עונת הדובדבנים מגיעה לשיאה עם שפע פעילויות קטיף בצפון הארץ וזה בדיוק הזמן ללמוד כל מה שצריך לדעת על אחסון נכון של פרי הקיץ הנחשק והאדמדם, לפני שעונתו הקצרה תסתיים.
דובדבן הוא פרי קטן הגדל על עצי הדובדבן. הם בעלי גבעולים ירוקים בהירים ומעטפת חיצונית קשיחה יחסית עם בשר עסיסי וגלעין בתוכו. ישנם אלפי זני דובדבנים ברחבי העולם עם טעמים הנעים מחמוצים מאוד למתוקים.
עונת הדובדבנים נחשבת לקצרה יחסית והיא מגיעה לשיאה בתחילת הקיץ. דובדבנים גדלים בצורה המיטבית באזורים קרירים יחסית ופחות מסתדרים באזורים טרופיים.
אמנם רבים נוטים לחשוב שדובדבנים הם חלק ממשפחת פירות היער אך למעשה הם חולקים משפחה עם פירות כמו אפרסקים, משמשים ונקטרינות.
דובדבנים נחשבים פרי רגיש במיוחד לשינויי טמפרטורות ולאחסון לא נכון, לכן חשוב לדעת לא רק איך לשמור אותם נכון מהרגע שהגענו איתם הביתה, אלא גם איך לבחור את הדובדבנים הנכונים בשוק אצל הירקן או בסופר. אספנו את כל המידע החיוני על בחירת דובדבנים, אחסון נכון ועוד הפתעות חמוצות-מתוקות.
עוד טעימה: איך לאחסן בננות טריות במטבח
איך לבחור דובדבנים
בכדי להבטיח שתרכשו את הדובדבנים הטריים והטעימים ביותר, כדאי לשים לב לכמה פרטים ולבחון היטב את הדובדבנים אצל הירקן או בסופר לפני הרכישה. קמטים על פני הדובדבן סביב אזור הגבעול מעידים כי הוא ישב בטמפרטורת החדר ועבר את שיאו.
העדיפו דובדבנים עם צבע אדום עמוק ואחיד ומראה מבריק וחי. בחנו את הגבעולים והעדיפו את אלו בעלי גוון ירוק בהיר. גבעולים פצועים או חומים מעידים שהדובדבנים כבר אינם טריים.
בחרו דובדבנים שמרגישים מוצקים, דחוסים ושמנמנים ללא פציעות או סימני ריקבון. דובדבנים חמוצים יהיו לרוב רכים יותר מאחרים. בדקו גם את הגבעולים והעדיפו את אלו שמרגישים גמישים יותר למגע.
אורך חיי מדף של דובדבנים
דובדבנים טריים ישמרו על טריותם למשך 3-4 ימים אם יאוחסנו בטמפרטורת החדר ועד לשבוע במקרר. דובדבנים יחזיקו מעמד בהקפאה לזמן ארוך יותר משמעותית, עד ל-6 חודשים.
איך לאחסן דובדבנים
מאחר ודובדבנים רגישים במיוחד לקלקול, בהגיעכם איתם הביתה מהשוק חשוב לעקוב אחר מספר צעדים פשוטים ולהימנע מכמה אחרים על מנת להבטיח אורך חיים מקסימלי.
לפני האחסון, בדקו את הדובדבנים והיפטרו מאלו שפיתחו סימני עובש או נפצעו בכדי לשמור על הדובדבנים הטובים לאורך זמן.
הימנעו מלשטוף את הדובדבנים לפני העברתם למקרר. דובדבנים רגישים במיוחד ללחות והוספת לחות תגרום להם לאבד ממרקמם ולהתקלקל במהירות. שטפו את הדובדבנים במים קרים רק כשאתם מתכוונים לאכול אותם. רצוי גם שלא להסיר את הגבעולים עד לאכילה בכדי לשמור על טריותם
ניתן לשמור את הדובדבנים בקערה מרווחת או לרפד קופסא שטוחה ורחבה ככל האפשר עם נייר סופג ולסדר את הדובדבנים בשכבה אחידה. ניתן להוסיף נייר גם בין השכבות. אין צורך לסגור את הקופסא ורצוי שלא לאטום אותה לחלוטין בכדי לאפשר זרימת אוויר ולמנוע צבירת לחות.
חשוב לשמור את הדובדבנים במקרר ככל האפשר אך אם אתם מתכננים לאכול את הדובדבנים בקרוב או לא יכולים לאחסן במקרר, ניתן גם לשמור דובדבנים בקערה נקייה בטמפרטורת החדר באזור חשוך הרחק משמש ישירה במטבח עד ל-3 ימים.
איך להקפיא דובדבנים
אחסון דובדבנים במקפיא יכול גם כן להאריך את חיי המדף שלהם משמעותית. אמנם הם יאבדו במעט מצורתם אך ישמרו היטב על טריותם. את הדובדבנים ניתן להקפיא כמו שהם עם הגלעין ולזכור להוציאו לפני האכילה או להוציא את הגלעין בטרם ההקפאה.
1. מיינו ושטפו את הדובדבנים במים קרים. ייבשו היטב עם מגבת נייר.
2. הסירו את הגלעינים והגבעולים, פזרו את הדובדבנים בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפייה והכניסו למקפיא.
3. לאחר כשעתיים העבירו את הדובדבנים לשקית או קופסא אוטמה ושמרו במקפיא עד לשנה.
ניתן להפשיר את הדובדבנים במקרר למשך כמה שעות או להוסיף את הדובדבנים הקפואים כמו שהם לשייקים ומאפים.
יש לכם טיפים מנצחים משלכם לאחסון דובדבנים? שתפו אותנו ואת הגולשים הזללנים בתגובות.