תפריט סתיו 2022 של מסעדת וייס
קרדיט תמונה – יח"צ
שיתוף

תוכן עניינים

וייס, מסעדת השף המוערכת של שף גיל דהאן (קוואטרו, קיטשן מרקט) משיקה תפריט חדש וסתווי במיוחד המבוסס על תוצרת עונתית ומקומית עם אג'נדת Zero Waste השואפת להשתמש בכל חלקי חומרי הגלם עד תום בכדי למנוע בזבוז מזון ופגיעה בסביבה.

עוד טעימה: אוכלים את תל אביב עם עמית אהרנסון ויקב תבור

תפריט סתיו במסעדת וייס – מה יש לזלול?

תפריט הסתיו החדש של Weiss מכיל 3 קטגוריות – ירקות, ים ויבשה עם מבחר מנות שמקדמות את בואו של החורף ממש בקרוב.

באגף הירקות תמצאו טארטלט עם סלסת תירס, הולנדז תירס וגבינה צפתית מיובשת (32 ש"ח ליחידה); נקטרינה צלויה, כרוב שחור קריספי, סלרי ונענע, ויניגרט נקטרינה וזרעי חמנייה; קרודיטה שורשים עם קישור וכוסמת תפוחה, חסה בייבי ג'ם וברזאולה דלעת; קישוא צלוי על גריל פחמים עם ג'ל בלסמי, קרם קישוא וגבינת נעמי ושורש סלרי עם ריבת שזיפים, קרמבל פקאן, גבינת סקרמוזה וקצף שיבולת שועל.

עוד תמצאו במנות הירקות בתפריט הסתיו חציל מאודה עם סילאן, מיסו ושום שחור, אגוזי לוז ורוטב קרם פרש; כרוב צלוי עם קרמבל שום וטימין, xo פטריות וגבינת גלי; תפוחי אדמה צלויים עם קרם תפוחי אדמה, חלב שיבולת שועל, מיסו לבן וחמאת שקדים ו"ספגטיני" דלעת עם ויניגרט צ'ילי מותסס, ציר דלעת וזרעי דלעת בקוג'י וטורטליני תירס וכרישה עם חמאת תירס, שאטה ומרווה (56-92 ש"ח).

חציל מאודה בתפריט הסתיו של Weiss
חציל מאודה בתפריט הסתיו של Weiss | צילום: יח"צ

באגף הים יציעו בוייס לחם דגנים אפריקאי עם דג ים, סלסת שומר וחמציץ, ג'ל פטטיס ונקטרינה (38 ש"ח ליחידה); סשימי דג ים עם סירופ אצטרובלים, קמבוצ'ה תה שחור וטבסקו צימוקים מעושנים; קלמרי במילוי כרישה וגבינת גלי, וישיסואז גארום סרדינים ובוטרגה; "קבאנוס" שרימפס עם ראגו בצל ותפוחי אדמה, תרד שחור ושמן תרד; ניוקי בצק רבוך, שרימפס, קלמרי ויוגורט כבשים; בריוש צרוב עם קרם פיסטוק, טרחון מיושן וגבינת נלי ופורל צרוב עם רליש שאלוט ושומן טלה, ברבלאן מוקצף וארטישוק ירושלמי (74-128 ש"ח)

בחלק היבשתי של התפריט תמצאו מנת שקד עגל על קרפ כוסמת, בצל מוחמץ, חמאת מיסו וציר שרימפס (32 ש"ח ליחידה); צלעות טלה עם חמאת רוויון ואריסה וקוויאר שחור מנחל דן או סינטה טלה בקוג'י, ראגו סלק ובשר טלה, סלק צלוי וציר עוף מושחם (132-156 ש"ח).

לקינוח יציעו ב-Weiss מנה לא שגרתית אך מסקרנת מאוד בדמות גלידת שמנת חמוצה עם קוויאר ושבבי תפוחי אדמה חרוכים של הקונדיטורית מיכל גולדברגר (מונא).

מסעדת וייס נפתחה לפני כשנתיים בבניין היסטורי משנת 1910 בפינת הרחובות אחד העם והרצל והפכה במהרה לאחת מהמסעדות המדוברות והמוערכות בתל אביב.

בפברואר האחרון השיקו במסעדה שעת תה מדי יום שלישי ב-16:00 במסגרתה מוגש תפריט הכולל כריכים, מאפים, עוגות ועוגיות. מסקונס, פרעצלים וכריך סלט ביצים עד לטארטלטים, פחזניות וסלט פירות.

מסעדת וייס Weiss | הרצל 2 תל אביב | ראשון-שני 18:00-22:30 שלישי 16:00-22:30 רביעי-חמישי 18:00-22:30 | שישי-שבת 11:30-14:30 (בראנץ') 18:00-22:30 | הזמנות בטלפון 03-5707477 ובאתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

כתבות בשבילך

חבל לפספס