הדרך הנכונה: איך לקלף ערמונים בלי כל הבלאגן

המדריך השלם לקילוף ערמונים בקלות ובמהירות. הטיפים והטריקים, מדריך צעד אחר צעד וכל מה שצריך לדעת בכדי לקלף ערמונים בדרך הנכונה .
איך לקלף ערמונים
איך לקלף ערמונים
איך לקלף ערמונים
איך לקלף ערמונים

יש משהו מספק בצורה יוצאת דופן בקילוף ערמונים. אולי זו הציפייה לחשוף את הערמון מלא הטעם האגוזי העשיר או החום שעובר לידיים בזמן הקילוף בערב קריר. כך או כך ערמונים מספקים חוויה קולינרית שלמה משלב הקלייה ועד הקילוף.

במשפחה שלנו, הגעתם של הערמונים הראשונים לעונה הוא אירוע של ממש. במדריך הבא נלווה אתכם צעד אחר צעד בדרך הנכונה לקלף ערמונים בקלות ובמהירות ובלי כל הבלגאן.

עוד טעימה: איך לאחסן אגוזים בצורה הנכונה במטבח

איך לבחור ערמונים טריים

עוד לפני שנלמד את הדרך הנכונה לקילוף ערמונים, כדאי לדעת איך לבחור את הערמונים המושלמים. בחרו ערמונים מוצקים עם קליפה חלקה ומבריקה ללא סדקים או חורים.

הערמונים הטובים והטריים ביותר ירגישו כבדים יחסית לגודלם עונת הערמונים מגיעה לשיאה בסביבות אוקטובר ונמשכת עד סוף דצמבר, בתקופה הזו תמצאו את הערמונים הטריים והטעימים ביותר.

איך לקלף ערמונים – צעד אחר צעד

התחילו בקליית הערמונים: הניחו את הערמון על צדו השטוח על קרש חיתוך וחרצו איקס על הצד המעוגל של כל ערמון בעזרת סכין קטנה וחדה. הפעולה תאפשר לאדים להשתחרר בקלות ולהקל על תהליך הקילוף.

חממו תנור ל-200 מעלות, הניחו את הערמונים עם הצד שחרצנו כלפי מעלה בשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה וקלו למשך 15-30 דקות, תלוי בגודל הערמונים. זו הדרך הנכונה לקלות ערמונים.

  1. לאחר שקליית הערמונים הסתיימה, העבירו את הערמונים החמים לקערה וכסו עם מגבת נקייה בכדי לשמור עליהם חמים. כך האדים ימשיכו לרכך את הקליפה. חשוב לקלף את הערמונים בעודם חמים – ברגע שהם יתקררו משימת הקילוף הופכת לכמעט בלתי אפשרית.
  2. החזיקו את הערמון החם בכף היד והשתמשו באגודל בכדי להרים את קצה הקליפה שהתרוממה במהלך הקלייה מחריץ האיקס.
  3. קלפו בעדינות את הקליפה, כולל את זו הדקה שצמודה לערמון. הקליפה הפנימית עלולה להידבק לערמון – יש לשפשף את הקליפה בעדינות בין האצבעות בכדי לשחרר אותה בקלות יתר. אם הקליפה הפנימית עדיין לא משתחררת, ניתן לנסות להסיר אותה בזהירות עם סכין קטנה וחדה.
  4. אם נתקלתם בערמונים שלא מתקלפים, נסו לחמם אותם לכמה דקות נוספות בתנור, הוציאו ונסו לקלף בשנית.
  5. לסיום, שפשפו בעדינות את הערמון בין האצבעות בכדי לוודא שכל הקליפה הוסרה.
  6. אם אתם לא אוכלים את הערמונים מיד, אחסנו אותם בקופסא אטומה במקרר כ-3-4 ימים.

טעויות נפוצות

  • הקפידו לחרוץ את חריץ האיקס בקליפה עמוק מספיק בכדי לאפשר קילוף קל אך מבלי להגיע לערמון עצמו.
  • השגיחו על זמן הקלייה. קליית יתר עלולה להפוך את הערמונים לקשים ולגרום להם לאבד את טעמם.
  • כסו את הערמונים החמים במגבת זמן הקילוף בכדי לאפשר עבודה רגועה ולהימנע מתאונות בעבודה עם סכין חדה.

שאלות ותשובות

איך לאחסן ערמונים לא מקולפים?

שמרו ערמונים שטרם קליתם באזור יבש וקריר, עדיף בתוך שקית נייר או שקית נושמת אחרת.

אפשר להקפיא ערמונים קלופים?

כן. ניתן להקפיא ערמונים קלופים בקופסא אטומה או שקית מתאימה לפריזר למשך מספר חודשים מבלי לפגוע בטעמם ובאיכותם.

איך למנוע מערמונים להפוך קשים או יבשים לאחר הקילוף?

הימנעו מקליית יתר של הערמונים ואחסנו אותם בקופסא אטומה במקרר. אם הערמונים התייבשו בכל זאת, ניתן להשרות אותם במים למשך מספר שעות.

מה היתרונות הבריאותיים של אכילת ערמונים?

ערמונים נמוכים במיוחד בשומן, עשירים בוויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C ואשלגן וגם בסיבים תזונתיים. הם מהווים תחליף בריא יותר לאגוזים אחרים בזכות תכולת השומן הנמוכה.

יש לכם טיפ מנצח לקלייה או לקילוף של ערמונים בקלות ובמהירות? שתפו אותנו ואת שאר הזללנים בתגובות. כן, ממש כאן למטה.

שתפו והגיבו

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

5 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

תפריט החורף של מסעדת מנא mena

המסעדה שמציעה מנות חורפיות ומנחמות מול הים הסוער

חדשות האוכל
ארוחת צהריים בקפה פופולר בכל שישי ושבת

קפה פופולר של שף אבי ביטון – מעכשיו גם בצהריים

חדשות האוכל
מתכון למרק עדשים כתומות קלאסי שכדאי לנסות

מתכון למרק עדשים כתומות קלאסי שחובה לנסות

מתכונים
שמיכת כבדה של פיצה האט

פיצה האט מציגה: שמיכה כבדה לחורף חם וטעים

חדשות האוכל

טרי מהתנור

מיונז, קטשופ וחרדל - ממרחי Thomy בשפופרת

באנו למרוח: פיסטוק סיציליאני, קטשופ Mutti, מיונז בשפופרת ועוד הפתעות

חדש על המדף
מיונז בשפופרת, קטשופ Mutti סמיך, רטבי עגבניות וממרח פיסטוק מסיציליה, רוטב סאטה עשיר וסקיפי ללא תוספת סוכר. ממרחים ורטבים חדשים על המדף >>
או לה לה - סודה בטעמים ללא סוכר

סודה מעודנת ללא סוכר, ספרייט זירו בטעם חדש ועוד משקאות לסוף הקיץ

חדש על המדף
ספרייט זירו לימון נענע, נביעות תפוח-פירות יער, סודה בטעמים ללא סוכר וקפה קר בפחיות של נסקפה. כל המשקאות החדשים לימי סוף הקיץ החמים >>

מדריכים שאהבתם

חזה, שוקיים, ירכיים או כנפיים: כמה קלוריות יש בעוף?

מדריכים וטיפים

הקפה של הבוקר מר מדי? תוסיפו קצת מלח

מדריכים וטיפים

מה לזלול?