סופגניות זה לחלשים: 5 מתכונים לספינג' של השפים האהובים

עם כל הכבוד לסופגניות הקלאסיות, בשבילנו ספינג' הוא הכוכב של חנוכה. אספנו 5 מתכונים של שפים ואנשי אוכל אהובים לספינג' אוורירי ומתקתק.
מתכון לספינג' של השפים ואנשי האוכל האהובים
מתכון לספינג' של השפים ואנשי האוכל האהובים

עם כל הכבוד לשצף הסופגניות האלגנטיות עמוסות הקרמים והעיטורים שכובשות כל חלקה טובה, אם תשאלו אותנו, יש בכלל כוכב אחר לחג החנוכה. אם תשאלו אותנו, אנחנו בכלל אנשים של ספינג'.

המאכל שמקורו בצפון אפריקה אמנם משדר לעין המערבית דלות מסוימת, אך הסוד שהופך את בצק השמרים המטוגן והפשוט למראה לחוויה שלמה ומדויקת נמצא בפרטים הקטנים.

עוד טעימה: מתכון לפנקייק של השפים המובילים

תרנו את הרשת אחר מתכון לספינג' מושלם ובחרנו 5 מתכונים של שפים, אנשי קולינריה ובלוגרים מעולם האוכל שאנחנו אוהבים במיוחד עם הדגשים, הטיפים הקטנים והסודות שעושים את ההבדל.

ספינג' מרוקאי וסירופ דבש של יונית צוקרמן

במתכון לספינג של מלכת המטבח aka יונית צוקרמן מסתתר טיפ קטן ופשוט לשלב יצירת הצורה מהבצק. שימון של הידיים בעזרת ספריי שמן לבישול במקום שימוש במים יעזור לכם להתמודד עם הבצק הדביק ולמנוע התזה של השמן הרותח.

צוקרמן מציעה גם מתכון לסירופ דבש שילווה את הספינג' עם ערבוב של קילו סוכר, 3 כוסות מים, 4 טיפות מי ורדים. לאחר הרתיחה מוסיפה צוקרמן חצי לימון סחוט ומבשלת כרבע שעה.

ספינג' בהתפחה כפולה של חן במטבח

חן מזרחי, המוכרת יותר כחן במטבח, חולקת את הסודות שלה לספינג' אוורירי במיוחד בדמות 2 כפות וודקה שהיא מוסיפה לבצק בזמן הכנתו ובהתפחה שנייה נוספת כשהיא מחלקת את הבצק שתפח לכדורים קטנים על מגש משומן.

השילוב בין האלכוהול לתפיחה השנייה מייצרים ספינג' רך אוורירי במיוחד מבפנים וקריספי מבחוץ.

ספינג' קלאסי של קרין גורן

המתכון של קרין גורן לספינג' הולך בדיוק לפי הספר, בלי טריקים ובלי התחכמויות והתוצאה לדבריה הוא ספינג' קלאסי אוורירי במיוחד ומתוק ורך כמו חלה מטוגנת.

ספינג' מרוקאי מסורתי של אבי לוי ויוסי אזולאי

המתכון של השף אבי לוי ויוסי אזולאי לספינג' שונה מהמקובל בכמה דרכים: שימוש בכמות מופחתת של שמרים ומים בכדי לקבל בצק רטוב פחות, לישה ידנית והתפחה ארוכה של 8 שעות וטיגון בשמן נמוך במקום בעמוק בכדי לקבל את הצריבה שמעניקה קריספיות מתחתית המחבת ולייצר אווריריות נוספת.

מיד לאחר היציאה מהשמן מעבירים את הספינג' לקערה עם סוכר ומצפים אותו היטב מכל הצדדים.

ספינג' וערק של תומר תומס

גם שף תומר תומס מכין את בצק הספינג' שלו בלישה ידנית במקום במיקסר. בנוסף מוסיף תומס למתכון סוכר וניל על מנת לטשטש את טעם השמרים וכף של ערק (או כל אלכוהול אחר שתבחרו) שמועיל לדבריו בספיגה מופחתת של שמן.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

הסופגניות הכי טובות של חנוכה 2020

חנוכה 2020: הסופגניות הכי טובות בקונדיטוריות

חדשות האוכל
דונאטס בריוש אפויים של דלאל לחנוכה 2022

חנוכה 2022: דלאל משיקה דונאטס בריוש אפויים ומושחתים

חדשות האוכל
חנוכיית שוקולד של קינדר לחג החנוכה

מתנה לחג: חנוכיית שוקולד, חצי מטר קינדר וביצת הפתעה ענקית

חדש על המדף
חנוכה 2022: קולקציית הסופגניות של ביסקוטי "ויוה לה רבולושיין"

או לה לה: טעמנו את הסופגניות של ביסקוטי לחנוכה 2022

חדשות האוכל

טרי מהתנור

פיסס (Pieces) של בן אנד ג'ריס

על המדף: מגנום סנדוויץ', בן & ג'ריס, פתי בר קוקיז או פאנטה מהאייטיז

חדש על המדף
עוגיות פתי בר וקרמוגית בטעמים, גלידות מפתיעות של בן אנד ג'ריס ומגנום, פאנטה במהדורת פקמן, משקאות מוגזים של נורדיק מיסט ועוד חדשים על המדף >>
מרק ירקות לשבירת צום יום כיפור

5 מאכלים מומלצים לשבירת צום יום כיפור שלא מכבידים על הבטן

מדריכים וטיפים
בכדי הימנע מבעיות עיכול לאחר יום כיפור, חשוב לשבור את הצום בצורה נכונה ולהקפיד על מזונות מתאימים. אספנו 5 מאכלים שכדאי לצרוך לאחר הצום. >>

מדריכים שאהבתם

פריך וזהוב: איך להכין צ'יפס מושלם בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים

בלי להסתבך: איך להכין רוטב ויניגרט ביתי לסלט

מדריכים וטיפים

מה לזלול?