נינג'ה גריל כבר ידוע ביכולותיו לבשל ולצלות לשלמות אין ספור מנות מירקות ועד בשרים, אך מכשיר הפלא הזה מסוגל גם לבשל אורז אחד אחד בדיוק במידה. היכולת לשלוט על הטמפרטורה במדויק ולפזר את החום באופן אחיד הופכת את הנינג'ה לרב עוצמה בכל מה שקשור לבישול אורז. במדריך הבא נעבור צעד אחר צעד בדרך להכנת אורז בנינג'ה גריל עם מרקם מושלם וטעם מעולה בכל פעם מחדש.
לא משנה אם אתם מכינים אורז לארוחה מהירה או מארחים חברים לאירוע גדול, שימוש בנינג'ה גריל לבישול אורז יכול לפשט את התהליך ולספק תוצאות יוצאות מגדר הרגיל.
על נינג'ה גריל ואורז
מכשיר הנינג'ה גריל מציע כאמור מבחר שיטות בישול, אפייה וטיגון באוויר וכן, הוא מסוגל גם לבשל אורז. המפתח לבישול אורז בנינג'ה גריל הוא איזון נכון בין הטמפרטורה וזמן שיחד עם האטימה ההרמטית של הנינג'ה מספקים את התנאים האידאליים להכנת אורז מושלם. היכולת לספק חם אחיד ויציב מונע תופעות כמו אורז שרוף או לא מבושל מספיק כמו שקורה לעיתים בשיטה הקלאסית.
בישול אורז בנינג'ה גריל זה לא רק עניין של נוחות אלא גם של יעילות עם פינוי מקום על הכיריים, שימוש מינימלי בכלים ומעט התעסקות עם ניקיונות ולכלוך. בנוסף, משטח הנינג'ה עצמו קל לניקוי ויחסוך לכם קרצופי סירים לאחר הבישול.
בוחרים את האורז הנכון
סוג האורז הוא שנבחר לבשל הוא פקטור מהותי בתוצאה הסופית שנקבל. זני אורז נבדלים ביניהם במרקם, בטעם ובזמן הבישול הנחוץ.
אורז לבן: סוג האורז הנפוץ ביותר עם מרקם קל ואוורירי שמשמש להכנת אין ספור מנות ומתבשל יחסית במהירות. בחירה מעולה למתחילים.
אורז חום: אורז עשיר בערכים תזונתיים שמועילים לבריאות עם טעם אגוזי מעט ומרקם נגיס יותר. לאורז חום לוקח זמן רב יותר להתבשל אך ערכיו התזונתיים הופכים אותו לבחירה פופולרית.
אורז בסמטי: אורז ארוך וארומטי במיוחד שאידאלי למנות כמו פילאף. לאורז בסמטי טעם ייחודי ומרקם מעט יבש יותר
אורז יסמין: דומה לאורז בסמטי אך מעט דביק יותר. אורז יסמין נפוץ בעיקר בבישול אסייאתי ובעל ארומה פרחונית מעט.
אורז מיוחד: זנים מיוחדים כמו אורז שחור, אורז אדום ואחרים מביאים טעמים ומרקמים ייחודים לשולחן. לרוב הם מצריכים שיטות בישול ספציפיות וזמנים בישול שונים.
כשאתם מבשלים אורז בנינג'ה גריל, זכרו שלכל זן אורז יש דרישה אחרת בכל מה שקשור ליחס מים-אורז וזמן הבישול. בכלליות, אורז לבן דורש יחס של כוס אורז שתי כוסו מים ומתבשל מהר יותר ואילו אורז חום זקוק לרוב ליותר מים ויותר זמן בישול בכדי להתרכך.
הכנות מקדימות
בכדי להגיע למרקם והטעם המושלם, מומלץ לבצע כמה הכנות מקדימות.
התחילו בשטיפה של האורז תחת זרם מים קרים עד שהמים הופכים לצלולים. צעד זה חיוני בכדי להסיר עמילנים ולמנוע מהאורז להפוך לדביק מדי. השטיפה גם מסייעת לזנים כמו אורז בסמטי או יסמין לשמור על המרקם הייחודי והארומות.
זנים כמו אורז חום מומלץ גם להשרות במים קרים למשך חצי שעה בכדי לרכך אותו כראוי בטרם הבישול. לאחר השטיפה, סננו היטב את האורז מעודפי מים בכדי לא להשפיע על יחס המים-אור לאחר מכן.
איך לבשל אורז בנינג'ה גריל – צעד אחר צעד
- הניחו את תבנית הגריל בתוך הנינג'ה וחממו את המכשיר ל-175 מעלות על Medium.
- הוסיפו לתבנית או כלי עמיד בחום את המים והאורז ביחס הנכון לזן שבחרתם.
- הוסיפו תבלינים ותוספות לבחירתכם, ערבבו וסגרו עם מכסה מתאים.
- הכניסו את הכלי עם האורז לנינג'ה וסגרו את המכשיר היטב ובשלו בהתאם לסוג האורז (18-20 דקות לאורז לבן, עד 40 דקות לאורז חום).
- בדקו את האורז לאחר שעבר מחצית מזמן הבישול. אם נראה שהוא מתייבש, הוסיפו מעט מים.
- לאחר סיום הבישול הניחו לו לשבת בנינג'ה לאחר שכיביתם אותו ל-5 דקות נוספות.
- השתמשו במזלג על מנת לערבב קלות את האורז לפני ההגשה.
אם יש לכם את דגם הנינג'ה שמשלב סיר לחץ, תוכלו לבשל את האורז בצורה דומה אך לוודא שהמכסה הייעודי נעול היטב ולבשל אור לבן כ-2 דקות בלחץ גבוה, כ-15 דקות לאורז חום עם מעט יותר מים ו-4-5 דקות לאורז בסמטי או יסמין.
טעויות נפוצות
האורז לא התבשל מספיק
אם האורז עדיין קשה מדי, ייתכן והוא לא ספג מספיק מים. הוסיפו מעט מים והמשיכו לבשל לכמה דקות נוספות.
האורז התבשל יותר מדי
אורז שבושל יתר על המידה הופך לדביק ועיסתי וכנראה ספג יותר מדי מים בזמן הבישול. בפעם הבאה, הפחיתו את כמות המים ובשלו מעט פחות זמן.
האורז נדבק לכלי
אם האורז נדבק לכלי הבישול, כנראה לא היו מספיק מים בכלי או שהוא לא כוסה כראוי. וודאו לכסות את הכלי היטב ולהשתמש ביחס מים-אורז נכון.
בישול לא אחיד
לפעמים האורז מתבשל בצורה לא אחידה בנינג'ה גריל. הקפידו לערבב את האורז באמצע הבישול בכדי לוודא פיזור אחיד של האורז.
אורז שרוף
אם הטמפרטורה גבוהה מדי, האורז עלול להישרף בתחתית. בשלו את האורז על מדיום או פחות והשגיחו עליו מדי פעם לאורך הבישול.
שאלות ותשובות
אפשר לבשל אורז בנינג'ה גריל בלי כלי עמיד לחום?
עדיף שלא. שימוש בכלי ייעודי להכנת האורז יבטיח בישול אחיד וימנע הידבקות של האורז למשטח הגריל.
כמה אורז אפשר לבשל בנינג'ה גריל?
תלוי בדגם ובגודל של הנינג'ה גריל שלכם והכלי בו אתם משתמשים. בכלליות, עדיף שלא למלא את הכלי יותר ממחציתו עם אורז לא מבושל.
אפשר להוסיף ירקות קפואים לאורז בזמן שהוא מתבשל?
כן. אפשר להוסיף ירקות קפואים. הם יתאדו יחד עם האורז ויוסיפו טעם וערכים תזונתיים.
חובה לתת לאור לנוח לאחר הבישול?
כן. המנוחה תאפשר לאדים להתפזר באחידות, לסיים את תהליך הבישול ולייצר מרקם אוורירי.
אפשר להשתמש בנינג'ה גריל כדי לשמור על האורז חם לאחר הבישול?
כן, אפשר לשמור את האורז בנינג'ה גריל על טמפרטורה נמוכה עד להגשה.
יש לכם טיפ מנצח לבישול אורז בנינג'ה גריל? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות ממש פה למטה.