שף אלעזר טמנו מציג: פופ אפ אפריקאי עם בראנץ' מסקרן במיוחד

שף אלעזר טמנו חוזר עם סטודיו גורשה לפופ אפ של חודש שלם עם תפריט פאן אפריקאי ייחודי ובראנץ' שבת פיוז'ן אתיופי יוצא דופן בבית הקוקיה ביפו.
פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה
פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה | צילום: דנה חי

שף אלעזר טמנו חדר לתודעה לפני כשנתיים כשהשתתף בתוכנית הריאליטי של רשת "המסעדה הבאה של ישראל". סטודיו גורשה של טמנו בלט בין המתחרים בזכות מטבח הפיוז'ן האפריקאי הייחודי ששילב בין קלאסיקה ומסורת לבין העולמי, העכשווי והישראלי.

מלבד סטודיו גורשה שכיכבה בתוכנית, טמנו עבד במסעדות נחשבות בעיר כמו דלידה וכסו שף בג'ורג' וג'ון, זאת במקביל לחקר מעמיק של המטבח האפריקאי ויצירת אמנות שמתכתבת עם התשוקה שלו לקולינריה.

מי שירצה לטעום מהיצירות של טמנו וסטודיו גורשה, יוכל לעשות זאת בחודש הקרוב (10.7-3.8) בחלל האירועים "קן הקוקיה" ביפו, שם ייערך פופ-אפ מסקרן במיוחד עם תפריט ערב עשיר בכל רביעי וחמישי ובראנץ' שבת יוצא דופן. כל זאת לצד תפריט יין מותאם באוצרות של הגפן – חצר יין מקומי.

עדכונים טעימים למייל!

בתפריט שלו הוא מציע מגוון מנות המשלבות בין המטבח האתיופי למטבחים אפריקאים אחרים, מגאנה וניגריה ועד לסודן ואריתריאה. את כל אלו הוא משלב גם עם טעמים אירופאיים, קריביים וישראליים של כאן ועכשיו.

תפריט ערב פאן אפריקאי

בתפריט הערב תמצאו בין השאר דאבו – לחם אתיופי מתובל וחמאת צ'וו; שיפוד אינגודיי – מיקס פטריות צלויות עם קרם שירו, סלסה ירוקה, טחינה ופרוסת דאבו; סלט מנגו עם לליק, ויניגרט מנגו ואוואזה, בצל סגול, עשבים ואגוזים מקורמלים בצ'ו או קרפצ'יו דובה עם דלעת מעושנת, חמאת חילבה, רוטב חרדל חריף ושומשום קלוי

עוד תמצאו קורקט דיניצ' תפוח אדמה ומוצרלה עם קטשופ אוואזה, פסטו שומשום וברזאולה; קיטפו טרטר בקר בחמאה מזוקקת, ממרח פשתן, איולי ליים וקריספי תפוח אדמה על אנג'רה; טרטר דג מאגם אוואסה ברוטב דלעת מוחמצת, שמן ברברה וקרקר טף; כיסון אנג'רה פריכה במילוי תבשיל שפונדרה חריף, קם תירס וסלסת אנג'רה

וזה עוד לא הכול – תוכלו לטעום גם אסא טיבס עם קריספי פיש, קרם עגבניות שרי ונוג, אוואזה, איולי ליים ועלים פריכים על אנג'רה ושיפוד סינטה ושומן טלה בגלייז תמרהינדי וסלסת אנג'רה.

לקינוח יוצעו מילפיי שומשום עם שכבות טוויל מקמח טף, פטיסייר שומשום, קרמל שומשום מלוח וריבת תותים ומארה – טארט דבש אתיופי עם חמאה חומה, הל אתיופי וקציפת יוגורט. כל זאת בליווי של בירה או אוזו אתיופי ותפריט יין מותאם. המחירים נעים בין 38-69 ש"ח למנה.

ומה יש לזלול בבראנץ'?

באפרו בראנץ' בשבת תמצאו מנות כמו שירו פטריות עם חומוס אתיופי אדום, מיקס פטריות צלויות, טחינה, שמן ברברה ודאבו; ברוסקטת גומבו עם בריוש צלוי, רוטב פלפלים, שרימפס, איולי סלרי, במיה תירס ושמן שרימפס וג'ולוף שניצל – תבשיל פתיתים ברוטב פלפלים מעושן, שניצל, רוטב שמנת חמוצה ואנשובי.

פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה
פופ אפ פאן אפריקאי של אלעזר טמנו בקן הקוקיה | צילום: דנה חי

עוד בתפריט הבראנץ' – בוקולו תירס מעושן בפחם עם קרם תירס, סלסת אנג'רה וחמאת צ'וו; קיטפו טרטר בקר בחמאה מזוקקת עם ממרח פשתן, איולי ליים וקריספי תפוח אדמה על אנג'רה; טרטר דג מאגם אוואסה עם רוטב דלעת מוחמצת, שמן ברברה וקרקר טף; גספאצ'ו עגבניות צהובות עם סלט ענבים חריף, אורוגולה ובצל סגול ושיפוד אוצ'ולוני – שיפוד פרגית בגלייז תמרהינדי, רוטב בוטנים אפריקאי וסלט בוטנים מעושן על אנג'רה.

בקינוחים תמצאו מארה – טארט דבש אתיופי עם חמאה חומה, הל אתיופי וקציפת יוגורט; עוגיית בוקולו – עוגיית תירס חמה עם שוקולד לבן מקורמל לצד בונה – קפה אתיופי בקלייה ביתית. ברקע ינגן דיג'יי באווירת שבת ואת הקירות יעטרו שלל הדפסים של טמנו שנוצרו עבור יריד "צבע טרי" בשנה שעברה.

אלעזר טמנו מגיע לקן הקוקיה | עולי ציון 26, יפו | רביעי-שבת 10.7-3.8 | רביעי-חמישי מ-18:00 | שבת 11:00-17:00 | פרטים והזמנות באתר אונטופו

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת בר ים בעיר התחתית בחיפה

בר ים: בר-אוכל אינטימי בעיר התחתית בחיפה

חדשות האוכל
מאפיית מטרלו חוזרת לתל אביב

מאפיית מטרלו חוזרת לתל אביב – והפעם לחודש שלם

חדשות האוכל
פופ אפ חלות של ארז קומורבסקי ובית הספר דנון

רק בסופשבוע: היריד שמציע ריבת שמן זית של רהב וחלות של קומרובסקי

אירועים ופסטיבלים
בריוש ג'לאטו בפופ אפ גלידות של קאזה טואה

פופ אפ גלידות בקאזה טואה: בריוש ג׳לאטו כבר טעמתם?

חדשות האוכל

טרי מהתנור

פיצה איקס תל אביב

ממודיעין לעיר הגדולה: פיצה איקס כובשת את תל אביב ולא מתכוונת לעצור

חדשות האוכל
לאחר שכבשה בסערה את בלייני העיר תל אביב, פיצה איקס ממודיעין מתרחבת עם סניף בנחלת בנימין ושדרוג לסניף דיזנגוף עם שלל מנות חדשות ומסעירות >>
המסיבתות: פסטיבל תותים בשוק האיכרים בנמל תל אביב

המסיבתות: פסטיבל התותים הגדול מגיע לנמל תל אביב

אירועים ופסטיבלים
עונת התותים מגיעה לשיאה עם פסטיבל תותים מתוק במיוחד בשוק איכרים בנמל תל אביב. קינוחי תות מפתים, יצרנים מכל הארץ, סדנאות ופעילויות לכל המשפחה >>

מדריכים שאהבתם

אם כבר מקושקשת – שתהיה רכה ואוורירית כמו ענן

מדריכים וטיפים

לא צריך לגרד: איך לנקות פסטה שנדבקה לתחתית הסיר?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?