אלופת העולם: 5 מסעדות ארגנטינאיות לחגוג בהן את הגביע

לכבוד זכייתו של מסי ונבחרת ארגנטינה בגביע העולם לכדורגל אספנו את 5 המסעדות הארגנטינאיות המובילות בישראל שכדאי לחגוג בהן את הניצחון
5 מסעדות ארגנטינאית מומלצות בישראל
5 מסעדות ארגנטינאית מומלצות בישראל | צילום: יח"צ
שיתוף

גמר מונדיאל 2022 הגיע להכרעה דרמטית עם זכייתה של נבחרת ארגנטינה בגביע העולם בכדורגל בפעם השלישית בתולדותיה ולראשונה מאז 1986 לאחר משחק בלתי נשכח שהוכרע בקרב פנדלים

בעוד ההמונים ימלאו את רחובותיה של בואנוס איירס, גם כאן בישראל יוכלו האוהדים המושבעים וגם סתם כאלה שרוצים לפרגן, לחגוג בארוחת בשרים ארגנטינאית חגיגית כהלכתה במסעדות מקומיות. בחרנו את 5 המסעדות הארגנטינאיות הטובות בארץ לחגוג בהן את הגביע ממש עכשיו.

בוצ'רי דה ברילוצ'ה

ברמת החייל בתל אביב ממוקמת מסעדת בוצ'רי דה ברילוצ'ה, מסעדת בשרים ארגנטינאית שהוקמה כבר בשנת 2010 על ידי אריה פוגלמן ויוסי עמר. במסעדה מציעים מבחר של נתחים מיושנים ואיכותיים מהקצבייה הצמודה לצד מבחר של קוקטיילים מרעננים ויינות איכות.

הבשרים במסעדה מגיעים גם ממגדלים מקומיים נבחרים וגם בייבוא מארגנטינה של בשר בלאק אנגוס. כל הנתחים מיושנים במקום עד ל-40 ימים ביישון יבש בטרם הם עוברים לפריז'אדה (גריל ארגנטינאי קטן) ואל שולחן הסועדים. המחירים הם לפי 100 גרם ומופיעים במקום מדי יום על לוח גיר.

בין הבשרים תמצאו אנטריקוט ישראלי או ארגנטינאי בלאק אנגוס, פורטרהאוס, סינטה, נתח קצבים, שקדי עגל, קציצות טלה, פיקניה, צ'וריסו, צלעות טלה, נקניקיית רוקפור ועוד ספיישלים מתחלפים.

מלבד נתחי הבשר מציעים בבוצ'רי דה ברילוצ'ה גם קלאסיקות כמו האמפנדס שנעשים במקום מדי יום בעבודת יד, יין ארגנטינאי מאזור מנדוסה ואפילו שוקולד ארגנטינאי וגלידות לפי מתכונים מקוריים מברילוצ'ה להמתיק עוד קצת את הרגע.

בוצ'רי דה ברילוצ'ה | הברזל 4, תל אביב | ראשון-שבת 12:00-23:00 | הזמנות בטלפון 077-530-9700 ובאתר

La Vaca Loca

מסעדת הבשרים הארגנטינאית La Vaca Loca בהרצליה מבית היוצר של רשת אל גאוצ'ו המיתולוגית מציעה תפריט דרום אמריקאי קלאסי עם מבחר מנות חלוקה, סטייקים על גריל פחמים ועוד קלאסיקות מארגנטינה.

בראשונות תמצאו אמפנדס עם בשר, פטריות, פרגית עם צ'יפוטלה או גבינות; אינצ'ילדה בציפוי פריך עם פרגיות, סלסה צ'ילי, בצל ופטריות; שקדי עגל רך צרובים על גחלים וסלצ'יצ'ה – נקניקייה דרום אמריקאית פיקנטית (32-85 ש"ח).

מסעדת La Vaca Loca בהרצליה
מסעדת La Vaca Loca בהרצליה | צילום: La Vaca Loca

בבשרים תמצאו 400 גרם אסאדו ללא עצם בסגנון ארגנטינאי ב-129 ש"ח; אנטריקוט לאס פאמפאס 350 גרם מבלאק אנגוס ארגנטינאי ב-189 ש"ח; צלעות טלה מזן בלאדי ישראלי ב-189 ש"ח והמבורגר בגרתו הפראית של הבוקר הארגנטינאי "הגאוצ'ו" (74 ש"ח).

בספיישל תמצאו שקדי עגל צלויים 300 גרם ב-154 ש"ח; מיקס בשר 700 גרם ל-2 סועדים עם ואסיו, אסאדו, פרגית וסינטה בליווי ירקות קלויים וחצי תפוחי אדמה מהגריל ב-272 או מיקס 1 ק"ג ב-374 ש"ח

La Vaca Loca | מדינת היהודים 60, הרצליה פיתוח | ראשון-שבת 12:00-23:00 | הזמנות בטלפון 09-9555037 או באתר

דוניה רוסה

מסעדת הבשרים הארגנטינאית דוניה רוסה מכפר האמנים עין הוד מציעה מבחר של בשרים איכותיים המיושנים במקום ונצלים על גריל פחמים קברצ'ו בלאנקו מיובא מארגנטינה.

במקום פועלת גם קצבייה עם מבחר נתחים מיובאים מארגנטינה המיושנים עד לחודשיים וחצי ונמכרים לצד מוצרים משלימים כמו פחם ארגנטינאי, רטבים, יינות ועוד.

מסעדת דונה רוסה
מסעדת דונה רוסה | צילום: דונה רוסה

בראשונות תמצאו אמפנדס במגוון מילויים; סלט בואנוס איירס עם עלים ירוקים, בצל סגול, גזר, קולורבי ואגוזי מלך קלויים ברוטב וינגרט נענע; ואסיו בבישול איטי על הגריל עם רוטב ברביקיו ביתי ועוד (32-58 ש"ח)

בבשרים תמצאו אנטריקוט 300 גרם מבשר אנגוס שחור ב-144 ש"ח; אסאדו עם עצם בצלייה איטית ב-168 ש"ח; אנטרניה 300 גרם נתח קצבים ב-130 ועוד. בנוסף מציעים במקום גריל מעורב בקר עם 2 צ'וריסו, 300 גרם אנטריקוט, 300 גרם סינטה, 200 גרם פילה ו-2 תוספות ב-425 ש"ח או גריל קרניבורים עם וואסיו, אסאדו עם עצם, אנטריקוט, אנטרניה ו-2 תוספות ב-455 ש"ח.

דוניה רוסיה | כפר האמנים, עין הוד | שני-שישי 12:00-23:00, שבת 12:00-21:00 | הזמנות בטלפון 04-954-3777 ובאתר

לה פמפה

לה פמפה היא מסעדת בשרים ארגנטינאית ביתית ומשפחתית של ערן ואילנית טבצ'ניק הפועלת בחצר ביתם של הזוג במצפה הילה שבגליל.

הזוג מגיש בארוחות המיוחדות בשרים ממעשנת הבשר ומביאים אל התפריט מנות ממחוזות ילדותו של ערן מאזור לה פמפה בארגנטינה עם טאץ' גלילי מקומי.

הארוחות בלה פמפה הן בפורמט של אירוח אינטימי בקצב נינוח עם מנות היוצאות אל השולחן. זמן הארוחה הכולל עומד על כשעתיים וחצי.

מסעדת לה פמפה
מסעדת לה פמפה | צילום: לה פמפה

התפריט מורכב מ-7 מנות כולל קינוחים ותמצאו בו מנות כמו אמפנדס במגוון מילויים, צ'וריסוס, תפוחי אדמה וירקות מדורה ושלל נתחים הנפרסים מול האורחים מאסאדו, פיקניה ושפיץ שייטל ועד צלעות טלה וסינטה.

מחיר הארוחה עומד על 239 ש"ח לסועד שבימי חמישי בחודש דצמבר יוגש גם יין חם. מחיר לחיילים בסדיר עומד על 215 ש"ח.

המקום פעיל רק בסופי השבוע בפורמט אירוח בימים חמישי ושישי אך ניתן גם להזמין מגוון סלי פיקניק לאיסוף במשך כל השבוע עם בשרים ופינוקים אחרים.

לה פמפה | מצפה הילה | חמישי-שישי 19:30-23:00 | הזמנות בטלפון 052-2951177 ובאתר

אסדו בר

מסעדת אסדו בר של משפחת רויזנר מקיבוץ אלונים בעמק יזרעאל מציעה ארוחת קרניבורים אמיתית עם מבחר של נתחי אסאדו גדולים שנצלים על שיפודים בשיטה ארגנטינאית מעל גחלים למשך 8 שעות ומועברים למנגל המסורתי.

הארוחות מתקיימות רק בסופי השבוע בימים חמישי עד שבת ומציעות מגוון בשרים מזן אנגוס ועגלות מעורבות מסינטה, אנטריקוט ושייטל עד לפיקניה, טיבון וטלה.

במנות הראשונות מציעים באסדו בר קרואסון עם קורנביף או שקדי עגל (54-62 ש"ח) קבבוני טלה בטחינה; צ'וריסוס חריפות של אבא מיגל; גבינת פרובולונה מותכת עם אורגנו ועוד (44-52 ש"ח).

אסדו בר - מסעדת בשר ארגנטינאית
אסדו בר – מסעדת בשר ארגנטינאית | צילום: אסדו בר

בעיקריות הבשרים תמצאו אסדו עגל 400 גרם ב-135 ש"ח; טיבון טלה 450 גרם ב-144 ש"ח; אנטריקוט 300 גרם פרימיום ב-139 ש"ח ועוד.

בנוסף מציעים מגוון מיקסים כמו מעורב אספסיאל 700 גרם עם סינטה, פרגית וצ'וריסוס; מעורב דה לה קסה לזוג 800 גרם עם אנטריקוט, אסדו וצ'וריסוס ומעורב קרניבורו לזוג 1.1 ק"ג עם סינטה, אנטריקוט, אסדו וצ'וריסוס (230-420 ש"ח).

אסדו בר | קיבוץ אלונים | חמישי-שישי 12:00-22:00 שבת 12:00-19:00 | הזמנות בטלפון 0544-200291 ובאתר

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments