מתכון לספינג' של השפים ואנשי האוכל האהובים
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

סופגניות זה לחלשים: 5 מתכונים לספינג' של השפים האהובים

עם כל הכבוד לסופגניות הקלאסיות, בשבילנו ספינג' הוא הכוכב של חנוכה. אספנו 5 מתכונים של שפים ואנשי אוכל אהובים לספינג' אוורירי ומתקתק
שיתוף

תוכן עניינים

עם כל הכבוד לשצף הסופגניות האלגנטיות עמוסות הקרמים והעיטורים שכובשות כל חלקה טובה, אם תשאלו אותנו, יש בכלל כוכב אחר לחג החנוכה. אם תשאלו אותנו, אנחנו בכלל אנשים של ספינג'.

המאכל שמקורו בצפון אפריקה אמנם משדר לעין המערבית דלות מסוימת, אך הסוד שהופך את בצק השמרים המטוגן והפשוט למראה לחוויה שלמה ומדויקת נמצא בפרטים הקטנים.

עוד טעימה: מתכון לפנקייק של השפים המובילים

תרנו את הרשת אחר מתכון לספינג' מושלם ובחרנו 5 מתכונים של שפים, אנשי קולינריה ובלוגרים מעולם האוכל שאנחנו אוהבים במיוחד עם הדגשים, הטיפים הקטנים והסודות שעושים את ההבדל.

ספינג' מרוקאי וסירופ דבש של יונית צוקרמן

במתכון לספינג של מלכת המטבח aka יונית צוקרמן מסתתר טיפ קטן ופשוט לשלב יצירת הצורה מהבצק. שימון של הידיים בעזרת ספריי שמן לבישול במקום שימוש במים יעזור לכם להתמודד עם הבצק הדביק ולמנוע התזה של השמן הרותח.

צוקרמן מציעה גם מתכון לסירופ דבש שילווה את הספינג' עם ערבוב של קילו סוכר, 3 כוסות מים, 4 טיפות מי ורדים. לאחר הרתיחה מוסיפה צוקרמן חצי לימון סחוט ומבשלת כרבע שעה.

ספינג' בהתפחה כפולה של חן במטבח

חן מזרחי, המוכרת יותר כחן במטבח, חולקת את הסודות שלה לספינג' אוורירי במיוחד בדמות 2 כפות וודקה שהיא מוסיפה לבצק בזמן הכנתו ובהתפחה שנייה נוספת כשהיא מחלקת את הבצק שתפח לכדורים קטנים על מגש משומן.

השילוב בין האלכוהול לתפיחה השנייה מייצרים ספינג' רך אוורירי במיוחד מבפנים וקריספי מבחוץ.

ספינג' קלאסי של קרין גורן

המתכון של קרין גורן לספינג' הולך בדיוק לפי הספר, בלי טריקים ובלי התחכמויות והתוצאה לדבריה הוא ספינג' קלאסי אוורירי במיוחד ומתוק ורך כמו חלה מטוגנת.

ספינג' מרוקאי מסורתי של אבי לוי ויוסי אזולאי

המתכון של השף אבי לוי ויוסי אזולאי לספינג' שונה מהמקובל בכמה דרכים: שימוש בכמות מופחתת של שמרים ומים בכדי לקבל בצק רטוב פחות, לישה ידנית והתפחה ארוכה של 8 שעות וטיגון בשמן נמוך במקום בעמוק בכדי לקבל את הצריבה שמעניקה קריספיות מתחתית המחבת ולייצר אווריריות נוספת.

מיד לאחר היציאה מהשמן מעבירים את הספינג' לקערה עם סוכר ומצפים אותו היטב מכל הצדדים.

ספינג' וערק של תומר תומס

גם שף תומר תומס מכין את בצק הספינג' שלו בלישה ידנית במקום במיקסר. בנוסף מוסיף תומס למתכון סוכר וניל על מנת לטשטש את טעם השמרים וכף של ערק (או כל אלכוהול אחר שתבחרו) שמועיל לדבריו בספיגה מופחתת של שמן.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
מערכת לזלול

מערכת לזלול

כתבי המערכת הם זללנים מלאי תשוקה לכל מה שטעים. כמי שמאמינים בכוחו של האוכל לחבר בין אנשים וליצור זיכרונות בלתי נשכחים, הצוות נחוש לשתף עם הקוראים את אהבתו לאין ספור טעמים. ממדריכים וטיפים לבישול ואפייה למתכונים מעוררי תיאבון. מחדשות קולינריות מסביב לעולם ועד לאירועים ולטרנדים הקולינריים שאסור לפספס

כתבות בשבילך

חבל לפספס