גלידות ביטבתה - השבוע של שבועות בערבה
קרדיט תמונה – לירן יוחאי
שיתוף

תוכן עניינים

פסטיבל "שבוע של שבועות" בערבה הדרומית חוזר שוב לקראת חג השבועות עם מגוון של פעילויות לכל המשפחה, סיורים, סדנאות, מופעי מוזיקה וטעימות חגיגיות במשך שבוע שלם החל מה-29.5 ועד ל-5.6.

אספנו את אירועי פסטיבל שבוע של שבועות בערבה עם טאץ' קולינרי למי מכם שרוצים להכיר טוב יותר את המטבח המקומי וליהנות מהחג עם מטעמים מיוחדים וחלביים.

הערבה הדרומית היא רצועה צרה וארוכה סמוך לגבול ירדן המשתרכת מצומת מנוחה בקרבת המושב פארן עד לכיכר הכניסה לעיר אילת.
הרצועה כוללת שמורות טבע ואטרקציות, פארקים, סדנאות גוף ונפש ומיטב הקולינריה מקומית ואותנטית.

לרווחת המבקרים ישנו מגוון של אתרי אירוח ולינה בערבה הדרומית, החל מלינת קמפינג, חאן מדברי, חדר אירוח בקיבוץ, קרוואנים בלב פארק תמנע ועד סוויטה מפוארת בחווה מבודדת.

עוד טעימה: פסטיבל שבועות 2022 בחבל מודיעין
פסטיבל האוכל הראשון של שדרות

שבוע של שבועות בערבה הדרומית
שבוע של שבועות בערבה הדרומית (תמונה מאתר הפסטיבל)

שבוע של שבועות בערבה הדרומית – מה יש לאכול?

אקו דינר – קיבוץ לוטן

בקיבוץ לוטן יתקיים במסגרת הפסטיבל שבוע של שבועות אירוע "אקו דינר" בו ישתתפו האורחים בהכנת ארוחת ערב עם צוות המרכז לאקולוגיה יצירתית.

את הארוחה יבשלו האורחים במטבח האקולוגי של הקיבוץ הכולל טאבון עשוי בוץ, תנורים סולאריים שמופעלים מאנרגיית השמש, בלנדר שעובד בדיווש אופניים, ביו גז שמפיק גז בישול משאריות מזון ועוד.

בין השאר יתנסו האורחים בקטיפת ירקות אורגנים לסלט, יצירת ממרחים מחומוס ועד פסטו, אפיית פיצות ופוקצ'ות בטאבון ובישול אורז בתנור הסולארי. הכל ללא שימוש בחשמל.

בנוסף מוצע סיור יומי מודרך ב"אקו כיף" בו יוכלו הילדים ליהנות מפעילות בניה בבוץ בפארק שעשועים אקולוגי.

לאחר הפעילויות יוכלו האורחים לאכול בסופר פוד טראק של קיבוץ לוטן, משאית אוכל אדומה המגישה ארוחות כשרות לאכילה במתחם הפסטיבל או במבנה בית התה המיוחד במקום. בין המנות בתפריט תמצאו שייקים מרעננים, מרק עגבניות שרי קר, ארוחות בוקר מפנקות, כריכים עם גבינות וירקות, פיצות, טורטיות ומגוון קינוחים.

אקו דינר | קיבוץ לוטן | יום ב' 30/5 ויום ד' 1/6 בשעה 18:30 | מחיר: 50 ש"ח | מספר המקומות מוגבל | הזמנה מראש באתר

"הרפתן המדען" – קיבוץ אליפז

בקיבוץ אליפז יתקיים האירוע "הרפתן המדען" בו יוכלו הורים וילדים לסייר ברפת הקיבוץ ומשק החלב, ללמוד ממה מורכב חלב ומה אפשר לעשות עם חלב בבית. המשפחות יתנסו בהכנת גבינה, חביצת חמאה, משחקי חלב מקוריים והכנת שוקו.

בסיום הפעילות יטעמו האורחים את מעשי ידיהם ויוענק להם אות "הרפתן המדען". משך הפעילות: כשעה וחצי.

הרפתן המדען | שישי 3/6, בשעה 9:30 | מחיר: 40 ש"ח | מספר המקומות מוגבל | הזמנה מראש באתר

סדנאות וגלידות – קיבוץ יטבתה

בפארק יטבתה יציעו למבקרים סדנת "סבון חלב ודבש" להכנת סבונים שונים ותתקיים תצוגת כלים חקלאיים של הקיבוץ. בפונדק יטבתה יציעו לאורחים קולקציית בטעם עוגות גבינה כבוד פסטיבל שבוע של שבועות 2022

במרכז המבקרים החוויתי בפארק יטבתה יציעו גם ביקורים בהם יסופר סיפורו של הקיבוץ הראשון בערבה הדרומית והמחלבה הידועה. המבקרים יוכלו ליהנות ממשחקי חליבה, מזרקות מים ועוד.

קיבוץ יטבתה (פונדק ופארק יטבתה) | ד.נ. חבל אילות | 053-4768290

שוק לילה לשבועות – קיבוץ אילות

בקיבוץ אילות יערכו שוק לילה חגיגי לשבועות עם מבחר דוכני מזון ודוכנים של אמנים מקומיים עם פעילויות לכל המשפחה.
שוק הלילה הוא בהשתתפות חקלאי ותושבי הערבה בו תוכלו ליהנות מתוצרת מקומית איכותית וטרייה בקנייה ישירות מהחקלאים.

בין הדוכנים: פירות וירקות טריים, תמרים מהגדיד האחרון של מטעי הערבה הדרומית, תוצרת אורגנית של קיבוץ נאות סמדר (שמן זית, זיתים, גבינות, יין, ריבות ועוד), טעמים משובחים של גלידת יטבתה, BEER צינות בירת בוטיק בטעמים, דבש תוצרת מכוורת פורת הידועה, פרחים, עציצי תבלין ונוי וכמובן מבחר מוצרים לחג שבועות 2022.

שוק לילה לשבועות | יום ד' 1/6 | קיבוץ אילות | הכניסה חופשית

סלי פיקניק לשבועות – נאות סמדר

בפונדק נאות סמדר יציעו למבקרים סלי פיקניק לשבועות עם מבחר מהתוצרת המקומית כולל גבינות ויין אורגני מיקב נאות סמדר.

בנוסף יתקיים סיור עצמאי ביקב הקיבוץ ופעילויות נוספות כמו סיור בפארק הצפרות ובחי בר של יטבתה.

סלי פיקניק לשבועות | פונדק נאות סמדר, צומת שיזפון | 08-6358181

פסטיבל שבוע של שבועות בערבה הדרומית | 29.5-5.6 | פרטים מלאים באתר הפסטיבל.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס