לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מתוק מתוק: איך מכינים אבקת סוכר בבית?

נגמרה אבקת הסוכר בבית? בעזרת כמה צעדים פשוטים במדריך הבא תוכלו להכין אבקת סוכר חלקה לשימוש בשלל קינוחים במטבח הביתי
איך מכינים אבקת סוכר בבית
איך מכינים אבקת סוכר בבית | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

אבקת סוכר היא ללא ספק אחד מחומרי הגלם הנפוצים ביותר בכל מטבח. המרקם החלק והאחיד הופך אותו לבחירה מועדפת במתכונים רבים של מאפים וקינוחים על פני סוכר רגיל בזכות יכולת ההיטמעות המהירה שלו בנוזלים ומסות.

אם במקרה התחלתם להכין עוגיות או עוגות וגיליתם כי נגמרה לכם אבקת הסוכר, כדאי לדעת שאבקת סוכר אפשר להכין בקלות וללא מאמץ בבית בכמה דקות בלבד ובכמה צעדים פשוטים.

עוד טעימה: איך לשמור סוכר במטבח בצורה הנכונה

מה זה אבקת סוכר

אבקת סוכר כשמה כן היא סוכר לבן רגיל שנטחן היטב עד ליצירת אבקה חלקה. אבקת הסוכר משמשת להמתקת מאפים והמרקם שלה מסייע בהטמעה מלאה וקלה יותר אל תוך תערובות ומסות שונות בזמן קצר יותר.

אבקת סוכר משפיעה על המרקם של המאפה ועוזרת לו להיות אוורירי יותר, היא נמסה בקלות בטמפרטורת החדר בתוך תערובות שונות בעיבוד מינימלי.

השימוש בסוכר נפוץ כבר אלפי שנים עוד מהימים בהם הוא נחשב לחומר גלם יוקרתי. אבקת הסוכר עצמה הומצאה במאה ה-19 ויצרה מהפכה בעולם הקולינריה בכך שאפשרה לאופים וקונדיטורים להטמיע סוכר במתכונים שלהם בצורה קלה בהרבה.

עוד טעימה: איך לרכך סוכר חום במהירות?

איך מכינים אבקת סוכר?

בשביל להכין אבקת סוכר בבית כל מה שתצטרכו זה סוכר לבן ומעבד מזון בסיסי. בחלק מהמתכונים מוסיפים גם קורנפלור לסוכר שעוזר למנוע יצירת גושים ולהיטמע טוב יותר בנוזלים ותערובות לאחר מכן.

  • הוסיפו את כמו הסוכר הרצויה למעבד המזון או הלבנדר וטחנו היטב למספר דקות עד שתתקבל אבקה חלקה.
  • ניתן גם להוסיף קורנפלור ביחס של כפית קורנפלור על כוס סוכר לפני הטחינה.
  • שימו לב לא לעבד את הסוכר יותר, מה שעלול להפוך אותו למשחתי.
  • העבירו את האבקה למסננת דקה וסננו היטב.
  • אם האבקה עדיין גרגרית ניתן להעביר אותה עוד טחינה קצרה.
  • העבירו את אבקת הסוכר לקופסא אטומה ושמרו במקום יבש וקריר עד ל-6 חודשים.

איך לשמור אבקת סוכר

אבקת סוכר רגישה במיוחד ללחות שגורמת לה להתגבש לגושים ולהתקלקל במהרה. בעזרת כמה כללים פשוטים תוכלו לשמור על אבקת הסוכר שלכם במצבה המיטבי לאורך זמן.

אבקת סוכר שרכשתם בחנות אפשר להשאיר באריזה המקורית אך מאחר וחלק מהמותגים הנפוצים לא מבודדים לחות היטב, מומלץ תמיד להעביר את האבקה לקופסא אטומה ויבשה או לצנצנת זכוכית ולציין את תאריך התפוגה.

חשוב לשמור את אבקת הסוכר במקום יבש וקריר, הרחק מאזורים לחים ומקורות חום במטבח.

גם אבקת סוכר שהכנתם בבית מומלץ להעביר לקופסא אטומה ולהניח במקום קר ויבש במטבח (שימו לב שציננתם את האבקה לטמפרטורת החדר אחרי ההכנה ולפני האחסון).

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טעויות נפוצות באפיית לחם ביתי

6 טעויות באפיית לחם ביתי שכולם עושים

מדריכים וטיפים
איך להכין תפוח מסוכר

אדום בוהק: איך להכין תפוח מסוכר כמו של פעם

מדריכים וטיפים
אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה

אחת ולתמיד: מה ההבדל בין אבקת אפייה לסודה לשתייה

מדריכים וטיפים
מחמצת אם טבעית מיובשת lievito madre

בדקנו את Lievito Madre: מחמצת אם איטלקית מוכנה לשימוש

חדש על המדף
למה עוגיות משתטחות באפייה בתנור

בית הספר לאפייה: למה העוגיות שלי משתטחות בתנור?

מדריכים וטיפים
איך לאחסן סוכר

במזווה, במקרר או במקפיא: זו הדרך הנכונה לאחסן סוכר במטבח

מדריכים וטיפים
מדריך לסוגי קמח: איך להתאים קמח ללחם

המדריך לאופה: איזה קמח הכי טוב ללחם שלכם?

מדריכים וטיפים
האם מותר להחליף אבקת סודה לשתייה באבקת אפייה?

המדריך לאופה: האם מותר להחליף סודה לשתייה באבקת אפייה ולהפך?

מדריכים וטיפים
האם מותר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט במתכונים

המדריך לבשלן: מותר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט במתכונים?

מדריכים וטיפים
ציוד מומלץ לקונדיטור ולאופה הביתי

המדריך לקונדיטור הביתי: רשימת ציוד מומלצת לאפייה מקצועית

מדריכים וטיפים
אוזני המן שלא נפתחות באפייה

הסוד לאוזני המן שלא נפתחות באפייה

מדריכים וטיפים
איך למנוע מעוגה לשקוע לאחר האפייה

העוגה שוב שקעה? איך למנוע מעוגה לצנוח לאחר האפייה

מדריכים וטיפים