מסעדת מרלוזה - ערבי ספיישל עם שפים מובילים
קרדיט תמונה – People Photography
שיתוף

תוכן עניינים

מסעדת מרלוזה, חמארת הדגים הקטנה והפופולרית בשוק הכרמל, חוגגת יום הולדת במהלך הקיץ עם מספר ערבי ספיישל בהם יארח השף דור אבן במטבחו הקטן כמה מן השפים המוערכים בעיר.

אבן (הרברט סמואל, טאיזו, פלורנטין האוס) בחר את השפים אותם הוא אוהב ומעריך במיוחד וכאלה שעבד איתם בעברו. בכל שבוע יתארח שף אחר והמסעדה תלבש קונספט שונה ומסקרן לערב אחד.

עוד טעימה: הולה הולה – מסעדת שף כשרה בשוק הכרמל

ערבי ספיישל במסעדת מרלוזה – מי במשתתפים?

בערב הראשון שיתקיים השבוע במסעדת מרלוזה (25/7) יתארח צביקה שטראוס מהסושיאל קלאב לערב מרוקאי כולל פתיחת שולחן מסורתית, סלטים ביתיים ומנות אסליות עם טוויסט.

בשבוע הבא (שני ה-1/8) צפוי להתארח במרלוזה מוטי טימן ממלגו ומלבר ויציע מנות כמו ברוסקטה פורל, טרטר דג עם צימוקים, קרוקט הוואנה ועוד לצד תפריט שמפניות מיוחד.

ביום שני ה-8.8 יתקיים הערב האחרון בסדרה לעת עתה יתארח לא אחר מהשף יובל בן נריה (a, טאיזו) לערב יפני על טהרת דגים וסאקה בוייב שמח.

מסעדת מרלוזה - ערבי ספיישל עם שפים מובילים
מסעדת מרלוזה – ערבי ספיישל עם שפים מובילים (צילום: peoplephotography)

מרלוזה הוקמה על ידי בני הזוג דור אבן ומור חזן (מחניודה, אוזריה) לפני כשנתיים בשוק הכרמל והציעה מטבח המתבסס על דגים טריים נאים, מבושלים ומטוגנים וגם דגים שלמים בתנור לצד מנות של ירקות טריים מהשוק עם אופציות רבות גם לצמחונים וטבעונים.

בתפריט הקבוע תמצאו פתיחים כמו צלחת חריפים; עלי גפן עם לאבנה דבש; איקרה לבנה עם בצל סגול ושמן זית; מטיאס כבוש עם יוגורט ובצל שרוף או לחם טרי מהשוק עם מחית עגבניות מיובשות בשמן זית.

באגף הירקות בתפריט הקבוע תמצאו מנות כמו ברוקומיני בגריל עם מחית עשבים, קרם פלפלים צהובים ופטרוזיליה; זוקיני בגריל עם טימין, סלסה חריפה, בולגרית ואגוזי מלך; סלק צלוי עם גבינת טולום, טפנד, בלסמי ופיסטוק; אפונת שלג בגריל עם מחית עשבים, שמן זית ואבן יוגורט מגורדת ועוד.

בתפריט הדגים הקבוע תוכלו לטעום מנות כמו קרפצ’יו דג עם זעתר יבש וטרי, שמן זית. קרם פלפלים צהובים ופיסטוק; סביצ’ה דג לבן עם שיפקה, צנוברים, עגבניות, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ולאבנה דבש; עראייס דגים במיני פיתה. ארטישוק, עשבים ופפריקה; שווארמה דג עם עלים ירוקים, בצל, צנונית ואיולי שום ירוק; פילה בר ים צלוי עם קרם כרובית וכמון, במיה, ארטישוק ובצל גריל ועוד.

ערבי ספיישל במסעדת מרלוזה | חיים חבשוש 39, שוק הכרמל, תל אביב | הזמנות ב-03-5164924 או באתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס