מסעדת פאסטל התל אביבית של השף גל בן משה חוגגת את סוף השנה ואת שיא עונת פטריות הכמהין עם פסטיבל קולינרי שמוקדש כולו לחומר הגלם המדובר והיוקרתי בעולם.
פסטיבל הכמהין שייערך בין יום חמישי ה-22 בדצמבר ליום שישי ה-30 בדצמבר יציע לאורחים חגיגה יוצאת דופן עם תפריט שכולו כמהין במחיר של עד 100 ש"ח
למנה.
עוד טעימה: שף המישלן ששילם 118 אלף דולר עבור פטריית כמהין אחת
פסטיבל כמהין במסעדת פאסטל – מה בתפריט?
בתפריט הספיישל תמצאו מנות כמו סלט תרד עם בקצ'וי, שומשום קלוי וויניגרט טחינה; ריזוטו "קרנולי" עם סלק, אספרגוס ואגוזי לוז; מרק עוף עם שקדי עגל צלויים בגריל פחמים, "ביסק" עוף וקרם ערמונים iארטישוק ירושלמי עם קרם כרישה, ערמונים וגרגר נחלים (68-98 ש"ח).
לסיום הארוחה יציעו בפסטיבל הכמהין של מסעדת פאסטל "חלב ודבש" – קינוח סולת עם ארל גריי וכמהין (54 ש"ח).
בנוסף תוכלו להזמין את כל המנות בתפריט במחיר אחיד של 345 ש"ח לסועד. את הארוחה ילוו יינות איכות מהאוסף הפרטי של הסומלייה של פאסטל מור ברנשטיין שהותאמו במיוחד למנות הספיישל.
בתפריט החגיגי יעשו שימוש בכמהין שחור מחבל פריגור וכמהין לבנות מהעיירה אלבה שבחבל פיימונטה באיטליה הנחשבות ליוקרתיות והמשובחות ביותר. הן גדלות מתחת לאדמה בסמוך לשורשיו של עץ מארח.
עוד טעימה: איך מנקים פטריות לפני הבישול – המדריך המלא
לרגל השקת פסטיבל הכמהין של פאסטל כתב בן משה בעמוד המסעדה באינסטגרם כי:
"זו עונה נהדרת לכמהין והמחירים שפויים – ולכן אין סיבה מבחינתנו שהקהל הישראלי לא ייהנה מהפריבילגיה הזו. כשאיציק ואני שוחחנו על זה היה ברור לנו שזו דרך 'לפנק' את האורחים.
יש פה חומר גלם שמבחינתי משתלב יפה עם הטעמים החורפיים המקומיים כדוגמת ארטישוק ירושלמי, ערמונים והמנה שאולי הכי אהובה על כולנו בחורף: מרק עוף.
בעשייה תמיד אשאף לדבר ולהאדיר את המקומי ואני מקווה שהצוות ואני הצלחנו לעשות זאת גם במקרה הזה.״
רק לפני כשבוע חגגו במסעדת פאסטל זכייה נוספת ומכובדת בפרס עולמי יוקרתי והפעם עם כניסה בפעם הרביעית לרשימת אלף המסעדות הטובות בעולם בדירוג *La Liste* של משרד החוץ הצרפתי.
שף גל בן משה, מנצח על המטבח של פאסטל בחצי השנה האחרונה זאת לאחר שזכה בכוכב מישלן על מסעדת PRISM בברלין בשנת 2020.
מסעדת פאסטל | שד' שאול המלך 27, תל אביב | שבת-חמישי 12:00-23:00 שישי 12:00-15:30, 18:00-23:00 | הזמנות בטלפון 03-644-7441 ובאתר אונטופו