מסעדת ראי (Rai) הבולגרית-גלילית מכפר ראמה משיקה תפריט חדש עם שלל מנות מהטאבון ומגריל ספינר מיוחד המונע מכוח המים שבנה הבעלים במו ידיו.
את ראי (גן עדן בבולגרית ודעה בערבית מדוברת) בבקעת בית הכרם הקים המסעדן אדיב סעד לאחר שחזר מלימודי פיזותרפיה בבולגריה, שם ספג את הקולינריה והתרבות המקומית ואף הכיר את זוגתו. עם שובו החליט לפתוח בכפר מסעדה בולגרית גלילית על שם בנו המשלבת בין המטבח הבלקני למטבח הערבי.
את הגריל ספינר החדש הקים אדיב לאחר שחזה בפלא במסעדות בכפרים קטנים בהרי רודובי בדרום בולגריה. הוא בנה במו ידיו גריל משולב טאבון וספינר שמופעל בכוח המים על ידי גלגל שיניים, ענק ממש כמו פעם.
הטאבון עצמו עשוי אבן שמוט ומוסק על ידי גחלי עצי תפוח ודובדבן. על גלגל הספינר המסתובב מונחים לאורך היום נתחי כבש גדולים כמו צוואר או ירך, נתח של גירוס יווני מעגל וכבש על גחלים וגם כבש שלם בהזמנה מראש ובאירועים מיוחדים.
עוד טעימה: שולחן גלילי – מסעדה ערבית חדשה בטבריה
תפריט חדש במסעדת ראי – מה יש לזלול?
בתפריט החדש תמצאו מבחר מנות מהטאבון ומהגריל כמו פלניני צ'ושקי – פלפל אדום במילוי בשר, אורז ותבלינים מהמטבח הבולגרי על רוטב יוגורט עדין (65 ש"ח) וחציל פאתה מהמטבח השאמי עם יוגורט, טחינה גולמית, גרגרי חומוס, שום קונפי וקרעי קריספי פיתה לבנונית תוצרת בית (35 ש"ח).
עוד תמצאו קטאייף במילוי בשר מפורק על טחינה גולמית, שמנת חמוצה, סלסת עגבניות, פיסטוקים ושמן זית (65 ש"ח); בוב בגרנה – נתח עגל בבישול ארוך מבושל עם שעועית לבנה ואדומה (80 ש"ח); אוסובוקו מפורק על קובה נייה מבורגול ותפו"א (78 ש"ח); וגירוס יווני מעגל וכבש על פיתה תוצרת בית, בצל וסומאק (80 ש"ח).
בנוסף יציעו בתפריט מנה חדשה לא מהטאבון – קובה לבנייה מטוגן במילוי בשר וצנוברים על מצע יוגורט (68 ש"ח).
באגף הקינוחים תמצאו שלל מתוקים חדשים כמו לוקמת פאשא – מלבי וניל עם קרם וניל, קוקוס לבן, פיסטוק חלבי וקולי פירות יער; צ'יזקייק בקלוואה אפויה עם קרם גבינה וניל וקרם שניט על קולי פירות יער, פיסטוק חלבי ומי סוכר ועוגת שלג טורקית אפויה מבצק אוורירי מושרה בחלב ווניל עם שכבת מלבי, קרם וניל-פיסטוק וקולי תות.
עוד בקינוחים – בקלוואה במוס פיסטוק מבצק פילו אפיו בטאבון במילוי קרם פיסטוק על קולי פירות יער בעיטור קרם שניט וניל ופיסטוק חלבי; כנאפה טורקית עם שערות קדאיף במילוי בצק פיסטוק, גבינה עכאוית, מי סוכר וגלידה טורקית ומפרוקה פיסטוק במי זהר, קרם וניל, מוס פיסטוק וקולי תותים (45-50 ש"ח).
לקראת הקיץ נפתחה במסעדה גם החצר רחבת הידיים המשתרעת על יותר מ-200 מ"ר ומציעה ישיבה תחת עצי החרוב או פרגולת הגפנים לצד בר משקאות קלים, בירות ערק ויין מתוצרת עצמית מקומית.
מסעדת ראי – בולגרית גלילית מקומית | כפר ראמה | ראשון-שבת 09:00-23:00 | הזמנות בטלפון 04-8368631 או 054-7453734.