לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מלך הקבב: הגריל הרומני של מישו עושה קאמבק חד פעמי

מסעדת פורטר אנד סאנס התל אביבית חוגגת במהלך חודש אפריל עם תפריט מחווה למישו מלך הקבב עם מנות אותנטיות מהגריל והמטבח הרומני
מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס
מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס | צילום: מישו מלך הקבב/פייסבוק
שיתוף

מסעדת פורטר אנד סאנס האהובה מרחוב הארבעה בתל אביב מציעה לכל אורך חודש אפריל תפריט ספיישלים רומני כמחווה ליום הולדתו ה-100 של מישו פיגנבאום הידוע בתור מישו מלך הקבב המיתולוגי.

במהלך כל החודש יגישו במסעדה לצד התפריט הקבוע את הקבבים הבלתי נשכחים של מיש ומבחר מנות מהמטבח הרומני של מישו ושרה רעייתו שנפטרו בהפרש של כמה חודשים לפני כחצי שנה לאחר יותר מ-60 שנות פעילות.

עוד טעימה: מסעדת בן חמו בשרים חוגגת 20 שנה

תפריט ספיישל מישו מלך הקבב – מה יש לזלול?

התפריט, שנרקח במשותף עם המשפחה ועל פי המתכונים הסודיים של מישו שחלקה רינה פוזנר. תמצאו בו מנות ראשונות המוגשות עם לחם לבן וכרוב כבוש תוצרת בית, עיקריות המוגשות עם ממליגה וכרוב כבוש, קינוח רומני מסורתי ותזקיקי פירות של מזקקת יוליוס.

בראשונות יוגשו מנות פתיחה רומניות קלאסיות כמו איקרא עם בצל; סלט חצילים רומני עם פלפלים בגריל; מרק צ'ורבה חמצמץ עם ירקות וכדורי בשר וכבד קצוץ מסורתי (38-42 ש"ח).

בעיקריות תמצאו את מנת הדגל מיטיטיי שהוא למעשה קבב על פי המתכון הסודי של מישו וגם מנת שקדים, צלע לבן ונקניקיות פטרוצ'יאן עסיסיות (79-110 ש"ח).

את הארוחה תלווה סודה, שתייה קלה, בירות גולדסטאר אנפליטרד ומכבי 7.9 וגם תזקיקי פירות מבית מזקקת יוליוס כמו תזקיק שזיף ומשמש, לקינוח יציעו במקום פפנאש עם רוטב דובדבנים ושמנת (48 ש"ח)

מישו מלך הקבב – 55 שנות פעילות

מישו פיגנבאום - מישו מלך הקבב
מישו פיגנבאום – מישו מלך הקבב | צילום: דור פוזנר

שרה ומישו פיגנבאום הקימו מעדניה ביפו כבר בשנת 1960 שהפכה במהרה למסעדת גריל רומני בשם "מישו". הזוג הציע במקום מבחר מנות בשר ואת מנת הקבב המיתולוגית שכללה 3 קבבים רומניים על פי מתכון שנשמר בסוד מאז.

מישו פינגבאום נפטר בשנה שעברה בגיל 99, רק חודשיים לאחר פטירת שרה אשתו ושמונה שנים לאחר שסגרו את מסעדת הקבבים ביפו. מישו עצמו עבד על הגריל עד ליום הסגירה ב-2015 כשהוא בן לא פחות מ-92 שנים.

כעת כאמור יחגגו במסעדת פורטר אנד סאנס את מורשתו המיתולוגית של מישו לציון 100 שנים להולדתו. מומלץ להזמין מקום מראש.

מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס | במהלך חודש אפריל | הארבעה 14, תל אביב | הזמנות בטלפון 036244355 ובאתר אונטופו

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

חודש אמריקה במסעדת מרינדו לכבוד ה-4 ביולי

1.5 ק"ג בשר: מסעדת מרינדו חוגגת חודש אמריקה מוגזם

אירועים ופסטיבלים
NG Butchery - אטליז אונליין למסעדת הבשרים הפופולרית

20 ק"ג אנטרקוט עד הבית: מקדש הבשרים משיק אטליז בוטיק

חדש על המדף
אביהו שווארמה - דונר פרימיום בלב רחובות

אביהו: שווארמה דונר פרימיום חדשה בלב רחובות

חדשות האוכל
בחירת נתחי בשר להמבורגר ביתי מושלם

איזה בשר מתאים להמבורגר: נתחים מומלצים לקציצה מושלמת

מדריכים וטיפים
ריב אנטרקוט של מקדונלד'ס - טל ועידו מוסרי

איחוד מרגש: מקדונלד'ס משיקה את סדרת ריב אנטרקוט החדשה

חדשות האוכל
צליית המבורגר ביתי

איך להכין המבורגר עסיסי בבית: 5 טיפים לקציצה המושלמת

מדריכים וטיפים
קציצות מושלמות שלא מתפרקות

איך להכין קציצות שלא מתפרקות בבישול: הטיפים שעובדים

מדריכים וטיפים
5 מסעדות ארגנטינאית מומלצות בישראל

אלופת העולם: 5 מסעדות ארגנטינאיות לחגוג בהן את הגביע

חדשות האוכל
נקניקיות בראטוורסט של מעדני יחיעם

בוואריה זה כאן: נקניקיות בראטוורסט גורמה של "מעדני יחיעם"

חדש על המדף
איך להכין סטייק בנינג'ה גריל

בול במידה: איך להכין סטייק מושלם בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים
גריל בר צפון של יקי כביר

גריל בר צפון: יקי כביר פותח מסעדת בשרים כשרה

חדשות האוכל
להפוך סטייק פעם אחת או יותר?

הופכים עליהם: כמה פעמים באמת צריך להפוך סטייק?

מדריכים וטיפים