10 סרטי דוקו אוכל מומלצים בנטפליקס
קרדיט תמונה – Pixabay

10 סרטי דוקו אוכל מומלצים בנטפליקס

מסטייקים ועד טבעונות, מסושי ועד יין, ממסעדות מישלן ועד ברביקיו בחצר. אספנו 10 סרטי דוקו אוכל מומלצים בנטפליקס שזמינים לצפייה ישירה ממש עכשיו.
שיתוף

תוכן עניינים

סרטי דוקו אוכל הם אחד מהז'אנרים הפופולריים ביותר בנטפליקס, אספנו את 10 הסרטים הדוקומנטריים הטובים והמומלצים מרחבי העולם שזמינים לצפייה ישירה בנטפליקס ממש עכשיו.

רוצים עוד? 10 תכניות בישול מומלצות בנטפליקס

סרטי דוקו אוכל בנטפליקס

ג'ירו חולם על סושי / Jiro Dreams of Sushi

הסרט ג'ירו חולם על סושי מתמקד בסיפור חייו של ג'ירו אונו, אמן סושי בעל שם עולמי ובעליה של מסעדת הסושי הידועה 'סוקיאבשי ג'ירו' בטוקיו, בעלת 3 כוכבי מישלן.

ג'ירו בן ה-85 מנהל את המסעדה הקטנה בעלת 10 מקומות ישיבה בלבד ומציע תפריט טעימות קבוע שמתחיל במחיר של 270$ לאדם. הסרט עוסק גם בשני בניו של ג'ירו ויחסיהם עימו. הסרט זכה לשבחים רבים עם דירוג של 99% באתר 'Rotten Tomatoes'.

ענבים חמוצים / Sour Grapes

אם אתם חובבי יין טוב וסרטי פשע אמיתי, זהו הסרט בשבילכם. הסרט משנת 2016 מגולל את קורותיו של רודי קורניוואן, אספן יין צעיר ועשיר מאינדונזיה שהונה משקיעים במיליונים. הסרט מלווה את סיפור הפשע המורכב תוך כדי שהוא צולל אל תוך עולם היין והאנשים שעוסקים בתחום כל חייהם.

תיאטרון החיים / Theater of Life

סרט דוקו אוכל קנדי משנת 2016 שעוסק במיזם של השף האיטלקי מאסימו בוטורה, השף האגדי מאחורי מסעדת 'אוסטריה פרנצ'סקנה' להקמת בית תמחוי גורמה בשיתוף 60 קולגות מרחבי העולם כמו מריו באטלי ואלן דוקאס.

במיזם השתמשו השפים בשאריות מזון מתערוכת אקספו 2015 במילאן. בית התמחוי הגורמה מוקם בתיאטרון נטוש סמוך. הסרט גם עוסק בתופעת בזבוז המזון עם 1.3 ביליון טון של אוכל שנזרק מדי שנה מסביב לעולם – כשליש מהמזון שמיוצר סך הכל.

עוד טעימה: שבוע דוקו שף ביס דוקו מגיע למסך הטלוויזיה

על האש / Barbecue

הסרט מתמקד בתרבות הברביקיו מסביב לעולם והדרך בה הוא מאחד קהילות ומשפחות למסורת ארוכת שנים. עם 13 שפות שונות, מטקסס ועד הגבול הסורי, הסרט חושף טכניקות שונות לברביקיו המסורתי עם המון בשר צלוי מכל הסוגים.

אוכל בתנועה / Food on The Go

סרט לא מקורי של נטפליקס העוקב אחר האבולוציה שעבר המטבח האיטלקי באמריקה ומתמקד במהגרים הדנים במסורת ובמורשת של האוכל האיטלקי והמסע שעברו השפים.

מהפכת הסטייקים / Steak (R)evolution

מסע עולמי בעקבות הסטייק המושלם המשלב ראיונות עם שפים, חקלאים, קצבים ומומחים אחרים. בין השאר מבקרים יוצרים הסרט ביפן, ארגנטינה, ברזיל, צרפת, ספרד וארה"ב במרדף אחר הסטייק הטוב בעולם.

הסרט דן במשתנים הרבים שמשפיעים על איכות הבשר ונכנס לעובי הקורה בכל הנוגע לשיטות גידול שונות של הבשר ואיך טיפול נכון של החקלאים בחיות משנה את טעמו.

הכל על אסאדו / Todo sobre el asado

הסרט מציע בחינה לעומק של תרבות האסאדו הארגנטינאית. עם המנהגים, הטכניקות והמסורת של המטבח הארגנטינאי.

הסרט מלווה בראיונות של מיטב השפים, הקצבים והפסיכולוגים שמספרים על הטקסיות הקדושה של האסאדו בקרב העם הארגנטינאי ומנתחים את המהות והסמליות של האסאדו.

מזלגות במקום סכינים / Forks over Knives

סרט דוקו אוכל אמריקאי משנת 2011 שמתמקד במטבח הטבעוני ומקדם תזונה דלת שומן ומבוססת צמחים כדרך להימנע ממחלות כרוניות שונות. הדיאטה המוצעת בסרט כוללת בעיקר דגנים מחיטה מלאה, ירקות ופירות תוך כדי הימנעות ממזונות מעובדים.

הסרט מלווה את דוקטור קולדוול אסלסטיין ופרופסור טי. קולין קמפבל והמחקר פורץ הדרך שלהם בן 20 השנה שמראה קשר בין מחלות שונות לצריכה של מזון תעשייתי מעובד.

מה בשם הבריאות / What The Health

סרטי אוכל דוקומנטריים רבים בשנים האחרונות מתרכזים בתזונה טבעונית והשפעתה על הבריאות האישית ועל תעשיית המזון. סרט דוקומנטרי נוסף משנת 2017 הבודק את השפעת הצריכה העולמית של מוצרי חלב ובשר וקורא למעבר לתזונה טבעונית מבוססת צמחים.

הוא הופץ תחת הכותרת "הסרט שארגוני הבריאות לא רוצים שתראו" ועוקב אחר יוצר הסרט קיפ אנדרסון כשהוא מראיין מומחים שונים על תזונה ובריאות. אנדרסון גם מנסה במהלך הסרט ליצור קשר עם נציגים שונים של ארגוני הבריאות ובוחן את הקשר בין תעשיות החלב והבשר לבין ארגוני הבריאות.

כוח טבעי / The Game Changer

סרט תיעודי בהפקת ג'קי צ'אן, ארנולד שוורצנגר וג'יימס קמרון העוקב אחר לוחם ה-UFC, ג'יימס וילקס ופגישותיו עם מדענים מומחים וספורטאים מובילים במסע אחר הדיאטה הטובה ביותר לשיפור הכושר הגופני והבריאות הכללית. הסרט מפרט את יתרונותיה של התזונה הטבעית לאתלטים.

עוד טעימה: "המסעדה הטובה בישראל" דוקו-אוכל על יובל בן נריה

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס