מתוק מתוק: איך מכינים אבקת סוכר בבית?

נגמרה אבקת הסוכר בבית? בעזרת כמה צעדים פשוטים במדריך הבא תוכלו להכין אבקת סוכר חלקה לשימוש בשלל קינוחים במטבח הביתי.
אבקת סוכר ביתית
אבקת סוכר ביתית

אבקת סוכר היא ללא ספק אחד מחומרי הגלם הנפוצים ביותר בכל מטבח. המרקם החלק והאחיד הופך אותו לבחירה מועדפת במתכונים רבים של מאפים וקינוחים על פני סוכר רגיל בזכות יכולת ההיטמעות המהירה שלו בנוזלים ומסות.

אם במקרה התחלתם להכין עוגיות או עוגות וגיליתם כי נגמרה לכם אבקת הסוכר, כדאי לדעת שאבקת סוכר אפשר להכין בקלות וללא מאמץ בבית בכמה דקות בלבד ובכמה צעדים פשוטים.

עוד טעימה: איך לשמור סוכר במטבח בצורה הנכונה

עדכונים טעימים למייל!

מה זה אבקת סוכר

אבקת סוכר כשמה כן היא סוכר לבן רגיל שנטחן היטב עד ליצירת אבקה חלקה. אבקת הסוכר משמשת להמתקת מאפים והמרקם שלה מסייע בהטמעה מלאה וקלה יותר אל תוך תערובות ומסות שונות בזמן קצר יותר.

אבקת סוכר משפיעה על המרקם של המאפה ועוזרת לו להיות אוורירי יותר, היא נמסה בקלות בטמפרטורת החדר בתוך תערובות שונות בעיבוד מינימלי.

השימוש בסוכר נפוץ כבר אלפי שנים עוד מהימים בהם הוא נחשב לחומר גלם יוקרתי. אבקת הסוכר עצמה הומצאה במאה ה-19 ויצרה מהפכה בעולם הקולינריה בכך שאפשרה לאופים וקונדיטורים להטמיע סוכר במתכונים שלהם בצורה קלה בהרבה.

עוד טעימה: איך לרכך סוכר חום במהירות?

איך מכינים אבקת סוכר?

בשביל להכין אבקת סוכר בבית כל מה שתצטרכו זה סוכר לבן ומעבד מזון בסיסי. בחלק מהמתכונים מוסיפים גם קורנפלור לסוכר שעוזר למנוע יצירת גושים ולהיטמע טוב יותר בנוזלים ותערובות לאחר מכן.

  • הוסיפו את כמו הסוכר הרצויה למעבד המזון או הלבנדר וטחנו היטב למספר דקות עד שתתקבל אבקה חלקה.
  • ניתן גם להוסיף קורנפלור ביחס של כפית קורנפלור על כוס סוכר לפני הטחינה.
  • שימו לב לא לעבד את הסוכר יותר, מה שעלול להפוך אותו למשחתי.
  • העבירו את האבקה למסננת דקה וסננו היטב.
  • אם האבקה עדיין גרגרית ניתן להעביר אותה עוד טחינה קצרה.
  • העבירו את אבקת הסוכר לקופסא אטומה ושמרו במקום יבש וקריר עד ל-6 חודשים.

איך לשמור אבקת סוכר

אבקת סוכר רגישה במיוחד ללחות שגורמת לה להתגבש לגושים ולהתקלקל במהרה. בעזרת כמה כללים פשוטים תוכלו לשמור על אבקת הסוכר שלכם במצבה המיטבי לאורך זמן.

אבקת סוכר שרכשתם בחנות אפשר להשאיר באריזה המקורית אך מאחר וחלק מהמותגים הנפוצים לא מבודדים לחות היטב, מומלץ תמיד להעביר את האבקה לקופסא אטומה ויבשה או לצנצנת זכוכית ולציין את תאריך התפוגה.

חשוב לשמור את אבקת הסוכר במקום יבש וקריר, הרחק מאזורים לחים ומקורות חום במטבח.

גם אבקת סוכר שהכנתם בבית מומלץ להעביר לקופסא אטומה ולהניח במקום קר ויבש במטבח (שימו לב שציננתם את האבקה לטמפרטורת החדר אחרי ההכנה ולפני האחסון).

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
עוגיות חמאת בוטנים ביתיות
מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים שכיף להכין עם הילדים
מתכונים
החלפת יוגורט בשמנת חמוצה במתכונים
המדריך לבשלן: מותר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט במתכונים?
מדריכים וטיפים
אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה
אחת ולתמיד: מה ההבדל בין אבקת אפייה לסודה לשתייה
מדריכים וטיפים
אוזני המן שלא נפתחות באפייה
הסוד לאוזני המן שלא נפתחות באפייה
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
כמה זמן מותר לשמור ביצה קשה מחוץ למקרר?
מדריכים וטיפים
די לפציעות: מסתבר שקילפנו תפוחי אדמה לא נכון כל החיים
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל