מלך הקבב: הגריל הרומני של מישו עושה קאמבק חד פעמי

מסעדת פורטר אנד סאנס התל אביבית חוגגת במהלך חודש אפריל עם תפריט מחווה למישו מלך הקבב עם מנות אותנטיות מהגריל והמטבח הרומני.
מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס
מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס | צילום: מישו מלך הקבב/פייסבוק

מסעדת פורטר אנד סאנס האהובה מרחוב הארבעה בתל אביב מציעה לכל אורך חודש אפריל תפריט ספיישלים רומני כמחווה ליום הולדתו ה-100 של מישו פיגנבאום הידוע בתור מישו מלך הקבב המיתולוגי.

במהלך כל החודש יגישו במסעדה לצד התפריט הקבוע את הקבבים הבלתי נשכחים של מיש ומבחר מנות מהמטבח הרומני של מישו ושרה רעייתו שנפטרו בהפרש של כמה חודשים לפני כחצי שנה לאחר יותר מ-60 שנות פעילות.

עוד טעימה: מסעדת בן חמו בשרים חוגגת 20 שנה

עדכונים טעימים למייל!

תפריט ספיישל מישו מלך הקבב – מה יש לזלול?

התפריט, שנרקח במשותף עם המשפחה ועל פי המתכונים הסודיים של מישו שחלקה רינה פוזנר. תמצאו בו מנות ראשונות המוגשות עם לחם לבן וכרוב כבוש תוצרת בית, עיקריות המוגשות עם ממליגה וכרוב כבוש, קינוח רומני מסורתי ותזקיקי פירות של מזקקת יוליוס.

בראשונות יוגשו מנות פתיחה רומניות קלאסיות כמו איקרא עם בצל; סלט חצילים רומני עם פלפלים בגריל; מרק צ'ורבה חמצמץ עם ירקות וכדורי בשר וכבד קצוץ מסורתי (38-42 ש"ח).

בעיקריות תמצאו את מנת הדגל מיטיטיי שהוא למעשה קבב על פי המתכון הסודי של מישו וגם מנת שקדים, צלע לבן ונקניקיות פטרוצ'יאן עסיסיות (79-110 ש"ח).

את הארוחה תלווה סודה, שתייה קלה, בירות גולדסטאר אנפליטרד ומכבי 7.9 וגם תזקיקי פירות מבית מזקקת יוליוס כמו תזקיק שזיף ומשמש, לקינוח יציעו במקום פפנאש עם רוטב דובדבנים ושמנת (48 ש"ח)

מישו מלך הקבב – 55 שנות פעילות

מישו פיגנבאום - מישו מלך הקבב
מישו פיגנבאום – מישו מלך הקבב | צילום: דור פוזנר

שרה ומישו פיגנבאום הקימו מעדניה ביפו כבר בשנת 1960 שהפכה במהרה למסעדת גריל רומני בשם "מישו". הזוג הציע במקום מבחר מנות בשר ואת מנת הקבב המיתולוגית שכללה 3 קבבים רומניים על פי מתכון שנשמר בסוד מאז.

מישו פינגבאום נפטר בשנה שעברה בגיל 99, רק חודשיים לאחר פטירת שרה אשתו ושמונה שנים לאחר שסגרו את מסעדת הקבבים ביפו. מישו עצמו עבד על הגריל עד ליום הסגירה ב-2015 כשהוא בן לא פחות מ-92 שנים.

כעת כאמור יחגגו במסעדת פורטר אנד סאנס את מורשתו המיתולוגית של מישו לציון 100 שנים להולדתו. מומלץ להזמין מקום מראש.

מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס | במהלך חודש אפריל | הארבעה 14, תל אביב | הזמנות בטלפון 036244355 ובאתר אונטופו

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
להפוך סטייק פעם אחת או יותר?
הופכים עליהם: כמה פעמים באמת צריך להפוך סטייק?
מדריכים וטיפים
כמה קלוריות יש בשווארמה?
פיתה או לאפה: כמה קלוריות יש בשווארמה?
מדריכים וטיפים
קולקציית מרכז שולחן של מרינדו לראש השנה
קולקציית הבשר של מרינדו לחג: הבשלנים הגדולים אצלכם במטבח
חדש על המדף
מסעדת בן חמו בשרים חוגגת 20 שנה
מהקצב לצלחת: מסעדת בן חמו בשרים חוגגת 20 שנה
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
עומר בולנז׳ר כהן - עוגת מיץ 2.0
תל אביב חוגגת 116: סופ"ש של עוגות, קפה ואירועי תרבות בכיכר ביאליק
אירועים ופסטיבלים
תל אביב מזמינה אתכם לחגיגה מתוקה של עוגות וסיפורים ובתי קפה – עם מופעים, סיורים, תערוכות וסדנאות לכל המשפחה. גולת הכותרת - תחרות עוגת העיר >>
מארז עם 2 בקבוקי יין - קברנה סוביניון 2023 יין אדום יבש ושרדונה 2023 יין לבן יבש של יקב תבור עם 2 כוסות יין מהודרות
היינות הכי שווים לפסח 2025 – מה למזוג בכל כוס?
חדשות האוכל
תשכחו מ"היין הקבוע": הכנו לכם את המדריך שיעשה סדר בארבע כוסות עם יינות מומלצים, מארזים מיוחדים ובחירות שלא תצטערו עליהן >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
כך תעשו זאת נכון: איך לשמור בצל טרי במקרר או במזווה
מדריכים וטיפים
לגזור ולשמור: מוצרי מזון שכדאי לשמור בממ"ד בשעת חירום
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל