לזלול - מגזין אוכל ישראלי

האירוח היפני של UMAI – עכשיו בבית חדש עם תפריט משודרג

שנה לאחר השקת החלל הקולינרי היפני של אומאי (UMAI), שפית אלכס אברמוב עוברת למשכן חדש ומציעה ערבי קאיסקי ואיזקאיה מסורתיים ואינטימיים
ארוחת קאיסקי מסורתית ב-UMAI
ארוחת קאיסקי מסורתית ב-UMAI | צילום: אמיר מנחם
שיתוף

לאחר שנה של פעילות קולינרית מוצלחת, השפית אלכס אברמוב משדרגת את חוויית האירוח היפני מתוצרתה אל משכן רחב ידיים שיאפשר ליותר סועדים להיחשף לארוחת הטעימות שלה מבלי לאבד את תחושת האינטימיות שליוותה אותן עד כה.

אברמוב הקימה את אומאי לאחר שחזרה מיפן לאחר שהות של מספר שנים בהן התמקצעה וצברה ידע במסורות קולינריות יפניות בפרט ואסייתיות בכלל. בחלל שבחרה ל-UMAI אירחה מאז אברמוב סועדים לארוחות יפניות מוקפדות ואינטימיות שעברו במהירות מפה לאוזן בקרב חובבי קולינריה באשר הם והתמלאו עד אפס מקום שבועות קדימה.

עוד טעימה: 7:1 Lab: – מעבדת קוקטיילים חדשה בתל אביב

עם המעבר למשכן החדש מציעה אברמוב כמה חוויות מרכזיות המשתלבות אחת בשנייה. התמחות בתרבות האירוח היפני עד לפרטים הקטנים שעושים את ההבדל, שימוש וטיפול קפדני אך מינימלי בחומרי הגלם העונתיים המשמשים לארוחות, התמחות בקצבות בשר וואגיו יפני ומיזוג בין המטבח היפני המסורתי והאותנטי לבין קולינריה מודרנית בת זמננו, כל אלו הופכים את החוויות שמציעה אברמוב לשלם אחד הולסיטי שלוקח את הסועדים היישר אל יפן.

המשכן החדש של UMAI ממוקם בבניין היסטורי בשכונה המרונית של יפו ששימש בעבר כביתו של שגריר ברזיל בישראל. לאחר שיפוץ נרחב, המקום משלב כעת עיצוב יפני מינימליסטי לצד אלמנטים מודרניים עם השפעות של האיזור היפואי.

קאיסקי – ארוחת טעימות יפנית משותפת

בערבי הקייסקי מארחת השפית אלכס אברמוב את הסועדים לארוחת טעימות יפנית מסורתית עם פרשנותה האישית. הארוחה מכילה מספר מנות המשלבות בין המסורת הקפדנית היפנית לטכניקות הכנה ובישול עדכניות תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ואיכותיים שעוברים טיפול אישי ע"י השפית.

מנת Tempura Setto בערב קאיסקי ב-UMAI
מנת Tempura Setto בערב קאיסקי ב-UMAI | צילום: אמיר מנחם

בתפריט המוגש בערבי הקייסקי של אברמוב ב-UMAI אפשר למצוא מנות כמו NAMEROU – טרטר דג ים עונתי מיסו לבן על ג׳לי קונסומה אבטיח מעושן; EBI ANKAKE – ספירת שרימפס קריסטל עטופה בעלה צנון שקוף על ציר פירות ים עמוק; OTSUKURI – פרוסות פלמידה אדומה מקומית לצד סויה אוטסוקורי; HIMARAYA SHIO MUSHI קלמרי מאודה וצרוב על אבן מלח הימאליה ו-TEMPURA SETTO – תאנים בטמפורה, פטריות ארינגי בטמפורה וביצת שליו בטמפורה

מחיר ארוחת הטעימות עומד על 400 ש"ח ללא אלכוהול או 500 ש״ח כולל פיירינג של בירות וסאקה לליווי הארוחה.

איזקאיה – בר אוכל יפני

מי שמעדיף בחירה חופשית, יכול להגיע בהזמנה מראש לאחד מערבי האיזקאיה של שפית אלכס אברמוב בה מוגש התפריט החדש של UMAI המתאפיין במנות קטנות, מסקרנות ולא מתחנפות.

ארוחת איזקאיה אינטימית באומאי
ארוחת איזקאיה אינטימית באומאי | צילום: אמיר מנחם

המנות בתפריט האיזקאיה עשויות מחומרי גלם עונתיים וקיציים בשילוב בשר הוואגיו האיכותי, זן בקר יפני שמטופל בקפדנות בכדי לייצר בשר רך ומתמוסס בפה עם שיוש, טעם עז ואיכות יוצאת דופן.

בין המנות בתפריט האיזקאיה של UMAI תמצאו YAMITSUKI HOTATE – כרוב מומלח ממכר עם סקאלופ; WAGYU BAO – באנים מאודים עם מוזה וואגיו וקטצואבושי מאיו; BUTA BARA NI – בטן חזיר מקורמלת בבישול ארוך על כרוב פרוס; EB FURAI – קריספי שרימפס בפאנקו לצד רוטב טנצויו ו-TORI KAWA PON – פרוסות בצל ועוף ברוטב יוזו פונזו
(48-72 ש"ח)

אירועים פרטיים ב-UMAI

בנוסף לחוויות הקייסקי והאיזקאיה, מציעה אברמוב גם קיום אירועים פרטיים ב-UMAI באווירה אינטימית במיוחד ובהתאמה אישית לאורחים.

התפריט מציע מספר מנות אישיות לכל סועד בליווי סאקה איכותי ומותאם לכל מנה.

UMAI | עבד אל ראוף אל ביטאר 8, יפו | הזמנות בטלפון 052-597-7897 ובאתר אונטופו | פרטים נוספים באתר

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

7:1 Lab - מעבדת קוקטיילים חדשה בתל אביב

7:1 Lab: מעבדת קוקטיילים יפנית חדשה מבית TYO

חדשות האוכל
מסעדת אהן תאי - מסעדת תאילנדית ביתית

אהן תאי: מסעדה תאילנדית ביתית חדשה בתל אביב

חדשות האוכל
מסעדת קוקו תאי של נדב ודניאל נסגרת לחורף

אולי עוד קיץ: מסעדת קוקו תאי של נדב ודניאל נסגרת

חדשות האוכל
מסעדת מנטנטן - שבוע יום הולדת לקיסר יפן

ארוחה מלכותית: מנטנטן חוגגת יום הולדת לקיסר יפן

חדשות האוכל
איך לאחסן רוטב סויה

במקרר או במזווה: איך צריך לאחסן רוטב סויה?

מדריכים וטיפים
קאטי הודי במגוון מילויים של מסעדת גאנדי מבית אינדירה

גאנדי: אוכל רחוב הודי אותנטי ומנחם במשלוח עד הבית

חדשות האוכל
ערב פיוז'ן יפני של פאו וואו ושף נתי אוחיון

גדול ביפן: ערב פיוז'ן יפני של פאו וואו ושף נתי אוחיון

אירועים ופסטיבלים
Mare Roll - מנות חדשות של מינה טומיי

גדול ביפן: רשת מינה טומיי משיקה תפריט יפני חדש

חדשות האוכל
איך להכין אורז לסושי בבית

גדולים ביפן: איך להכין אורז לסושי כמו מקצוענים

מדריכים וטיפים
מסעדת ג'וטי מטבח הודי חיפה

הודו בלב חיפה: מסעדת ג'וטי מטבח הודי מתבלת את העיר

חדשות האוכל
מסעדת הודו הקטנה מגיעה אל רמת גן

הודו הקטנה: המסעדה האהובה מבאר שבע מגיעה למרכז הארץ

חדשות האוכל
פאניפאני פורי - פסטיבל אוכל הודי במסעדות נבחרות

חוגגים עצמאות: פסטיבל אוכל הודי במסעדות נבחרות

אירועים ופסטיבלים