אחת ולתמיד: איך לטגן חצילים שלא יספגו הרבה שמן?

טיגון נכון של חצילים יכול לשמור על פריכותם ולמנוע ספיגת שמן. אספנו את הטיפים והסודות שיעזרו לכם לטגן חצילים שלא יספגו שמן בכל פעם מחדש.
איך לטגן חצילים שלא יספגו שמן
איך לטגן חצילים שלא יספגו שמן | תמונה: מערכת לזלול

חובבי חצילים באשר הם לא יכולים להתאפק לנוכח חצילים מטוגנים שיצאו הרגע מהשמן הרותח. אך טיפול לא נכון בחציל וטיגון לא מדויק עלולים להביא לחצילים רכים מדי וספוגים לעייפה בשמן. אספנו את הטיפים, הסודות הקטנים והכללים שאם רק תעקבו אחריהם תדעו גם אתם איך לטגן חצילים שלא יספגו הרבה שמן.

אז מה זה חצילים בעצם

חציל הוא פרי (כן, פרי) שמוצאו בדרום אסיה ואזור הודו לפני אלפי שנים הגיע במהלך המאה השמינית לאירופה ומשם לאמריקה והפך לפופולרי במהירות.

השימוש בחצילים נפוץ במטבחים רבים ברחבי העולם ובמבחר מנות מטוגנות, אפויות וקלויות מסלטים כמו באבאגנוש ועד למוסקה קלאסית.

עדכונים טעימים למייל!

עוד טעימה: איך להסיר מרירות מחצילים בקלות ובמהירות

למה חצילים סופגים כל כך הרבה שמן?

חצילים ידועים בתור סופגי שמן רציניים זאת הודות להרכבו. לבשר החציל יש מרקם רך וספוגי עם כמות גדולה של בועיות אוויר קטנות שסופגות בקלות כל נוזל. בכדי למנוע ספיגת שמן נצטרך לדעת איך לשלוט בבועיות האוויר האלו בטרם השמן ייספג בהן.

איך לבחור חצילים טובים לטיגון

כשאתם קונים חצילים, שימו לב לכמה פרטים קטנים שיעזרו לכם לבחור חצילים טובים, טריים ואיכותיים.

  • הקפידו לבחור חצילים עם קליפה חלקה ובוהקת עם מראה חי. הימנעו מחצילים עם פציעות או אזורים רכים שמצביעים על בשלות יתר.
  • מששו את החציל ולחצו עליו כדי לבדוק אם החציל קשיח מספיק. אם הוא רך – הימנעו, חציל רך יותר יספוג יותר שמן בטיגון.
  • בחרו חצילים עם גזע ירוק וטרי והימנעו מחצילים עם גזע יבש ודהוי.
  • העדיפו חצילים עם צבע אחיד וברור, חצילים עם אזורים בצבע שונה עלולים להיות בשלים מדי או פגומים.

איך לטגן חצילים שלא יספגו שמן

אמנם אין שיטות שיימנעו ספיגת שמן לחלוטין, אך יש מספר דרכים שיעזרו להפחית את הספיגה בצורה משמעותית וליהנות מחצילים מטוגנים קריספיים ופריכים בכל פעם.

בין השיטות המובילות לטיגון חצילים שלא סופגים הרבה שמן: הברשה של החצילים בשמן לפני ההוספה למחבת, חימום החצילים במיקרוגל בטרם הטיגון, הוספת מלח והשרייה בחלב.

הברישו את החצילים בשמן

אם אתם מטגנים פרוסות חצילים, עדיף להבריש את בשר החציל עצמו בשמן במקום לשפוך את השמן ישירות אל המחבת. כך תוכלו לשלוט על כמות השמן בו אתם משתמשים.

הברישו צד אחד של בשר החציל בשמן והוסיפו מיד למחבת החמה. לאחר כמה דקות הברישו גם את הצד השני בשמן והפכו.

חממו את החציל במיקרוגל

סדרו את פרוסות החציל על צלחת עם מגבת נייר וחממו למשך 5 דקות במיקרו. החימום עוזר לבועיות האוויר להיאטם מה שיגרום לחציל לספוג פחות שמן בזמן הטיגון.

עוד טעימה: איך להעלים ריח טיגון בבית עם חומרים טבעיים בלבד

הוסיפו מלח

שיטה נוספת שעוזרת לאטום את בועיות האוויר בחציל היא בעזרת המלחה פשוטה. פזרו מלח על פרוסות החציל ותנו להן לנוח למשך שעה. לאחר מכן שטפו את החציל במים זורמים, נגבו היטב עם מגבת נייר וטגנו במחבת.

השרו את החצילים בחלב

אם אתם לא מודאגים מענייני כשרות בארוחה תוכלו להשרות את פרוסות החציל בחלב למשך שעה. ההשריה תגרום לחלב למלא את בועיות האוויר בחציל, מה שלא ישאיר מקום לשמן נוסף להיספג.

איך להכין חצילים לטיגון

  • פרסו את החציל לפרוסות דקות.
  • פזרו מלח מעל הפרוסות ותנו להן לנוח למשך שעה.
  • שטפו את הפרוסות במים זורמים וייבשו בעזרת מגבת נייר.
  • חממו מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה והוסיפו שכבת שמן דקה שתכסה את תחתית המחבת.
  • כשהשמן חם הוסיפו כמה פרוסות חציל אך הקפידו לא להוסיף יותר מדי.
  • טגנו את החציל כ-3 דקות מכל צד עד שהחציל מזהיב.
  • העבירו את החציל המטוגן לצלחת עם נייר מגבת בכדי לספוג שאריות שמן.

טעויות להימנע מהן בטיגון חצילים

  • הקפידו לפרוס את החציל לפרוסות דקות בגודל אחיד. פרוסות עבות מדי יצטרכו יותר זמן טיגון ויספגו יותר שמן ופרוסות דקות מדי יתפרקו במחבת במהלך הטיגון.
  • אל תוותרו על המלחה בטרם הטיגון – צעד שיעזור להסיר עודפי לחות ויעזור בספיגת שמן מופחתת.
  • אל תצופפו יותר מדי פרוסות חציל במחבת בבת אחת – העמסה של חצילים תגרום להורדה של טמפרטורת השמן וספיגה מוגברת.

עוד טעימה: איך יודעים שהשמן חם מספיק לטיגון?

טיפים לטיגון חצילים

השתמשו בתרסיס שמן בכדי לשמן את פרוסות החציל מה שיפחית עוד יותר את הכמות בה אתם משתמשים.

שימוש בשמן עם נקודת רתיחה גבוהה כמו שמן אבוקדו או זרעי ענבים גם יכול לסייע בספיגת שמן מופחתת בזמן הטיגון.

צעד נוסף שיכול להפחית את ספיגת השמן עוד יותר הוא ציפוי של פרוסות החצילים במעט ביצה טרופה ובשכבה דקה של קמח או פירורי לחם לפני הטיגון, מה שיעזור ליצור שכבה נוספת של בידוד בין החציל לשמן.

הקפידו לחמם את השמן היטב לפני הטיגון. השתמשו במדחום על מנת להגיע לטמפרטורה של כ-200 מעלות בטרם תכניסו את פרוסות החציל למחבת.

רוצים להוסיף עוד טעם? פזרו את התבלינים ועשבי התיבול האהובים עליכם על פרוסות החציל לפני הטיגון.

איך לאחסן חצילים מטוגנים

את החצילים המטוגנים אפשר לאחסן לאחר שהתקררו לחלוטין בקופסא אטומה במקרר למשך 3-4 ימים. בכדי לחמם אותם מחדש, הניחו נייר אפייה על תבנית והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10-15 דקות או חממו על מחבת על אש בינונית עד לטמפרטורה הרצויה.

אפשר להקפיא חצילים מטוגנים?

כן. ניתן להקפיא חצילים מטוגנים שהגיעו לטמפרטורת החדר לאחר ייבוש בעזרת מגבת נייר. הניחו את החצילים המטוגנים בקופסא אטומה במקפיא עד ל-3 חודשים. הפשירו במקרר ללילה לפני החימום של החציל בתנור או במחבת.

ערכים תזונתיים של חצילים מטוגנים

לחציל יש מספר ערכים תזונתיים שמועילים לבריאות. הוא מכיל כ-10 אחוז מצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, אשלגן וויטמין B6. שימו לב שהערכים התזונתיים של חציל מטוגן משתנים בהתאם לרמת ספיגת השמן וסוג השמן בו השתמשתם.

על פי מחקרים חצילים יכולים לסייע בהפחתת הסיכון ללקות במחלות לב ובסוגים מסוימים של סרטן. חצילים גם יכולים לסייע בהורדת כולסטרול ועשירים בנוגדי חמצון שמגנים מפני רדיקלים חופשיים.

בכלליות חצילים מטוגנים, כמו כל מאכל מטוגן, עשירים בקלוריות ובשומן ורצוי לצרוך אותם במתינות.

ערכים תזונתיים ל-100 גרם חציל מטוגן

קלוריות: 110
שומן: 7 גרם
חלבון: 2 גרם
פחמימות: 15 גרם
סיבים תזונתיים: 3 גרם

מתכון לחציל מטוגן בסיסי

מתכון בסיס לחצילים מטוגנים שסופגים כמות מינימלית של שמן

מרכיבים:

  • חציל בינוני
  • מלח
  • רבע כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • חתכו את החציל לפרוסות דקות, פזרו על הפרוסות מלח והניחו להן להגיר נוזלים למשך שעה.
  • נגבו את הפרוסות היטב עם מגבת נייר.
  • טבלו כל פרוסת חציל בקמח, בביצה ולבסוף בפירורי לחם.
  • חממו מחבת נון סטיק על אש בינונית-גבוהה והוסיפו שכבה דקה של שמן שתכסה את פני המחבת.
  • כשהשמן חם הוסיפו שכבה אחת אחידה של חצילים למחבת וטגנו 3-4 דקות מכל צד עד שהחציל זהוב וקריספי.
  • הוציאו את החציל מהמחבת והניחו בצלחת עם מגבת נייר על מנת לספוג שאריות שמן.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

21 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך לאחסן חצילים

זו הדרך הנכונה לאחסן חצילים במקרר לאורך זמן

מדריכים וטיפים
איך לקלות חציל על הכיריים

טעם של בית: איך לקלות חציל על הכיריים כמו מקצוענים

מדריכים וטיפים
מה אסור לאכול לפני השינה

שוב לא נרדמים? 6 דברים שלא כדאי לאכול לפני השינה

מדריכים וטיפים
חצילים בתנור קלאסיים

איך להכין חציל בתנור: פריך מבחוץ, רך וקרמי מבפנים

מתכונים

טרי מהתנור

בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>
BALLOUT בתדר - כדורסל רחוב, קולינריה וקוקטיילים

שמח בתדר: כדורסל רחוב, הופעות חיות ותפריט אצטדיונים של אייל שני

אירועים ופסטיבלים
בר התדר התל אביבי יהפוך למשך 4 ימים לפסטיבל שמח במיוחד של כדורסל רחוב, אוכל אמריקאי מושחת, הופעות חיות וקוקטיילים על בסיס קוניאק הנסי >>

מדריכים שאהבתם

חשוב לדעת: כמה זמן מותר לשמור ביצים טרופות במקרר?

מדריכים וטיפים

זרעי כוסברה: מה זה בכלל ומה עושים איתם?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?