המדריך לבשלן המתחיל: איך להכין פסטה ברוטב עגבניות

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות חריף שמבוגרים אוהבים עם שום, צ'ילי ועוד הפתעות. כך תכינו ספגטי ברוטב עגבניות בקלות ובמהירות בכל פעם.
פסטה ברוטב עגבניות למבוגרים
פסטה ברוטב עגבניות למבוגרים

אחת המנות הפופולריות של המטבח האיטלקי והאהובות ביותר במטבח הישראלי ובכלל היא גם אחת מהמנות הפשוטות ביותר להכנה.

לכל אחד יש את הגרסה שלו לפסטה ברוטב עגבניות שהוא מוכן להישבע בשמה ונאמן לה מאז הילדות, עם תוספות או בלי, במהדורה שילדים אוהבים או למבוגרים עם חריפות לא מתנצלת ושלל תוספות לפי בחירה.

עוד טעימה: זו הדרך הנכונה לחמם פסטה ברוטב שמנת
אם הפעם חשקה נפשכם בספגטי ברוטב עגבניות עם רוטב סמיך שעוטף היטב את הפסטה, חריפות כיפית מהשום והצ'ילי ותיבול חד שעושה כיף על הלשון, הגעתם למקום הנכון.

עדכונים טעימים למייל!

למתכון הבא תוכלו להוסיף ירקות קפואים או טריים ולשחק עם רמת החריפות על פי הטעם האישי. הרוטב אמור להיות סמיך ולעטוף היטב את הפסטה, אם הוא סמיך מדי לטעמכם אפשר להוסיף עוד כמה כפות ממי הבישול של הפסטה.

עוד טעימה: השיטה לסינון פסטה שמשגעת את הרשתות החברתיות

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות שמבוגרים אוהבים

מרכיבים:

חבילת פסטה מכל סוג שאוהבים (500 גרם)
5 שינים שום קצוצות או כתושות
1 פלפל צ'ילי פרוס
קופסא עגבניות מרוסקות (400 גרם)
קופסא רסק עגבניות (200 גרם)
רבע כוס שמן
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף סוכר חום בהיר
חצי כוס מים
חצי כוס אפונה קפואה (לא חובה)
עלי בזיליקום
פרמזן לגירוד

ספגטי ברוטב עגבניות חריף שמבוגרים אוהבים
ספגטי ברוטב עגבניות חריף שמבוגרים אוהבים | צילום: מערכת לזלול

עוד טעימה: איך למנוע מפסטה להידבק לעצמה

הוראות הכנה:

  • מחממים שמן זית בסיר רחב על אש בינונית.
  • קוצצים או כותשים את השום ופורסים את הצ'ילי לרצועות דקות ומוסיפים לסיר.
  • מטגנים כדקה ומוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, סוכר ותבלינים ומטגנים ל-2 דקות.
  • מוסיפים מים ואפונה קפואה אם רוצים ומערבבים היטב.
  • מורידים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  • בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן או עד שהספגטי במצב אל דנטה
  • מסננים את הספגטי ושומרים חצי כוס ממי הבישול בצד.
  • מוסיפים את הפסטה אל הרוטב ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את מי הבישול וכמה טיפות שמן זית ומערבבים.
  • מגישים עם עלי בזיליקום טריים ופרמזן מגורד.

יש לכם מתכון מנצח או רכיב סודי לפסטה ברוטב עגבניות? שתפו אותנו בתגובות

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

פסטיבל העגבנייה של שוק האוכל ריחות וטעמים

אדום אדום: מה יש לזלול בפסטיבל העגבנייה הראשון של ישראל?

אירועים ופסטיבלים
השיטה המפתיעה לסינון פסטה

איך לא חשבנו על זה? השיטה לסינון פסטה שמשגעת את הרשת

מדריכים וטיפים
איך לחתוך עגבנייה כמו מקצוענים

איך לחתוך עגבניות כמו מקצוענים – בלי כל הבלגן

מדריכים וטיפים
כמה מלח להוסיף למי הבישול של הפסטה

זה מה זה בסיסי: כמה מלח צריך להוסיף למי הבישול של הפסטה?

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

פסטיבל המרקים של מלון ענבל 2024

זלול כפי יכולתך: פסטיבל המרקים חוזר במהדורת חורף 2024

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל בירושלים חוזר בפעם העשירית ברציפות עם שלל מרקים מנחמים במתכונת בופה פתוח בכדי לחמם היטב את חורף 2024 >>
אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה

הבראנץ' האפריקאי של שף אלעזר טמנו חוזר לסופשבוע אחד עתיר בטעמים

אירועים ופסטיבלים
לאחר פופ אפ מוצלח במיוחד, שף אלעזר טמנו חוזר עם אפרו בראנץ' ייחודי לסופשבוע אחד בלבד בגלריית אירופה החדשה בתל אביב. כל הפרטים >>

מדריכים שאהבתם

כך תדעו אם ביצה טרייה או מקולקלת

מדריכים וטיפים

המדריך השלם: איך לנקות ארונות מטבח לקראת האביב

מדריכים וטיפים

מה לזלול?