פסטה היא מהמאכלים האלו שתמיד אפשר למצוא במקרר. לא משנה באיזה רוטב מדובר ובאילו תוספות, תמיד עולה השאלה כמה זמן מותר לשמור פסטה במקרר. בכתבה הבא נסקור את הגורמים שמשפיעים על חיי המדף של הפסטה ונדריך אתכם איך לוודא ששאריות הפסטה נותרות טעימות ובטוחות לאכילה לאורך זמן.
עוד טעימה: מתכון לפסטו איטלקי ביתי קלאסי
פסטה טרייה VS פסטה יבשה
אורך החיים של פסטה תלויה בין השאר בסוג הפסטה. מצד אחד יש פסטה טרייה תוצרת בית שעשויה רכיבים בסיסיים כמו קמח, ביצים ומים. פטה טרייה מועדת יותר לקלקול מהיר בגלל כמות הלחות בה. באחסון נכון במקרר פסטה טרייה תחזיק מעמד בין יום ליומיים.
לעומת זאת פסטה יבשה וקנויה, תחזיק מעמד למשך שנים אם תאוחסן באזור קריר וחשוך. חיי המדף יתקצרו כמובן ברגע שתבשלו את הפסטה, במקרה כזה תוכלו לשמור את הפסטה המבושלת בין 3-5 ימים במקרר בסך הכל.
עוד טעימה: איך לחמם פסטה מאתמול בקלות ובמהירות
איך לשמור פסטה במקרר?
בכדי לוודא שהפסטה שבישלתם תחזיק מעמד ככל האפשר במקרר תוך שמירה על הטעם והמרקם, מומלץ לעקוב אחר הצעדים הבאים.
וודאו שהפסטה מגיעה לטמפרטורת החדר בטרם תכניסו אותה למקרר אך אל תשאירו אותה בחוץ ליותר משעתיים בכדי למנוע התרבות בקטריות.
אחסנו את הפסטה בקופסא אטומה בכדי למנוע חדירת לחות וריחות, לשמור על המרקם והטעם ולהבטיח שהיא נשארת טרייה.
הקפידו לא לאחסן את הקופסא במדף מתחת לבשרים נאים בכדי למנוע זיהום ומעבר בקטריות.
לבסוף, התנאים הבסיסיים בכדי הבטיח שהפסטה שלכם תישאר טעימה ובטוחה לצריכה לאורך זמן, הם הקפדה על אחסון בטמפרטורה נכונה ובכלי מתאים.
עוד טעימה: אחסון חמאה במקרר – השיטה הנכונה
איך יודעים שהפסטה התקלקלה?
אכילה של פסטה שעבר זמנה יכולה לפגוע בבריאות לכן חיוני לזהות את הסימנים לפסטה שהתקלקלה ושרצוי שלא לצרוך. זיהוי פסטה שאינה ראויה לאכילה הכרחית על מנת לשמור על הבריאות שלכם. מחקרים שנערכו על התרבות בקטריות במזון, הציעו ששיטות שימור שונות, יכולות להאט משמעותית את תהליך הקלקול.
מראה: הסימנים הברורים ביותר לפסטה מקולקלת הם עובש ושינויי צבע. עובש יכול להופיע במגוון צבעים מירוק ללבן ואפילו שחור. אם אתם חושדים שעל הפסטה הופיע עובש, זרקו אותה באופן מיידי.
ריח: סמכו על חוש הריח שלכם. פסטה שמתחילה להתקלקל תפיק לרוב ריחות חמוצים ולא אופייניים, מה שמצביע על התרבות בקטריות. הריח המובחן שונה מהריח של פסטה טרייה או כל רוטב שמלווה אותה.
מרקם: פסטה טרייה אמורה לשמור על המרקם המקורי שלה לאחר החימום. אם הפסטה מרגישה דביקה, דייסתית או שונה מהמרקם המקורי בצורה מהותית, זה סימן שהפסטה החלה להתקלקל.
תמיד העדיפו להישאר על הצד הבטוח. אם יש לכם ספק לגבי טריות הפסטה, עדיף לנקוט בזהירות הנדרשת ולא לאכול את הפסטה.
גורמים שמשפיעים על חיי המדף של הפסטה
ישנם מספר גורמים שמשפיעים על מספר הימים בהם הפסטה נשארת טובה לאכילה לאחר שבושלה.
תוספות: סוג הרוטב והתוספות השונות שבפסטה משפיעים על טווח הזמנים בו תוכלו לאכול אותה. לדוגמא, רטבים חלביים כמו אלפרדו יתקלקלו מהר יותר מפסטה עם רוטב עגבניות. רוצים לזלול? מתכון לפסטה ברוטב אלפרדו שחייבים לנסות
טמפרטורה: ככל שתשאירו את הפסטה זמן רב יותר בטמפרטורת החדר, כך תקצרו את חיי המדף שלה. בקטריות מתרבות בטווח טמפרטורה של בין 4-60 מעלות, כך שמומלץ להימנע מלהשאיר את הפסטה מחוץ למקרר ליותר משעתיים.
לחות: אם רמת הלחות במקרר שלהם גבוהה, הפסטה תהפוך לעיסתית ותתקלקל מהר יותר. וודאו בהגדרות המקרר שהלחות נמצאת בטווח הראוי.
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור במקרר פסטה מבושלת בלי רוטב או תוספות?
פסטה מבושלת ללא כל רוטב או תוספת אפשר לשמור בקופסא אטומה במקרר 3-4 ימים.
כמה זמן אפשר לשמור פסטה טרייה?
פסטה ביתית טרייה אפשר לשמור בקופסא אטומה במקרר עד ליומיים או להקפיא לתקופה ארוכה יותר.
כמה זמן אפשר לשמור במקרר פסטה עם רוטב עגבניות?
פסטה עם רוטב עגבניות אפשר לשמור בדרך כלל 4-5 ימים במקרר באחסון נכון בתוך קופסא אטומה.
ופסטה עם רוטב חלבי?
פסטות מבוססות רטבים חלביים כמו אלפרדו או בשמל אפשר לשמור במקרר 3-4 ימים באחסון נכון בתוך קופסא אטומה.
מותר לחמם פסטה יותר מפעם אחת?
לא מומלץ לחמם פסטה יותר מפעם אחת מאחר שחימום חוזר מפחית את איכות הפסטה ומעלה את הסיכון להתפשטות בקטריות. חממו בכל פעם את הכמות שאתם מתכננים לאכול.
יש לכם טיפ מנצח משלכם לאחסון פסטה? חייבים לספר על המתכון האחרון לפסטה שניסיתם? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.