לזלול - מגזין אוכל ישראלי

סיימתם עם השניצלים? כך תיפטרו משמן טיגון במהירות ובקלות

שוב נשארתם עם המון שמן בישול משומש לאחר הטיגון ולא בטוחים מה לעשות? עם השיטה הבאה תוכלו להיפטר משמן הטיגון במהירות ובקלות
איך להיפטר משמן טיגון משומש
איך להיפטר משמן טיגון משומש | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

לא רבים האנשים שיכולים לעמוד בפני שניצל חם ופריך שיצא הרגע מן השמן הרותח. רובנו לא יכולים גם להתאפק מלחטוף שניצל מערימת השניצלים עוד לפני שאלו הגיעו לשולחן אך כל מי שמטגן שניצלים דרך קבע יודע גם שמדובר במשימה מסורבלת ומלכלכת למדי.

עוד טעימה: איך יודעים שהשמן חם מספיק לטיגון?

אחת השאלות שעולות תדיר לאחר טיגון שניצלים או כל דבר אחר שמצריך שמן עמוק במידה זו או אחרת היא מה לעשות עם שמן הטיגון המשומש בסיום התהליך ואיך להיפטר ממנו בצורה בטוחה, נקייה וקלה.

עוד טעימה: נשפך לכם שמן על הרצפה? כך תנקו אותו במהירות

רובנו כבר יודעים שמה שאסור בתכלית האיסור לעשות לאחר הטיגון זה לשפוך את השמן לכיור הביתי. פעולה זו עלולה לגרום להצטברות שומנים, סתימות ונזקים משמעותיים למערכת הביוב ולסביבה.

אחרים מעבירים את השמן לשקית או לבקבוק או שופכים לנייר כסף המונח בכיור ומשליכים, שיטות שעלולות להפוך למלכלכות ומסורבלות בפני עצמן.

מלבד השיטות שהזכרנו יש שיטה אחת מפתיעה וקלה לביצוע המאפשרת להיפטר במהירות משמן טיגון משומש ומצריכה חומר גלם אחד שנמצא כמעט בכל בית.

עוד טעימה: איך להכין שניצל קריספי בתנור שכאילו הרגע יצא מהשמן הרותח?

איך להיפטר משמן טיגון משומש?

בכדי להיפטר משמן בישול משומש לאחר השימוש כל מה שתצטרכו לעשות זה להוסיף אבקת סודה לשתייה למחבת או לסיר עם השמן לאחר שהתקרר לטמפרטורת החדר.

לאחר מכן ערבבו היטב בעזרת כף עץ עד שתיווצר סוג של משחה סמיכה ואחידה. את המשחה שנוצרה מהערבוב של השמן עם הסודה לשתייה העבירו בעזרת הכף לתוך פיסת נייר אפייה והשליכו לפח בשקית סגורה היטב בכדי להימנע מנזילות.

עוד טעימה: למה יש קצף בטיגון ואיך אפשר למנוע

שימו לב שהשיטה הזו פחות מומלצת לכמויות גדולות של שמן מאחר ולסודה ייקח זמן לספוג כמות גדולה של נוזלים.

וכך זה נראה בפעולה בסרטון ניקיון באינסטגרם

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
63 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך לחמם שניצל ולשמור עליו קריספי

אחת ולתמיד: איך לחמם שניצל מאתמול ולשמור עליו קריספי?

מדריכים וטיפים
השמן הכי בריא לטיגון עמוק וטיגון רגיל

איזה שמן הכי בריא לטיגון – הטוב, הרע והלא נורא

מדריכים וטיפים
ציפוי שניצל נופל

אתם לא לבד: זו הסיבה שהציפוי תמיד נופל מהשניצל שלכם

מדריכים וטיפים
האם צריך להוסיף שמן למי הבישול של הפסטה

בדקנו: האם צריך להוסיף שמן למי הבישול של הפסטה?

מדריכים וטיפים
איך לנקות שמן מהרצפה במטבח

בלי פאניקה: איך לנקות שמן מהרצפה במהירות וביעילות

מדריכים וטיפים
איך להפטר מריח טיגון בבית

המדריך המלא: איך לטגן אוכל מבלי להסריח את כל הבית

מדריכים וטיפים
איך יודעים ששמן רותח

השיטות שעובדות: איך יודעים שהשמן חם מספיק לטיגון?

מדריכים וטיפים
שניצל בצורת ארץ ישראל של עוף טוב

זה באמת קורה: שניצל בצורת ארץ ישראל מגיע למדפים

חדש על המדף
האם שמן זית מתקלקל?

כדאי לדעת: האם שמן זית יכול להתקלקל?

מדריכים וטיפים
איך להכין שניצל קריספי בתנור בקלות ובמהירות

כמו הדבר האמיתי: איך להכין שניצל אקסטרה קריספי בתנור

מתכונים
איך לאחסן שמן זית

לפני שיתקלקל: זו הדרך הנכונה לאחסן שמן זית במטבח

מדריכים וטיפים
תפריט שניצלים חדש ברשת לנדוור

מהמסך לצלחת: השניצל ממשחקי השף מגיע אל רשת לנדוור

חדשות האוכל