מדריך: איך לאחסן יין לאחר הפתיחה

כמה זמן באמת אפשר לשמור יין לאחר הפתיחה? מה ההבדל באורך החיים של כל סוג ואיך לאחסן יין לאחר פתיחת הבקבוק? המדריך המלא לאחסון יין נכון.
איך לאחסן יין ולשמור עליו לאורך זמן
איך לאחסן יין ולשמור עליו לאורך זמן | תמונה: מערכת לזלול

בכל פעם שאנחנו פותחים בקבוק יין בבית לארוחת ערב או לאירוע מיוחד עולה בנו השאלה מה לעשות עם היין שנשאר בסיום הערב.

אז איך באמת צריך לאחסן יין אדום, לבן ורוזה?

עוד טעימה: איך לאחסן דבש?

עדכונים טעימים למייל!

איך לאחסן יין לאחר הפתיחה

איך לאחסן יין אדום

מומלץ לצרוך יין אדום עד 5 ימים מיום פתיחתו. את בקבוק היין האדום הפתוח יש לאטום עם פקק ולשמור באזור חשוך וקריר. טעמו של יין אדום עם גוף מלא אף ישתבח יום או יומיים לאחר פתיחתו, אך יינות קלילים יותר כמו פינו נואר, עדיף לשתות בהקדם.

איך לאחסן יין לבן קליל / יין רוזה

מומלץ לצרוך יין לבן קליל ויין רוזה עד שבוע מיום הפתיחה. את היינות הללו יש לאטום עם פקק ולשמור במקרר.

היינות ישמרו עם טעמם למשך שבוע אך רוב המומחים מסכימים שמוטב לצרוך אותם לא יאוחר מ-5 ימים מאחר והטעמים הפירותיים יהיו הראשונים להיעלם מה שישאיר לכם טעם שונה וגס יותר ממה שהיצרן התכוון.

יינות קינוח מומלץ גם כן לאחסן בדרך דומה. יינות מבעבעים לרוב לא יחזיקו טוב לאורך זמן ומומלץ לצרוך אותם לא יותר מ-3 ימים מרגע פתיחתם.

איך לאחסן יין לבן בעל גוף מלא

ההנחה הראשונית היא שיין בעל גוף מלא יחזיק מעמד יותר זמן מיין קליל יותר, אך זהו לא המקרה. הסיבה לכך נעוצה בעיקר בתהליכי החמצון שעוברים היינות הללו בזמן התסיסה והיישון.

לכן כשזה מגיע לאחסון יין לבן בעל גוף מלא, יש לאטום עם פקק ולצרוך עד 5 ימים מרגע פתיחתו. קראו את המדריך השלם על כמה זמן מותר להחזיק בקבוק יין פתוח – אדום, לבן או מבעבע.

עוד טעימה: איך לסדר את המקרר ביעילות

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
קירור בקבוק יין במהירות
תוך 15 דקות: זו הדרך לקרר בקבוק יין במהירות
מדריכים וטיפים
איך לנקות כוסות יין עד להברקה
איזו הברקה: איך לנקות כוסות יין בדרך הנכונה
מדריכים וטיפים
סדרת יינות אודם מבית יקב רקנאטי
יקב רקנאטי משיקים את סדרת כרם אודם מאזורי הגידול הגבוהים בישראל
חדשות האוכל
מארזי ראש השנה 2024 - טעם הגליל
ראש השנה 2024: מארזי תוצרת מקומית ויין ישראלי לשולחן החג
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
רעבים לפני השינה? 5 מאכלים שיעזרו לכם להירדם בלילה
מדריכים וטיפים
קפוא פה: כמה זמן מותר לשמור גלידה במקפיא?
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל