סיימתם עם השניצלים? כך תיפטרו משמן טיגון במהירות ובקלות

שוב נשארתם עם המון שמן בישול משומש לאחר הטיגון ולא בטוחים מה לעשות? עם השיטה הבאה תוכלו להיפטר משמן הטיגון במהירות ובקלות.
איך להיפטר משמן טיגון משומש
איך להיפטר משמן טיגון משומש | תמונה: מערכת לזלול

לא רבים האנשים שיכולים לעמוד בפני שניצל חם ופריך שיצא הרגע מן השמן הרותח. רובנו לא יכולים גם להתאפק מלחטוף שניצל מערימת השניצלים עוד לפני שאלו הגיעו לשולחן אך כל מי שמטגן שניצלים דרך קבע יודע גם שמדובר במשימה מסורבלת ומלכלכת למדי.

עוד טעימה: איך יודעים שהשמן חם מספיק לטיגון?

אחת השאלות שעולות תדיר לאחר טיגון שניצלים או כל דבר אחר שמצריך שמן עמוק במידה זו או אחרת היא מה לעשות עם שמן הטיגון המשומש בסיום התהליך ואיך להיפטר ממנו בצורה בטוחה, נקייה וקלה.

עדכונים טעימים למייל!

עוד טעימה: נשפך לכם שמן על הרצפה? כך תנקו אותו במהירות

רובנו כבר יודעים שמה שאסור בתכלית האיסור לעשות לאחר הטיגון זה לשפוך את השמן לכיור הביתי. פעולה זו עלולה לגרום להצטברות שומנים, סתימות ונזקים משמעותיים למערכת הביוב ולסביבה.

אחרים מעבירים את השמן לשקית או לבקבוק או שופכים לנייר כסף המונח בכיור ומשליכים, שיטות שעלולות להפוך למלכלכות ומסורבלות בפני עצמן.

מלבד השיטות שהזכרנו יש שיטה אחת מפתיעה וקלה לביצוע המאפשרת להיפטר במהירות משמן טיגון משומש ומצריכה חומר גלם אחד שנמצא כמעט בכל בית.

עוד טעימה: איך להכין שניצל קריספי בתנור שכאילו הרגע יצא מהשמן הרותח?

איך להיפטר משמן טיגון משומש?

בכדי להיפטר משמן בישול משומש לאחר השימוש כל מה שתצטרכו לעשות זה להוסיף אבקת סודה לשתייה למחבת או לסיר עם השמן לאחר שהתקרר לטמפרטורת החדר.

לאחר מכן ערבבו היטב בעזרת כף עץ עד שתיווצר סוג של משחה סמיכה ואחידה. את המשחה שנוצרה מהערבוב של השמן עם הסודה לשתייה העבירו בעזרת הכף לתוך פיסת נייר אפייה והשליכו לפח בשקית סגורה היטב בכדי להימנע מנזילות.

עוד טעימה: למה יש קצף בטיגון ואיך אפשר למנוע

שימו לב שהשיטה הזו פחות מומלצת לכמויות גדולות של שמן מאחר ולסודה ייקח זמן לספוג כמות גדולה של נוזלים.

וכך זה נראה בפעולה בסרטון ניקיון באינסטגרם

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
63 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
השמן הכי בריא לטיגון עמוק וטיגון רגיל
איזה שמן הכי בריא לטיגון – הטוב, הרע והלא נורא
מדריכים וטיפים
איך לנקות שמן מהרצפה במטבח
בלי פאניקה: איך לנקות שמן מהרצפה במהירות וביעילות
מדריכים וטיפים
בישול ספגטי בסיר
בדקנו: האם צריך להוסיף שמן למי הבישול של הפסטה?
מדריכים וטיפים
טחינה מסורתית של אחוה
טעים על המדף: שניצל טופו, טחינה מסורתית, סלמי מילאנו וסומרסבי מנגו-ליים
חדש על המדף
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
הבית מסריח טיגונים? זה מה שאפשר לעשות
מדריכים וטיפים
5 טעויות בהכנת פנקייק שכולם עושים ואיך להימנע מהן
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל