ראמן טן סובה של מסעדת קמדו קיצ'ן בפרדס חנה כרכור
קרדיט תמונה – ג'וד מוסקוביץ
שיתוף

תוכן עניינים

פרדס חנה כרכור הפכה בשנה האחרונה ללוקיישן קולינרי ועצירת חובה מפתיעה למדי לחובבי ראמן ואוכל יפני באשר הם. מי שאחראית לפופולריות הגואה היא מסעדת ראמן יפנית קטנה בשם קמדו קיצ'ן שפתחה שעריה בחודש מרץ האחרון.

עוד טעימה: האוכל האסייתי של מתחם פוד טרמינל מידטאון
ומה מציעים בפסטיבל הקיץ היפני בתל אביב

מי שעומדים בגאון מאחורי מסעדת קמדו הם השף היפני טומואקי סאסאזקי ובת זוגתו מאיה ספנסר. טומואקי שגדל בטוקיו הכיר את מאיה במהלך טיול והשניים המשיכו יחד ליפן ללמוד בישול מקצועי.

כשהגיעו לארץ בשנת 2016 התמקצע סאסאזקי במטבחים ובאירועים שונים עד שבשנת 2020 עם פרוץ הקורונה החל הזוג להציע מבחר מנות במשלוח עד הבית ולאחר מכן גם מרק ראמן יפני בחצר ביתם. בתחילת השנה כאמור החליט הזוג לפתוח מסעדת ראמן קטנה משלהם בפרדס חנה.

המסעדה הצנועה בממדיה מכילה כמה מקומות ישיבה על הבר מול המטבח ואזור ישיבה קטן באוויר הפתוח. במקום מגישים תפריט צנוע אף הוא עם מרקי ראמן, מאכלים נוספים מהמטבח היפני ומספר קינוחים.

שף טומואקי סאסאזקי במסעדת קמדו קיצ'ן
שף טומואקי סאסאזקי במסעדת קמדו קיצ'ן | צילום: יח"צ

קמדו קיצ'ן – מה בתפריט?

התפריט של קמדו קיצ'ן טבעוני במהותו אך מי שיתעקש יוכל להזמין מנת ראמן דג או להוסיף ביצה רכה לשאר המנות. תמצאו בו כמה מנות ראמן, מנות נוספות מהמטבח היפני ומספר קינוחים.

באגף הראמן מציעים בקמדו ראמן טבעוני עם ציר על בסיס פטריות שיטאקה ואצות קומבו עם קרם קוקוס, ברוקולי, כרובית, טופו קראמבל, בצל ירוק, אצות נורי ופטריות שיטאקה בסויה, סאקה ומירין; ראמן דגים עם פטריות, אצות, קרם קוקוס, צומירה (קציצות דג מבושלות), ביצה רכה, עלי מנגולד, שיטאקה, בצל ירוק ואצות נורי.

בנוסף מציעים עד סוף אוקטובר את מנת הקיץ טן סובה המכילה אטריות כוסמת עם קקיאגה (ירקות בטמפורה) ומרק מנצויו ויאקומי עם ג'ינג'ר, ווסאבי וקולורבי (58-66 ש"ח).

עוד תמצאו בתפריט חמוצים יפניים; גיוזה קלאסית קריספית עבודת יד במילוי בטטה וכרובית, פטריות וטופו ומנגולד וקשיו עם רוטב על בסיס שמן שומשום, סויה ומיסו; באן שניצל טופו עם ירקות, קטשופ, חרדל, סויה וסילאן; אגרול במילוי אטריות שעועית, במבוק, בצל, גמבה, גזר וקישוא עם רוטב חרדל, חומץ וסויה; ספרינג רול עם כרובית מוקפצת בסאקה, מנגולד מוקפץ וירקות עם רוטב על בסיס טחינה וסויה ובטטה בטמפורה עם רוטב סויה, סילאן, חרדל וקטשופ (18-32 ש"ח).

לקינוח מציעים בקמדו גיוזות מתוקות במילוי בננה, שוקולד ופקאן עם כדור גלידה; מוס שוקולד עם קצפת יוזו וטארט מאצ'ה ושוקולד (28-35 ש"ח).

בנוסף מציעים במקום תפריט אלכוהול עם מבחר של סאקה ומשקאות אסייתיים אחרים.

המסעדה ממוקמת במתחם אורוות האמנים המתפתח בפרדס חנה כרכור בו פועלים מגוון עסקים כולל כמה מסעדות בסגנונות שונים.

קמאדו קיטשן | מתחם אורוות האמנים, פרדס חנה כרכור | שעות פעילות: שלישי 18:00-22:00, רביעי 12:00-22:00, חמישי: 12:00-22:00. שישי: 11:00-16:00 | טלפון: 054-6298760

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס