מדריך: איך לאחסן יין לאחר הפתיחה

כמה זמן באמת אפשר לשמור יין לאחר הפתיחה? מה ההבדל באורך החיים של כל סוג ואיך לאחסן יין לאחר פתיחת הבקבוק? המדריך המלא לאחסון יין נכון.
עדכונים טעימים למייל!

בכל פעם שאנחנו פותחים בקבוק יין בבית לארוחת ערב או לאירוע מיוחד עולה בנו השאלה מה לעשות עם היין שנשאר בסיום הערב.

אז איך באמת צריך לאחסן יין אדום, לבן ורוזה?

איך לאחסן יין ולשמור עליו לאורך זמן
איך לאחסן יין ולשמור עליו לאורך זמן | תמונה: מערכת לזלול

עוד טעימה: איך לאחסן דבש?

איך לאחסן יין לאחר הפתיחה

איך לאחסן יין אדום

מומלץ לצרוך יין אדום עד 5 ימים מיום פתיחתו. את בקבוק היין האדום הפתוח יש לאטום עם פקק ולשמור באזור חשוך וקריר. טעמו של יין אדום עם גוף מלא אף ישתבח יום או יומיים לאחר פתיחתו, אך יינות קלילים יותר כמו פינו נואר, עדיף לשתות בהקדם.

איך לאחסן יין לבן קליל / יין רוזה

מומלץ לצרוך יין לבן קליל ויין רוזה עד שבוע מיום הפתיחה. את היינות הללו יש לאטום עם פקק ולשמור במקרר.

היינות ישמרו עם טעמם למשך שבוע אך רוב המומחים מסכימים שמוטב לצרוך אותם לא יאוחר מ-5 ימים מאחר והטעמים הפירותיים יהיו הראשונים להיעלם מה שישאיר לכם טעם שונה וגס יותר ממה שהיצרן התכוון.

יינות קינוח מומלץ גם כן לאחסן בדרך דומה. יינות מבעבעים לרוב לא יחזיקו טוב לאורך זמן ומומלץ לצרוך אותם לא יותר מ-3 ימים מרגע פתיחתם.

יין לבן

איך לאחסן יין לבן בעל גוף מלא

ההנחה הראשונית היא שיין בעל גוף מלא יחזיק מעמד יותר זמן מיין קליל יותר, אך זהו לא המקרה. הסיבה לכך נעוצה בעיקר בתהליכי החמצון שעוברים היינות הללו בזמן התסיסה והיישון.

לכן כשזה מגיע לאחסון יין לבן בעל גוף מלא, יש לאטום עם פקק ולצרוך עד 5 ימים מרגע פתיחתו. קראו את המדריך השלם על כמה זמן מותר להחזיק בקבוק יין פתוח – אדום, לבן או מבעבע.

עוד טעימה: איך לסדר את המקרר ביעילות

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טבלאות שוקולד של פררו רושה

חדש: שוקולד פררו רושה, שלגון צ'אי, פנקייקים ללא גלוטן ויינות לחג

חדש על המדף
סדרת יינות אודם מבית יקב רקנאטי

יקב רקנאטי משיקים את סדרת כרם אודם מאזורי הגידול הגבוהים בישראל

חדשות האוכל
וינונה פוראבר חוגגת יום הולדת שנה

וינונה פוראבר של שף אביתר מלכה חוגגת שנה עם ספיישל יין

חדשות האוכל
חוק מכירת יינות לאחר השעה 23:00

אושר חוק מכירת יינות בסופרים לאחר השעה 23:00

חדשות האוכל

טרי מהתנור

פיסס (Pieces) של בן אנד ג'ריס

על המדף: מגנום סנדוויץ', בן & ג'ריס, פתי בר קוקיז או פאנטה מהאייטיז

חדש על המדף
עוגיות פתי בר וקרמוגית בטעמים, גלידות מפתיעות של בן אנד ג'ריס ומגנום, פאנטה במהדורת פקמן, משקאות מוגזים של נורדיק מיסט ועוד חדשים על המדף >>
חיתוך רימון - השיטות המובילות

בלי כל הבלגן: 3 שיטות שעובדות לחיתוך רימון

מדריכים וטיפים
מדריך צעד אחר צעד לכבוד ראש השנה לחיתוך רימון בלי כל הבלגן וללא מאמץ. כל השיטות והטיפים הקטנים בדרך אל הגרגירים העסיסיים >>

מדריכים שאהבתם

פעם אחת ולתמיד: איך מנקים קומקום עם מלח לימון?

מדריכים וטיפים

די לייבש: הדרך הנכונה לחמם עוף מהמקרר

מדריכים וטיפים

מה לזלול?