שף אלעזר טמנו מציג: פופ אפ אפריקאי עם בראנץ' מסקרן במיוחד

שף אלעזר טמנו חוזר עם סטודיו גורשה לפופ אפ של חודש שלם עם תפריט פאן אפריקאי ייחודי ובראנץ' שבת פיוז'ן אתיופי יוצא דופן בבית הקוקיה ביפו.
פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה
פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה | צילום: דנה חי

שף אלעזר טמנו חדר לתודעה לפני כשנתיים כשהשתתף בתוכנית הריאליטי של רשת "המסעדה הבאה של ישראל". סטודיו גורשה של טמנו בלט בין המתחרים בזכות מטבח הפיוז'ן האפריקאי הייחודי ששילב בין קלאסיקה ומסורת לבין העולמי, העכשווי והישראלי.

מלבד סטודיו גורשה שכיכבה בתוכנית, טמנו עבד במסעדות נחשבות בעיר כמו דלידה וכסו שף בג'ורג' וג'ון, זאת במקביל לחקר מעמיק של המטבח האפריקאי ויצירת אמנות שמתכתבת עם התשוקה שלו לקולינריה.

מי שירצה לטעום מהיצירות של טמנו וסטודיו גורשה, יוכל לעשות זאת בחודש הקרוב (10.7-3.8) בחלל האירועים "קן הקוקיה" ביפו, שם ייערך פופ-אפ מסקרן במיוחד עם תפריט ערב עשיר בכל רביעי וחמישי ובראנץ' שבת יוצא דופן. כל זאת לצד תפריט יין מותאם באוצרות של הגפן – חצר יין מקומי.

בתפריט שלו הוא מציע מגוון מנות המשלבות בין המטבח האתיופי למטבחים אפריקאים אחרים, מגאנה וניגריה ועד לסודן ואריתריאה. את כל אלו הוא משלב גם עם טעמים אירופאיים, קריביים וישראליים של כאן ועכשיו.

תפריט ערב פאן אפריקאי

בתפריט הערב תמצאו בין השאר דאבו – לחם אתיופי מתובל וחמאת צ'וו; שיפוד אינגודיי – מיקס פטריות צלויות עם קרם שירו, סלסה ירוקה, טחינה ופרוסת דאבו; סלט מנגו עם לליק, ויניגרט מנגו ואוואזה, בצל סגול, עשבים ואגוזים מקורמלים בצ'ו או קרפצ'יו דובה עם דלעת מעושנת, חמאת חילבה, רוטב חרדל חריף ושומשום קלוי

עוד תמצאו קורקט דיניצ' תפוח אדמה ומוצרלה עם קטשופ אוואזה, פסטו שומשום וברזאולה; קיטפו טרטר בקר בחמאה מזוקקת, ממרח פשתן, איולי ליים וקריספי תפוח אדמה על אנג'רה; טרטר דג מאגם אוואסה ברוטב דלעת מוחמצת, שמן ברברה וקרקר טף; כיסון אנג'רה פריכה במילוי תבשיל שפונדרה חריף, קם תירס וסלסת אנג'רה

וזה עוד לא הכול – תוכלו לטעום גם אסא טיבס עם קריספי פיש, קרם עגבניות שרי ונוג, אוואזה, איולי ליים ועלים פריכים על אנג'רה ושיפוד סינטה ושומן טלה בגלייז תמרהינדי וסלסת אנג'רה.

לקינוח יוצעו מילפיי שומשום עם שכבות טוויל מקמח טף, פטיסייר שומשום, קרמל שומשום מלוח וריבת תותים ומארה – טארט דבש אתיופי עם חמאה חומה, הל אתיופי וקציפת יוגורט. כל זאת בליווי של בירה או אוזו אתיופי ותפריט יין מותאם. המחירים נעים בין 38-69 ש"ח למנה.

ומה יש לזלול בבראנץ'?

באפרו בראנץ' בשבת תמצאו מנות כמו שירו פטריות עם חומוס אתיופי אדום, מיקס פטריות צלויות, טחינה, שמן ברברה ודאבו; ברוסקטת גומבו עם בריוש צלוי, רוטב פלפלים, שרימפס, איולי סלרי, במיה תירס ושמן שרימפס וג'ולוף שניצל – תבשיל פתיתים ברוטב פלפלים מעושן, שניצל, רוטב שמנת חמוצה ואנשובי.

פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה
פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה | צילום: דנה חי

עוד בתפריט הבראנץ' – בוקולו תירס מעושן בפחם עם קרם תירס, סלסת אנג'רה וחמאת צ'וו; קיטפו טרטר בקר בחמאה מזוקקת עם ממרח פשתן, איולי ליים וקריספי תפוח אדמה על אנג'רה; טרטר דג מאגם אוואסה עם רוטב דלעת מוחמצת, שמן ברברה וקרקר טף; גספאצ'ו עגבניות צהובות עם סלט ענבים חריף, אורוגולה ובצל סגול ושיפוד אוצ'ולוני – שיפוד פרגית בגלייז תמרהינדי, רוטב בוטנים אפריקאי וסלט בוטנים מעושן על אנג'רה.

בקינוחים תמצאו מארה – טארט דבש אתיופי עם חמאה חומה, הל אתיופי וקציפת יוגורט; עוגיית בוקולו – עוגיית תירס חמה עם שוקולד לבן מקורמל לצד בונה – קפה אתיופי בקלייה ביתית. ברקע ינגן דיג'יי באווירת שבת ואת הקירות יעטרו שלל הדפסים של טמנו שנוצרו עבור יריד "צבע טרי" בשנה שעברה.

אלעזר טמנו מגיע לקן הקוקיה | עולי ציון 26, יפו | רביעי-שבת 10.7-3.8 | רביעי-חמישי מ-18:00 | שבת 11:00-17:00 | פרטים והזמנות באתר אונטופו

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
ג'ירף חוגגת 28 עם תפריט ספיישלים מיוחד
יש לי יום הולדת: ג'ירף חוגגת 28 עם תפריט ספיישל לשבועיים בלבד
חדשות האוכל
מסעדת אונו - מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו
ארוחת בוקר איטלקית מול הים: נפתחה מסעדת אונו בעכו
חדשות האוכל
מסעדת מנרה הכשרה בתל אביב
נפתחה מסעדת מנרה הכשרה על חוף ימה של תל אביב
חדשות האוכל
House of Rose - פופ אפ אמנותי קולינרי ורוד
House of Rosé: פופ אפ אמנותי קולינרי על טהרת הצבע הורוד
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
זכוכית או פלסטיק: המדריך לבחירת קופסאות אחסון למטבח
טיפים למטבח
פריך ולוהט: זו הטמפרטורה המדויקת לטיגון שניצל מושלם
טיפים למטבח
זו הסיבה שאסור לאחסן תפוחי אדמה ובצל יחד במטבח
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל