לאחר שנה של פעילות קולינרית מוצלחת, השפית אלכס אברמוב משדרגת את חוויית האירוח היפני מתוצרתה אל משכן רחב ידיים שיאפשר ליותר סועדים להיחשף לארוחת הטעימות שלה מבלי לאבד את תחושת האינטימיות שליוותה אותן עד כה.
אברמוב הקימה את אומאי לאחר שחזרה מיפן לאחר שהות של מספר שנים בהן התמקצעה וצברה ידע במסורות קולינריות יפניות בפרט ואסייתיות בכלל. בחלל שבחרה ל-UMAI אירחה מאז אברמוב סועדים לארוחות יפניות מוקפדות ואינטימיות שעברו במהירות מפה לאוזן בקרב חובבי קולינריה באשר הם והתמלאו עד אפס מקום שבועות קדימה.
עוד טעימה: 7:1 Lab: – מעבדת קוקטיילים חדשה בתל אביב
עם המעבר למשכן החדש מציעה אברמוב כמה חוויות מרכזיות המשתלבות אחת בשנייה. התמחות בתרבות האירוח היפני עד לפרטים הקטנים שעושים את ההבדל, שימוש וטיפול קפדני אך מינימלי בחומרי הגלם העונתיים המשמשים לארוחות, התמחות בקצבות בשר וואגיו יפני ומיזוג בין המטבח היפני המסורתי והאותנטי לבין קולינריה מודרנית בת זמננו, כל אלו הופכים את החוויות שמציעה אברמוב לשלם אחד הולסיטי שלוקח את הסועדים היישר אל יפן.
המשכן החדש של UMAI ממוקם בבניין היסטורי בשכונה המרונית של יפו ששימש בעבר כביתו של שגריר ברזיל בישראל. לאחר שיפוץ נרחב, המקום משלב כעת עיצוב יפני מינימליסטי לצד אלמנטים מודרניים עם השפעות של האיזור היפואי.
קאיסקי – ארוחת טעימות יפנית משותפת
בערבי הקייסקי מארחת השפית אלכס אברמוב את הסועדים לארוחת טעימות יפנית מסורתית עם פרשנותה האישית. הארוחה מכילה מספר מנות המשלבות בין המסורת הקפדנית היפנית לטכניקות הכנה ובישול עדכניות תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ואיכותיים שעוברים טיפול אישי ע"י השפית.
בתפריט המוגש בערבי הקייסקי של אברמוב ב-UMAI אפשר למצוא מנות כמו NAMEROU – טרטר דג ים עונתי מיסו לבן על ג׳לי קונסומה אבטיח מעושן; EBI ANKAKE – ספירת שרימפס קריסטל עטופה בעלה צנון שקוף על ציר פירות ים עמוק; OTSUKURI – פרוסות פלמידה אדומה מקומית לצד סויה אוטסוקורי; HIMARAYA SHIO MUSHI קלמרי מאודה וצרוב על אבן מלח הימאליה ו-TEMPURA SETTO – תאנים בטמפורה, פטריות ארינגי בטמפורה וביצת שליו בטמפורה
מחיר ארוחת הטעימות עומד על 400 ש"ח ללא אלכוהול או 500 ש״ח כולל פיירינג של בירות וסאקה לליווי הארוחה.
איזקאיה – בר אוכל יפני
מי שמעדיף בחירה חופשית, יכול להגיע בהזמנה מראש לאחד מערבי האיזקאיה של שפית אלכס אברמוב בה מוגש התפריט החדש של UMAI המתאפיין במנות קטנות, מסקרנות ולא מתחנפות.
המנות בתפריט האיזקאיה עשויות מחומרי גלם עונתיים וקיציים בשילוב בשר הוואגיו האיכותי, זן בקר יפני שמטופל בקפדנות בכדי לייצר בשר רך ומתמוסס בפה עם שיוש, טעם עז ואיכות יוצאת דופן.
בין המנות בתפריט האיזקאיה של UMAI תמצאו YAMITSUKI HOTATE – כרוב מומלח ממכר עם סקאלופ; WAGYU BAO – באנים מאודים עם מוזה וואגיו וקטצואבושי מאיו; BUTA BARA NI – בטן חזיר מקורמלת בבישול ארוך על כרוב פרוס; EB FURAI – קריספי שרימפס בפאנקו לצד רוטב טנצויו ו-TORI KAWA PON – פרוסות בצל ועוף ברוטב יוזו פונזו
(48-72 ש"ח)
אירועים פרטיים ב-UMAI
בנוסף לחוויות הקייסקי והאיזקאיה, מציעה אברמוב גם קיום אירועים פרטיים ב-UMAI באווירה אינטימית במיוחד ובהתאמה אישית לאורחים.
התפריט מציע מספר מנות אישיות לכל סועד בליווי סאקה איכותי ומותאם לכל מנה.
UMAI | עבד אל ראוף אל ביטאר 8, יפו | הזמנות בטלפון 052-597-7897 ובאתר אונטופו | פרטים נוספים באתר