מתכון: איך להכין קאצ'ו א פפה מושלם בכל פעם

קאצ'ו א פפה היא מנת פסטה רומאית קלאסית שקיבלה את שמה ממרכיביה העיקריים: גבינת פקורינו ופלפל שחור. איך להכין קאצ'ו א פפה מושלם בכל פעם.
קאצ'ו א פפה מושלם
קאצ'ו א פפה מושלם

קאצ'ו א פפה היא מנה שמבטאת היטב את הביטוי "פחות זה יותר". מספר מרכיבים מינימלי עם טעמים חדים וחזקים שמשתלבים היטב למנה טעימה ומענגת. אספנו את מיטב הטיפים להכנה של קאצ'ו א פפה בדיוק כמו באיטליה ומתכון למנה שתעשה לכם את השבוע.

איך להכין קאצ'ו א פפה מושלם

סוג הפסטה

למרות שאת מנת הקאצ'ו א פפה אפשר ליצור עם כל צורת פסטה, הפסטה הטובה ביותר למנה היא פסטה ארוכה שמסוגלת לתפוס את רוטב הגבינה הקרמי. ספגטי, בוקטיני או טליוליני, כולם נהדרים למטרה זו.

איזו כמות להכין?

מאחר ואת המנה תסיימו לבשל במחבת בה הכנתם את הרוטב לפסטה, רצוי שלא להכין יותר משתי מנות בכל פעם בכדי לאפשר לפסטה מספיק מקום להתאחד עם שאר הרכיבים כראוי ולערבב הכל בקלות. אם אתם מכינים מנות ל-4 אנשים, בשלו את כל הפסטה בסיר אחד, אך השתמשו במחבתות נפרדות להכנת הרוטב ואיחוד עם הפסטה.

תיבול מי הפסטה

רצוי לתבל את מי הפסטה בכמות נדיבה של מלח בזמן בישולה. מי פסטה מלוחים גם יעזרו לתבל את הפסטה עצמה בזמן הבישול ובמקרה של מנה כמו קאצ'ו א פפה, גם לתבל את המנה בכללותה מאחר וחלק ממי הבישול של הפסטה משמשים אותנו לרוטב עצמו. על כל ליטר מים בסיר, הוסיפו כפית וחצי של מלח.

מידת העשייה של הפסטה

כמו ברוב מנות הפסטה במטבח האיטלקי, מידת העשייה הרצויה היא אל דנטה. המשמעות המילולית של אל דנטה היא "על השן", המתייחסת לתחושה המתקבלת בעת לעיסת פסטה במידת עשייה אל דנטה – קשיחות נעימה, לא קשה ולא רכה מדי. מאחר והפסטה ממשיכה להתבשל עם הרוטב, חשוב לוודא שאינכם מבשלים את הפסטה עצמה ליותר מרמת אל דנטה בטרם תוסיפו אותה לרוטב.

שימרו מעט ממי הפסטה

מי בישול הפסטה הם מרכיב עיקרי וקריטי למנת קאצ'ו א פפה. מעבר למליחות שהמים המתובלים מוסיפים למנה, המים גם סופגים עמילנים מהפסטה עצמה בעת הבישול ומעניקים לרוטב יותר גוף ועוזרים לאיחוד בין שאר המרכיבים. לכן בטרם אתם מרוקנים את מי הפסטה מהסיר, העבירו מעט מהמים לכוס מדידה ושימרו בצד.

התחילו להכין את הרוטב בזמן בישול הפסטה

הסוד למנת קאצ'ו א פפה טובה הוא התזמון. נסו להקפיד שהפסטה והרוטב יהיו מוכנים בערך באותו הזמן בכדי לשמור על החום של כל המרכיבים ועל מידת העשייה של הפסטה. ייתכן ותצטרכו לתרגל מספר פעמים את עניין התזמון, אך תוך זמן קצר תבינו את קצב הזמנים ותשלטו כראוי בתהליך.

השתמשו בפלפל שחור טרי וטחון גס

למרות שאתם יכולים להשתמש בפלפל טחון מראש, אתם תפסידו חלק עיקרי מהטעמים שהופכים את המנה הזו לכה נהדרת. כשאתם טוחנים פלפל שלם ברגע שאתם צריכים אותו, אתם מנצלים עד תום את מרחב הטעמים שלו – חד, פלפלי ועשיר. השתמשו במטחנת יד או מטחנת תבלינים וטחנו את הכמות הדרושה לכם במנה בזמן בישול הרוטב. מומלץ גם לקלות את הפלפל הטחון לזמן קצר על המחבת בכדי להדגיש ולפתוח את טעמיו.

השתמשו בגבינת פקורינו

הרבה מתכונים יורו לכם להשתמש בגבינת פרמזן אך במנה אותנטית של קאצ'ו א פפה נשתמש תמיד בגבינת פקורינו רומנו העשויה מחלב כבשים שתעניק הרבה יותר טעם למנה כולה.

קאצ'ו א פפה – מתכון

מרכיבים:

  • 250 גרם ספגטי/בוקטיני/טליוליני
  • 40 גרם חמאה
  • כף שמן זית
  • כפית פלפל שחור טחון טרי
  • כוס וחצי גבינת פקורינו רומנו מגורדת דק

הוראות הכנה:

  • הרתיחו 2 ליטר מים בסיר שטוח ורחב, חשוב להקפיד על כך כדי שנקבל מי בישול סמיכים שנצטרך למנה עצמה. לאחר הרתיחה הוסיפו כפית מלח ואת הפסטה. בשלו את הפסטה עד לדרגת אל-דנטה תוך כדי ערבוב בכדי למנוע הידבקות.
  • בזמן שהפסטה מתבשלת, המיסו חמאה עם שמן זית במחבת על אש בינונית, הוסיפו פלפל שחור וטגנו לדקה נוספת. הניחו בצד.
  • כשהפסטה אל-דנטה, שמרו כוס ורבע ממי הפסטה וסננו את שאר הפסטה.
  • הוסיפו את מי הבישול למחבת עם החמאה באש כבויה והניחו ל-2 דקות.
  • ערבבו בהדרגה את גבינת הפקורינו המגורדת, החזירו לאש נמוכה וערבבו עד שהגבינה נמסה לחלוטין ומתקבל רוטב חלק.
  • הוסיפו מחצית מהפסטה למחבת וערבבו היטב עד לכיסוי, הוסיפו את שאר הפסטה וערבבו.
  • תקנו תיבול בהתאם לטעם והגישו מיד.
הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פסטה ברוטב עגבניות למבוגרים
המדריך לבשלן המתחיל: איך להכין פסטה ברוטב עגבניות
טיפים למטבח
איך לנקות פסטה שנדבקת לסיר
לא צריך לגרד: איך לנקות פסטה שנדבקה לתחתית הסיר?
טיפים למטבח
טעויות נפוצות בבישול פסטה
7 טעויות שכולם עושים בבישול פסטה – ואיך להימנע מהן
טיפים למטבח
פסטיבל הפסטה של בזיליקה
פסטיבל פסטה בבזיליקה עם תפריט ספיישל של שף מנה שטרום
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
כל השיטות להסרת כתמי כורכום מהידיים
טיפים למטבח
5 טעויות נפוצות שכולם עושים בהכנת פירה תפוחי אדמה
טיפים למטבח
תפוז, לימון או אשכולית: כמה מיץ יש בפירות הדר שונים?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל