לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מדריך: איך להכין קפה דלגונה מוקצף אצלכם בבית

אחד מהמתכונים הכי ויראליים של השנים האחרונות הוא ללא ספק קפה דלגונה מוקצף. אז איך מכינים את הלהיט המושחת של השנה? המתכון, הטיפים וכל ההסברים
מתכון של קפה דלגונה
מתכון של קפה דלגונה | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

קפה מוקצף (דלגונה) הוא מתכון ויראלי שמשלב רכיבים פשוטים לכאורה – קפה נמס, סוכר ומים וצובר תאוצה ברשתות החברתיות בשבועות האחרונים לאור משבר נגיף הקורונה.

התפשטות הנגיף ומדיניות הסגר של מדינות רבות העלתה את הפופולריות של סרטוני מתכונים, במיוחד אלו הפשוטים להכנה, עם מעט מרכיבים, מפנקים ומנחמים שאפשר להכין בכל בית.

הטרנד שהחל בטיקטוק, עבר למהרה לחשבונות אינסטגרם רבים, כולל של מפורסמים כמו הקומיקאית צ'לסי פראטי שכתבה בפוסט: "מתרגשת כי אני כבר לא יוצאת לקפה או לשום דבר למעשה".

המתכון עצמו להכנת קפה דלגונה (Dalgona Coffee) הוא די פשוט. מקציפים בקערה בעזרת מיקסר חשמלי כמות שווה של קפה נמס, מים וסוכר (לדוגמא, 2 כפות קפה, 2 כפות מים ו-2 כפות סוכר) עד ליצירת קצף סמיך ועשיר.

עוד טעימה: קפסולות קפה קר בטעם לימונענע של נספרסו

לאחר מכן מניחים את הקצף בכוס גבוהה עם חלב. ניתן לפזר מעל הקצף אבקת קקאו, ביסקוויטים מפוררים או דבש. ברשת מדגישים שלא ניתן ליצור את המשקה המרשים בעזרת קפה מגורען אלא רק בגרסת הקפה הנמס, עקב תכונותיו הייחודיות של אבקת הקפה.

מקורו של הקפה המיוחד הוא מהודו, כשההבדל היחיד בין המתכונים הוא שבמתכון המקורי שופכים את החלב על הקפה המוקצף ולא להפך.

המתכון החדש לקפה דלגונה הפך ויראלי כאשר שחקן דרום קוריאני אשר ביקר במקאו, שתה משקה דומה והחליט לכנות אותו דלגונה – שם של ממתק טופי קוריאני שהזכיר לו את המרקם והטעם.

עוד טעימה: מתכון לרולאפס שאפשר להכין בקלות בבית

צפו במתכון: איך להכין קפה דלגונה בבית

השחקן הציג את המשקה בתוכנית אירוח קוריאנית ומשם הפך הקפה ויראלי עם סרטוני הכנה ביתיים בערוצי יוטיוב שונים עם מליוני צפיות ומשם הפך לאתגר ויראלי באפליקציית טיקטוק.

המשתמשת הראשונה שהעלתה את האתגר בטיקטוק כתבה "ההקצפה היתה מוגזמת, אל תשפטו אותי", הסרטון שלה הגיע למעל מאה אלף לייקים בזמן קצר וצבר כאמור חיקויים רבים כשההאשטאג CoffeeWhip# צבר מעל מליון צפיות.

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

5 מאכלים שגורמים לריח רע מהפה - חמאת בוטנים

5 מאכלים מפתיעים שגורמים לריח רע מהפה

מדריכים וטיפים
Coffee Fest TLV 2022 - פסטיבל הקפה של ישראל

Coffee Fest TLV: פסטיבל הקפה 2022 חוזר לתל אביב

אירועים ופסטיבלים
Summer Truck משאית הקפה של נספרסו

Summer Truck: משאית הקפה של נספרסו מגיעה לתל אביב

אירועים ופסטיבלים
פולי קפה טריים וכוס קפה טרי

אוהבים קפה? כך תשמרו עליו טרי וארומטי לאורך זמן

מדריכים וטיפים
השיטה המפתיעה לסינון פסטה

איך לא חשבנו על זה? השיטה לסינון פסטה שמשגעת את הרשת

מדריכים וטיפים
איך מכינים גלידת קוטג' של טיקטוק

איך להכין גלידת קוטג': הלהיט הויראלי ששיגע את טיקטוק

מדריכים וטיפים
איך להכין פנקייק דגני בוקר

בוקר טוב: מתכון לפנקייק דגני בוקר שמשגע את טיקטוק

מתכונים
איך לשרוד את צום יום כיפור בלי קפה

בלי אספרסו: איך לשרוד את צום יום כיפור ללא קפה?

מדריכים וטיפים
איך לחתוך בצל במהירות ובקלות

במהירות שיא: הטריק לחיתוך בצל שיחסוך לכם המון זמן

מדריכים וטיפים
הקפה החריף בעולם של Roasty Buds

הייתם טועמים? הקפה החריף בעולם עם קרולינה ריפר מגיע למדפים

חדשות האוכל
איך להכין צ'יפס אבטיח

הלהיט הבא? איך להכין צ'יפס אבטיח בבית בחמש דקות

מדריכים וטיפים
הוספת מלח לקפה להפחתת מרירות

הקפה של הבוקר מר מדי? תוסיפו קצת מלח

מדריכים וטיפים