לזלול - מגזין אוכל ישראלי

לשבועיים בלבד: פופ אפ ראמן של תוםתום באוקינאווה תל אביב

מאסטר הראמן תום שמיר (תוםתום) משתף לראשונה פעולה עם מסעדת אוקינאווה בפופ אפ ראמן מפנק למשך שבועיים בלבד. יצאנו לזלול
פופ אפ ראמן של תוםתום ואוקינאווה
פופ אפ ראמן של תוםתום ואוקינאווה
שיתוף

החורף הלא כל כך ברור שעבר עלינו כבר מתחיל לעשות סימנים ראשונים של עזיבה ומזג האוויר בשעות הערב הוא קריר ונעים וכזה שבגדול היינו חותמים עליו לכל השנה.

בתזמון המעולה הזה התבשרנו על פופ אפ חדש המוקדש כולו לראמן על כל גווניו וטעמיו שיתמקם במסעדת אוקינאווה היפנית האהובה ברחוב לבונטין בשבועיים הקרובים (החל מה-26.2).

הראמן של תוםתום X אוקינאווה

מי שרוקח את מנות הראמן ומגיש אותן דרך חלון קטן בקיר המסעדה הוא לא אחר ממאסטר הראמן תום שמיר (תוםתום) שעושה לראשונה את כל הדרך מגבעתיים הרחוקה אל מרכז תל אביב

תוםתום מגיע אל שיתוף הפעולה המפתיע עם מוסד האוכל היפני אוקינאווה לאחר מסע קולינרי מעורר השראה לטוקיו בחודש ינואר שם חקר וטעם את הראמנים הטובים ביותר שיש לעיר השוקקת להציע.

במעבדת הראמן יציע שמיר דרך החלון המעוצב מנות ראמן לא שגרתיות עם צירים מאוזנים ותוספות מיוחדות שלא רואים כל יום בישראל. את המנות אפשר לקחת הביתה בערכה מיוחדת או בדרך המומלצת יותר – לאסוף קערות מהבילות על מגש ולזלול באוויר הפתוח בגן החשמל הסמוך.

תום שמיר (תוםתום) במעבדת הראמן באוקינאווה
תום שמיר (תוםתום) במעבדת הראמן באוקינאווה | צילום: תמוז רחמן

התפריט כולל מספר מנות ראמן קבועות לצד מנות ספיישל מתחלפות, כולן נרקחות תוך שימוש בטכניקות מסורתיות.

באגף הקבועות יציע שמיר ראמן טונקוטסו הקאטה קרמי עם ציר עצמות חזיר, טארה שויו (תיבול מרק מבוסס סויה), צ'אשו בטן חזיר, אג'יטמה (ביצה כבושה), כרוב, נבטים, בצל ירוק ואצת נורי או ראמן מיסו טבעוני עם ציר ירקות שורש וחלב טבעוני, טארה מיסו, אצות ווקאמה, צ'אשו טופוריקקה, תירס טרי במירין, שמן שום ארומטי, שומשום קלוי ושמן שום שרוף.

בין המנות המתחלפות בתפריט תמצאו קגארי טורי פאייטן עם ציר עוף סמיך, שמאלץ, צ'אשו חזה עוף במיסו, אג'יטמה, בצל ירוק, שרי ונבטים; ראמן מיסו חזיר עם ציר חזיר, מיסו טארה מירין, צ'אשו בטן חזיר, אג'יטמה, תירס טרי במירין, חמאה חומה ובצל לבן.

עוד בתפריט – ראמן שרימפס עם ציר שרימפס ודגים, שרימפס חלוט, סורימי, בוק צ'וי, בצל ירוק ואג'יטמה; ניבושי ראמן עם סרדינים מיובשים, אג'יטמה, שמן ניבושי, צ'אשו צוואר חזיר/עוף, 2 סוגי אטריות ובצל ירוק.

בסוף השבוע יוגש גם ספיישל מאזהסובה לקבלת השבת – ראמן יבש עם אטריות עבות, תבשיל חזיר/עוף/טבעוני, אבקת דגים, בצל ירוק, עירית שומית, אונסן טמאגו (ביצה רכה) ובטן חזיר צלויה.

לצד הראמן תוכלו להשלים את החוויה היפנית עם סאקה איכותי מסוגים שונים, קוקטיילים מרעננים בוייב אסיאתי, בירות יפניות מהחבית וקינוח מוצ'י מסורתי במגוון טעמים.

פופ אפ ראמן של תום שמיר
פופ אפ ראמן של תום שמיר | צילום: תמוז רחמן

שמיר נחשף לראשונה לראמן בטיול ירח הדבש שלו ביפן ובעיקר לראמן מסוג צוקמן (Dipping Ramen) שבו הציר סמיך בהרבה, כמעט כמו רוטב ומגיע בנפרד מהאטריות. כשחזר הפך את ביתו למעבדה לצירים ולאטריות ועד מהרה החל לשווק את הראמן לקהל לקוחות נאמן וקבוע, לאחר שקיבל בוסט חשיפה בריאליטי האוכל של רשת משחקי השף.

עוד טעימה: קמדו קיצ'ן – ראמן בר בלב פרדס חנה-כרכור

פופ אפ ראמן של תוםתום באוקינאווה – יצאנו לזלול

הגענו למעבדת הראמן של תוםתום בערב הפתיחה, קצת אחרי השעה שש בערב ותור סקרנים כבר החל להתקבץ ולהציץ בחלון בו הרכיב שמיר את מנות הראמן בריכוז מדיטטיבי ודיוק מוקפד.

ניגשנו לעמדת ההזמנה האוטומטית ובחרנו ראמן טונקוטסו הקאטה עם ציר עצמות חזיר וצ'אשו בטן חזיר וקגארי טורי פאייטן עם ציר עוף סמיך, שמאלץ וצ'אשו חזה עוף במיסו.

צפינו בתוםתום מרכיב את מנות הראמן בקערות עמוקות וניגשנו רעבים להתיישב בגן חשמל הסמוך שהיה מזמין במיוחד בשעת הערב המוקדמות ומזג האוויר הקריר והנוח.

מנות הראמן של תוםתום היו גדולות ונדיבות והורגש שכל מרכיב טופל בקפידה. ציר עצמות החזיר היה מעודן וקטיפתי במרקמו ובעל טעמים מרוכזים וחזקים. האטריות עצמן היו עבות, בשרניות ומלאות טעם והגיעו בכמות גדולה בהרבה ממה שאתם רגילים בדרך כלל בראמן, כיאה למנת צוקמן אותנטית.

בטן החזיר היתה שומנית בדיוק במידה והעשירה היטב את טעמי הראמן והביצה הכבושה שחשפה חלבון חצי נא מדויק להפליא בעת החיתוך השלימה את החוויה לביס שמעיף אותך לרגע היישר מגן החשמל אל טוקיו הצבעונית.

גם מנת טורי פאייטן הייתה מספקת עד מאוד עם ציר קטיפתי ומושחת על גבול השערורייתי, רבות בזכות תוספת השמאלץ וצ'אשו חזה עוף במיסו עסיסי עם מתיקות ומליחות מאוזנת היטב.

ראמן של תוםתום - אפשר גם לשבת בגן החשמל
ראמן של תוםתום – אפשר גם לשבת בגן החשמל | צילום: מערכת לזלול

סניף אוקינאווה לבונטין חוגג בימים אלה 6 שנים להקמתו כבן הצעיר והבועט של מסעדת האם המוערכת בנווה צדק. התפריט במקום מתבסס על תרבות רובע שבויה התוסס בטוקיו, מה שהוליד בסופו של דבר את שיתוף הפעולה עם תוםתום.

הפופ אפ פועל כאמור החל מיום ראשון האחרון (26.2) ולמשך שבועיים בלבד מדי ערב החל מהשעה 18:00 ועד שהראמן יחוסל, אז כדאי ומומלץ להגיע מוקדם. מחירי מנות הראמן נעים בין 70-92 ש"ח.

פופ אפ ראמן – מעבדת הראמן של תוםתום באוקינאווה | לבונטין 11, תל אביב | ראשון-חמישי 18:00-22:00 שישי 12:00-15:30

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

7:1 Lab - מעבדת קוקטיילים חדשה בתל אביב

7:1 Lab: מעבדת קוקטיילים יפנית חדשה מבית TYO

חדשות האוכל
מסעדת Bacchetta של שף יהונתן שרביט בדן קיסריה

Bacchetta: מסעדת פופ אפ חדשה של שף יהונתן שרביט

חדשות האוכל
House of Rose - פופ אפ אמנותי קולינרי ורוד

House of Rosé: פופ אפ אמנותי קולינרי על טהרת הצבע הורוד

אירועים ופסטיבלים
מסעדת אהן תאי - מסעדת תאילנדית ביתית

אהן תאי: מסעדה תאילנדית ביתית חדשה בתל אביב

חדשות האוכל
פופ אפ נקניקיות במסעדת פרוזדור

אוהבים? פופ אפ נקניקיות מושחתות מגיע למסעדת פרוזדור

חדשות האוכל
מסעדת קוקו תאי של נדב ודניאל נסגרת לחורף

אולי עוד קיץ: מסעדת קוקו תאי של נדב ודניאל נסגרת

חדשות האוכל
אל גאטו אזול - פופ אפ מקסיקני במסעדת אואזיס

אל גאטו אזול: פופ אפ מקסיקני לוהט במסעדת אואזיס

חדשות האוכל
מסעדת מנטנטן - שבוע יום הולדת לקיסר יפן

ארוחה מלכותית: מנטנטן חוגגת יום הולדת לקיסר יפן

חדשות האוכל
פסטיבל מרקים של קפה פיינברג בחדרה

באו לחמם: קפה פיינברג משיקים פסטיבל מרקים חורפי ומפנק

חדשות האוכל
ספר חדש ופופ אפ קונדיטוריה של תלמידי דנון

בואו לזלול: דנון משיקים ספר אפייה עם פופ אפ מתוק ומושחת במיוחד

חדשות האוכל
הבראנץ' של נטע סלונים (thefoodnet) במסעדת MENA של שף ינון אלעל

בוקר בינלאומי: הבראנץ' של נטע סלונים חוזר בתאריכים חדשים

חדשות האוכל
איך לאחסן רוטב סויה

במקרר או במזווה: איך צריך לאחסן רוטב סויה?

מדריכים וטיפים