אמנם התרחיש הזה לא קורה אצלנו הרבה, אבל אם במקרה נשארו לכם כמה משולשים מהפיצה שהזמנתם או אפיתם בעצמכם ואתם תוהים מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן פיצה, יש לנו את התשובות עבורכם.
היכולת ליהנות שוב מפיצה חמה שכאילו יצאה ברגע זה לראשונה מהתנור טמונה בדרך בה נשמור עליה עד לחימום מחדש עם הטעם והמרקם המקורי. במדריך הבא נבדוק מהן הדרכים הטובות ביותר לשמור פיצה במקרר, לזמן קצר או ארוך.
פיצה, כמו מזונות רבים אחרים, תאבד מהטעם המרקם באחסון לא נכון אך גם עלולה להפוך למפגע בריאותי. מבחינת טעם ומרקם, פיצה שנשארה מחוץ למקרר יותר מדי זמן או אוחסנה לא כראוי, תהפוך ליבשה ודחוסה או לחילופין לסמרטוטית עם גבינה שמתקשה או הופכת למרקם גומי. מבחינה בריאותית, פיצה שלא נשמרת כראוי עלולה להפוך לכר פורה לצמיחת בקטריות, לכן חשוב לא להשאיר את הפיצה בחוץ ליותר משעתיים, או שעה בימים חמים.
רבים נוטים להשאיר את הפיצה שהזמינו בקרטון המקורי, בעיקר בגלל ענייני נוחות, אך לרוב זו לא הבחירה הנכונה על מנת לשמור על איכותה של הפיצה. הקרטון יכול לספוג לחות וריחות מהפיצה והמקרר, מה שיכול להשפיע על הטריות ועל הטעם שלה ולגרום לה להתייבש במהירות.
איך לשמור פיצה במקרר?
תחילה, בחירה בכלי הנכון לאחסון שאריות הפיצה חיונית על מנת לשמור על טריותה לאורך זמן. הקופסא האידאלית צריכה להיות אטומה היטב בכדי למנוע ספיגת ריחות ממאכלים אחרים במקרר. ניתן להשתמש בקופסת פלסטיק, עדיף גדולה מספיק בכדי להכיל את המשולשים מבלי לעוות אותם יותר מד או בקופסת זכוכית שלא סופגת ריחות או טעמים.
לא משנה באיזה כלי תבחרו, וודאו שהוא נקי ויבש בטרם תכניסו אליו את משולשי הפיצה. אם אתם צריכים לערום משולשים אחד על השני, הניחו בין כל משולש נייר אפייה שיעזור לשמור על הפיצה פריכה.
בכדי לשמור פיצה לזמן קצר, עקבו אחר הצעדים הבאים:
- הניחו לפיצה להגיע לטמפרטורת החדר לפני שתכניסו אותה למקרר. בכך תמנעו התעבות בתוך הקופסא, מה שעלול להפוך את הקראט לסמרטוטי.
- העבירו את משולשי הפיצה לקופסא יבשה, נקייה אטומה לבחירתכם בכדי למנוע התייבשות וספיגת טעמים. הניחו נייר אפייה בין כל משולש בכדי למנוע הידבקות ולשמור על הפריכות.
- וודאו שהמקרר נמצא על טמפרטורה יציבה של בין 1-4 מעלות
.
עוד טעימה: כמה קלוריות יש במשולש פיצה? עם או בלי תוספות
כמה זמן מותר לשמור פיצה במקרר?
פיצה קלאסית עם גבינה ורוטב עגבניות מומלץ לאכול תוך 4-5 ימים, מעבר לכך איכות הפיצה מתחילה לרדת משמעותית אך היא עדיין בטוחה לאכילה עד לשבוע באחסון נכון ובתנאי שהפיצה לא מראה סימני קלקול.
במקרה של פיצה עם תוספות, טווח הזמנים משתנה בהתאם לסוג התוספת. פיצה בתוספת בשר כמו פפרוני למשל מועדות יותר לקלקול מהיר, לכן חיוני לקרר אותן בהקדם האפשרי.
פיצות עם תוספת בשריות מומלץ לאכול תוך 3-4 ימים בכדי לשמור על האיכות ובטיחות המזון עם בשר שנוטה להתקלקל מהר יותר. גם פיצה עם ירקות כמו פלפלים, בצל או פטריות מומלץ לאכול בטווח של 3-4 ימים. לאחר טווח זה הירקות לאבד מטריותם ומתחילים לשחרר לחות, מה שעלול לגרום לבצק עלול להפוך לרטוב ורך מדי.
לבסוף, תמיד סמכו על החושים שלכם. אם שאריות הפיצה מריחות לא טוב או נראות מוזר, עדיף להישאר על הצד הבטוח ולא לאכול אותה. בטיחות מזון לפני הכל.
איך להקפיא פיצה?
אם אתם מעוניינים לשמור את הפיצה לזמן ארוך יותר, ניתן לאחסן אותה במקפיא בצורה הבאה:
- הביאו את שאריות הפיצה לטמפרטורת החדר.
- עטפו כל משולש בנפרד עם ניילון נצמד או נייר אלומיניום, זאת בכדי למנוע כוויות קור ולאפשר חימום של מספר משולשים לבחירתכם בכל פעם.
- לאחר שעטפתם את משולשי הפיצה, הכניסו אותם לקופסא או שקית אטומה למקפיא. אם אתם משתמשים בשקית, הוציאו ממנה כמה אוויר שניתן לפני האחסון.
- הקפידו לסמן את תאריך ההקפאה על הקופסא או השקית. פיצה קפואה ניתן לשמור עד לחודשיים. עדיין ניתן לאכול את הפיצה מעבר לתקופה זו, אך איכותה תפגם.
- את הפיצה מומלץ להפשיר במקרר למספר שעות בכדי לשמור על המרקם והטעמים המקוריים בעת החימום.
עוד טעימה: איך לנקות אבן שמוט לפיצה
איך לחמם שאריות פיצה
על מנת להצליח לחמם פיצה מחדש תוך כדי שחזור הפריכות והטעם המקורי, מומלץ לעקוב אחר כמה כללים פשוטים.
הדרך הטובה ביותר להשגת הקראסט וגבינה נמסה ואחידה היא חימום בתנור. חממו את התנור ל-190 מעלות, הניחו את משולשי הפיצה על תבנית עם נייר אפייה וחממו למשך 10 דקות לפיצה מהמקרר או מעט יותר לפיצה מהמקפיא.
ניתן גם לחמם פיצה במחבת על אש בינונית. הניחו את משולש הפיצה במחבת וכסו אותה עם מכסה. בכך תלכדו לחות שתעזור לגבינה להמס כראוי בזמן שהמחבת מעניקה פריכות לבצק. חממו למספר דקות עד שהגבינה מבעבעת.
פיצה מאתמול ניתן לחמם גם במיקרוגל. אמנם זו לא שיטה טובה במיוחד אם אתם מעוניינים לשמר את המרקם, אבל יעילה אם אתם קצרים בזמן. הניחו במיקרוגל כוס מים לצד משולש הפיצה. המים יעזרו לבצק לשמור על מרקם נעים. חממו למשך 30 שניות והמשכו בסבבים של 10 שניות בכל פעם על פי מידת הצורך.
יש לכם טיפ מנצח משלכם לשמירה על פיצה טרייה ומפתה למשך ימים ארוכים? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.