פסטיבל האוכל הכפרי 2023 במטה יהודה
קרדיט תמונה – אלדד מאסטרו
שיתוף

תוכן עניינים

אפשר להריח את האביב מעבר לפינה (ואפילו את הקיץ) וזה זמן מצוין לטייל ברחבי הארץ ועל הדרך גם לאכול טוב. פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה חוזר במהדורת 2023 בדיוק בתזמון הזה ויארח במהלך סופי השבוע של חודש מרץ עשרות בשלנים ובשלניות במגוון סגנונות שיציעו מבחר מנות ספיישל, ארוחות חד פעמיות וסדנאות בישול ואפייה ייחודיות ועוד הפתעות.

החגיגה הקולינרית השנתית המשתרעת על מרחב 58 היישובים הייחודיים שמרכיבים את המועצה האזורית מטה יהודה מתקיימת זו השנה ה-23 בהובלת מחלקת התיירות ובהפקתה של אפרת אליאסף גורפינקל.

עוד טעימה: מה חדש בפסטיבל היין של מטה יהודה

השנה מתחדש הפסטיבל בעשרות בשלנים מפתיעים בשלל סגנונות ומגוון תחומים. בין השאר ישתתפו שפים, קונדיטורים, אופים ואופות, לקטים ומומחי התססה שיציעו ארוחות שף, סעודות בשריות, אוכל טבעוני ומנות ללא גלוטן. אלו יצטרפו לבשלניות והבשלנים הוותיקים של הפסטיבל, שחלקם מלווים אותו עוד מימיו הראשונים.

עוד טעימה: סניף חדש למסעדת אמא בקרית ענבים

פסטיבל האוכל הכפרי 2023 – מה יש לזלול?

בין הארוחות והאירועים המסקרנים שייערכו במסגרת פסטיבל האוכל של מטה יהודה 2023 תוכלו למצוא ארוחה קוצ'ינית עם טעמים מדרום הודו של אופירה ואסתר, חמות וכלה ממשק אליהו בכפר אוריה; ארוחה כורדית מסורתית של זהבה משה ומטעמים מהמטבח האתיופי על בסיס חקלאות בת קיימא של איש החינוך בישאו טספאי בשיתוף פעולה עם חוות בר שבצרעה.

תוכלו גם להתארח בביר זית בביתה של אלינור ליפשיץ, אנתרופולוגית עסקית ומומחית לסין המודרנית למפגש מרתק עם סין דרך הצלחת ולבקר ביקב צובה בכדי לפגוש את חברות הקיבוץ "הילי ונעה אופות" שיציעו מאפים מתוקים ומלוחים עבודת יד ואת דוד וגלעד מ"מיט טיים" לארוחת בשרים מושחתת מהמעשנה והגריל.

סעודה אתיופית בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה
סעודה אתיופית בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה | צילום: אלדד מאסטרו

וזה לא הכל – תמצאו גם דגים מעושנים עם שנאפסים תוצרת מזקקת הולנדר בבית מאיר; ערב קולינרי בליווי יינות ארכיון ביקב כרם ברק ממושב בקוע; ארוחת שף מרוקאית עם וייב ירושלמי בגינה הפרטית של השף יוסף בן אבו ורעייתו נסטיה; מטעמים ומאפים על בסיס ליקוטים של סול ואמנון; ארוחת ניגובים מרוקאית על טהרת הפרנה אצל סבתא אסתר; קובות של אילנה ודוד ועוד ועוד.

בכל יום שישי במסגרת הפסטיבל ייערכו גם סיורים קולינריים עם מבחר של טעימות מהשפע שיש למטה יהודה להציע ומפגש עם יוצרים ואנשי אוכל שיספר על מסורות בישול שונות וחדשנות קולינרית ביישובים השונים.

הפסטיבל יתקיים בין ה-9 במרץ ל-1 באפריל 2023, ברחבי המועצה האזורית מטה יהודה בהובלת מחלקת התיירות ובהפקתה של אפרת אליאסף גורפינקל

פרטים נוספים בטלפון 8108*, בדף הפייסבוק "הלב הירוק תיירות מטה יהודה" ובאתר מטה יהודה

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס