כל הטעויות הנפוצות בבישול פסטה ואיך תמנעו מהן

בישול פסטה הוא פשוט לכאורה אך מסתבר שאנחנו עושים לא מעט טעויות נפוצות בבישול פסטה. ממה להימנע ולמה חשוב לשים לב, המדריך השלם..
טעויות נפוצות בבישול פסטה
טעויות נפוצות בבישול פסטה | תמונה: מערכת לזלול

פסטה היא אחת מהמנות הפופולריות ביותר בבתים רבים בישראל. כל אחד מאיתנו יכול להישבע שיש לו את הדרך המושלמת לבישול פסטה מושלמת.

עוד טעימה: איך להכין קאצ'ו א פפה מושלם בכל פעם מחדש

אך טעויות קטנות בדרך יכולות להפוך מנת פסטה ממנה בינונית למנה מדויקת ואיכותית. אספנו את הטעויות הנפוצות בבישול פסטה על פי מיטב השפים העולמיים.

בישול פסטה – טעויות נפוצות וטיפים

הוספת שמן זית למי הבישול

רבים מאיתנו מניחים שהוספת שמן זית למי הבישול של הפסטה עוזרת לפסטה לא להידבק יחד.

על פי שף אנדרה טרנצ'רו, השף הראשי של חברת ברילה, שעבד במסעדות מישלן מסביב לעולם, מדובר בבזבוז של שמן זית.

"שמן זית לא עושה כלום, השמן צף למעלה בזמן שהפסטה שוקעת", הוא מסביר. "שמן ומים לא מתערבבים, לכן הוספה שלו למי הבישול, רק יכסה את הפסטה ויקשה עליה להתחבר היטב לאחר מכן עם הרוטב.

שמן זית הוא תוספת מעולה לבולונז, רביולי או מרינרה, אך גם שם עדיף לשמור אותו לסיום הבישול".

שבירת ספגטי לפני הבישול

אף פעם אל תשברו את הספגטי לפני הבישול שלו במים, הפסטה במהותה אמורה להיות ארוכה ולעטוף את המזלג.

ספגטי יכול להחזיק רוטב ביותר יעילות אך אם תשברו אותו מראש לחצי, תקבלו פסטה קצרה יותר ופחות נוחה לאכילה.

אל תתפשרו על שבירת הפסטה כדי להצליח להכניס אותה לסיר קטן והשתמשו במקום בסיר גדול יותר.

עוד טעימה: איך להפריד פסטה שנדבקה לעצמה בקלות ובמהירות

שטיפת פסטה מוכנה

שטיפה של הפסטה לאחר שבושלה למידה הרצויה אינה מומלצת, השטיפה רק תסיר מהפסטה את העמילנים שעוזרים לקטיפתיות של המנה הסופית ולאיחוד טוב בין הרוטב לפסטה.

בישול רוטב פסטה בנפרד

הרבה בשלנים בוחרים לבשל את הפסטה בנפרד ורק להוסיף את הרוטב מעל בעת ההגשה ומדלגים על השלב של בישול הפסטה המוכנה יחד עם הרוטב במחבת. הבישול הסופי במחבת מאפשר לפסטה להשתלב טוב יותר עם הרוטב למנה אחידה ועשירת טעמים.

סינון מי הבישול של הפסטה

רבים מאיתנו נוטים לסנן את כל מי בישול הפסטה ברגע שהפסטה מוכנה. מומלץ לשמור מעט ממי הבישול ולהוסיף אותם למחבת עם הרוטב והפסטה.

מי הבישול המלוחים שספגו גם עמילנים מהפסטה בזמן הבישול, עוזרים באיחוד טוב יותר של הפסטה עם הרוטב ושאר המרכיבים ויוצר מנה חלקה וקטיפתית יותר.

עוד טעימה: איך לחמם פסטה בקלות ובמהירות בכל פעם מחדש

המתנה לפני ההגשה

כמו הרבה מנות, גם פסטה צריכה להיות מוגשת מיד לאחר שהיא מוכנה, אל תתנו למנת הפסטה שלכם לחכות, הגישו אותה מיד כל עוד היא חמה ומהבילה.

שימוש בתבלינים יבשים

עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, נענע, רוזמרין ובזיליקום יכולים להוסיף המון טעם למנת פסטה ביתית, העדיפו שימוש בעשבי תיבול טריים שיקפיצו את המנה הרבה יותר מאשר שימוש בתבלינים יבשים.

יותר מסובך, יותר טוב?

הסוד של הרבה ממנות הפסטה המפורסמות נמצא בפשטותן. במקום להתעסק בבישול פסטה עם רשימת מרכיבים גדולה ומסובכת, חזרו לבסיס ולשילובים קלאסיים של פסטה, שמן זית, עגבניות, עשבי תיבול ותבלינים.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך להכין מק אנד צ'יז: מתכון וטיפים

איך להכין מק אנד צ'יז עמוס גבינות ומושחת במיוחד

מתכונים
איך לתקן פסטה שהתבשלה מדי

אל תזרקו: יש דרך להציל פסטה שהתבשלה יותר מדי

מדריכים וטיפים
השיטה המפתיעה לסינון פסטה

איך לא חשבנו על זה? השיטה לסינון פסטה שמשגעת את הרשת

מדריכים וטיפים
פסטיבל הפסטה של בזיליקה

פסטיבל פסטה בבזיליקה עם תפריט ספיישל של שף מנה שטרום

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

שולחן השף: נודלס מגיעה לנטפליקס

מאיטליה ועד קמבודיה: שולחן השף חוזרת עם עונת נודלס מעוררת תיאבון

חדשות האוכל
סדרת הדוקו-אוכל המדוברת של נטפליקס חוזרת למסך. שולחן השף: נודלס תוקדש ל-4 שפים מוערכים מסביב לעולם, מאיטליה ועד קמבודיה. וזו רק ההתחלה >>
איך לבחור דבש איכותי לראש השנה

דבש לראש השנה: איך לבחור את הצנצנת המושלמת לשולחן החג

מדריכים וטיפים
מבולבלים מההיצע הרחב של דבש לראש השנה? המדריך הבא יעזור לכם לנווט בין הסוגים השונים עם טיפים ושיטות לזיהוי דבש איכותי שמתאים בדיוק עבורכם >>

מדריכים שאהבתם

הפח מסריח במטבח? כל השיטות למניעת ריח רע בפח האשפה

מדריכים וטיפים

לאכול או לזרוק? מה עושים עם שום שהתחיל לנבוט

מדריכים וטיפים

מה לזלול?