איזו הברקה: איך לנקות כוסות יין בדרך הנכונה

מארחים חברים או משפחה ושוב כוסות היין מלוכלכות ומוכתמות? כך תנקו כוסות יין בדרך הנכונה ותבריקו אותן בכל פעם מחדש ללא מאמץ.
איך לנקות כוסות יין עד להברקה
איך לנקות כוסות יין עד להברקה | תמונה: מערכת לזלול

בין אם אתם צרכני יין מזדמנים או נוהגים לשתות כוס מדי ערב לאחר העבודה, חשוב לדעת איך לנקות את כוסות היין שלכם כראוי בכדי לשמור עליהן מבריקות, נוצצות ושימושיות לאורך זמן.

הצורך להבריק את כוסות היין שלכם מתחדד כשחברים או משפחה מגיעים להתארח ואתם רוצים להגיש את היין האיכותי שקניתים בכוסות ללא כתמי אבק ומים.

למרות החשש משטיפת כוסות יין עדינות במדיח כלים, פעמים רבות דרך זו עדיפה על שטיפה ידנית שעלולה להוביל לשברים בהתנהלות לא נכונה. לפני הכנסה של כוסות יין למדיח עדיף תמיד לבדוק האם הן מתאימות למדיח על פי היצרן.

עוד טעימה: איך לשמור יין אדום פתוח במטבח?

אם שוטפים את כוסות היין במדיח הכלים, עדיף לעשות זאת בסבב נפרד ללא כלים אחרים בכדי לצמצם אפשרויות חבלה או אם אין ברירה, לדאוג להציב אותן מאובטחות מספיק ולא נוגעות בכלים אחרים.

למי שעדיין חושש לשטוף כוסות יין במדיח הכלים, לא בטוח אם הכוסות שלו מתאימות למדיח או מעדיף את השטיפה הידנית הישנה והטובה, ישנם כמה כללים חשובים לעקוב אחריהם בכדי להבריק את הכוסות ולמנוע שברים וסדקים.

עוד טעימה: איך לנקות סכיני מטבח בקלות ובמהירות

שטיפת כוסות יין – הכללים

1. הימנעו משימוש בספוג או סקוץ' לניקוי כוסות יין, השתמשו במקום במטלית מיקרופייבר רכה עם מעט מים חמים. לרוב מומלץ לא להשתמש בסבון כלים כלל, אלא אם הצטבר לכלוך קשה להסרה.
2. הקפידו לאחוז את כוס היין בדרך הנכונה בזמן השטיפה. אל תאחזו בבסיס הכוס והכוס עצמה בו זמנית בכדי להימנע מהפעלת לחץ מיותר והחזיקו אותה קרובה לתחתית הכיור בכדי להימנע משברים במקרה והכוס מחליקה מהידיים.
3. ייבשו את כוסות היין ידנית לאחר השטיפה בכדי למנוע הצטברות כתמי מים. אם אין ברירה או זמן הניחו אותן הפוכות על משטח הייבוש בכדי לאפשר ייבוש ראוי.
4. לאחר הניקיון אחסנו את כוסות היין בארון מטבח סגור הרחק ממקורות חום כמו הכיריים והתנור.

עוד טעימה: איך מנקים שיש קיסר בקלות וביעילות

איך לנקות כוסות יין

ישנן כמה שיטות שיעזרו לכם לשטוף כוסות יין ולהבריק אותן לחלוטין בכל פעם מחדש.

מטלית מיקרופייבר ומים חמימים:

כאמור הדרך הטובה והקלה ביותר לשטיפה ידנית של כוסות יין היא בעזרת מטלית מיקרופייבר או כל מטלית רכה אחרת שלא תפגע או תשרוט את הזכוכית עם מעט מים חמימים. רוב המומחים ממליצים להימנע משימוש בסבון כלים או חומר ניקוי אחר. אם הכוסות מלוכלכות במיוחד, ניתן להוסיף כמה טיפות סבון או חומץ.

חומץ:

אחת השיטות המובילות לניקוי והברקה של כוסות יין היא שימוש בחומץ. כל מה שתצטרכו לעשות זה למלא קערה גדולה בכמויות שוות של מים וחומץ ולהשרות את כוסות היין למשך חצי שעה. לבסוף ייבשו את הכוסות היטב בעזרת מטלית מיקרופייבר נקייה.

אבקת סודה לשתייה:

לכתמים עיקשים במיוחד ניתן להשתמש בתערובת עם כמויות שוות של אבקת סודה לשתייה ומים ולמרוח בעדינות על האזורים המוכתמים. לאחר מספר דקות שטפו את הכוסות במים חמימים וייבשו בעזרת מטלית רכה.

יש לכם שיטה מנצחת משלכם לניקוי והברקה של כוסות יין? שתפו אותנו בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
5 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לנקות טוסטר קופץ
תקפצו לי: איך לנקות טוסטר קופץ בקלות ובמהירות
מדריכים וטיפים
אביתר מלכה מארח את מושיק רוט בבר היין וינונה פוראבר
פסגת שפים: מושיק רוט ואביתר מלכה מבשלים ערב חד פעמי
אירועים ופסטיבלים
איך לנקות קומקום חשמלי
אבנית החוצה: איך לנקות קומקום חשמלי ללא מאמץ
מדריכים וטיפים
דורוז - פרויקט אוכל דרוזי בתל אביב
אוכל דרוזי, בתים פתוחים ויין בגליל: אירועים טעימים לבוא האביב
אירועים ופסטיבלים
טרנדים קולינריים טריים
יום הנוטלה העולמי 2025
יום הנוטלה העולמי 2025: הרבה יותר מממרח
חדשות האוכל
יום הנוטלה העולמי 2025 כבר כאן ולרגל 60 שנה לממרח אגוזי הלוז והקקאו המושחת והאהוב משיקים בפררו שלל אירועים תרבותיים לזללנים ברחבי העולם >>
פסטיבל ראמן 2025 במסעדת קמפאי באר שבע
חם בדרום: מסעדת קמפאי משיקה פסטיבל ראמן חורפי
חדשות האוכל
מסעדת קמפאי מבאר שבע חוזרת עם פסטיבל הראמן השנתי לכבוד חורף 2025. במסגרת הפסטיבל יוגשו 5 סוגי ראמן עשירים עם שלל תוספות מחממות לב ונפש >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
לא רק בסיר: כך תכינו ביצה קשה במיקרוגל
מדריכים וטיפים
איך לחמם סלמון מחדש בדרך הנכונה: המדריך המלא
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל