מלך הקבב: הגריל הרומני של מישו עושה קאמבק חד פעמי

מסעדת פורטר אנד סאנס התל אביבית חוגגת במהלך חודש אפריל עם תפריט מחווה למישו מלך הקבב עם מנות אותנטיות מהגריל והמטבח הרומני.
מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס
מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס | צילום: מישו מלך הקבב/פייסבוק

מסעדת פורטר אנד סאנס האהובה מרחוב הארבעה בתל אביב מציעה לכל אורך חודש אפריל תפריט ספיישלים רומני כמחווה ליום הולדתו ה-100 של מישו פיגנבאום הידוע בתור מישו מלך הקבב המיתולוגי.

במהלך כל החודש יגישו במסעדה לצד התפריט הקבוע את הקבבים הבלתי נשכחים של מיש ומבחר מנות מהמטבח הרומני של מישו ושרה רעייתו שנפטרו בהפרש של כמה חודשים לפני כחצי שנה לאחר יותר מ-60 שנות פעילות.

עוד טעימה: מסעדת בן חמו בשרים חוגגת 20 שנה

עדכונים טעימים למייל!

תפריט ספיישל מישו מלך הקבב – מה יש לזלול?

התפריט, שנרקח במשותף עם המשפחה ועל פי המתכונים הסודיים של מישו שחלקה רינה פוזנר. תמצאו בו מנות ראשונות המוגשות עם לחם לבן וכרוב כבוש תוצרת בית, עיקריות המוגשות עם ממליגה וכרוב כבוש, קינוח רומני מסורתי ותזקיקי פירות של מזקקת יוליוס.

בראשונות יוגשו מנות פתיחה רומניות קלאסיות כמו איקרא עם בצל; סלט חצילים רומני עם פלפלים בגריל; מרק צ'ורבה חמצמץ עם ירקות וכדורי בשר וכבד קצוץ מסורתי (38-42 ש"ח).

בעיקריות תמצאו את מנת הדגל מיטיטיי שהוא למעשה קבב על פי המתכון הסודי של מישו וגם מנת שקדים, צלע לבן ונקניקיות פטרוצ'יאן עסיסיות (79-110 ש"ח).

את הארוחה תלווה סודה, שתייה קלה, בירות גולדסטאר אנפליטרד ומכבי 7.9 וגם תזקיקי פירות מבית מזקקת יוליוס כמו תזקיק שזיף ומשמש, לקינוח יציעו במקום פפנאש עם רוטב דובדבנים ושמנת (48 ש"ח)

מישו מלך הקבב – 55 שנות פעילות

מישו פיגנבאום - מישו מלך הקבב
מישו פיגנבאום – מישו מלך הקבב | צילום: דור פוזנר

שרה ומישו פיגנבאום הקימו מעדניה ביפו כבר בשנת 1960 שהפכה במהרה למסעדת גריל רומני בשם "מישו". הזוג הציע במקום מבחר מנות בשר ואת מנת הקבב המיתולוגית שכללה 3 קבבים רומניים על פי מתכון שנשמר בסוד מאז.

מישו פינגבאום נפטר בשנה שעברה בגיל 99, רק חודשיים לאחר פטירת שרה אשתו ושמונה שנים לאחר שסגרו את מסעדת הקבבים ביפו. מישו עצמו עבד על הגריל עד ליום הסגירה ב-2015 כשהוא בן לא פחות מ-92 שנים.

כעת כאמור יחגגו במסעדת פורטר אנד סאנס את מורשתו המיתולוגית של מישו לציון 100 שנים להולדתו. מומלץ להזמין מקום מראש.

מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס | במהלך חודש אפריל | הארבעה 14, תל אביב | הזמנות בטלפון 036244355 ובאתר אונטופו

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

פופ אפ לילות מנגל בקפה אירופה

לילות מנגל: קפה אירופה משיקים פופ אפ לוהט על האש

אירועים ופסטיבלים
איך להכין בשר טחון

המדריך לבשלן: איך להכין בשר טחון עסיסי בכל פעם

מדריכים וטיפים
סדרת הבשרים של שף מאיר אדוני וחוות הבוקרים

על האש גורמה: סדרת בשרים של שף מאיר אדוני וחוות הבוקרים

חדש על המדף
איך להפשיר בשר טחון

חשוב לדעת: איך להפשיר בשר טחון בדרך הנכונה

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב

שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

אירועים ופסטיבלים
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר >>
בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>

מדריכים שאהבתם

איך לבחור חצילים: כל הטיפים והסודות שכדאי להכיר

מדריכים וטיפים

שומרים על הצבע: איך מונעים מירקות לאבד את הגוון הטבעי בבישול

מדריכים וטיפים

מה לזלול?