמנם משדר לעין המערבית דלות מסוימת, אך הסוד שהופך את בצק השמרים המטוגן והפשוט למראה לחוויה שלמה ומדויקת נמצא בפרטים הקטנים.

עוד טעימה: מתכון לפנקייק של השפים המובילים

עדכונים טעימים למייל!

תרנו את הרשת אחר מתכון לספינג' מושלם ובחרנו 5 מתכונים של שפים, אנשי קולינריה ובלוגרים מעולם האוכל שאנחנו אוהבים במיוחד עם הדגשים, הטיפים הקטנים והסודות שעושים את ההבדל.

ספינג' מרוקאי וסירופ דבש של יונית צוקרמן

במתכון לספינג של מלכת המטבח aka יונית צוקרמן מסתתר טיפ קטן ופשוט לשלב יצירת הצורה מהבצק. שימון של הידיים בעזרת ספריי שמן לבישול במקום שימוש במים יעזור לכם להתמודד עם הבצק הדביק ולמנוע התזה של השמן הרותח.

צוקרמן מציעה גם מתכון לסירופ דבש שילווה את הספינג' עם ערבוב של קילו סוכר, 3 כוסות מים, 4 טיפות מי ורדים. לאחר הרתיחה מוסיפה צוקרמן חצי לימון סחוט ומבשלת כרבע שעה.

ספינג' בהתפחה כפולה של חן במטבח

חן מזרחי, המוכרת יותר כחן במטבח, חולקת את הסודות שלה לספינג' אוורירי במיוחד בדמות 2 כפות וודקה שהיא מוסיפה לבצק בזמן הכנתו ובהתפחה שנייה נוספת כשהיא מחלקת את הבצק שתפח לכדורים קטנים על מגש משומן.

השילוב בין האלכוהול לתפיחה השנייה מייצרים ספינג' רך אוורירי במיוחד מבפנים וקריספי מבחוץ.

ספינג' קלאסי של קרין גורן

המתכון של קרין גורן לספינג' הולך בדיוק לפי הספר, בלי טריקים ובלי התחכמויות והתוצאה לדבריה הוא ספינג' קלאסי אוורירי במיוחד ומתוק ורך כמו חלה מטוגנת.

ספינג' מרוקאי מסורתי של אבי לוי ויוסי אזולאי

המתכון של השף אבי לוי ויוסי אזולאי לספינג' שונה מהמקובל בכמה דרכים: שימוש בכמות מופחתת של שמרים ומים בכדי לקבל בצק רטוב פחות, לישה ידנית והתפחה ארוכה של 8 שעות וטיגון בשמן נמוך במקום בעמוק בכדי לקבל את הצריבה שמעניקה קריספיות מתחתית המחבת ולייצר אווריריות נוספת.

מיד לאחר היציאה מהשמן מעבירים את הספינג' לקערה עם סוכר ומצפים אותו היטב מכל הצדדים.

ספינג' וערק של תומר תומס

גם שף תומר תומס מכין את בצק הספינג' שלו בלישה ידנית במקום במיקסר. בנוסף מוסיף תומס למתכון סוכר וניל על מנת לטשטש את טעם השמרים וכף של ערק (או כל אלכוהול אחר שתבחרו) שמועיל לדבריו בספיגה מופחתת של שמן.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
קולקציית סופגניות של ביסקוטי - חנוכה 2023
סופגנייה או ממתק? טעמנו את הסופגניות של ביסקוטי לחנוכה 2023
חדשות האוכל
חנוכיית שוקולד של קינדר לחג החנוכה
מתנה לחג: חנוכיית שוקולד, חצי מטר קינדר וביצת הפתעה ענקית
חדש על המדף
דונאטס בריוש אפויים של דלאל לחנוכה 2022
חנוכה 2022: דלאל משיקה דונאטס בריוש אפויים ומושחתים
חדשות האוכל
הסופגניות הכי טובות של חנוכה 2021
חנוכה 2021: כל הסופגניות הכי טובות בקונדיטוריות
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
אספנו את כל הסודות לפירה קרמי וחלק כמו משי
מדריכים וטיפים
סיימתם עם השניצלים? כך תיפטרו משמן טיגון במהירות ובקלות
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל