עסיסית מחדש: זו הדרך הנכונה לחמם לזניה מאתמול

אין כמו לזניה חמה ועסיסית עם גבינה מותכת ונמתחת שיצאה הרגע מהתנור. אך גם לזניה מאתמול יכולה לחזור לתהילתה בעזרת כמה צעדים פשוטים.
חימום לזניה מחדש ביום שאחרי
חימום לזניה מחדש ביום שאחרי

קשה לי לחשוב על מנה מנחמת כמו פרוסת לזניה שיצאה זה הרגע מהתנור עם שכבות שכבות של בשר עסיסי, טעמים עשירים וגבינה מותכת ונמתחת. אך מה צריך לעשות עם שאריות לזניה מארוחת ליל אמש ומה הדרך הנכונה לחמם לזניה מחדש מבלי לייבש אותה?

בעזרת מעט ניסוי וטעייה ומעקב אחר עצות מומחים ואחרי חימום מחדש של אין ספור מנות פסטה, הרכבתי את המדריך הבא בכדי לוודא שהלזניה מאתמול תתחמם בדיוק למידה ותהיה לחה ומלאת טעמים ממש כאילו יצאה הרגע מהתנור בפעם הראשונה.

עוד טעימה: איך להציל פסטה שהתבשלה יותר מדי?

עדכונים טעימים למייל!

למה הלזניה שלי מתייבשת?

לזניה מתייבשת במהלך חימום מחדש בעיקר בגלל אובדן לחות. החום הגבוה בתנור מאדה את המים ברוטב ובעלי הפסטה. בנוסף, אחסון הלזניה במקרר עלול לגרום לפסטה לספוג יותר לחות, מה שמשאיר פחות נוזלים לחימום מחדש.

התופעה הזו לא ייחודית רק ללזניה כמובן, אך בעזרת הטכניקה הנכונה, ניתן לוודא שהחימום מחדש לא יפגע במרקם או בטעם של המנה.

איך לאחסן לזניה?

עוד לפני שניגש לחמם את שאריות הלזניה מליל אמש, כדאי לדעת איך לאחסן לזניה במקרר בצורה הנכונה בכדי לשמור על הטעם והמרקם במיטבו.

הקפידו להכניס את הלזניה למקרר לאחר שהיא הצטננה מספיק בכדי למנוע התעבות שתהפוך את הלזניה לרכה מדי.
אם הלזניה נראית יבשה, הוסיפו שכבה דקה של רוטב למעלה בכדי למנוע אובדן לחות נוף
עטפו את תבנית הלזניה בניילון נצמד ומעליו נייר כסף או העבירו לקופסא אטומה אם אתם לא מתכוונים לאכול את הלזניה ביום הקרוב.

עוד טעימה: איך לחמם פיתה במיקרו כמו מקצוענים

איך לחמם לזניה מחדש?

כשזה מגיע לחימום לזניה, לא כל השיטות נולדו שוות. המפתח נמצא בחימום עדין ואחיד של כל המנה תוך כדי שמירה על הלחות ועל שכבות הטעם. בדקנו 3 שיטות נפוצות ויעילות לחימום נכון: בתנור, על הכיריים או במיקרוגל. כל שיטה עם יתרונותיה וחסרונותיה.

חימום בתנור יתאים לכמויות גדולות אך מצריך יותר סבלנות, הכיריים מאפשרים חימום מהיר עם שליטה על רמת הלחות וטובים יותר לחימום מנות אישיות והמיקרוגל יעיל במיוחד למי שקצרים בזמן וזקוקים לפתרון חימום מהיר.

חימום לזניה בתנור

שיטת התנור טובה כאמור בעיקר אם אתם מחממים כמות גדולה של לזניה ולא רוצים להקריב את הלחות. החימום מחקה את תהליך האפייה הראשונה ומחמם את הלזניה באיטיות בכדי לאפשר לטעמים להתמזג במדויק. כך תעשו זאת.

  1. חממו את התנור ל-175 מעלות. אם הלזניה נראית יבשה, הוסיפו כמה כפות מים או מעט רוטב מעל השכבה העליונה.
  2. הניחו את הלזניה בתבנית וכסו אותה עם נייר אלומיניום בכדי ללכוד את האדים ולעודד חימום אחיד.
  3. חממו במשך 20-30 דקות, תלוי בגודל המנה ועובייה. ב-5 הדקות האחרונות, הסירו את נייר האלומיניום בכדי לאפשר לגבינה לבעבע ולהשחים מעט.
  4. הלזניה מוכנה ובטוחה לאכילה כשהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-74 מעלות.

חימום לזניה במחבת

שיטה זו מעולה במיוחד אם אתם רוצים לחמם מנה בודדת של לזניה. החימום במחבת נון סטיק עם מכסה על הכיריים מאפשר גם לשלוט יותר ברמת הלחות של המנה. כך תעשו זאת.

  1. חממו מחבת נון-סטיק על אש בינונית-נמוכה. הוסיפו את פרוסת הלזניה ישירות למחבת.
  2. מזגו למחבת מעט מים, ציר או רוטב נוסף וכסו את המחבת עם מכסה בכדי לא לאפשר בריחת אדים.
  3. חממו את הלזניה למשך 5-10 דקות ובדקו מדי פעם בכדי לוודא שהיא לא נשרפת או נדבקת למחבת.
  4. הלזניה מוכנה ובטוחה לאכילה בטמפרטורה פנימית של 74 מעלות.

חימום לזניה במיקרוגל

שיטה מומלצת למי שקצרים בזמן ומוכנים להתפשר על המרקם תמורת ארוחה מהירה כאן ועכשיו. כך תעשו זאת בצורה הטובה ביותר.

  1. הניחו פרוסת לזניה על צלחת בטוחה לשימוש במיקרוגל. אם הלזניה נראית יבשה, זלפו מעט רוטב או כמה כפיות מים על השכבה העליונה.
  2. כסו את הלזניה עם מכסה בטוח לשימוש במיקרוגל או מגבת נייר לחה בכדי לשמור על הלחות ועל האדים.
  3. הפעילו את המיקרוגל על חום בינוני (50%) לסבבים של 90 שניות ובדקו לאחר כל סבב את ההתקדמות.
  4. לאחר שהלזניה חמה, השאירו אותה להצטנן ל-1-2 דקות מחוץ למיקרוגל בכדי לאפשר לחום להתפזר באחידות.

שאלות ותשובות

אפשר לחמם לזניה בנינג'ה גריל?

כן, אפשר להשתמש בנינג'ה גריל בכדי לחמם לזניה. הפעילו את הנינג'ה על 175 מעלות והניחו את הכמות שאתם רוצים לחמם בסלסלה המתאימה. חממו כ-5-10 דקות והשגיחו בכדי לוודא שהלזניה לא מתחממת יתר על המידה.

כמה זמן אפשר לשמור לזניה במקרר?

באחסון נכון, ניתן לשמור שאריות לזניה במקרר 3-5 ימים. וודאו שהלזניה מכוסה היטב או מאוחסנת בקופסה אטומה בכדי לשמור על האיכות הטובה ביותר ולמנוע ספיגת ריחות ממזונות אחרים במקרר.

אפשר להקפיא לזניה?

כן, אך זה לא תמיד מומלץ. ניתן להקפיא לזניה ולהפשיר אותה במשך לילה במקרר אך מרקם הפסטה עלול להשתנות. לאחר מכן ניתן לחמם את הלזניה באחת השיטות שהזכרנו. זכרו להוסיף מעט לחות בזמן חימום לזניה קפואה בכדי להגן עליה מהתייבשות.

אהבתם את הטיפים? יש לכם סודות משלכם לחלוק? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

בישול ספגטי בסיר

בדקנו: האם צריך להוסיף שמן למי הבישול של הפסטה?

מדריכים וטיפים
איך להתאים רוטב לפסטה?

איך להתאים רוטב לפסטה: המדריך השלם

מדריכים וטיפים
איך לחמם פסטה שמנת

איך לחמם פסטה ברוטב שמנת בלי לסיים עם שלולית של שמן

מדריכים וטיפים
גבינה נמתחת - שיא חדש?

איך מותחים גבינה מותכת לגובה של 6 מטרים?

חדשות האוכל

טרי מהתנור

קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון

שנה חדשה, טעמים חדשים: חברת שקד משיקה את קטלוג היין 2025

חדשות האוכל
חברת שקד משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025 עם יותר מ-80 יינות מקומיים ובינלאומיים ייחודיים ומסקרנים עם דגש על איכות ונגישות >>
פסטיבל המרקים של מלון ענבל 2024

זלול כפי יכולתך: פסטיבל המרקים חוזר במהדורת חורף 2024

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל בירושלים חוזר בפעם העשירית ברציפות עם שלל מרקים מנחמים במתכונת בופה פתוח בכדי לחמם היטב את חורף 2024 >>

מדריכים שאהבתם

שקדים, פיסטוקים או צנוברים: זו הדרך הנכונה לשמור אגוזים במטבח

מדריכים וטיפים

חובצה ב-10 דקות: איך להכין רוויון ביתי

מדריכים וטיפים

מה לזלול?