תוך 15 דקות: זו הדרך לקרר בקבוק יין במהירות

שוב שכחתם לקרר יין לפני הארוחה? אל דאגה. כך תקררו בקבוק יין במהירות שיא של לא יותר מרבע שעה - מבלי לדלל את היין ולפגוע בטעמיו.
עדכונים טעימים למייל!

זה קורה לכולנו מדי פעם: ארוחת הערב מתקרבת, הסירים כבר מבעבעים האורחים עוד רגע מגיעים ואז אנחנו נזכרים ששכחנו לקרר את בקבוקי היין שרצינו להגיש לשולחן. אך אל דאגה. בכדי שלא תתפסו לא מוכנים שוב, אספנו במדריך הבא את כל הדרכים לקרר יין במהירות מבלי לדלל אותו ולשנות את טעמו.

חשיבות טמפרטורת היין

עוד לפני שנגיע לשיטות הקירור עצמו, בואו נדבר קצת על טמפרטורת הגשה של יין וחשיבותה. הטמפרטורה היא לא רק עניין לסנובים של יין – היא באמת משפיעה על הטעם והארומה של היין שאנחנו שותים.

קירור בקבוק יין במהירות
קירור בקבוק יין במהירות | תמונה: מערכת לזלול

אלו טמפרטורות ההגשה המומלצות ליין לפי סוג:

יין מבעבע: 3-7 מעלות
יין לבן ורוזה: 7-10 מעלות
יין אדום גוף קל: 13-15 מעלות
יין אדום גוף מלא: 15-18 מעלות

אם תגישו את היין בטמפרטורה גבוהה מדי עבורו, האלכוהול ישתלט על כל שאר הטעמים, מה שיוביל לטעמים שטוחים וחזקים מדי. טמפרטורה נמוכה מדי לעומת זאת, תשטח את הטעם והארומה המורכבים שהופכים את היין לכל כך מהנה.

יינות לבנים חמים יאבדו מעומק הטעמים והמבנה, אדומים חמים ירגישו אלכוהוליים מדי ויאבדו מאפיינים פירותיים ואילו יינות אדומים קרים מדי יבליטו את תחושת העפיצות.

עוד טעימה: על ההיסטוריה המפתיעה של הרמת הכוסית

שיטת הקירור המנצחת: אמבטיית מי קרח ומלח

זו היא ללא ספק השיטה המומלצת ביותר לקירור יין במהירות. היא מבוססת על עקרונות מדעיים בסיסיים: מלח מוריד את נקודת הקיפאון של מים, מה שיוצר נוזל קר במיוחד שמקרר את היין במהירות מסחררת. כך תעשו זאת:

  1. מצאו דלי או מיכל גדול מספיק לאכלוס בקבוקי היין ומלאו אותו עד מחציתו בקרח.
  2. הוסיפו מים קרים עד שהקרח צף בתוך המיכל.
  3. הוסיפו כרבע כוס מלח שולחן לכל 4 כוסות קרח שהוספתם למיכל.
  4. ערבבו בעדינות עד שהמלח נמס.
  5. הכניסו את בקבוקי היין עד שהם מכוסים ברובם.
  6. הניעו בעדינות את הבקבוקים מדי כמה דקות.
קירור יין מהיר באמבטיית קרח ומלח
קירור יין מהיר באמבטיית קרח ומלח | תמונה: מערכת לזלול

שיטה זו יכולה לקרר בקבוק יין בתוך כ-15 דקות, לעיתים אפילו פחות. היא יעילה במיוחד ליינות לבנים ורוזה אבל מצוינת גם אם אתם צריכים לקרר מעט בקבוק יין אדום חם יתר על המידה.

עוד טעימה: איך לבשל עם יין ולהתאים יין לכל מנה

טיפים נוספים:

  • השתמשו במדחום מטבח בכדי לבדוק את טמפרטורת היין המדויקת.
  • ייבשו את הבקבוק היטב לפני הגשה בכדי למנוע טפטוף ולכלוך.
  • אם אתם מקררים כמה בקבוקים, הוסיפו אותם בהדרגה. יותר מדי בקבוקים חמים יחד ימיסו את הקרח מהר מדי
  • .

שיטות אלטרנטיביות לקירור יין מהיר

אמנם שיטת אמבטיית הקרח והמלח היא היעילה ביותר, אך ישנן כמה שיטות נוספות שיכולות לסייע בסוגיה הקרה.

שיטת המקפיא (עם טוויסט)

1. הרטיבו מגבת נייר עם מעט מים.
2. עטפו את בקבוק היין עם מגבת הנייר הלחה.
3. הניחו את הבקבוק במקפיא ל-20-30 דקות.

מגבת הנייר הלחה מזרזת את הקירור באמצעות אידוי. מומלץ לשים טיימר בכדי לא לשכוח את הבקבוק במקפיא – בקבוק יין קפוא שהתפוצץ הוא לא משהו שאתם רוצים להגיש לאורחים (ואנחנו מדברים מניסיון).

שיטת הענבים הקפואים

שיטה זו נהדרת להגשה ושמירה על טמפרטורת היין.

1. הקפיאו כמה ענבים (או פרי קטן אחר כמו אוכמניות).
2. הוסיפו כמה לכל כוס יין, בעדיפות ליין לבן או רוזה.

שיטה זו תשמור על היין קריר מבלי לדלל אותו ותוסיף לו טוויסט טעים, אך מתאימה פחות אם אתם רוצים לשמור על הטעם המלא של היין המקורי, ללא הסחות דעת.

שיטת המקרר

אם יש לכם יותר זמן, תוכלו פשוט להניח את היין במקרר, בדרך הבאה.

בקבוק יין בטמפרטורת החדר יצטרך כשעה וחצי בכדי להתקרר כראוי במקרר סטנדרטי
בכדי להאיץ את הקירור, הניחו את הבקבוק על הצד. יותר שטח פנים שנוגע במדף הקר יעזור לקרר את הבקבוק כולו מהר יותר.

מלבד השיטות הנ"ל, תוכלו למצוא שלל אביזרים וגאדג'טים שמיועדים לסייע עם קירור מהיר של יין. ממוט יין שמוקפא מבעוד מועד ומוכנס לבקבוק לצינון מבפנים לפיות מזגה קפואות שמתלבשות על הבקבוק ומצננות אותו תוך כדי מזיגה ועד למקררי יין חשמליים ייעודיים שיכולים לצנן בקבוקי יין בתוך דקות.

מיתוסים וטעויות נפוצות

אחרי שבדקנו את השיטות היעילות ביותר לקירור יין מהיר, הגיע הזמן לנפץ כמה מיתוסים נפוצים ולהזהיר מכמה שיטות קירור שכדאי להימנע מהן.

קוביות קרח בכוס היין: זו אחת הטעויות הגדולות שאפשר לעשות. המים ידללו את היין שלכם ויחרבו לחלוטין את פרופיל הטעמים.

שרוול קירור: האביזר הנפוץ שרבים נוטים לעטוף אתו בקבוקים, לא יעיל לקירור מהיר של יין ומיועד בעיקר לשמירה על טמפרטורת היין.

סיבוב הבקבוק בקרח: אמנם הפעולה יכולה להיראות מרשימה ואטרקטיבית, אך סיבוב בקבוק יין בקרח אינו מזרז במיוחד את תהליך הקירור.

מילה על קירור יינות אדומים

אנשים רבים מזדעזעים מהרעיון של לקרר יינות אדומים, אך רוב היינות הללו ירוויחו ממעט קור, במיוחד במזג אוויר חם. יינות אדומים קלים יותר כמו פינו נואר למשל, נחשבים מוצלחים במיוחד כשהם מעט קרירים יותר. נסו להניח את היין האדום במקרר לכ-15-20 דקות לפני הגשה ותרגישו בהבדל.

עכשיו, אם תסלחו לנו, בקבוק היין שלנו בדיוק התקרר. לחיים!

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

פסטיבל היין מטה יהודה 2023

בין הכרמים: פסטיבל היין מטה יהודה 2023 חוגג חצי יובל

אירועים ופסטיבלים
טבלאות שוקולד של פררו רושה

חדש: שוקולד פררו רושה, שלגון צ'אי, פנקייקים ללא גלוטן ויינות לחג

חדש על המדף
פסטיבלי יין ובירות ברחבי הארץ - קיץ/סתיו 2024

מנתניה ועד ירושלים: פסטיבלי יין ובירות שמחים לסוף הקיץ והחגים

אירועים ופסטיבלים
מוזה בר יין במלון רות צפת

מוזה בר יין: אוכל גלילי אותנטי ויינות איכותיים בלב צפת

חדשות האוכל

טרי מהתנור

תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל

לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד

חדשות האוכל
מסעדת פאסטל המוערכת משיקה שיתוף פעולה חדש עם מוזיאון תל אביב בדמות תפריט קינוחים יצירתי במיוחד. זה מה שתוכלו לזלול >>
נאיפה מולא מארחת לארוחה אינטימית בביתה

במטבח של נאיפה מולא: ארוחות אינטימיות אצל השפים הגדולים בישראל

אירועים ופסטיבלים
מתומר טל ורותי ברודו ועד לנאיפה מולא ומושיקו גמליאל: סן פלגרינו משיקים סדרת ארוחות פיין דיינינג אינטימיות בבתי השפים המובילים בישראל >>

מדריכים שאהבתם

לקראת שבת: איך לאפות חלה בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים

שוב נשפך מלח לסיר? כך תצילו מנה מלוחה מדי

מדריכים וטיפים

מה לזלול?