לזלול - מגזין אוכל ישראלי

עגבניות או שמנת: כמה זמן אפשר לשמור פסטה במקרר?

שוב רוצים לחמם שאריות פסטה מהמקרר ולא בטוחים אם היא עדיין טובה לאכילה? כמה זמן מותר לשמור פסטה במקרר ואיך יודעים מתי עבר זמנה
כמה זמן אפשר לשמור פסטה במקרר
כמה זמן אפשר לשמור פסטה במקרר
שיתוף

פסטה היא מהמאכלים האלו שתמיד אפשר למצוא במקרר. לא משנה באיזה רוטב מדובר ובאילו תוספות, תמיד עולה השאלה כמה זמן מותר לשמור פסטה במקרר. בכתבה הבא נסקור את הגורמים שמשפיעים על חיי המדף של הפסטה ונדריך אתכם איך לוודא ששאריות הפסטה נותרות טעימות ובטוחות לאכילה לאורך זמן.

עוד טעימה: מתכון לפסטו איטלקי ביתי קלאסי

פסטה טרייה VS פסטה יבשה

אורך החיים של פסטה תלויה בין השאר בסוג הפסטה. מצד אחד יש פסטה טרייה תוצרת בית שעשויה רכיבים בסיסיים כמו קמח, ביצים ומים. פטה טרייה מועדת יותר לקלקול מהיר בגלל כמות הלחות בה. באחסון נכון במקרר פסטה טרייה תחזיק מעמד בין יום ליומיים.

לעומת זאת פסטה יבשה וקנויה, תחזיק מעמד למשך שנים אם תאוחסן באזור קריר וחשוך. חיי המדף יתקצרו כמובן ברגע שתבשלו את הפסטה, במקרה כזה תוכלו לשמור את הפסטה המבושלת בין 3-5 ימים במקרר בסך הכל.

עוד טעימה: איך לחמם פסטה מאתמול בקלות ובמהירות

איך לשמור פסטה במקרר?

בכדי לוודא שהפסטה שבישלתם תחזיק מעמד ככל האפשר במקרר תוך שמירה על הטעם והמרקם, מומלץ לעקוב אחר הצעדים הבאים.

וודאו שהפסטה מגיעה לטמפרטורת החדר בטרם תכניסו אותה למקרר אך אל תשאירו אותה בחוץ ליותר משעתיים בכדי למנוע התרבות בקטריות.
אחסנו את הפסטה בקופסא אטומה בכדי למנוע חדירת לחות וריחות, לשמור על המרקם והטעם ולהבטיח שהיא נשארת טרייה.
הקפידו לא לאחסן את הקופסא במדף מתחת לבשרים נאים בכדי למנוע זיהום ומעבר בקטריות.

לבסוף, התנאים הבסיסיים בכדי הבטיח שהפסטה שלכם תישאר טעימה ובטוחה לצריכה לאורך זמן, הם הקפדה על אחסון בטמפרטורה נכונה ובכלי מתאים.

עוד טעימה: אחסון חמאה במקרר – השיטה הנכונה

איך יודעים שהפסטה התקלקלה?

אכילה של פסטה שעבר זמנה יכולה לפגוע בבריאות לכן חיוני לזהות את הסימנים לפסטה שהתקלקלה ושרצוי שלא לצרוך. זיהוי פסטה שאינה ראויה לאכילה הכרחית על מנת לשמור על הבריאות שלכם. מחקרים שנערכו על התרבות בקטריות במזון, הציעו ששיטות שימור שונות, יכולות להאט משמעותית את תהליך הקלקול.

מראה: הסימנים הברורים ביותר לפסטה מקולקלת הם עובש ושינויי צבע. עובש יכול להופיע במגוון צבעים מירוק ללבן ואפילו שחור. אם אתם חושדים שעל הפסטה הופיע עובש, זרקו אותה באופן מיידי.

ריח: סמכו על חוש הריח שלכם. פסטה שמתחילה להתקלקל תפיק לרוב ריחות חמוצים ולא אופייניים, מה שמצביע על התרבות בקטריות. הריח המובחן שונה מהריח של פסטה טרייה או כל רוטב שמלווה אותה.

מרקם: פסטה טרייה אמורה לשמור על המרקם המקורי שלה לאחר החימום. אם הפסטה מרגישה דביקה, דייסתית או שונה מהמרקם המקורי בצורה מהותית, זה סימן שהפסטה החלה להתקלקל.

תמיד העדיפו להישאר על הצד הבטוח. אם יש לכם ספק לגבי טריות הפסטה, עדיף לנקוט בזהירות הנדרשת ולא לאכול את הפסטה.

אחסון פסטה במקרר
אחסון פסטה במקרר

גורמים שמשפיעים על חיי המדף של הפסטה

ישנם מספר גורמים שמשפיעים על מספר הימים בהם הפסטה נשארת טובה לאכילה לאחר שבושלה.

תוספות: סוג הרוטב והתוספות השונות שבפסטה משפיעים על טווח הזמנים בו תוכלו לאכול אותה. לדוגמא, רטבים חלביים כמו אלפרדו יתקלקלו מהר יותר מפסטה עם רוטב עגבניות. רוצים לזלול? מתכון לפסטה ברוטב אלפרדו שחייבים לנסות

טמפרטורה: ככל שתשאירו את הפסטה זמן רב יותר בטמפרטורת החדר, כך תקצרו את חיי המדף שלה. בקטריות מתרבות בטווח טמפרטורה של בין 4-60 מעלות, כך שמומלץ להימנע מלהשאיר את הפסטה מחוץ למקרר ליותר משעתיים.

לחות: אם רמת הלחות במקרר שלהם גבוהה, הפסטה תהפוך לעיסתית ותתקלקל מהר יותר. וודאו בהגדרות המקרר שהלחות נמצאת בטווח הראוי.

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור במקרר פסטה מבושלת בלי רוטב או תוספות?

פסטה מבושלת ללא כל רוטב או תוספת אפשר לשמור בקופסא אטומה במקרר 3-4 ימים.

כמה זמן אפשר לשמור פסטה טרייה?

פסטה ביתית טרייה אפשר לשמור בקופסא אטומה במקרר עד ליומיים או להקפיא לתקופה ארוכה יותר.

כמה זמן אפשר לשמור במקרר פסטה עם רוטב עגבניות?

פסטה עם רוטב עגבניות אפשר לשמור בדרך כלל 4-5 ימים במקרר באחסון נכון בתוך קופסא אטומה.

ופסטה עם רוטב חלבי?

פסטות מבוססות רטבים חלביים כמו אלפרדו או בשמל אפשר לשמור במקרר 3-4 ימים באחסון נכון בתוך קופסא אטומה.

מותר לחמם פסטה יותר מפעם אחת?

לא מומלץ לחמם פסטה יותר מפעם אחת מאחר שחימום חוזר מפחית את איכות הפסטה ומעלה את הסיכון להתפשטות בקטריות. חממו בכל פעם את הכמות שאתם מתכננים לאכול.

יש לכם טיפ מנצח משלכם לאחסון פסטה? חייבים לספר על המתכון האחרון לפסטה שניסיתם? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

השיטה המפתיעה לסינון פסטה

איך לא חשבנו על זה? השיטה לסינון פסטה שמשגעת את הרשת

מדריכים וטיפים
איך להכין מק אנד צ'יז: מתכון וטיפים

איך להכין מק אנד צ'יז עמוס גבינות ומושחת במיוחד

מתכונים
איך להתאים רוטב לפסטה?

איך להתאים רוטב לפסטה: המדריך השלם

מדריכים וטיפים
איך לחמם פסטה שמנת

איך לחמם פסטה ברוטב שמנת בלי לסיים עם שלולית של שמן

מדריכים וטיפים
איך לתקן פסטה שהתבשלה מדי

אל תזרקו: יש דרך להציל פסטה שהתבשלה יותר מדי

מדריכים וטיפים
האם צריך להוסיף שמן למי הבישול של הפסטה

בדקנו: האם צריך להוסיף שמן למי הבישול של הפסטה?

מדריכים וטיפים
פסטה ברוטב עגבניות למבוגרים

המדריך לבשלן המתחיל: איך להכין פסטה ברוטב עגבניות

מדריכים וטיפים
איך למנוע מפסטה להידבק לעצמה

השיטה שעובדת: איך למנוע מפסטה להידבק לעצמה?

מדריכים וטיפים
כמה מלח להוסיף למי הבישול של הפסטה

זה מה זה בסיסי: כמה מלח צריך להוסיף למי הבישול של הפסטה?

מדריכים וטיפים
טעויות נפוצות בבישול פסטה

כל הטעויות הנפוצות בבישול פסטה ואיך תמנעו מהן

מדריכים וטיפים
איך לנקות פסטה שנדבקת לסיר

לא צריך לגרד: איך לנקות פסטה שנדבקה לתחתית הסיר?

מדריכים וטיפים
איך לחמם שאריות פסטה

מהיר וטעים: איך לחמם פסטה מאתמול כמו מקצוענים

מדריכים וטיפים