תפריט סתיו חדש במסעדת וייס של השף גיל דהאן

מסעדת וייס (Weiss) המוערכת משיקה תפריט סתיו חדש עם מבחר ירקות, דגים, פירות ים ובשרים מחומרי גלם עונתיים ומקומיים וקינוחים לא שגרתיים.
תפריט סתיו 2022 של מסעדת וייס
תפריט סתיו 2022 של מסעדת וייס | צילום: יח"צ

וייס, מסעדת השף המוערכת של שף גיל דהאן (קוואטרו, קיטשן מרקט) משיקה תפריט חדש וסתווי במיוחד המבוסס על תוצרת עונתית ומקומית עם אג'נדת Zero Waste השואפת להשתמש בכל חלקי חומרי הגלם עד תום בכדי למנוע בזבוז מזון ופגיעה בסביבה.

עוד טעימה: אוכלים את תל אביב עם עמית אהרנסון ויקב תבור

תפריט סתיו במסעדת וייס – מה יש לזלול?

תפריט הסתיו החדש של Weiss מכיל 3 קטגוריות – ירקות, ים ויבשה עם מבחר מנות שמקדמות את בואו של החורף ממש בקרוב.

באגף הירקות תמצאו טארטלט עם סלסת תירס, הולנדז תירס וגבינה צפתית מיובשת (32 ש"ח ליחידה); נקטרינה צלויה, כרוב שחור קריספי, סלרי ונענע, ויניגרט נקטרינה וזרעי חמנייה; קרודיטה שורשים עם קישור וכוסמת תפוחה, חסה בייבי ג'ם וברזאולה דלעת; קישוא צלוי על גריל פחמים עם ג'ל בלסמי, קרם קישוא וגבינת נעמי ושורש סלרי עם ריבת שזיפים, קרמבל פקאן, גבינת סקרמוזה וקצף שיבולת שועל.

עוד תמצאו במנות הירקות בתפריט הסתיו חציל מאודה עם סילאן, מיסו ושום שחור, אגוזי לוז ורוטב קרם פרש; כרוב צלוי עם קרמבל שום וטימין, xo פטריות וגבינת גלי; תפוחי אדמה צלויים עם קרם תפוחי אדמה, חלב שיבולת שועל, מיסו לבן וחמאת שקדים ו"ספגטיני" דלעת עם ויניגרט צ'ילי מותסס, ציר דלעת וזרעי דלעת בקוג'י וטורטליני תירס וכרישה עם חמאת תירס, שאטה ומרווה (56-92 ש"ח).

חציל מאודה בתפריט הסתיו של Weiss | צילום: יח"צ

באגף הים יציעו בוייס לחם דגנים אפריקאי עם דג ים, סלסת שומר וחמציץ, ג'ל פטטיס ונקטרינה (38 ש"ח ליחידה); סשימי דג ים עם סירופ אצטרובלים, קמבוצ'ה תה שחור וטבסקו צימוקים מעושנים; קלמרי במילוי כרישה וגבינת גלי, וישיסואז גארום סרדינים ובוטרגה; "קבאנוס" שרימפס עם ראגו בצל ותפוחי אדמה, תרד שחור ושמן תרד; ניוקי בצק רבוך, שרימפס, קלמרי ויוגורט כבשים; בריוש צרוב עם קרם פיסטוק, טרחון מיושן וגבינת נלי ופורל צרוב עם רליש שאלוט ושומן טלה, ברבלאן מוקצף וארטישוק ירושלמי (74-128 ש"ח)

בחלק היבשתי של התפריט תמצאו מנת שקד עגל על קרפ כוסמת, בצל מוחמץ, חמאת מיסו וציר שרימפס (32 ש"ח ליחידה); צלעות טלה עם חמאת רוויון ואריסה וקוויאר שחור מנחל דן או סינטה טלה בקוג'י, ראגו סלק ובשר טלה, סלק צלוי וציר עוף מושחם (132-156 ש"ח).

לקינוח יציעו ב-Weiss מנה לא שגרתית אך מסקרנת מאוד בדמות גלידת שמנת חמוצה עם קוויאר ושבבי תפוחי אדמה חרוכים של הקונדיטורית מיכל גולדברגר (מונא).

מסעדת וייס נפתחה לפני כשנתיים בבניין היסטורי משנת 1910 בפינת הרחובות אחד העם והרצל והפכה במהרה לאחת מהמסעדות המדוברות והמוערכות בתל אביב.

בפברואר האחרון השיקו במסעדה שעת תה מדי יום שלישי ב-16:00 במסגרתה מוגש תפריט הכולל כריכים, מאפים, עוגות ועוגיות. מסקונס, פרעצלים וכריך סלט ביצים עד לטארטלטים, פחזניות וסלט פירות.

מסעדת וייס Weiss | הרצל 2 תל אביב | ראשון-שני 18:00-22:30 שלישי 16:00-22:30 רביעי-חמישי 18:00-22:30 | שישי-שבת 11:30-14:30 (בראנץ') 18:00-22:30 | הזמנות בטלפון 03-5707477 ובאתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מסעדת אונזה חוגגת עשור עם שפיות מובילות
גירל פאוור: מסעדת אונזה מארחת את השפיות המובילות בישראל
אירועים קולינריים
טושה בייקרי מתארחים בבלוברי נהריה
חדשות האוכל: רז רהב, פאפא ג'ונס, מקדונלד'ס, תושה בייקרי ונספרסו
חדשות האוכל
ט"ו באב בבר קולולו
לזלול באהבה: ט"ו באב 2024 במסעדות ברחבי הארץ
חדשות האוכל
תפריט תותים של מקס ברנר - חורף 2024
חדשות האוכל לחורף: תבשילים, קינוחים ומפרגנים למילואים
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
יש דרך לרכך עוגיות שהתקשו עם טריק אחד פשוט להפליא
טיפים למטבח
המדריך השלם: איך לסדר את המקרר ולאחסן בצורה נכונה
טיפים למטבח
המדריך לניקיון עמוק ויסודי של תנור האפייה הביתי
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל