טעויות נפוצות בבישול פסטה
קרדיט תמונה – Pixabay
שיתוף

תוכן עניינים

פסטה היא אחת מהמנות הפופולריות ביותר בבתים רבים בישראל. כל אחד מאיתנו יכול להישבע שיש לו את הדרך המושלמת לבישול פסטה מושלמת.

עוד טעימה: איך להכין קאצ'ו א פפה מושלם בכל פעם מחדש

אך טעויות קטנות בדרך יכולות להפוך מנת פסטה ממנה בינונית למנה מדויקת ואיכותית. אספנו את הטעויות הנפוצות בבישול פסטה על פי מיטב השפים העולמיים.

בישול פסטה – טעויות נפוצות וטיפים

הוספת שמן זית למי הבישול

רבים מאיתנו מניחים שהוספת שמן זית למי הבישול של הפסטה עוזרת לפסטה לא להידבק יחד.

על פי שף אנדרה טרנצ'רו, השף הראשי של חברת ברילה, שעבד במסעדות מישלן מסביב לעולם, מדובר בבזבוז של שמן זית.

"שמן זית לא עושה כלום, השמן צף למעלה בזמן שהפסטה שוקעת", הוא מסביר. "שמן ומים לא מתערבבים, לכן הוספה שלו למי הבישול, רק יכסה את הפסטה ויקשה עליה להתחבר היטב לאחר מכן עם הרוטב.

שמן זית הוא תוספת מעולה לבולונז, רביולי או מרינרה, אך גם שם עדיף לשמור אותו לסיום הבישול".

שבירת ספגטי לפני הבישול

אף פעם אל תשברו את הספגטי לפני הבישול שלו במים, הפסטה במהותה אמורה להיות ארוכה ולעטוף את המזלג.

ספגטי יכול להחזיק רוטב ביותר יעילות אך אם תשברו אותו מראש לחצי, תקבלו פסטה קצרה יותר ופחות נוחה לאכילה.

אל תתפשרו על שבירת הפסטה כדי להצליח להכניס אותה לסיר קטן והשתמשו במקום בסיר גדול יותר.

עוד טעימה: איך להפריד פסטה שנדבקה לעצמה בקלות ובמהירות

שטיפת פסטה מוכנה

שטיפה של הפסטה לאחר שבושלה למידה הרצויה אינה מומלצת, השטיפה רק תסיר מהפסטה את העמילנים שעוזרים לקטיפתיות של המנה הסופית ולאיחוד טוב בין הרוטב לפסטה.

בישול רוטב פסטה בנפרד

הרבה בשלנים בוחרים לבשל את הפסטה בנפרד ורק להוסיף את הרוטב מעל בעת ההגשה ומדלגים על השלב של בישול הפסטה המוכנה יחד עם הרוטב במחבת. הבישול הסופי במחבת מאפשר לפסטה להשתלב טוב יותר עם הרוטב למנה אחידה ועשירת טעמים.

סינון מי הבישול של הפסטה

רבים מאיתנו נוטים לסנן את כל מי בישול הפסטה ברגע שהפסטה מוכנה. מומלץ לשמור מעט ממי הבישול ולהוסיף אותם למחבת עם הרוטב והפסטה.

מי הבישול המלוחים שספגו גם עמילנים מהפסטה בזמן הבישול, עוזרים באיחוד טוב יותר של הפסטה עם הרוטב ושאר המרכיבים ויוצר מנה חלקה וקטיפתית יותר.

עוד טעימה: איך לחמם פסטה בקלות ובמהירות בכל פעם מחדש

המתנה לפני ההגשה

כמו הרבה מנות, גם פסטה צריכה להיות מוגשת מיד לאחר שהיא מוכנה, אל תתנו למנת הפסטה שלכם לחכות, הגישו אותה מיד כל עוד היא חמה ומהבילה.

שימוש בתבלינים יבשים

עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, נענע, רוזמרין ובזיליקום יכולים להוסיף המון טעם למנת פסטה ביתית, העדיפו שימוש בעשבי תיבול טריים שיקפיצו את המנה הרבה יותר מאשר שימוש בתבלינים יבשים.

יותר מסובך, יותר טוב?

הסוד של הרבה ממנות הפסטה המפורסמות נמצא בפשטותן. במקום להתעסק בבישול פסטה עם רשימת מרכיבים גדולה ומסובכת, חזרו לבסיס ולשילובים קלאסיים של פסטה, שמן זית, עגבניות, עשבי תיבול ותבלינים.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס