לזלול - מגזין אוכל ישראלי

סניף חדש אחרי 40 שנה: מסעדת אמא קרית ענבים

לאחר 40 שנה של התמקדות בסניף אחד ויחיד שהפך למוסד קולינרי ירושלמי, פותחת המשפחה סניף שני וחדש במטה יהודה - מסעדת אמא קרית ענבים
קובה של מסעדת אמא קרית ענבים
קובה של מסעדת אמא קרית ענבים | צילום: יח"צ
שיתוף

לא פחות מ-40 שנים חלפו מאז שנפתחה מסעדת אמא המקורית ברחוב אגריפס בירושלים, סמוך לשוק מחנה יהודה. כעת לראשונה, פותחת המשפחה סניף שני, מסעדת אמא קרית ענבים שבמטה יהודה.

מי שהקימו את המסעדה בשנת 1981 היו עמרם ומרים בנימין, הלא היא ה"אמא" ומי אחראית למתכונים של המאכלים הביתיים והתבשילים המסורתיים שמוגשים במסעדה עד היום. כיום מנהל את המסעדה בנם, שעבד בה עוד מימיה הראשונים. יורם אף הכיר במסעדה את אשתו איילה שעבדה במקום בתור מלצרית וכיום גם שתיים מבין שלוש בנותיו של יורם עובדות בה עמו.

עוד טעימה: בית הקרמבו הראשון בישראל נפתח בירושלים

כמו רבות מהמסעדות בענף, גם מסעדת אמא עברה זעזועים רבים בתקופת הקורונה כשנאלצו להוציא לחל"ת את העובדים, חלקם כאלו שעבדו איתם מיומה הראשון.

בכדי להתמודד עם המצב החלו במסעדת אמא בפעם הראשונה גם עם שירות משלוחים לתל אביב, מה שאפשר להם להחזיר בסופו של דבר את העובדים ולהגיע ללקוחות מרוחקים שמתגעגעים למסעדה.

מסעדת אמא - סניף קרית ענבים
מסעדת אמא – סניף קרית ענבים

עוד טעימה: הכל על פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה

מסעדת אמא קרית ענבים – מה בתפריט?

יורם הוא גם תושב מטה יהודה בעצמו, כך שהבחירה בקרית ענבים למיקום הסניף השני הייתה כמעט ברורה מאליו. גם בסניף מסעדת אמא קריית ענבים תוכלו למצוא את מנות הדגל של מסעדת האם ובראשן קובה חמוסטה, קובה חאלב מבשר וצנוברים, יפרח (עלי גפן עם לימון ורכז רימונים) ועוד מגוון סלטים, תבשילי קדירה ומנות ירושלמיות אותנטיות.

בנוסף מציעה המסעדה תפריט יין המוקדש לאזור הרי ירושלים ומטה יהודה, בקרוב גם יושק תפריט ערב מיוחד ותפריט מעדניה של אוכל מוכן לשבת לקחת.

מסעדת אמא קרית ענבים | פארק כרמים, קרית ענבים | א'-ה' 11:00-21:00, ו' 11:00-14:30 | 02-6631633 | כשר בהשגחת צוהר

פרטים נוספים ומשלוחים באתר מסעדת אמא.

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים

אוויר הרים צלול: חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל אוטו אוכל 2023 בירושלים

אוטו אוכל 2023: פסטיבל האוכל של ירושלים חוזר – ובגדול

אירועים ופסטיבלים
מסעדת מסט - טברנה טורקית אותנטית בתל אביב

איסטנבול פינת לוינסקי: הטברנה הטורקית שמרימה את תל אביב

חדשות האוכל
ארוחת הסולטן במסעדת ארמון סהרה בגליל

ארוחת הסולטן: מסעדת ארמון סהרה משיקה סעודה בת 9 מנות

חדשות האוכל
מסעדת קיסר באקה אל גרבייה

ארוחת קיסרים: מה מחכה לכם במסעדת השף הערבית החדשה

חדשות האוכל
בצקי יופקה להכנה ביתית של Sari's

בורקס מים ובקלאווה טורקית: ניסינו את בצקי היופקה החדשים

חדש על המדף
הבראנץ' של שף עומר מילר במתחם DNA

בראנץ' & מרקט: שף עומר מילר מגיע לעזריאלי עם בראנץ' יווני

חדשות האוכל
בראנץ' יווני של גרקו ביץ' תל אביב

גרקו ביץ': בראנץ' יווני אותנטי על חוף הים של תל אביב

חדשות האוכל
ד"ר נוף עתאמנה - אוצרת פסטיבל דארנא בבאקה אל גרביה

דארנא: פסטיבל תרבות ואוכל חדש בבאקה אל גרביה בסוכות

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל שוק מחנה יהודה בקניון הרצליה

הזדמנות חד פעמית: פסטיבל שוק מחנה יהודה מגיע להרצליה

אירועים ופסטיבלים
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה

טורקיה זה כאן: השף אבי ביטון משיק תפריט איזמירי במעדניית סוליקה

חדשות האוכל
מימונה 2023 במסעדת אווה סאפי

יאללה מופלטה: מסעדת אווה סאפי חוגגת מימונה כמו במרוקו

חדשות האוכל

ממשיכים לזלול