מלך הקבב: הגריל הרומני של מישו עושה קאמבק חד פעמי

מסעדת פורטר אנד סאנס התל אביבית חוגגת במהלך חודש אפריל עם תפריט מחווה למישו מלך הקבב עם מנות אותנטיות מהגריל והמטבח הרומני.
מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס
מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס | צילום: מישו מלך הקבב/פייסבוק

מסעדת פורטר אנד סאנס האהובה מרחוב הארבעה בתל אביב מציעה לכל אורך חודש אפריל תפריט ספיישלים רומני כמחווה ליום הולדתו ה-100 של מישו פיגנבאום הידוע בתור מישו מלך הקבב המיתולוגי.

במהלך כל החודש יגישו במסעדה לצד התפריט הקבוע את הקבבים הבלתי נשכחים של מיש ומבחר מנות מהמטבח הרומני של מישו ושרה רעייתו שנפטרו בהפרש של כמה חודשים לפני כחצי שנה לאחר יותר מ-60 שנות פעילות.

עוד טעימה: מסעדת בן חמו בשרים חוגגת 20 שנה

תפריט ספיישל מישו מלך הקבב – מה יש לזלול?

התפריט, שנרקח במשותף עם המשפחה ועל פי המתכונים הסודיים של מישו שחלקה רינה פוזנר. תמצאו בו מנות ראשונות המוגשות עם לחם לבן וכרוב כבוש תוצרת בית, עיקריות המוגשות עם ממליגה וכרוב כבוש, קינוח רומני מסורתי ותזקיקי פירות של מזקקת יוליוס.

בראשונות יוגשו מנות פתיחה רומניות קלאסיות כמו איקרא עם בצל; סלט חצילים רומני עם פלפלים בגריל; מרק צ'ורבה חמצמץ עם ירקות וכדורי בשר וכבד קצוץ מסורתי (38-42 ש"ח).

בעיקריות תמצאו את מנת הדגל מיטיטיי שהוא למעשה קבב על פי המתכון הסודי של מישו וגם מנת שקדים, צלע לבן ונקניקיות פטרוצ'יאן עסיסיות (79-110 ש"ח).

את הארוחה תלווה סודה, שתייה קלה, בירות גולדסטאר אנפליטרד ומכבי 7.9 וגם תזקיקי פירות מבית מזקקת יוליוס כמו תזקיק שזיף ומשמש, לקינוח יציעו במקום פפנאש עם רוטב דובדבנים ושמנת (48 ש"ח)

מישו מלך הקבב – 55 שנות פעילות

מישו פיגנבאום - מישו מלך הקבב
מישו פיגנבאום – מישו מלך הקבב | צילום: דור פוזנר

שרה ומישו פיגנבאום הקימו מעדניה ביפו כבר בשנת 1960 שהפכה במהרה למסעדת גריל רומני בשם "מישו". הזוג הציע במקום מבחר מנות בשר ואת מנת הקבב המיתולוגית שכללה 3 קבבים רומניים על פי מתכון שנשמר בסוד מאז.

מישו פינגבאום נפטר בשנה שעברה בגיל 99, רק חודשיים לאחר פטירת שרה אשתו ושמונה שנים לאחר שסגרו את מסעדת הקבבים ביפו. מישו עצמו עבד על הגריל עד ליום הסגירה ב-2015 כשהוא בן לא פחות מ-92 שנים.

כעת כאמור יחגגו במסעדת פורטר אנד סאנס את מורשתו המיתולוגית של מישו לציון 100 שנים להולדתו. מומלץ להזמין מקום מראש.

מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס | במהלך חודש אפריל | הארבעה 14, תל אביב | הזמנות בטלפון 036244355 ובאתר אונטופו

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
צלייה נכונה: זמן מנוחה לבשר
החיפזון מהשטן: הטעות שכולם עושים בצליית בשר
טיפים למטבח
גלידות נסטלה קיץ 2024
טעים על המדף: גלידות, משקאות וחידושים לקיץ 2024
חדש על המדף
חודש אמריקה במסעדת מרינדו לכבוד ה-4 ביולי
1.5 ק"ג בשר: מסעדת מרינדו חוגגת חודש אמריקה מוגזם
אירועים קולינריים
מסעדת אומניה - דיר אל אסד
קרניבורים בקהל? מסעדת אומניה מבית דבאח נפתחה בצפון
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
זרעי כוסברה: מה זה בכלל ומה עושים איתם?
טיפים למטבח
5 טיפים שילמדו אתכם איך להכין שייק בריא וטעים בבית
טיפים למטבח
לוהטות ופריכות: זו השיטה שעובדת לחימום לביבות מאתמול
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל