המדריך לבשלן המתחיל: איך להכין פסטה ברוטב עגבניות

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות חריף שמבוגרים אוהבים עם שום, צ'ילי ועוד הפתעות. כך תכינו ספגטי ברוטב עגבניות בקלות ובמהירות בכל פעם
פסטה ברוטב עגבניות למבוגרים
פסטה ברוטב עגבניות למבוגרים
שיתוף

אחת המנות הפופולריות של המטבח האיטלקי והאהובות ביותר במטבח הישראלי ובכלל היא גם אחת מהמנות הפשוטות ביותר להכנה.

לכל אחד יש את הגרסה שלו לפסטה ברוטב עגבניות שהוא מוכן להישבע בשמה ונאמן לה מאז הילדות, עם תוספות או בלי, במהדורה שילדים אוהבים או למבוגרים עם חריפות לא מתנצלת ושלל תוספות לפי בחירה.

עוד טעימה: זו הדרך הנכונה לחמם פסטה ברוטב שמנת
אם הפעם חשקה נפשכם בספגטי ברוטב עגבניות עם רוטב סמיך שעוטף היטב את הפסטה, חריפות כיפית מהשום והצ'ילי ותיבול חד שעושה כיף על הלשון, הגעתם למקום הנכון.

למתכון הבא תוכלו להוסיף ירקות קפואים או טריים ולשחק עם רמת החריפות על פי הטעם האישי. הרוטב אמור להיות סמיך ולעטוף היטב את הפסטה, אם הוא סמיך מדי לטעמכם אפשר להוסיף עוד כמה כפות ממי הבישול של הפסטה.

עוד טעימה: השיטה לסינון פסטה שמשגעת את הרשתות החברתיות

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות שמבוגרים אוהבים

מרכיבים:

חבילת פסטה מכל סוג שאוהבים (500 גרם)
5 שינים שום קצוצות או כתושות
1 פלפל צ'ילי פרוס
קופסא עגבניות מרוסקות (400 גרם)
קופסא רסק עגבניות (200 גרם)
רבע כוס שמן
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף סוכר חום בהיר
חצי כוס מים
חצי כוס אפונה קפואה (לא חובה)
עלי בזיליקום
פרמזן לגירוד

ספגטי ברוטב עגבניות חריף שמבוגרים אוהבים
ספגטי ברוטב עגבניות חריף שמבוגרים אוהבים | צילום: מערכת לזלול

עוד טעימה: איך למנוע מפסטה להידבק לעצמה

הוראות הכנה:

  • מחממים שמן זית בסיר רחב על אש בינונית.
  • קוצצים או כותשים את השום ופורסים את הצ'ילי לרצועות דקות ומוסיפים לסיר.
  • מטגנים כדקה ומוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, סוכר ותבלינים ומטגנים ל-2 דקות.
  • מוסיפים מים ואפונה קפואה אם רוצים ומערבבים היטב.
  • מורידים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  • בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן או עד שהספגטי במצב אל דנטה
  • מסננים את הספגטי ושומרים חצי כוס ממי הבישול בצד.
  • מוסיפים את הפסטה אל הרוטב ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את מי הבישול וכמה טיפות שמן זית ומערבבים.
  • מגישים עם עלי בזיליקום טריים ופרמזן מגורד.

יש לכם מתכון מנצח או רכיב סודי לפסטה ברוטב עגבניות? שתפו אותנו בתגובות

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת