מסעדת ראי משיקה תפריט בולגרי גלילי מהטאבון
קרדיט תמונה – גליה אבירם
שיתוף

תוכן עניינים

מסעדת ראי (Rai) הבולגרית-גלילית מכפר ראמה משיקה תפריט חדש עם שלל מנות מהטאבון ומגריל ספינר מיוחד המונע מכוח המים שבנה הבעלים במו ידיו.

את ראי (גן עדן בבולגרית ודעה בערבית מדוברת) בבקעת בית הכרם הקים המסעדן אדיב סעד לאחר שחזר מלימודי פיזותרפיה בבולגריה, שם ספג את הקולינריה והתרבות המקומית ואף הכיר את זוגתו. עם שובו החליט לפתוח בכפר מסעדה בולגרית גלילית על שם בנו המשלבת בין המטבח הבלקני למטבח הערבי.

את הגריל ספינר החדש הקים אדיב לאחר שחזה בפלא במסעדות בכפרים קטנים בהרי רודובי בדרום בולגריה. הוא בנה במו ידיו גריל משולב טאבון וספינר שמופעל בכוח המים על ידי גלגל שיניים, ענק ממש כמו פעם.

גריל גחלים ספינר במסעדת ראי
גריל גחלים ספינר במסעדת ראי | צילום: גליה אבירם

הטאבון עצמו עשוי אבן שמוט ומוסק על ידי גחלי עצי תפוח ודובדבן. על גלגל הספינר המסתובב מונחים לאורך היום נתחי כבש גדולים כמו צוואר או ירך, נתח של גירוס יווני מעגל וכבש על גחלים וגם כבש שלם בהזמנה מראש ובאירועים מיוחדים.

עוד טעימה: שולחן גלילי – מסעדה ערבית חדשה בטבריה

תפריט חדש במסעדת ראי – מה יש לזלול?

בתפריט החדש תמצאו מבחר מנות מהטאבון ומהגריל כמו פלניני צ'ושקי – פלפל אדום במילוי בשר, אורז ותבלינים מהמטבח הבולגרי על רוטב יוגורט עדין (65 ש"ח) וחציל פאתה מהמטבח השאמי עם יוגורט, טחינה גולמית, גרגרי חומוס, שום קונפי וקרעי קריספי פיתה לבנונית תוצרת בית (35 ש"ח).

גירוס יווני של מסעדת ראי
גירוס יווני של מסעדת ראי | צילום: גליה אבירם

עוד תמצאו קטאייף במילוי בשר מפורק על טחינה גולמית, שמנת חמוצה, סלסת עגבניות, פיסטוקים ושמן זית (65 ש"ח); בוב בגרנה – נתח עגל בבישול ארוך מבושל עם שעועית לבנה ואדומה (80 ש"ח); אוסובוקו מפורק על קובה נייה מבורגול ותפו"א (78 ש"ח); וגירוס יווני מעגל וכבש על פיתה תוצרת בית, בצל וסומאק (80 ש"ח).

בנוסף יציעו בתפריט מנה חדשה לא מהטאבון – קובה לבנייה מטוגן במילוי בשר וצנוברים על מצע יוגורט (68 ש"ח).

מנות מהטאבון בתפריט החדש של מסעדת ראי
מנות מהטאבון בתפריט החדש של מסעדת ראי | צילום: גליה אבירם

באגף הקינוחים תמצאו שלל מתוקים חדשים כמו לוקמת פאשא – מלבי וניל עם קרם וניל, קוקוס לבן, פיסטוק חלבי וקולי פירות יער; צ'יזקייק בקלוואה אפויה עם קרם גבינה וניל וקרם שניט על קולי פירות יער, פיסטוק חלבי ומי סוכר ועוגת שלג טורקית אפויה מבצק אוורירי מושרה בחלב ווניל עם שכבת מלבי, קרם וניל-פיסטוק וקולי תות.

עוד בקינוחים – בקלוואה במוס פיסטוק מבצק פילו אפיו בטאבון במילוי קרם פיסטוק על קולי פירות יער בעיטור קרם שניט וניל ופיסטוק חלבי; כנאפה טורקית עם שערות קדאיף במילוי בצק פיסטוק, גבינה עכאוית, מי סוכר וגלידה טורקית ומפרוקה פיסטוק במי זהר, קרם וניל, מוס פיסטוק וקולי תותים (45-50 ש"ח).

קינוח לוקמת פאשא מלבי של מסעדת ראי
קינוח לוקמת פאשא מלבי של מסעדת ראי | צילום: גליה אבירם

לקראת הקיץ נפתחה במסעדה גם החצר רחבת הידיים המשתרעת על יותר מ-200 מ"ר ומציעה ישיבה תחת עצי החרוב או פרגולת הגפנים לצד בר משקאות קלים, בירות ערק ויין מתוצרת עצמית מקומית.

מסעדת ראי – בולגרית גלילית מקומית | כפר ראמה | ראשון-שבת 09:00-23:00 | הזמנות בטלפון 04-8368631 או 054-7453734.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס