עוגת גבינה באסקית של אלכסנדר
קרדיט תמונה – אלכסנדר/אינסטגרם
שיתוף

תוכן עניינים

רגע לפני שבועות 2022 ואחרי אין ספור טעימות, ריבים שנמשכו אל תוך הלילה, דיונים והצבעות, חזרנו שמנמנים אך מרוצים עם 5 עוגות הגבינה הכי טובות לחג השבועות שירימו את שולחן החג שלכם לגבהים חדשים.

5 עוגות הגבינה הכי טובות בקונדיטוריות – שבועות 2022

עוגת גבינה קלאסית של לחמים

עוגת גבינה קלאסית של לחמים
עוגת גבינה קלאסית של לחמים (צילום: מוטי מילרוד)

נתחיל עם הקלאסיקה שאי אפשר לטעות איתה בכל שולחן חג השבועות באשר הוא

עוגת הגבינה של לחמים היא עוגת גבינה אפויה בסגנון ניו יורק צ'יזקייק עם מרקם עשיר וגבינתי מאוד שעדיין שומר על קלילות ובסיס של בצק ברטון פריך עם טעמים חמאתיים וניחוח וניל.

עוגת הגבינה מבית לחמים של אורי שפט היא עוגה יפה, קלאסית,לא מתחכמת ועם טעמים מדויקים ומאוזנים (140 ש"ח)
לחמים | להשיג בסניפים בתל אביב וברמת השרון ובאתר | 03-561-8111

עוגת גבינה באסקית של אלכסנדר בולנז'רי

עוגת גבינה באסקית של אלכסנדר
עוגת גבינה באסקית של אלכסנדר (צילום: אלכסנדר/אינסטגרם)

נמשיך עם אחת העוגות שכבשו כל פינה טובה בשנים האחרונות ונשארת טרנדית גם השנה, עוגת הגבינה הבאסקית. אמנם הגרסא של נורנדיניו לעוגה המדוברת היא על סף השלמות, אך אותנו כבשה לחלוטין דווקא עוגת גבינה באסקית של אלכסנדר בולנז'רי שניצחה בנקודות ובהקפדה על הפרטים הקטנים והמרקם הנימוח והקרמי שאי אפשר להפסיק לאכול.

הבאסקית של אלכסנדר יציבה יותר מהמקובל אך עשירה, שמנתית וחמאתית מאוד עם נגיעות של קרמל שמייצרות ביס מדויק ומפנק (205 ש"ח).

אלכסנדר ברד אנד בייקרי | לילנבלום 18, תל אביב | ראשון עד חמישי 08:00-18:00 שישי 8:00-14:00 | 058-445-0914

עוגת ביסקוויטים של עמיתה

עוגת ביסקוויטים של עמיתה
עוגת ביסקוויטים של עמיתה (צילום: עמיתה)

עמיתה, אחת המאפיות האהובות עלינו בתל אביב, חוגגת את שבועות 2022 עם עוגת ביסקוויטים משודרגת שפורטת היטב על נימי הנוסטלגיה ומציעה עוגה מקורית ומפתיעה יותר לעיטור שולחן החג.

עוגת הביסקוויטים של עמיתה עושה את עבודתה היטב בשחזור טעמי הילדות האהובים אבל לא מוותרת על מתן פרשנות משלה עם חומרי הגלם.

במקום הביסקוויטים הקלאסיים, העוגה מורכבת משכבות של בצק פריך וחמאתי עם קרם גבינה ווניל ביניהן, גנאש פצפוצי שוקולד מעל וקקאו שמאזן הכל עם מרירות נעימה (65 ש"ח).

עמיתה | דרך סלמה 10, תל אביב | ראשון עד חמישי 07:00-19:00 שישי 07:00-16:00 | 03-760-0880

עוגת גבינה שוודית של פיקה

עוגת גבינה שוודית של פיקה
עוגת גבינה שוודית של פיקה (צילום: יח"צ)

אחת המאפיות שתמיד מסקרנות אותנו בכל חג שמגיע היא מאפיית הבוטיק השוודית פיקה שמציגה בכל פעם גרסאות מפתיעות לעוגות מסורתיות.

לכבוד חג השבועות מציעים ב-FIKA עוגת אוסטקהקה, עוגת גבינה שוודית עם מרקם עשיר וסמיך מאוד שמזכירה את הניו יורק צ'יזקייק הקלאסית, זילוף קולי פטל מתקתק במידה ותחתית עשויה עוגיות שקדים בשילוב שקדים מריר שמעניקה לעוגה טעם מרציפני מענג ומקפיצה אותה בכללותה לליגה אחרת.

פיקה FIKA | דיזנגוף 267 | ראשון עד חמישי 07:30-18:30 שישי 07:30-15:30 | 03-522-9505

עוגת גבינה טבעונית של הבייקרי/דליקטסן

עוגת גבינה טבעונית של הבייקרי/דליקטסן
עוגת גבינה טבעונית של הבייקרי/דליקטסן (צילום: סיגל סבן, יחסי ציבור)

עוגת הגבינה הקלאסית של הבייקרי היא כבר שנים אחת המלכות הבלתי מעורערות של עוגות הגבינה, בחג השבועות ובמשך כל השנה. השנה החלטנו לשים את הזרקור דווקא על עוגת הגבינה הקרה והטבעונית שלא נופלת ואף מתעלה לרגעים על אחותה החלבית.

אמנם ידענו מראש שהעוגה היא טבעונית, אבל גם לאחר כמה וכמה ביסים, עדיין התקשינו להאמין שלא ארזו לנו בטעות את העוגה החלבית במשלוח. הבצק הפריך מצטיין בטעמים חמאתיים ומעודנים עם קריצה ממזרית של אגוזי הלוז, המלית במרקם גבינתית מאוד וגרידת הלימון יוצרת ביס עגול ומספק מאוד.

מדובר בעוגת גבינה פירורים עם גרידת לימון ווניל, תחתית פירורי בצק פריך במיוחד עם טעמים עדינים של סוכר חום ואגוזי לוז (82 ש"ח לעוגה בקוטר 14)

בייקרי/דליקטסן | להשיג בסניפי בייקרי ודליקטסן ובאתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס