5 מאכלים מפתיעים שגורמים לריח רע מהפה

ריח רע מהפה זה עסק לא נעים. מלבד שמירה על היגיינת פה בשגרה, ישנם כמה מאכלים שצריכתם באופן קבוע יכולים לגרום לניחוחות לא נעימים.
חמאת בוטנים - גורמת לריח רע מהפה?
חמאת בוטנים - גורמת לריח רע מהפה?

ריח רע מהפה זה אף פעם לא עסק נעים, לא לסביבה ולא לאדם הסובל מהתופעה בעצמו. אמנם הניחוחות יכולים להיגרם משלל גורמים הקשורים לבריאות הפה והשיניים אך כדאי לדעת שיש מאכלים שונים שעלולים לגרום ריח רע כרוני מהפה ולא, אנחנו לא מדברים על שום או בצל.

כשאנחנו אוכלים, שאריות מזון יכולים להדבק לשיניים וללשון ולהישאר בחלל הפה, מה שמעניק לבקטריות מזון משלהם. כשהבקטריות ניזונות, נוצרות חומצות שונות היוצרות את הריח הרע שנידף מהפה.

בעזרת שמירה על היגיינת פה בשגרה, תוך הקפדה על צחצוח נכון של השיניים פעמיים ביום, שימוש במי פה וחוט דנטלי תוכלו למנוע פעמים רבות ריח רע כרוני מהפה, אך תמיד כדאי להכיר כמה מאכלים שעלולים לגרום לריח רע מהפה בצריכה קבועה.

עדכונים טעימים למייל!

עוד טעימה: מאכלים שאסור לשמור במקרר

5 מאכלים שגורמים לריח רע מהפה

פירות הדר

בקטריות שגורמות לריח רע מהפה משגשגות במיוחד בסביבה חומצית. אכילה של פירות הדר באופן קבוע תורמת ליצירה של סביבה כזו בחלל הפה.

התופעה מחריפה במיוחד אם אתם נוטים לסבול מצרבות, מה שעלול לגרום לחומצות לעלות בחזרה לגרון ולייצר ריחות לא נעימים.

מוצרי חלב

רוב מוצרי החלב, בעיקר גבינות, מכילים חומצות אמינו שמגיבות לבקטריות בחלל הפה ולגרום לריח רע במיוחד. כשהבקטריות ניזונות ממוצקי החלב וחומצות האמינו נוצרת ריאקציה הגורמת לריח המזכיר ביצים סרוחות.

אם אתם סובלים מריח רע מהפה לאחר שתיית חלב או אכילת גבינה, שתו כוס מים או צחצחו שיניים אם יש לכם את האופציה.

עוד טעימה: למה לאוכל יש טעם מוזר אחרי צחצוח שיניים?

רוטב עגבניות

בדומה לפירות הדר, גם החומציות שבעגבניות עלולה לגרום להצטברות של בקטריות שגורמות לריח רע מהפה. בנוסף, רוטב עגבניות עלול לגרום לצרבת וריפלוקס בקרב מי שרגיש למאכלים חומציים, מה שמעלה את הסיכון לריח רע מהפה.

הקפידו לשתות מים בזמן שאתם זוללים את מנת הפסטה ברוטב עגבניות הבאה שלכם בכדי להפחית את הסיכוי לריחות לא נעימים.

עוד טעימה: איך להוציא ריח מהמקרר? כל השיטות

חמאת בוטנים

חמאת בוטנים גם כן עלולה לגרום להיווצרות של ריח רע מהפה בעקבות שילוב בין כמות החלבון הגבוהה לבין המרקם הדביק במיוחד של הממרח האהוב.

המרקם הסמיך הידוע של חמאת הבוטנים מקשה על פעולת הפירוק של החלבון בפה על ידי הרוק והדביקות המוכרת גורמת לה להישאר בחלל הפה לזמן ארוך יותר.

החלבון הצמחי בחמאת הבוטנים שנשארת דבוקה לשיניים או ללשון משמש כמזון לבקטריות, מה שיוצר את הריחות הלא נעימים במהרה.

קפה

אמנם גלשנו במעט לתחום המשקאות, אך הצריכה המוגברת של קפה מצריכה התייחסות לצד הפחות מוכר של הנזקים הפוטנציאליים – ריח רע מהפה.

לקפה יש אפקט מייבש על חלל הפה, מה שמוריד את כמות הרוק בפה ומאפשר לבקטריות להתפתח במהירות גדולה יותר ולהחזיק מעמד בפה זמן רב יותר. התופעה דומה להבל הפה המוכר מהבוקר כשרק מתעוררים והפה יבש מהרגיל.

הקפידו להכניס לשגרת היום שלכם לשתות מים בכל פעם שאתם שותים קפה על מנת למנוע התייבשות של חלל הפה לאורך זמן וכתוצאה מכך לריחות לא נעימים.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לבחור עגבניות מושלמות
אמנות בחירת העגבנייה – הטיפים שכדאי להכיר
מדריכים וטיפים
איך להעביר ריח של שום מהידיים במהירות
זה עובד: איך להעביר ריח של שום מהידיים ברגע
מדריכים וטיפים
מתכון של קפה דלגונה
מדריך: איך להכין קפה דלגונה מוקצף אצלכם בבית
מדריכים וטיפים
איך להעביר ריח שום מהפה
פותחים פה: 5 מאכלים להעלמת ריח שום מהפה במהירות
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
השיטה שעובדת: כך תחזירו מלפפונים עייפים לחיים
מדריכים וטיפים
השיטות שעובדות: איך יודעים שהשמן חם מספיק לטיגון?
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל