סתלבט בגליל: בית הקפה אבטליון מציע ארוחות מפנקות בטבע

מול הנוף הפסטורלי והירוק של הגליל נפתח לאחרונה בית קפה מסקרן במיוחד שמציע מבחר של ארוחות בוקר וקלאסיקות מפנקות מחומרי גלם עונתיים ומקומיים
ארוחות בוקר בבית הקפה אבטליון
ארוחות בוקר בבית הקפה אבטליון | צילום: סופגי
שיתוף

נקודה קולינרית חדשה ומסקרנת במיוחד נפתחה לפני מספר חודשים בגליל התחתון באזור המועצה האזורית משגב – בית קפה כפרי גלילי בשם אבטליון הזוקף לזכותו שימוש בחומרי גלם עונתיים ומקומיים ונוף פסטורלי ירוק כמו שאפשר למצוא רק בגליל.

עוד טעימה: מוזה בר יין בלב צפת

בתפריט של אבטליון (שנקרא על שם היישוב אבטליון בו הוא ממוקם) מציעים מבחר מנות שמשתלבות מעולה עם האוויר הפתוח. מארוחות בוקר מפנקות שמוגשות מדי יום עד השעה 14:00 ועד פלטת גבינות עם כוס יין איכותי לחוויה גלילית אמיתית.

עוד טעימה: פאט ויני כרמיאל פותח שעריו

בית הקפה אבטליון – מה יש לזלול?

מדי בוקר מציעים באבטליון גם מבחר מאפים וקינוחים מפתים כמו קווין אמאן קלאסי, פאן או שוקולה, סינבון, עוגות שמרים, בורקסים ועוד. בארוחות הבוקר תמצאו למשל קרואסון בנדיקט עם סלמון והולנדז; שקשוקה ירוקה ועוד.

מדי שישי גם ייערך במקום בראנץ' עם בופה פתוח ומבחר מאפים, סלטים, ממרחים, קינוחים ועוד. עוד תמצאו בתפריט מבחר של סלטים, כריכים, תוספות מגוונות וגם פסטות ופיצות עבודת יד מהטאבון הגדול של בית הקפה.

בית קפה אבטליון
בית קפה אבטליון | צילום: סופגי

בין השאר תוכלו לטעום בלינצ'ס מנגולד, תרד וגבינות; פירה בטטה צלויה עם גבינת חלומי ופטריות בטריאקי; הקובנה של שושנה עם זית סורי, קוניפטורה שלנו, טחינה, שמן זית ובלסמי; קרפצ'יו חצילים שרופים עם לאבנה, עגבניות צלויות, גרגירי חומוס ושמן הזית של פרץ; תבולה של עראבה עם עשבי תיבול, בורגול וקינואה, עגבניות, גמבה אדומה, גבינת פטה, זעתר, סומק, שמן הזית של פרץ ולימון טרי (47-53 ש"ח).

עוד בתפריט: טורטליני קרם פולנטה עם רוטב שמנת וקלח תירס צלוי; פיצה כתומה עם קרם בטטות צלויות, תרד, בצל, דבש ומוצרלה ופלטת גבינות ממחלבות בוטיק ישראליות (73-280 ש"ח).

בקינוחים תוכלו לטעום מבחר מתוקים קלאסיים כמו מילפיי קרמל מלוח, פבלובה מסקרפונה ופירות יער ועוד (54 ש"ח).

מי שהקים את בית הקפה אבטליון הוא הקונדיטור לוטם דרעי, תושב כרמיאל שרכש את השכלתו המקצועית בבתי הספר הקולינריים תדמור ובמגמת הפטיסרי של בית הספר בישולים. בית הקפה החדש הוא לא פחות מהגשמת חלום של דרעי שמאפשר לו לראשונה לארח סועדים מול הנוף הפסטורלי של האזור.

אבטליון | מתחם בית הבד, יישוב אבטליון | ראשון-חמישי 09:00-16:00 שישי 09:00-15:00 | הזמנות בטלפון 054-6847376 | כשר בהשגחת הרבנות המקומית משגב

בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments