בכל פעם שאנחנו פותחים בקבוק יין בבית לארוחת ערב או לאירוע מיוחד עולה בנו השאלה מה לעשות עם היין שנשאר בסיום הערב.
אז איך באמת צריך לאחסן יין אדום, לבן ורוזה?
עוד טעימה: איך לאחסן דבש?
איך לאחסן יין לאחר הפתיחה
איך לאחסן יין אדום
מומלץ לצרוך יין אדום עד 5 ימים מיום פתיחתו. את בקבוק היין האדום הפתוח יש לאטום עם פקק ולשמור באזור חשוך וקריר. טעמו של יין אדום עם גוף מלא אף ישתבח יום או יומיים לאחר פתיחתו, אך יינות קלילים יותר כמו פינו נואר, עדיף לשתות בהקדם.
איך לאחסן יין לבן קליל / יין רוזה
מומלץ לצרוך יין לבן קליל ויין רוזה עד שבוע מיום הפתיחה. את היינות הללו יש לאטום עם פקק ולשמור במקרר.
היינות ישמרו עם טעמם למשך שבוע אך רוב המומחים מסכימים שמוטב לצרוך אותם לא יאוחר מ-5 ימים מאחר והטעמים הפירותיים יהיו הראשונים להיעלם מה שישאיר לכם טעם שונה וגס יותר ממה שהיצרן התכוון.
יינות קינוח מומלץ גם כן לאחסן בדרך דומה. יינות מבעבעים לרוב לא יחזיקו טוב לאורך זמן ומומלץ לצרוך אותם לא יותר מ-3 ימים מרגע פתיחתם.
איך לאחסן יין לבן בעל גוף מלא
ההנחה הראשונית היא שיין בעל גוף מלא יחזיק מעמד יותר זמן מיין קליל יותר, אך זהו לא המקרה. הסיבה לכך נעוצה בעיקר בתהליכי החמצון שעוברים היינות הללו בזמן התסיסה והיישון.
לכן כשזה מגיע לאחסון יין לבן בעל גוף מלא, יש לאטום עם פקק ולצרוך עד 5 ימים מרגע פתיחתו. קראו את המדריך השלם על כמה זמן מותר להחזיק בקבוק יין פתוח – אדום, לבן או מבעבע.
עוד טעימה: איך לסדר את המקרר ביעילות