סניף חדש אחרי 40 שנה: מסעדת אמא קרית ענבים

לאחר 40 שנה של התמקדות בסניף אחד ויחיד שהפך למוסד קולינרי ירושלמי, פותחת המשפחה סניף שני וחדש במטה יהודה - מסעדת אמא קרית ענבים.
קובה של מסעדת אמא קרית ענבים
קובה של מסעדת אמא קרית ענבים | צילום: יח"צ

לא פחות מ-40 שנים חלפו מאז שנפתחה מסעדת אמא המקורית ברחוב אגריפס בירושלים, סמוך לשוק מחנה יהודה. כעת לראשונה, פותחת המשפחה סניף שני, מסעדת אמא קרית ענבים שבמטה יהודה.

מי שהקימו את המסעדה בשנת 1981 היו עמרם ומרים בנימין, הלא היא ה"אמא" ומי אחראית למתכונים של המאכלים הביתיים והתבשילים המסורתיים שמוגשים במסעדה עד היום. כיום מנהל את המסעדה בנם, שעבד בה עוד מימיה הראשונים. יורם אף הכיר במסעדה את אשתו איילה שעבדה במקום בתור מלצרית וכיום גם שתיים מבין שלוש בנותיו של יורם עובדות בה עמו.

עוד טעימה: בית הקרמבו הראשון בישראל נפתח בירושלים

עדכונים טעימים למייל!

כמו רבות מהמסעדות בענף, גם מסעדת אמא עברה זעזועים רבים בתקופת הקורונה כשנאלצו להוציא לחל"ת את העובדים, חלקם כאלו שעבדו איתם מיומה הראשון.

בכדי להתמודד עם המצב החלו במסעדת אמא בפעם הראשונה גם עם שירות משלוחים לתל אביב, מה שאפשר להם להחזיר בסופו של דבר את העובדים ולהגיע ללקוחות מרוחקים שמתגעגעים למסעדה.

מסעדת אמא – סניף קרית ענבים

עוד טעימה: הכל על פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה

מסעדת אמא קרית ענבים – מה בתפריט?

יורם הוא גם תושב מטה יהודה בעצמו, כך שהבחירה בקרית ענבים למיקום הסניף השני הייתה כמעט ברורה מאליו. גם בסניף מסעדת אמא קריית ענבים תוכלו למצוא את מנות הדגל של מסעדת האם ובראשן קובה חמוסטה, קובה חאלב מבשר וצנוברים, יפרח (עלי גפן עם לימון ורכז רימונים) ועוד מגוון סלטים, תבשילי קדירה ומנות ירושלמיות אותנטיות.

בנוסף מציעה המסעדה תפריט יין המוקדש לאזור הרי ירושלים ומטה יהודה, בקרוב גם יושק תפריט ערב מיוחד ותפריט מעדניה של אוכל מוכן לשבת לקחת.

מסעדת אמא קרית ענבים | פארק כרמים, קרית ענבים | א'-ה' 11:00-21:00, ו' 11:00-14:30 | 02-6631633 | כשר בהשגחת צוהר

פרטים נוספים ומשלוחים באתר מסעדת אמא.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מסע בעקבות חמין של מוזיאון מגדל דוד בירושלים
מסע בעקבות החמין: טועמים צ'ולנט בשכונות החרדיות בירושלים
חדשות האוכל
תפריט סוכות 2023 במלון ענבל
סוכות 2023: תפריט החג של מלון ענבל בסוכה המעוצבת במזרח התיכון
חדשות האוכל
הבראנץ' של שף עומר מילר במתחם DNA
בראנץ' & מרקט: שף עומר מילר מגיע לעזריאלי עם בראנץ' יווני
חדשות האוכל
מסעדת מזה - מסעדה יוונית בנהריה
מסעדת מזה מביאה את יוון השמחה אל נהריה
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
פאי תפוחים או טארט טאטן: איך בוחרים תפוחי עץ מתאימים לאפייה
מדריכים וטיפים
סדר ראש השנה: הברכות והסימנים לשולחן החג
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל