לגלגל, לאפות, לבשל: המדריך לסדנאות האוכל הכי שוות של אוגוסט בגליל

מחפשים חוויה אותנטית לאוגוסט? בואו לסדנאות בישול אינטימיות בגליל המערבי, בהן תלמדו לגלגל עלי גפן, לאפות בטאבון ולהכין כנאפה מושלמת..
סדנת בישול בבית אלפראשה
סדנת בישול בבית אלפראשה בעכו עם מנאר כורדי | צילום: קטי ראף

חודש אוגוסט פותח את התיאבון, אבל לא רק לאוכל, אלא גם לרצון ללמוד משהו חדש, לחוות משהו אמיתי.

בין החום, הצפיפות והחיפוש הבלתי נגמר אחר "משהו לעשות", קל לשכוח שהמטרה של חופשה היא למלא את הנשמה, לא רק את הזמן. ואם כבר אוכל, הגליל המערבי הוא המקום להיות בו.

הנה סוד גלוי: כל מתכון בעולם נמצא במרחק חיפוש בגוגל. אבל מה שאף פעם לא תמצאו שם הוא את הסיפור, את האנשים, ואת הסודות הקטנים. דווקא עכשיו, בתקופה שמסמנת קאמבק קולינרי של הגליל, היוזמות הקטנות והאותנטיות האלו הן הלב הפועם והאמיתי של האזור.

החודש מתקיימת בגליל המערבי סדרה של סדנאות מיוחדות ומגוונות בהן תוכלו ללמוד איך לגלגל עלי גפן כמו מקצוענים, להכין בצק מושלם לפיצות ולחצ'פורי, או ליצור את הגבינה הצ'רקסית שתשדרג לכם את הכנאפה הביתית.

 

מסורת נוצרית בכפית: סדנה בביתה של אביבה חורי, פסוטה

הדרך לכפר הנוצרי-מלכיתי פסוטה היא כבר חלק מהחוויה. כבישים מתפתלים בין חורש טבעי מובילים אל יישוב שליו שנדמה כאילו הזמן עצר בו מלכת.

בתוך אחד הבתים האלה גרה אביבה חורי, אישה עם סיפור ייחודי ושם שמסקרן כל מי ששומע אותו (כנראה האביבה הנוצריה היחידה בעולם) שמזמינה אתכם לחוויה קולינרית ייחודית ומלאה בטעמים.

הסדנה של אביבה היא מפגש סביב שולחן המטבח המשפחתי, והעבודה היא משותפת, כמעט מדיטטיבית. המשתתפים לומדים יחד את המכניקה העדינה והסבלנית של גלגול עלי גפן מושלמים.

בין גלגול לגלגול, אביבה חולקת סודות קטנים: התבלין הסודי שהיא מוסיפה למילוי הקישואים, הטכניקה שלה ליצירת בצק פריך לסמבוסקים עם מילויים שונים, והכנת מעמולים בשיטה ייחודית שעוברת במשפחתה.

  • החוויה: מפגש אינטימי במטבח ביתי אותנטי, עד 15 משתתפים.

  • מה מקבלים: את כל המטעמים שהכנתם, ארוזים בקפידה לקחת הביתה. בנוסף, ניתן להזמין מראש ארוחת צהריים מלאה וליהנות ממנה במקום.

  • מתי: יום שבת, 9.8, בין השעות 11:00-15:00.

  • כמה: 250 ₪ לאדם או 450 ₪ לזוג.

  • להזמנות: 072-3971630

סעודה גלילית מסביב לשולחן
גליל EAT – אוכל גלילי | צילום: אנטולי מיכאלו

השפה של האירוח הדרוזי: לבשל ולאכול עם סלאם אבו דולה, ירכא

זו לא רק סדנת בישול, אלא מפגש עם התרבות, האוכל והאירוח הגלילי בכפר ירכא, בחסות "גליל EAT". ביתה של סלאם אבו דולה הוא אחד מאותם איים של שקט ואירוח מסורתי.

המפגש מתחיל עם קבלת פנים חמה על כוס קפה ריחני או תה, במהלכה סלאם פורשת את סיפורו של הכפר ושל העדה הדרוזית.

בהדרכה צמודה, נכנסים יחד למטבח כדי ללמוד את הסודות מאחורי המנות הדרוזיות הקלאסיות: עלי גפן, קישואים ממולאים ברוטב עגבניות, סינייה עשירה ומנחמת, והטוויסט המקומי למג'דרה, עם בורגול במקום אורז.

גולת הכותרת מגיעה בסיום הסדנה, כשכולם מתיישבים יחד לארוחה מפוארת, תוצרת עמלם המשותף, עם סלאם והמארחים. זהו הרגע שבו אוכל הופך מגשר של הבנה וידידות.

  • החוויה: סדנת בישול דרוזי מעשית וארוחה משותפת, המשולבת בסיפור תרבותי.

  • מה מקבלים: סדנה מלאה, ארוחה אותנטית, וכל המתכונים נשלחים במייל כדי שתוכלו להכין את המנות גם בבית.

  • מתי: יום שישי, 15.8, בין השעות 11:00-14:00.

  • כמה: 300 ₪ למבוגר, 180 ₪ לילד (עד גיל 10).

  • להזמנות: 072-3957568

 

טעמים שעוברים בסמטאות: מפגש בישול עכואי עם מנאר כורדי

בלב הסמטאות הקסומות של עכו העתיקה, בתוך מבנה עות'מאני מרהיב שנקרא "בית אלפראשה" (בית הפרפר), שוכן מרכז תרבות נשי, והמטבח שלו הוא ממלכתה של מנאר כורדי, בשלנית מקומית וילידת העיר, שמביאה איתה טעמים של מסורת, סיפור חיים אישי ומנות שעוברות מדור לדור.

בסדנה אינטימית ומיוחדת, לומדים, מבשלים, טועמים ומכירים מקרוב את המטבח המקומי.

בתפריט: חצילים מעושנים, קובהנייה צמחונית, סלט עונתי, ודולמה – קישואים, חצילים ותפוחי אדמה ממולאים. לקינוח, מכינים מאפה מסורתי במילוי אגוזים, קינמון וסוכר, המוגש עם סילאן וטחינה.

  • החוויה: בישול במבנה היסטורי, ולמידת המטבח העכואי מבשלנית שהיא חלק מסיפור העיר.

  • מה מקבלים: בישול משותף, מפגש אישי עם מנאר וארוחה מלאה.

  • מתי: יום חמישי, 21.8, בין השעות 16:00-18:30.

  • כמה: 300 ₪ לאדם.

  • להזמנות: 072-3971182

עוד טעימה: מלון עכותיקה בעכו – פנינה קולינרית מקומית

 

להרגיש את האש: סדנת אפייה בטאבון הפתוח, כליל

היישוב האקולוגי כליל הוא עולם אחר, שקט ופסטורלי. בלב הנוף הזה נמצא "קפה אחו", ובחצר שלו, באוויר הפתוח בין עצי הזית, ניצב טאבון לבני שמוט לוהט.

זוהי הזירה של הדו, הבעלים והמארח, שמזמין את אורחיו לפתוח את הדלת לעולם הבצק והטאבון.

בסדנה לומדים איך להכין בצק רך, גמיש וטעים, כזה שמתאים להכנת פיצה נאפוליטנית אותנטית, חצ'פורי גיאורגי עשיר בגבינה, ואפילו ג'בטות ריחניות.

משתתפי סדנה מכינים בצק פיצה
סדנת אפייה בטאבון בקפה אחו | צילום: ענבל אור לב

זו חוויה של עבודה עם אש, באווירה פתוחה ומשוחררת.

  • החוויה: סדנה מעשית, אנרגטית וכיפית על עבודה עם בצקים וטאבון אמיתי בלב הטבע.

  • מה מקבלים: סדנה מקצועית, ארוחת ערב משותפת ומשביעה עם כל המאפים, לצד סלטים, מטבלים ושתיה חמה וקרה.

  • מתי: יום חמישי, 21.8, בין השעות 18:00-21:00.

  • כמה: 250 ₪ לאדם.

  • להזמנות: 072-3971125

 

ממדע לכנאפה: סדנת גבנות ייחודית במחלבת פלורה, לוטם

תמיד תהיתם איך להכין גבינה צ'רקסית אמיתית מחלב כבשים, וכמובן, איך להכין ממנה את הכנאפה המושלמת?

במחלבת הבוטיק "פלורה" בקיבוץ לוטם, הגבן עזי מיטרני, איש עם ניסיון של 15 שנה במחלבות המובילות בארץ, יגלה לכם את כל הסודות. בסדנה ממוקדת ומרתקת תעשו היכרות עם עקרונות הבסיס של עולם הגבינות.

הסדנה נפתחת בטעימות ממגוון גבינות פלורה, כולל גבינות קשות, לקטיות ושטופות קליפה, כדי לפתוח את התיאבון והסקרנות. משם ניגשים לעבודה, ולומדים להכין מאפס את הגבינה הצ'רקסית.

הגבינה הטרייה הופכת מיד לחומר הגלם העיקרי בסדנת בזק להכנת כנאפה ביתית, לסגירת מעגל מתוקה וטעימה.

  • החוויה: הצצה נדירה לעולם הגבנות ולמידה מעשית שמסתיימת בקינוח חם ומושלם.

  • מה מקבלים: סדנה, טעימות, גבינה מעשה ידיכם לקחת הביתה וכנאפה חמה וטרייה.

  • מתי: יום שישי, 22.8, בין השעות 11:00-12:30.

  • כמה: 150 ₪ לאדם.

  • להזמנות: 072-3941147

 

לפרטים נוספים על כל הסדנאות, ועל עוד המון אירועים, מומלץ לבקר באתר עמותת זמן גליל מערבי

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פרויקט קיימות 2024 - שפים מהצפון מתארחים במרכז
שבוע טעים: המטבח המנצח מארחים, פופ אפ מאפים ושפים מהצפון מבשלים
אירועים קולינריים
דורוז - פרויקט אוכל דרוזי בתל אביב
אוכל דרוזי, בתים פתוחים ויין בגליל: אירועים טעימים לבוא האביב
אירועים קולינריים
גליל של אחרי מלחמה - טיול בין עסקים שחוזרים לחיים
חוזרים לגליל: מסע של תקווה והתחדשות בין עסקי הצפון הפורח
חדשות האוכל
פסטיבל אביב 2023 - זמן גליל מערבי
חוגגים עשור: פסטיבל אביב זמן גליל מערבי 2023 יוצא לדרך
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
שוברי המיתוסים: חימום מזון במיקרוגל משמיד ערכים תזונתיים?
טיפים למטבח
בחוץ או במקרר? הדרך הנכונה לשמור עגבניות שרי במטבח
טיפים למטבח
איך לנקות מחבת נון-סטיק ולשמור עליה לאורך זמן
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל