לא רבים האנשים שיכולים לעמוד בפני שניצל חם ופריך שיצא הרגע מן השמן הרותח. רובנו לא יכולים גם להתאפק מלחטוף שניצל מערימת השניצלים עוד לפני שאלו הגיעו לשולחן אך כל מי שמטגן שניצלים דרך קבע יודע גם שמדובר במשימה מסורבלת ומלכלכת למדי.
עוד טעימה: איך יודעים שהשמן חם מספיק לטיגון?
אחת השאלות שעולות תדיר לאחר טיגון שניצלים או כל דבר אחר שמצריך שמן עמוק במידה זו או אחרת היא מה לעשות עם שמן הטיגון המשומש בסיום התהליך ואיך להיפטר ממנו בצורה בטוחה, נקייה וקלה.
עוד טעימה: נשפך לכם שמן על הרצפה? כך תנקו אותו במהירות
רובנו כבר יודעים שמה שאסור בתכלית האיסור לעשות לאחר הטיגון זה לשפוך את השמן לכיור הביתי. פעולה זו עלולה לגרום להצטברות שומנים, סתימות ונזקים משמעותיים למערכת הביוב ולסביבה.
אחרים מעבירים את השמן לשקית או לבקבוק או שופכים לנייר כסף המונח בכיור ומשליכים, שיטות שעלולות להפוך למלכלכות ומסורבלות בפני עצמן.
מלבד השיטות שהזכרנו יש שיטה אחת מפתיעה וקלה לביצוע המאפשרת להיפטר במהירות משמן טיגון משומש ומצריכה חומר גלם אחד שנמצא כמעט בכל בית.
עוד טעימה: איך להכין שניצל קריספי בתנור שכאילו הרגע יצא מהשמן הרותח?
איך להיפטר משמן טיגון משומש?
בכדי להיפטר משמן בישול משומש לאחר השימוש כל מה שתצטרכו לעשות זה להוסיף אבקת סודה לשתייה למחבת או לסיר עם השמן לאחר שהתקרר לטמפרטורת החדר.
לאחר מכן ערבבו היטב בעזרת כף עץ עד שתיווצר סוג של משחה סמיכה ואחידה. את המשחה שנוצרה מהערבוב של השמן עם הסודה לשתייה העבירו בעזרת הכף לתוך פיסת נייר אפייה והשליכו לפח בשקית סגורה היטב בכדי להימנע מנזילות.
עוד טעימה: למה יש קצף בטיגון ואיך אפשר למנוע
שימו לב שהשיטה הזו פחות מומלצת לכמויות גדולות של שמן מאחר ולסודה ייקח זמן לספוג כמות גדולה של נוזלים.
וכך זה נראה בפעולה בסרטון ניקיון באינסטגרם