מסעדת פופה הכשרה של השף אביב משה
קרדיט תמונה – אמיר מנחם
שיתוף

תוכן עניינים

לאחר תקופת הרצה שעוררה סקרנות רבה עם גיוסו של שף אביב משה, מסעדת פופה בגרסתה הכשרה נפתחת לקהל הרחב עם תפריט המפגיש בין קולינריה עילית צרפתית לעולמות האוכל היהודי.

פופה נפתחה בתחילתה של תקופת הקורונה ועברה תהפוכות לא מעטות בגזרת השפים, בין השאר השף אורן אסידו ממסעדת אולה שהוביל אותה לזמן קצר.

התפריט של שף אביב משה לוקח השראה ממסעותיו בעולם והוא צפוי להתכתב גם עם מנות ממסעדת מארי הכשרה בנתניה אותה פתח לפני מספר חודשים.

מסעדת פופה הכשרה בתל אביב
מסעדת פופה הכשרה בתל אביב | צילום: מערכת לזלול

מסעדת פופה הכשרה של שף אביב משה – מה בתפריט?

במנות הראשונות בתפריט של פופה תמצאו קובנה עם 3 מטבלים, סוכריות שום, רסק עגבניות שרי ו"יוגורט" דואה; טרטר טונה על לחם קסטן, מטבוחה, טחינה, צ'יפס ארטישוק ירושלמי, ביצה חצי קשה, סקורדיליה וקרם שקדים-שמיר; פרצעל טרטר אינטיאס עם מטבוחה, טחינת חלווה, לימון אריסה וסלטון;

סשימי טאבולה עם "לאבנה", שמן זעתר, טאבולה שקדים, משמש אוזבקי, חמוציות וחלה קרועה; טרטר סביח משייטל כבוש, גרידת חלמון כבוש, ספירלת חציל, עגבניות בעמבה, קרקר שומשום וצילי מותסס; כבד אווז ברוטב קרפ סוזט על בריוש עם קרמבל מעמול ועלים של שליו; פרחי קישוא קריספיים וממולאים במוס כמהין וקרם סלק וסיגר חלקי פנים עם איולי צפון אפריקאי, סלסלת עגבניות ונענע יבשה.

בסלטים תוכלו לטעום סלט יווני פופה סטייל עם זוקיני, עגבניות מגי, "גבינת שמנת", טוסט זעתר, שושקה, שאלוט, זיתי קלמטה ורוקט; סלט פופהעם חסה, אנדיב, עדשים שחורות, בורגול, חמוציות, גפרורי שקדים, בצל ירוק, "צפתית" וויניגרט דבש ונענע יבשה.

עוד טעימה: נפתחה מסעדת מנרה הכשרה על חוף ימה של תל אביב

באגף העיקריות של פופה תוכלו לזלול סוכריות בטטה עם קרם לאבנה, שעועית ירוקה, זיתי טאסוס, פרוסות צ'ילי חריף וקייל; טורטליני מנגולד עם ציר בקר ויין אדום, זנב שור, קרם שורשים וסלסה חלפיניו ולברק פורצ'יני עם מיקס פטריות, קציפת פורצ'יני, טוויל חומוס וצ'יפס עגבנייה; "מז'וזין" פופה סטייל עם לברק בשום אריסה ועשבים, ציר עגבניות, במיה וריג'לה.

התפריט החדש והכשר של שף אביב משה במסעדת פופה
התפריט החדש והכשר של שף אביב משה במסעדת פופה | צילום: אמיר מנחם

עוד יוצעו בתפריט נתחי בשר לפי משקל כמו פילה בקר עם קרם שום, מח עצם, בוקצ'וי, סוכריות שום סולו ורוטב פלפלת; פריים ריב נברסקה עם גזרים צלויים, סוכריות שום וקרם שורשים או סינטה עם פירה רובושון, רוטב יין פורט, זוקיני, בצל ירוק צרוב וביצה עלומה.

את הארוחה בפופה תוכלו לסיים עם מילפיי מדפי פילו מקורמלים עם מסאלה, קרם קרמל, טופי, תפוח בלימון ואבקת שמן זית או בראוניז שוקולד עם מוס שוקולד, טוויל קקאו, רוטב אגוזי לוז ומיקרו עלים.

פופה | יהודה הלוי 46, תל אביב-יפו | שעות פתיחה: א׳-ה׳ 23:00-19:00 | כשר | הזמנת שולחן ב-077-2302777 או באתר אונטופו

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס