הבראנץ' האפריקאי של שף אלעזר טמנו חוזר לסופשבוע אחד עתיר בטעמים

לאחר פופ אפ מוצלח במיוחד, שף אלעזר טמנו חוזר עם אפרו בראנץ' ייחודי לסופשבוע אחד בלבד בגלריית אירופה החדשה בתל אביב. כל הפרטים.
אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה
אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה | צילום: חיים יוסף

לאחר הפופ אפ המוצלח בחלל האירועים "קן הקוקייה" ביפו ביולי האחרון, שף אלעזר טמנו חוזר עם בראנץ' אפריקני-אתיופי עם טאץ' מודרני לסופשבוע אחד עתיר בטעמים (29-30.11), זאת במסגרת השקת אירועי קולינריים-תרבותיים בחלל האירועים החדש גלריה אירופה בתל אביב.

החלל ממוקם במבנה היסטורי ועבר שיפוץ מקיף על ידי אנשי קפה אירופה הפופולרי וצפוי להציע בהמשך מבחר של שיתופי פעולה מסקרנים עם אנשי קולינריה ומסעדות אהובות בעיר כמו מקדש הבשר של M25, קפה אורבי ועוד הפתעות שלא כדאי לפספס.

אפרו-בראנץ' בגלריה אירופה – מה יש לזלול?

כל מי שלא הספיק לטעום את היצירות יוצאות הדופן בסיבוב הקודם, יוכל לרפד את בטנו היטב עם אפרו-בראנץ' כהלכתו עם שלל מנות כמו קיטפו – טרטר בקר בחמאה מזוקקת עם ממרח פשתן, איולי ליים וקריספי תפוח אדמה על אינג'רה מסורתית או שירו אינגודיי – חומוס אתיופי אדום עם פטריות צלויות וטחינה.

עוד תמצאו מנות כמו סלט מנגו ועלים חריף; טרטר דג מאגם אווסה עם רוטב דלעת מוחמצת, שמן ברברה וקרקר טף; לביבת פלנטיין מטוגנת עם תבשיל מנגולד בקארי ופטה כבשים; שיפוד פרגית בגלייז תמרהינדי ורוטב בוטנים אפריקאי על אינג'רה ועוד שלל מנות מהמטבח האתיופי בפרשנות אישית מודרנית של טמנו. מחירי המנות ינועו בין 45-74 ש"ח.

לצד כל אלו יוגשו קינוחים מסקרנים מבית השפית-קונדיטורית דנה חי, זוגתו של טמנו, כמו מוס שוקולד מריר וקפה אתיופי עם קרם אנגלז, פופקורן, עוגיית בוקולו מקמח תירס ושוקולד לבן מקורמל.

באגף המשקאות תמצאו את הבונה – קפה אתיופי בקלייה ביתית אותנטית ומבחר של משקאות אלכוהוליים וקוקטיילים ייחודיים מבית היוצר של המיקסולוג ייגור פראוזנקו כמו "Hell and Heaven" – ג'יימסון בלק ברל, דבש, ג'ינג'ר, לימון והל שחור.

פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה
פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה | צילום: דנה חי

שף אלעזר טמנו פרץ לתודעה הקולינרית המקומית כשהשתתף בתור מתמודד בריאליטי האוכל של רשת "המסעדה הבאה של ישראל" שזכה עד כה לעונה אחת עם סטודיו גורשה, כשהציג מטבח פיוז'ן אפריקאי המשלב בין האוכל המסורתי לבין הישראלי העכשווי.

עוד בטרם הפריצה, עבד טמנו בשלל מסעדות אהובות בעיר, מדלידה ועד ג'ורג' וג'ון המוערכים ועסק באמנות שמתכתבת עם התשוקה הקולינרית והמחקר המעמיק של המטבח האפריקאי.

אפרו בראנץ' סופשבוע של אלעזר טמנו | גלריה אירופה, הרצל 3, תל אביב יפו | שישי-שבת, 29-30/11, 11:00-18:00 | הזמנות באתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פופ אפ אויסטרים בבר בושוויק
קפיצה לאירופה: פופ אפ אויסטרים מרענן לקיץ בבר הבושוויק
אירועים קולינריים
שף ענר בן רפאל
Round Tables 2024: פיין דיינינג יהודי במסעדות המובילות בישראל
אירועים קולינריים
פסטיבל האוכל 2022 תל אביב Eat - מה כדאי לאכול?
פסטיבל האוכל 2022 תל אביב-EAT: המלצות ואזהרות
אירועים קולינריים
בראנץ' ספרדי לקיץ של בית קנדינוף
בין יפו לספרד: הבראנץ' הקליל של בית קנדינוף לקיץ
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
מנצחים את הקיץ: קירור בירה ומשקאות תוך 10 דקות
טיפים למטבח
כך תשברו ביצים ביד אחת כמו השפים
טיפים למטבח
כל השיטות: איך לנקות כיריים חשמליות בקלות וביעילות
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל