לזלול - מגזין שבא לאכול
מתכון של קפה דלגונה
קרדיט תמונה – Pixabay

מדריך: איך להכין קפה דלגונה מוקצף אצלכם בבית

אחד מהמתכונים הכי ויראליים של השנים האחרונות הוא ללא ספק קפה דלגונה מוקצף. אז איך מכינים את הלהיט המושחת של השנה? המתכון, הטיפים וכל ההסברים
שיתוף

תוכן עניינים

קפה מוקצף (דלגונה) הוא מתכון ויראלי שמשלב רכיבים פשוטים לכאורה – קפה נמס, סוכר ומים וצובר תאוצה ברשתות החברתיות בשבועות האחרונים לאור משבר נגיף הקורונה.

התפשטות הנגיף ומדיניות הסגר של מדינות רבות העלתה את הפופולריות של סרטוני מתכונים, במיוחד אלו הפשוטים להכנה, עם מעט מרכיבים, מפנקים ומנחמים שאפשר להכין בכל בית.

הטרנד שהחל בטיקטוק, עבר למהרה לחשבונות אינסטגרם רבים, כולל של מפורסמים כמו הקומיקאית צ'לסי פראטי שכתבה בפוסט: "מתרגשת כי אני כבר לא יוצאת לקפה או לשום דבר למעשה".

המתכון עצמו להכנת קפה דלגונה (Dalgona Coffee) הוא די פשוט. מקציפים בקערה בעזרת מיקסר חשמלי כמות שווה של קפה נמס, מים וסוכר (לדוגמא, 2 כפות קפה, 2 כפות מים ו-2 כפות סוכר) עד ליצירת קצף סמיך ועשיר.

עוד טעימה: קפסולות קפה קר בטעם לימונענע של נספרסו

לאחר מכן מניחים את הקצף בכוס גבוהה עם חלב. ניתן לפזר מעל הקצף אבקת קקאו, ביסקוויטים מפוררים או דבש. ברשת מדגישים שלא ניתן ליצור את המשקה המרשים בעזרת קפה מגורען אלא רק בגרסת הקפה הנמס, עקב תכונותיו הייחודיות של אבקת הקפה.

מקורו של הקפה המיוחד הוא מהודו, כשההבדל היחיד בין המתכונים הוא שבמתכון המקורי שופכים את החלב על הקפה המוקצף ולא להפך.

המתכון החדש לקפה דלגונה הפך ויראלי כאשר שחקן דרום קוריאני אשר ביקר במקאו, שתה משקה דומה והחליט לכנות אותו דלגונה – שם של ממתק טופי קוריאני שהזכיר לו את המרקם והטעם.

עוד טעימה: מתכון לרולאפס שאפשר להכין בקלות בבית

צפו במתכון: איך להכין קפה דלגונה בבית

השחקן הציג את המשקה בתוכנית אירוח קוריאנית ומשם הפך הקפה ויראלי עם סרטוני הכנה ביתיים בערוצי יוטיוב שונים עם מליוני צפיות ומשם הפך לאתגר ויראלי באפליקציית טיקטוק.

המשתמשת הראשונה שהעלתה את האתגר בטיקטוק כתבה "ההקצפה היתה מוגזמת, אל תשפטו אותי", הסרטון שלה הגיע למעל מאה אלף לייקים בזמן קצר וצבר כאמור חיקויים רבים כשההאשטאג CoffeeWhip# צבר מעל מליון צפיות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

סיפורים קשורים לטיקטוק וקפה

כתבות בשבילך

חבל לפספס