המדריך לבשלן המתחיל: איך להכין פסטה ברוטב עגבניות

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות חריף שמבוגרים אוהבים עם שום, צ'ילי ועוד הפתעות. כך תכינו ספגטי ברוטב עגבניות בקלות ובמהירות בכל פעם.
פסטה ברוטב עגבניות למבוגרים
פסטה ברוטב עגבניות למבוגרים

אחת המנות הפופולריות של המטבח האיטלקי והאהובות ביותר במטבח הישראלי ובכלל היא גם אחת מהמנות הפשוטות ביותר להכנה.

לכל אחד יש את הגרסה שלו לפסטה ברוטב עגבניות שהוא מוכן להישבע בשמה ונאמן לה מאז הילדות, עם תוספות או בלי, במהדורה שילדים אוהבים או למבוגרים עם חריפות לא מתנצלת ושלל תוספות לפי בחירה.

עוד טעימה: זו הדרך הנכונה לחמם פסטה ברוטב שמנת
אם הפעם חשקה נפשכם בספגטי ברוטב עגבניות עם רוטב סמיך שעוטף היטב את הפסטה, חריפות כיפית מהשום והצ'ילי ותיבול חד שעושה כיף על הלשון, הגעתם למקום הנכון.

למתכון הבא תוכלו להוסיף ירקות קפואים או טריים ולשחק עם רמת החריפות על פי הטעם האישי. הרוטב אמור להיות סמיך ולעטוף היטב את הפסטה, אם הוא סמיך מדי לטעמכם אפשר להוסיף עוד כמה כפות ממי הבישול של הפסטה.

עוד טעימה: השיטה לסינון פסטה שמשגעת את הרשתות החברתיות

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות שמבוגרים אוהבים

מרכיבים:

חבילת פסטה מכל סוג שאוהבים (500 גרם)
5 שינים שום קצוצות או כתושות
1 פלפל צ'ילי פרוס
קופסא עגבניות מרוסקות (400 גרם)
קופסא רסק עגבניות (200 גרם)
רבע כוס שמן
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף סוכר חום בהיר
חצי כוס מים
חצי כוס אפונה קפואה (לא חובה)
עלי בזיליקום
פרמזן לגירוד

ספגטי ברוטב עגבניות חריף שמבוגרים אוהבים | צילום: מערכת לזלול

עוד טעימה: איך למנוע מפסטה להידבק לעצמה

הוראות הכנה:

  • מחממים שמן זית בסיר רחב על אש בינונית.
  • קוצצים או כותשים את השום ופורסים את הצ'ילי לרצועות דקות ומוסיפים לסיר.
  • מטגנים כדקה ומוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, סוכר ותבלינים ומטגנים ל-2 דקות.
  • מוסיפים מים ואפונה קפואה אם רוצים ומערבבים היטב.
  • מורידים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  • בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן או עד שהספגטי במצב אל דנטה
  • מסננים את הספגטי ושומרים חצי כוס ממי הבישול בצד.
  • מוסיפים את הפסטה אל הרוטב ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את מי הבישול וכמה טיפות שמן זית ומערבבים.
  • מגישים עם עלי בזיליקום טריים ופרמזן מגורד.

יש לכם מתכון מנצח או רכיב סודי לפסטה ברוטב עגבניות? שתפו אותנו בתגובות

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לחמם פסטה שמנת
איך לחמם פסטה ברוטב שמנת בלי לסיים עם שלולית של שמן
טיפים למטבח
איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן במטבח ובמקרר
אדום עולה: איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן
טיפים למטבח
עגבניות שרי טריות
בחוץ או במקרר? הדרך הנכונה לשמור עגבניות שרי במטבח
טיפים למטבח
פסטיבל השקשוקות של בנדיקט 2022
יצאנו לזלול: פסטיבל השקשוקות של בנדיקט 2022
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
כוסות בירה ויינשטפן
מי צריך את מינכן: פסטיבלי בירה סטייל אוקטוברפסט (וגם וויסקי) בישראל
אירועים קולינריים
מתכננים לחגוג את אוקטוברפסט? פסטיבלי הבירה הלוהטים של סתיו 2025 בישראל: ת"א, חיפה, ב"ש ועוד. כל התאריכים, המחירים והפרטים כאן. מדריך מתעדכן. >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
למה העוגה לא תופחת? הטעויות הנפוצות וכל הפתרונות
טיפים למטבח
איך להפסיק שיהוקים: 5 מאכלים להקלה מיידית
טיפים למטבח
טיפ מבריק: איך לנקות מכונת נספרסו בקלות ובמהירות
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל