הבראנץ' האפריקאי של שף אלעזר טמנו חוזר לסופשבוע אחד עתיר בטעמים

לאחר פופ אפ מוצלח במיוחד, שף אלעזר טמנו חוזר עם אפרו בראנץ' ייחודי לסופשבוע אחד בלבד בגלריית אירופה החדשה בתל אביב. כל הפרטים.
אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה
אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה | צילום: חיים יוסף

לאחר הפופ אפ המוצלח בחלל האירועים "קן הקוקייה" ביפו ביולי האחרון, שף אלעזר טמנו חוזר עם בראנץ' אפריקני-אתיופי עם טאץ' מודרני לסופשבוע אחד עתיר בטעמים (29-30.11), זאת במסגרת השקת אירועי קולינריים-תרבותיים בחלל האירועים החדש גלריה אירופה בתל אביב.

החלל ממוקם במבנה היסטורי ועבר שיפוץ מקיף על ידי אנשי קפה אירופה הפופולרי וצפוי להציע בהמשך מבחר של שיתופי פעולה מסקרנים עם אנשי קולינריה ומסעדות אהובות בעיר כמו מקדש הבשר של M25, קפה אורבי ועוד הפתעות שלא כדאי לפספס.

אפרו-בראנץ' בגלריה אירופה – מה יש לזלול?

כל מי שלא הספיק לטעום את היצירות יוצאות הדופן בסיבוב הקודם, יוכל לרפד את בטנו היטב עם אפרו-בראנץ' כהלכתו עם שלל מנות כמו קיטפו – טרטר בקר בחמאה מזוקקת עם ממרח פשתן, איולי ליים וקריספי תפוח אדמה על אינג'רה מסורתית או שירו אינגודיי – חומוס אתיופי אדום עם פטריות צלויות וטחינה.

עדכונים טעימים למייל!

עוד תמצאו מנות כמו סלט מנגו ועלים חריף; טרטר דג מאגם אווסה עם רוטב דלעת מוחמצת, שמן ברברה וקרקר טף; לביבת פלנטיין מטוגנת עם תבשיל מנגולד בקארי ופטה כבשים; שיפוד פרגית בגלייז תמרהינדי ורוטב בוטנים אפריקאי על אינג'רה ועוד שלל מנות מהמטבח האתיופי בפרשנות אישית מודרנית של טמנו. מחירי המנות ינועו בין 45-74 ש"ח.

לצד כל אלו יוגשו קינוחים מסקרנים מבית השפית-קונדיטורית דנה חי, זוגתו של טמנו, כמו מוס שוקולד מריר וקפה אתיופי עם קרם אנגלז, פופקורן, עוגיית בוקולו מקמח תירס ושוקולד לבן מקורמל.

באגף המשקאות תמצאו את הבונה – קפה אתיופי בקלייה ביתית אותנטית ומבחר של משקאות אלכוהוליים וקוקטיילים ייחודיים מבית היוצר של המיקסולוג ייגור פראוזנקו כמו "Hell and Heaven" – ג'יימסון בלק ברל, דבש, ג'ינג'ר, לימון והל שחור.

פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה
פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה | צילום: דנה חי

שף אלעזר טמנו פרץ לתודעה הקולינרית המקומית כשהשתתף בתור מתמודד בריאליטי האוכל של רשת "המסעדה הבאה של ישראל" שזכה עד כה לעונה אחת עם סטודיו גורשה, כשהציג מטבח פיוז'ן אפריקאי המשלב בין האוכל המסורתי לבין הישראלי העכשווי.

עוד בטרם הפריצה, עבד טמנו בשלל מסעדות אהובות בעיר, מדלידה ועד ג'ורג' וג'ון המוערכים ועסק באמנות שמתכתבת עם התשוקה הקולינרית והמחקר המעמיק של המטבח האפריקאי.

אפרו בראנץ' סופשבוע של אלעזר טמנו | גלריה אירופה, הרצל 3, תל אביב יפו | שישי-שבת, 29-30/11, 11:00-18:00 | הזמנות באתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

הערב ההודי חוזר אל מסעדת טאיזו

התגעגענו: הערב ההודי חוזר אל מסעדת טאיזו

חדשות האוכל
נטפליקס פותחת מסעדת פופ אפ

נטפליקס מציגה: מסעדת פופ אפ מהסרטים עם השפים הגדולים

חדשות האוכל
מסעדת יאסו חוגגת עשור עם השפים אבי ביטון וחיים כהן

מסעדת יאסו חוגגת עשור עם השפים אבי ביטון וחיים כהן

חדשות האוכל
פופ אפ אוכל אתיופי של שף אלעזר טמנו

שף אלעזר טמנו מציג: סדרת ארוחות אתיופיות במבטא ישראלי

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

שף ענר בן רפאל

Round Tables 2024: פיין דיינינג יהודי במסעדות המובילות בישראל

אירועים ופסטיבלים
אירועי Round Tables חוזרים לאחר 5 שנות היעדרות עם ארוחות מטבח עילית המפגישות בין שפים יהודים מובילים למסעדות הישראליות הלוהטות ביותר >>
פופ אפ לוטוס ביסקוף בדיזנגוף סנטר

חלום מתוק: פופ אפ מושחת שכולו לוטוס מגיע לדיזנגוף סנטר

אירועים ופסטיבלים
העוגייה הקרמלית הנחשקת בישראל מגיעה לפופ אפ מושחת במיוחד בדיזנגוף סנטר עם שלל קינוחי לוטוס, משקאות מפתים ופעילויות לכל המשפחה >>

מדריכים שאהבתם

זו הסיבה שאסור לשמור עגבניות טריות במקרר

מדריכים וטיפים

פותחים פה: 5 מאכלים להעלמת ריח שום מהפה במהירות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?