זה מה זה בסיסי: כמה מלח צריך להוסיף למי הבישול של הפסטה?

המדריך לבשלן הזללן ממשיך לגלות את הסודות מאחורי הפעולות הקטנות במטבח והפעם - כמה מלח צריך להוסיף למי הבישול של הפסטה?.
כמה מלח להוסיף למי הבישול של הפסטה
כמה מלח להוסיף למי הבישול של הפסטה

בכל מה שקשור לבישול פסטה, ישנן כמה פעולות בסיסיות שאנחנו נוטים לעשות בצורה אוטומטית מבלי לעצור ולחשוב לרגע על המשמעות והחלק שלהן ביצירת מנת הפסטה המושלמת. אחת מן הפעולות השגרתיות הללו היא הוספת מלח למי הבישול של הפסטה בזמן הרתיחה – אך כמה מלח צריך להוסיף למי הפסטה באמת?

האם בכלל חייבים להוסיף מלח למי הבישול של הפסטה? כמה מלח רצוי להוסיף ואיזה סוג מלח עדיף? אלו כמה מן השאלות עליהן נענה בפוסט הבא.

עוד טעימה: מה ההבדל בין מלח ים למלח שולחן?

עדכונים טעימים למייל!

האם צריך בכלל להמליח את מי הפסטה?

המלחת מי הפסטה בזמן הבישול מאפשרת למעשה לפסטה לספוג תיבול מבחוץ ומבפנים. הפסטה עשויה מקמח ומים בדרך כלל, מה שאומר שאין לה הרבה טעם משל עצמה.

הוספה של מלח למים מאפשרת לפסטה לספוג חלק מהמלח בזמן הבישול ולהבליט את טעם הפסטה. המלחת מי הבישול מסייעת גם לאזן את הטעמים בין הפסטה לרוטב אותו נוסיף לאחר הבישול.

סיבה נוספת להוספה של מלח למי הבישול של הפסטה היא שיפור המרקם של הפסטה עצמה. המלח יכול למנוע מהפסטה להפוך לדביקה או עיסתית על ידי חיזוק מבנה הגלוטן בבצק ולהעניק לפסטה ביס מוצק ומספק יותר ברמת עשייה אל דנטה.

עוד טעימה: האוכל יצא מלוח מדי? איך מנטרלים מליחות בקלות ומצילים את המנה הבאה

כמה מלח להוסיף למי הבישול של הפסטה?

כמות המלח שיש להוסיף למי הבישול של הפסטה תלויה במספר גורמים כמו סוג המלח, כמות המים וכמות הפסטה אותה נבשל. ככלל אצבע יש להשתמש בכף של מלח שולחן סטנדרטי על כל סיר עם כ-3-4 ליטר מים וחצי קילו פסטה יבשה.

כלל אצבע נוסף והדרך הטובה ביותר לדעת כמה מלח צריך להוסיף למי הבישול של הפסטה היא פשוט לטעום את המים לאחר הוספת המלח. המים צריכים להיות מלוחים במידה אך לא מלוחים מדי, רצוי להוסיף מעט מלח בכל פעם, לטעום את המים ולהוסיף עוד מלח אם יש צורך.

עוד טעימה: איך לחמם פסטה מאתמול במהירות ובקלות

מתי להוסיף מלח למי הבישול של הפסטה?

הזמן הטוב ביותר להוסיף את המלח למי הבישול של הפסטה הוא רק לאחר הרתיחה של המים. אמנם יש מי שמאמין שהוספת מלח לפני הרתיחה יכולים לגרום למים לרתוח מהר יותר או למנוע מפסטה להידבק לעצמה אך אלו בעיקר מיתוסים.

אמנם המלח מעלה את טמפרטורת הרתיחה של המים, אך ברמה זניחה עם השפעה מועטה על זמן הבישול. למעשה, הוספה של מלח לפני הרתיחה יכולה בעיקר לפגוע בסירים ולעודד את תהליך הקורוזיה של המתכת.

איך להשתמש במי הפסטה המומלחים?

כדאי לשמור מעט ממי הבישול המומלחים לפני הסינון של פסטה. מי הפסטה שלאחר הבישול עשירים במלח ובעמילן שיכולים לעבות ולתבל את הרוטב לפסטה. הוסיפו בין חצי כוס לכוס מי פסטה מבושלים לרוטב בזמן הבישול וערבבו היטב עד לאיחוד. בשיטה זו תקבלו רוטב קרמי וחלק שמכסה את הפסטה היטב.

לסיכום, הוספה של מלח למי הבישול של הפסטה משפרת את הטעם והמרקם של הפסטה. יש להוסיף ככף מלח לכל 3-4 ליטר של מים רותחים בכדי לתבל את הפסטה מבפנים ומבחוץ.

יש לכם טיפ לפסטה מושלמת בכל פעם מחדש? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות ממש כאן למטה.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פסטיבל הפסטה של בזיליקה
פסטיבל פסטה בבזיליקה עם תפריט ספיישל של שף מנה שטרום
אירועים ופסטיבלים
איך להחזיר בזיליקום לחיים
יש דרך להציל עלי בזיליקום עייפים עם טריק אחד פשוט
מדריכים וטיפים
מסיבת התה בבוסטון: מלחמות שפרצו בגלל אוכל
מלחמת אוכל: 5 מאכלים שהציתו מלחמות לאורך ההיסטוריה
מדריכים וטיפים
טעויות נפוצות בבישול פסטה
7 טעויות שכולם עושים בבישול פסטה – ואיך להימנע מהן
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
פסטיבל ראמן 2025 במסעדת קמפאי באר שבע
חם בדרום: מסעדת קמפאי משיקה פסטיבל ראמן חורפי
חדשות האוכל
מסעדת קמפאי מבאר שבע חוזרת עם פסטיבל הראמן השנתי לכבוד חורף 2025. במסגרת הפסטיבל יוגשו 5 סוגי ראמן עשירים עם שלל תוספות מחממות לב ונפש >>
יום הנוטלה העולמי 2025
יום הנוטלה העולמי 2025: הרבה יותר מממרח
חדשות האוכל
יום הנוטלה העולמי 2025 כבר כאן ולרגל 60 שנה לממרח אגוזי הלוז והקקאו המושחת והאהוב משיקים בפררו שלל אירועים תרבותיים לזללנים ברחבי העולם >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
על הגריל ועל האש: איך למנוע מבשר להידבק לרשת מנגל
מדריכים וטיפים
הקפה של הבוקר מר מדי? תוסיפו קצת מלח
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל