לזלול - מגזין אוכל ישראלי

שבועות 2022: פסטיבל חגיגה בלבן בחבל מודיעין

פסטיבל חגיגה בלבן בחבל מודיעין יתקיים השנה בחג השבועות בפעם ה-11 עם סיורים, הופעות, סדנאות, טעימות יין וגבינות ושפע אירועים קולינריים ייחודיים
לה קלברזה גינתון בפסטיבל חגיגה לבנה 2022
לה קלברזה גינתון בפסטיבל חגיגה לבנה 2022 (צילום: אתר הפסטיבל)
שיתוף

לכבוד חג השבועות 2022 מקיימת עמותת תיירות חבל מודיעין את פסטיבל חגיגה בלבן במרחב הכפרי של יער בן שמן. זו תהיה שנתו ה-11 של הפסטיבל שיתקיים בין התאריכים 2-6 ביוני.

פסטיבל חגיגה בלבן 2022 בחבל מודיעין משלב טבע, אמנות וחקלאות.ומציע לאורחים לחגוג את חג הביכורים עם מבחר של סיורים, סדנאות, אטרקציות וקולינריה מקומית באווירה כפרית.

עוד טעימה: 5 עוגות גבינה לשבועות 2022

בין השאר יתקיימו סיורים חקלאיים שונים עם מגדלי האזור, טעימות של גבינות ויין, סיור בשדות חומוס עם מגדל החומוס הגדול בארץ, הכנת פיתות, סיור טעימות בחממה הידרופונית, סיורי יין ביקבים ועוד.

אספנו את מגוון הסיורים, הסדנאות והאירועים עם טאץ' קולינרי שיתקיימו במסגרת פסטיבל חגיגה בלבן 2022.

עוד טעימה: פסטיבל שבוע של שבועות בערב הדרומית

פסטיבל חגיגה בלבן בחבל מודיעין – האירועים הקולינריים

'הצד הירוק של הלבן' – מושב בן שמן

סיור טעימות למשפחות בחממה ההידרופונית במושב בן שמן. במסגרת הסיור יבקרו האורחים בחממה ההידרופונית, בערוגות הגינה ובחדר הנבטה ואף יכינו נבטים לאכילה עם גיא הורוביץ, חקלאי צעיר בעל חזון.

'הצד הירוק של הלבן' | חוות שורש ועלה, מושב בן שמן | יום ראשון 5/6 | סיור ראשון 10:00-11:15, סיור שני 12:00-13:15. מגיל 4 ומעלה | 45 ש"ח | הרשמה באתר שורש ועלה

הצד הירוק של הלבן בפסטיבל חגיגה בלבן בחבל מודיעין
הצד הירוק של הלבן בפסטיבל חגיגה בלבן בחבל מודיעין (צילום: אתר הפסטיבל)

שבועות בטעם של פעם בפארק נאות קדומים

סיור המתמקד בשמותיו הרבים של החג השבועות בפארק נאות קדומים. במסגרת הסיור יטיילו המבקרים בגני שבעת המינים, שדות החיטה והשעורה והמתקנים החקלאיים.

בין השאר יכירו המבקרים את הווי חייהם של הקוצרים בחג הקציר ויתנסו בשחזור מלאכות הגורן, בטחינת גרעיני חיטה לקמח באבני ריחיים, בסימון ביכורים בגני שבעת המינים ובכיתה על קלף בעזרת דיו וקולמוס – כלי כתיבה מצמח הקנה.

לאחר מכן המשתתפים יאפו פיתות על גבי טאבון, יגבנו גבינות בשיטה עתיקה ויכינו תבלין במכתש ועלי לתיבול ארוחת השבועות הקלילה.

שבועות בטעם של פעם | פארק נאות קדומים | יום שני 6/6 | סיורים מתחילים בשעות 9:00, 12:00, 15:30 | משך הסיור כשעתיים | 45 ש"ח למשתתף מעל גיל 3 | הרשמה באתר נאות קדומים

בעקבות שבעת המינים בכפר רות

בחוות הזיתים אלאדין שבכפר רות יערכו סיורים משפחתיים במהלכם יחפשו המבקרים את שבעת המינים, יפרידו גרעיני חיטה מהשיבולת, יטחנו אותם לקמח ויכינו פיתות טעימות.

בנוסף יבקרו האורחים את תרנגולי החופש ואת האפרוחים, יאכילו אותם וישמעו על חייהם.

בעקבות שבעת המינים | חוות הזיתים אלאדין, כפר רות | שישי-שני 3.6/6 | סיורים ב-10:00/12:00/15:00 בתיאום מראש | 35 ש"ח | 054-3141822/4

"חג הלחם" בשילת

בשילת יערך הסיור "חג הלחם" בכפר חשמונאי – שיחזור בן ימינו של כפר ישראלי קדום. בכפר ילמדו האורחים על כלי דגן כגון מורג חרוץ, מזרה לזריית עומרים, אבני ריחיים מבזלת לטחינה, כברות מעור עיזים לסינון ומגלי קציר.

המשפחות יוכלו להפעיל את כלי הדגן, לאפות פיתות עם זעתר וליהנות מתה צמחים מזוטא לבנה.

בנוסף יוכלו המבקרים להשתתף בהצגה "מגילת רות" – להתלבש כמו פעם ולהציג את סיפור המגילה עם טקסטים מהמקורות

חג הלחם | כפר חשמונאי, שילת | שבת-שני 4.6/6 | הסיור מתחיל ב-11:00 | 50 ש"ח לאדם, 200 ש"ח למשפחה, גיל 3 ומעלה | 054-4480463

'הצד הירוק של הלבן' בגבעת כח, בני עטרות ומזור

סדרת סיורים על מסורת וחדשנות עם חקלאי החבל הכוללים סיור עם אבי מבורך, מגדולי מגדלי החומוס, סיור וטעימות שמן זית מקצועיות במשק לוין וסיור במשק סימציס על סודות ההידרופוניקה.

הצד הירוק של הלבן | ביישובים גבעת כח, בני עטרות ומזור | יום חמישי 2/6 | 17:00-20:00 | 35 ש"ח | הסיור מתאים למבוגרים | הרשמה באתר

הצד הלבן של הפיצה בגינתון

חגיגת שבועות בפיצריה לה קלברזה בגינתון עם פיצות ספיישל לחג כמו פיצת ביאנקה ארטישוק קונפי או ביאנקה עגבניות שרי וקינוחי גבינה בצנצנות.

לה קלברזה | דרך הזית 20, גינתון | יום חמישי 2/6 | 17:00-22:00 | 055-5534545

לה קלברזה גינתון בפסטיבל חגיגה לבנה 2022
לה קלברזה גינתון בפסטיבל חגיגה לבנה 2022 (צילום: אתר הפסטיבל)

מארחים במחלבת מרקוביץ, נחלים

מחלבת מרקוביץ במושב נחלים תציע במסגרת הפסטיבל מבחר גבינות בעבודת יד מחלב כבשים מפוסטר וגם גבינות מקוריות בשילוב פירות ושבעת המינים במיוחד לחג השבועות.

מחלבת מרקוביץ | רחוב שניר 28, נחלים | חמישי 2/6, 08:00-19:00 שישי 3/6, 08:00-13:00

טעימות יין ו-Live Jazz בכפר טרומן

ביקב נטוף שבכפר טרומן יערכו בצהרי שבת טעימות יין וגבינות בליווי הופעות מוזיקליות.

במסגרת הסיור ביקב יוצעו לאורחים 4 טעימות מסוגי יין שונים לצד מבחר של גבינות איכות, מטבלים ביתיים, זיתים , לחם עם שמן זית וירקות טריים. על המוזיקה אחראים "עוד וקליד" עם מסע בעולמות של ג'אז ומוזיקת עולם עם סט של DJ Fine Wine לפני ואחרי

טעימות יין ו-Live Jazz | יקב נטוף, כפר טרומן | שבת 4/6 | 12:00-16:00 | 120 ש"ח לאדם | 052-3581587

גבינות ויוגורטים במחלבת דורון מן הטבע, נחלים

במחלבת דורון מן הטבע במושב נחלים יציעו גבינות איכותיות מחלב טרי של עיזים, כבשים ופרות הגדלות במקום ויוגורטים המיוצרים על פי מסורת משפחתית רבת שנים עם ספיישלים מיוחדים לפסטיבל חגיגה בלבן.

מחלבת דורון מן הטבע | חרמון 19, נחלים | חמישי 2/6 08:30-19:00, שישי 3/6 08:00-15:00 | 03-9328559

"דבש ניגר ומאפים עפים!" בכוורת מבית שי ספקטור בכפר רות

בכוורת מבית שי ספקטור בכפר רות תערך חגיגת שבועות עם חיים אופק שיאפה לאורחים מבחר מאפים עם הדבש המקומי.

בין המנות שיוצעו: פוקצ'ת חג עמוסה בדבש, מוצרלה, גבינת עיזים ואגוזי מלך; מאפה "סלט קפרזה" עם עגבניות, בזיליקום, מוצרלה ופסטו; פוקאצ'ה סיציליאנית, לחם הבית – בהאר, לחם פרסי אביב – מחמצת דבש מצופה בפרג ושומושום ולקינוח פרנג'יפאן – מאפה חמאה עם קרם פטיסייר, שקדים ואגסים.

כמו כן יוצעו טעימות מ-13 סוגי דבש מכל חלקי הארץ בחנות הדגל של הכוורת בכפר רות.

"דבש ניגר ומאפים עפים!" | כוורת מבית שי ספקטור, כפר רות | שישי 3/6, 09:00-14:00 | 08-9762082

כיכר לחם, חריץ גבינה – שתי חברות יצאו לדרך ב"שמחה בסיר"

החברות הוותיקות סימה נהון ומיכל עברי משלבות את גבינות הבוטיק של מחלבת עברי והמאפים והחלות של "שמחה בסיר" ליצירת מאפים חגיגיים לחג השבועות ולפסטיבל חגיגה בלבן בחבל מודיעין.

השתיים יציעו מנות כמו גוזלמה תרד ופטה, חלת בצל ופקורינו, קאדה, פטאייר מנגולד וג'יבן, חלת קונפי שום ופוקאצ'ות ולחמים מקמחים שונים.

כיכר לחם, חריץ גבינה | יישוב קהילתי נופך | שישי 3/6, 09:00-14:00 | 050-9716023

פרטים נוספים באתר פסטיבל חגיגה בלבן בחבל מודיעין

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

חודש אמריקה במסעדת מרינדו לכבוד ה-4 ביולי

1.5 ק"ג בשר: מסעדת מרינדו חוגגת חודש אמריקה מוגזם

אירועים ופסטיבלים
C/W - בר יין ושוקולד בשוק הפשפשים ביפו

C/W: בר יין ושוקולד חדש בשוק הפשפשים

חדשות האוכל
מה שמים בצלחת פסח

אביב הגיע: מה שמים בצלחת פסח של ליל הסדר

מדריכים וטיפים
קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

אביב הגיע: קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

חדשות האוכל
כמה זמן יין מחזיק במקרר לאחר הפתיחה

אדום, לבן או מבעבע: כמה זמן אפשר לשמור יין פתוח במקרר?

מדריכים וטיפים
ט"ו באב 2022 במסעדת דלאל

אהבה קולינרית: ט"ו באב 2022 במסעדות ובברים

חדשות האוכל
דורוז - פרויקט אוכל דרוזי בתל אביב

אוכל דרוזי, בתים פתוחים ויין בגליל: אירועים טעימים לבוא האביב

אירועים ופסטיבלים
ארוחות מוכנות לפסח 2024 - הבשר של מרינדו

אוכל מוכן לפסח 2024: ארוחות ופינוקים לארוחת ליל הסדר

חדשות האוכל
חוק מכירת יינות לאחר השעה 23:00

אושר חוק מכירת יינות בסופרים לאחר השעה 23:00

חדשות האוכל
כמה קלוריות יש באוזני המן

אחת ולתמיד: כמה קלוריות יש באוזן המן?

מדריכים וטיפים
ולנטיין 2023 בקונדיטוריות במאפיות ובגלידריות

איזה מתוקים: ולנטיין 2023 בקונדיטוריות ובמאפיות

חדשות האוכל
איך לנקות כוסות יין עד להברקה

איזו הברקה: איך לנקות כוסות יין בדרך הנכונה

מדריכים וטיפים