איך לקלף ערמונים
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

הדרך הנכונה: איך לקלף ערמונים בלי כל הבלאגן

המדריך השלם לקילוף ערמונים בקלות ובמהירות. הטיפים והטריקים, מדריך צעד אחר צעד וכל מה שצריך לדעת בכדי לקלף ערמונים בדרך הנכונה
שיתוף

תוכן עניינים

יש משהו מספק בצורה יוצאת דופן בקילוף ערמונים. אולי זו הציפייה לחשוף את הערמון מלא הטעם האגוזי העשיר או החום שעובר לידיים בזמן הקילוף בערב קריר. כך או כך ערמונים מספקים חוויה קולינרית שלמה משלב הקלייה ועד הקילוף. במשפחה שלנו, הגעתם של הערמונים הראשונים לעונה הוא אירוע של ממש. במדריך הבא נלווה אתכם צעד אחר צעד בדרך הנכונה לקלף ערמונים בקלות ובמהירות ובלי כל הבלגאן.

איך לבחור ערמונים טריים

עוד לפני שנלמד את הדרך הנכונה לקילוף ערמונים, כדאי לדעת איך לבחור את הערמונים המושלמים. בחרו ערמונים מוצקים עם קליפה חלקה ומבריקה ללא סדקים או חורים.

הערמונים הטובים והטריים ביותר ירגישו כבדים יחסית לגודלם עונת הערמונים מגיעה לשיאה בסביבות אוקטובר ונמשכת עד סוף דצמבר, בתקופה הזו תמצאו את הערמונים הטריים והטעימים ביותר.

איך לקלף ערמונים – צעד אחר צעד

התחילו בקליית הערמונים: הניחו את הערמון על צדו השטוח על קרש חיתוך וחרצו איקס על הצד המעוגל של כל ערמון בעזרת סכין קטנה וחדה. הפעולה תאפשר לאדים להשתחרר בקלות ולהקל על תהליך הקילוף.

חממו תנור ל-200 מעלות, הניחו את הערמונים עם הצד שחרצנו כלפי מעלה בשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה וקלו למשך 15-30 דקות, תלוי בגודל הערמונים. זו הדרך הנכונה לקלות ערמונים.

  1. לאחר שקליית הערמונים הסתיימה, העבירו את הערמונים החמים לקערה וכסו עם מגבת נקייה בכדי לשמור עליהם חמים. כך האדים ימשיכו לרכך את הקליפה. חשוב לקלף את הערמונים בעודם חמים – ברגע שהם יתקררו משימת הקילוף הופכת לכמעט בלתי אפשרית.
  2. החזיקו את הערמון החם בכף היד והשתמשו באגודל בכדי להרים את קצה הקליפה שהתרוממה במהלך הקלייה מחריץ האיקס.
  3. קלפו בעדינות את הקליפה, כולל את זו הדקה שצמודה לערמון. הקליפה הפנימית עלולה להידבק לערמון – יש לשפשף את הקליפה בעדינות בין האצבעות בכדי לשחרר אותה בקלות יתר. אם הקליפה הפנימית עדיין לא משתחררת, ניתן לנסות להסיר אותה בזהירות עם סכין קטנה וחדה.
  4. אם נתקלתם בערמונים שלא מתקלפים, נסו לחמם אותם לכמה דקות נוספות בתנור, הוציאו ונסו לקלף בשנית.
  5. לסיום, שפשפו בעדינות את הערמון בין האצבעות בכדי לוודא שכל הקליפה הוסרה.
  6. אם אתם לא אוכלים את הערמונים מיד, אחסנו אותם בקופסא אטומה במקרר כ-3-4 ימים.

טעויות נפוצות

  • הקפידו לחרוץ את חריץ האיקס בקליפה עמוק מספיק בכדי לאפשר קילוף קל אך מבלי להגיע לערמון עצמו.
  • השגיחו על זמן הקלייה. קליית יתר עלולה להפוך את הערמונים לקשים ולגרום להם לאבד את טעמם.
  • כסו את הערמונים החמים במגבת זמן הקילוף בכדי לאפשר עבודה רגועה ולהימנע מתאונות בעבודה עם סכין חדה.

שאלות ותשובות

איך לאחסן ערמונים לא מקולפים?

שמרו ערמונים שטרם קליתם באזור יבש וקריר, עדיף בתוך שקית נייר או שקית נושמת אחרת.

אפשר להקפיא ערמונים קלופים?

כן. ניתן להקפיא ערמונים קלופים בקופסא אטומה או שקית מתאימה לפריזר למשך מספר חודשים מבלי לפגוע בטעמם ובאיכותם.

איך למנוע מערמונים להפוך קשים או יבשים לאחר הקילוף?

הימנעו מקליית יתר של הערמונים ואחסנו אותם בקופסא אטומה במקרר. אם הערמונים התייבשו בכל זאת, ניתן להשרות אותם במים למשך מספר שעות.

מה היתרונות הבריאותיים של אכילת ערמונים?

ערמונים נמוכים במיוחד בשומן, עשירים בוויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C ואשלגן וגם בסיבים תזונתיים. הם מהווים תחליף בריא יותר לאגוזים אחרים בזכות תכולת השומן הנמוכה.

יש לכם טיפ מנצח לקלייה או לקילוף של ערמונים בקלות ובמהירות? שתפו אותנו ואת שאר הזללנים בתגובות. כן, ממש כאן למטה.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס