הבראנץ' האפריקאי של שף אלעזר טמנו חוזר לסופשבוע אחד עתיר בטעמים

לאחר פופ אפ מוצלח במיוחד, שף אלעזר טמנו חוזר עם אפרו בראנץ' ייחודי לסופשבוע אחד בלבד בגלריית אירופה החדשה בתל אביב. כל הפרטים.
אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה
אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה | צילום: חיים יוסף

לאחר הפופ אפ המוצלח בחלל האירועים "קן הקוקייה" ביפו ביולי האחרון, שף אלעזר טמנו חוזר עם בראנץ' אפריקני-אתיופי עם טאץ' מודרני לסופשבוע אחד עתיר בטעמים (29-30.11), זאת במסגרת השקת אירועי קולינריים-תרבותיים בחלל האירועים החדש גלריה אירופה בתל אביב.

החלל ממוקם במבנה היסטורי ועבר שיפוץ מקיף על ידי אנשי קפה אירופה הפופולרי וצפוי להציע בהמשך מבחר של שיתופי פעולה מסקרנים עם אנשי קולינריה ומסעדות אהובות בעיר כמו מקדש הבשר של M25, קפה אורבי ועוד הפתעות שלא כדאי לפספס.

אפרו-בראנץ' בגלריה אירופה – מה יש לזלול?

כל מי שלא הספיק לטעום את היצירות יוצאות הדופן בסיבוב הקודם, יוכל לרפד את בטנו היטב עם אפרו-בראנץ' כהלכתו עם שלל מנות כמו קיטפו – טרטר בקר בחמאה מזוקקת עם ממרח פשתן, איולי ליים וקריספי תפוח אדמה על אינג'רה מסורתית או שירו אינגודיי – חומוס אתיופי אדום עם פטריות צלויות וטחינה.

עדכונים טעימים למייל!

עוד תמצאו מנות כמו סלט מנגו ועלים חריף; טרטר דג מאגם אווסה עם רוטב דלעת מוחמצת, שמן ברברה וקרקר טף; לביבת פלנטיין מטוגנת עם תבשיל מנגולד בקארי ופטה כבשים; שיפוד פרגית בגלייז תמרהינדי ורוטב בוטנים אפריקאי על אינג'רה ועוד שלל מנות מהמטבח האתיופי בפרשנות אישית מודרנית של טמנו. מחירי המנות ינועו בין 45-74 ש"ח.

לצד כל אלו יוגשו קינוחים מסקרנים מבית השפית-קונדיטורית דנה חי, זוגתו של טמנו, כמו מוס שוקולד מריר וקפה אתיופי עם קרם אנגלז, פופקורן, עוגיית בוקולו מקמח תירס ושוקולד לבן מקורמל.

באגף המשקאות תמצאו את הבונה – קפה אתיופי בקלייה ביתית אותנטית ומבחר של משקאות אלכוהוליים וקוקטיילים ייחודיים מבית היוצר של המיקסולוג ייגור פראוזנקו כמו "Hell and Heaven" – ג'יימסון בלק ברל, דבש, ג'ינג'ר, לימון והל שחור.

פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה
פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה | צילום: דנה חי

שף אלעזר טמנו פרץ לתודעה הקולינרית המקומית כשהשתתף בתור מתמודד בריאליטי האוכל של רשת "המסעדה הבאה של ישראל" שזכה עד כה לעונה אחת עם סטודיו גורשה, כשהציג מטבח פיוז'ן אפריקאי המשלב בין האוכל המסורתי לבין הישראלי העכשווי.

עוד בטרם הפריצה, עבד טמנו בשלל מסעדות אהובות בעיר, מדלידה ועד ג'ורג' וג'ון המוערכים ועסק באמנות שמתכתבת עם התשוקה הקולינרית והמחקר המעמיק של המטבח האפריקאי.

אפרו בראנץ' סופשבוע של אלעזר טמנו | גלריה אירופה, הרצל 3, תל אביב יפו | שישי-שבת, 29-30/11, 11:00-18:00 | הזמנות באתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

פופ אפ לוטוס ביסקוף בדיזנגוף סנטר

חלום מתוק: פופ אפ מושחת שכולו לוטוס מגיע לדיזנגוף סנטר

אירועים ופסטיבלים
פופ אפ חלות של ארז קומורבסקי ובית הספר דנון

רק בסופשבוע: היריד שמציע ריבת שמן זית של רהב וחלות של קומרובסקי

אירועים ופסטיבלים
מסעדת קילומטרז' - המסעדה הבאה של ישראל

מסעדת קילומטראז' ניצחה בגמר המסעדה הבאה של ישראל

חדשות האוכל
המסעדה הטובה בישראל - דוקו-אוכל על שף יובל בן נריה

המסעדה הטובה בישראל: דוקו-אוכל אישי על שף יובל בן נריה

חדשות האוכל

טרי מהתנור

שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב

שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

אירועים ופסטיבלים
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר >>
בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>

מדריכים שאהבתם

כל הטעויות הנפוצות בבישול פסטה ואיך תמנעו מהן

מדריכים וטיפים

איך להוריד ריח של שום מהידיים – השיטות המובילות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?