מסעדת מרלוזה מארחת שפים מובילים לערבי ספיישל

לכבוד חגיגות יום ההולדת תארח מסעדת מרלוזה של שף דור אבן את השפים המובילים בארץ לערבי ספיישל עם ארוחות מיוחדות בקונספטים משתנים.
מסעדת מרלוזה - ערבי ספיישל עם שפים מובילים
מסעדת מרלוזה - ערבי ספיישל עם שפים מובילים (צילום: peoplephotography)

מסעדת מרלוזה, חמארת הדגים הקטנה והפופולרית בשוק הכרמל, חוגגת יום הולדת במהלך הקיץ עם מספר ערבי ספיישל בהם יארח השף דור אבן במטבחו הקטן כמה מן השפים המוערכים בעיר.

אבן (הרברט סמואל, טאיזו, פלורנטין האוס) בחר את השפים אותם הוא אוהב ומעריך במיוחד וכאלה שעבד איתם בעברו. בכל שבוע יתארח שף אחר והמסעדה תלבש קונספט שונה ומסקרן לערב אחד.

עוד טעימה: הולה הולה – מסעדת שף כשרה בשוק הכרמל

ערבי ספיישל במסעדת מרלוזה – מי במשתתפים?

בערב הראשון שיתקיים השבוע במסעדת מרלוזה (25/7) יתארח צביקה שטראוס מהסושיאל קלאב לערב מרוקאי כולל פתיחת שולחן מסורתית, סלטים ביתיים ומנות אסליות עם טוויסט.

בשבוע הבא (שני ה-1/8) צפוי להתארח במרלוזה מוטי טימן ממלגו ומלבר ויציע מנות כמו ברוסקטה פורל, טרטר דג עם צימוקים, קרוקט הוואנה ועוד לצד תפריט שמפניות מיוחד.

ביום שני ה-8.8 יתקיים הערב האחרון בסדרה לעת עתה יתארח לא אחר מהשף יובל בן נריה (a, טאיזו) לערב יפני על טהרת דגים וסאקה בוייב שמח.

מסעדת מרלוזה - ערבי ספיישל עם שפים מובילים
מסעדת מרלוזה – ערבי ספיישל עם שפים מובילים (צילום: peoplephotography)

מרלוזה הוקמה על ידי בני הזוג דור אבן ומור חזן (מחניודה, אוזריה) לפני כשנתיים בשוק הכרמל והציעה מטבח המתבסס על דגים טריים נאים, מבושלים ומטוגנים וגם דגים שלמים בתנור לצד מנות של ירקות טריים מהשוק עם אופציות רבות גם לצמחונים וטבעונים.

בתפריט הקבוע תמצאו פתיחים כמו צלחת חריפים; עלי גפן עם לאבנה דבש; איקרה לבנה עם בצל סגול ושמן זית; מטיאס כבוש עם יוגורט ובצל שרוף או לחם טרי מהשוק עם מחית עגבניות מיובשות בשמן זית.

באגף הירקות בתפריט הקבוע תמצאו מנות כמו ברוקומיני בגריל עם מחית עשבים, קרם פלפלים צהובים ופטרוזיליה; זוקיני בגריל עם טימין, סלסה חריפה, בולגרית ואגוזי מלך; סלק צלוי עם גבינת טולום, טפנד, בלסמי ופיסטוק; אפונת שלג בגריל עם מחית עשבים, שמן זית ואבן יוגורט מגורדת ועוד.

בתפריט הדגים הקבוע תוכלו לטעום מנות כמו קרפצ’יו דג עם זעתר יבש וטרי, שמן זית. קרם פלפלים צהובים ופיסטוק; סביצ’ה דג לבן עם שיפקה, צנוברים, עגבניות, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ולאבנה דבש; עראייס דגים במיני פיתה. ארטישוק, עשבים ופפריקה; שווארמה דג עם עלים ירוקים, בצל, צנונית ואיולי שום ירוק; פילה בר ים צלוי עם קרם כרובית וכמון, במיה, ארטישוק ובצל גריל ועוד.

ערבי ספיישל במסעדת מרלוזה | חיים חבשוש 39, שוק הכרמל, תל אביב | הזמנות ב-03-5164924 או באתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך יודעים שהסלמון מוכן

מדיום או וול דאן: איך יודעים שסלמון מוכן?

מדריכים וטיפים
תפריט חורף חדש במסעדת דלידה

חוגגים עשור: תפריט ערבי-אירופאי חדש במסעדת דלידה

חדשות האוכל
בראנץ' זוגי בטייסטינג רום

טייסטינג רום: בראנץ' זוגי חדש ומושחת במתחם שרונה

חדשות האוכל
פסטיבל שוק מחנה יהודה בקניון הרצליה

הזדמנות חד פעמית: פסטיבל שוק מחנה יהודה מגיע להרצליה

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

יריד "בחזרה לחיים" למען פצועי המלחמה

"בחזרה לחיים": פסטיבל אוכל מרגש למען שיקום פצועי המלחמה

אירועים ופסטיבלים
יריד "בחזרה לחיים" יציע דוכנים ומשאיות אוכל שיתופעלו על ידי פצועי מלחמת חרבות ברזל. כל ההכנסות מהפסטיבל יועברו לשיקום ותמיכה בלוחמים >>
בל בוי מציגים: פופ אפ דיינר אמריקאי

פופ אפ אמריקאי מופרע בבל בוי: מקוקטייל מילקשייק ועד מרק קורנפלקס

חדשות האוכל
Bellboy, הבר האהוב במלון ברדיצ'בסקי בתל אביב, חוגג עשור עם פופ אפ מושחת המוקדש כולו למנות דיינר אמריקאיות קלאסיות בטוויסט עדכני ויצירתי >>

מדריכים שאהבתם

הטיפ המפתיע לניקוי כותש שום שיחסוך לכם שפשופים ותסכול

מדריכים וטיפים

חמינדוס בקלי קלות: איך להכין ביצים חומות מושלמות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?