איזה קישקע: 5 מנות החמין הכי טובות בתל אביב

רק כמה טיפות של גשם ושוב אנחנו מפנטזים על צ'ולנט מהביל ועמוס כל טוב. אספנו את 5 מנות החמין הטובות בתל אביב שיעשו לכם את החורף הקרוב
5 מנות החמין הטובות בתל אביב - חמין של מסעדת סנדר
5 מנות החמין הטובות בתל אביב - חמין של מסעדת סנדר | צילום: מיטל סלומון
שיתוף

אנחנו לא צריכים באמת תירוץ בכדי להזמין לעצמנו סיר חמין מפנק ומהביל אבל אם הגיעו כמה טיפות של גשם בסוף שבוע, מי אנחנו שנגיד לא. חמין, צ'ולנט, טשולנט, סחינה, טבית – בסופו של יום הרעיון גדול מהשם עצמו.

עוד טעימה: פסטיבל ארוחות מהספרים – אירוע מחווה לאוכל יהודי

לאחר זלילה במיטב המסעדות היהודיות שיש לעיר להציע, בחרנו את 5 מנות החמין הכי טובות בתל אביב שישלחו אליכם סיר עמוס בכל טוב שיעשה לכם נעים בבטן.

החמין הכי טוב בתל אביב – 5 הגדולים

דליקטסן

בדליקטסן של רותי ברודו כמו בדליקטסן נצמדים לקלאסיקות המוכרות והאהובות ומבצעים אותן בדייקנות, בלי התחכמויות מיותרות ובנדיבות.

סיר החמין של דליקטסן מתבשל לילה שלם על פלטה של שבת ומכיל בתוכו בשר בקר, חיטה, שעועית, תפוחי אדמה, קישקע וביצים שהתערבלו יחדיו במשך שעות והושחמו היטב.

חמין של דליקטסן
חמין של דליקטסן | צילום: עידית בן עוליאל

בנוסף מציעים בדליקטסן ארוחת חמין מיוחדת ל-6 אנשים במחיר של 558 ש"ח שכוללת מלבד החמין המדובר גם חלה קלועה, הרינג בשמנת, כבד קצוץ, חזרת אדומה, מלפפונים חמוצים, צנונית ורוגלך שוקולד ועוגה בחושה של הבייקרי לקינוח.

חמין של דליקטסן | 312 ש"ח לסיר המתאים ל-6 סועדים, 558 ש"ח לארוחת חמין ל-6 סועדים | להשיג בסוף השבוע בסניפים ובאתר בהזמנה מראש

שמוליק כהן

מסעדת שמוליק כהן מגישה חמין הרבה לפני רוב המסעדות שאתם מכירים. למעשה החמין מכבב בתפריט של שמוליק מאז שנת 1936 עם 4 מנות שונות – צ'ולנט ללא תוספות חיטה, גריסים, תפוחי אדמה ושעועית (53 ש"ח), צ'ולנט עם בשר (96 ש"ח), צ'ולנט עם קישקע (95 ש"ח ועוד אחד שמשלב את התבשיל האהוב עם קישקע ובשר גם יחד (115 ש"ח).

חמין של שמוליק כהן
חמין של שמוליק כהן | צילום: אסף קרלה

החמין במקום מבוסס על מתכון של סבתה של בעלת המסעדה ציפי רוזין והוא מכיל גריסים, שעועית, תפוחי אדמה, מח עצם, בשר ראש ומילוי של קישקע בצורת קבב ללא הקישקע. את החמין במקום מכינים יחד בסיר ולא בשקיות נפרדות, מה שמאפשר לטעמים להתמזג אל תבשיל אחד מפנק.

צ'ולנט של שמוליק כהן | הרצל 146, תל אביב | הזמנות בטלפון 03-681-0222 ובאתר

סנדר

עוד מוסד תל אביב ותיק שמציע חמין מיום פתיחתו אי שם בימי הקמת המדינה יחד עם מבחר מאכלים מסורתיים של המטבח האשכנזי היא מסעדת סנדר האהובה משוק לוינסקי.

החמין של סנדר מגיע בסיר נירוסטה משפחתי מתנה ומכיל תפוחי אדמה, קישקע תוצרת עצמית, בשר בקר, 3 סוגי שעועית וביצים חומות. המתכון הוא מתכון משפחתי סודי אותו מבשל זמי שרייבר, דור שני למקימי המסעדה.

חמין של מסעדת סנדר
חמין של מסעדת סנדר | צילום: מיטל סלומון

אפשר להזמין חצי מנה או מנה של חמין עם או בלי קישקע ובשר (40-90 ש"ח), סיר חמין אישי (95 ש"ח), זוגי (189 ש"ח), משפחתי ל-4-5 סועדים (369 ש"ח) וגם סיר חמין ענק ל-6-8 סועדים (549 ש"ח)

חמין של מסעדת סנדר | לוינסקי 54, תל אביב | הזמנות בטלפון 055-9536665

קיטון

עוד מתחרה ותיקה על תואר המסעדה היהודית הטובה בתל אביב היא מסעדת קיטון המיתולוגים ברחוב דיזנגוף שמציעה מאז שנות הארבעים 3 מנות חמין – חמין נטו צמחוני, חמין עם בשר או קישקע וחמין קומפלט עם שעועית, תפוחי אדמה, בשר, גריסים וקישקע..

החמין של קיטון מבוסס על המתכון המקורי של סבתא של אורנה רסקין, דור שלישי במסעדה שמשמרת את הקלאסיקה עד היום.

חמין של מסעדת קיטון
חמין של מסעדת קיטון | צילום: דניאל לילה

במקום מציעים חמין נטו צמחוני (52 ש"ח), חמין עם בשר או קישקע (69 שקלים), וחמין קומפלט הכולל גם בשר וגם קישקע (79 שקלים).

החמין של קיטון | דיזינגוף 145 תל אביב | הזמנות בטלפון 03-5233679 ובאתר

מסעדת וינה

מסעדת וינה מרחוב בן יהודה פחות מוכרת בקרב הדור הצעיר הטרנדי התל אביבי אבל פועלת בהתמדה מרשימה כבר 75 שנה כשכיום מנהל אותה הדור השלישי למקימיה עם אוכל פולני ואשכנזי אותנטי על פי המתכונים המקוריים של סבא וסבתא.

החמין של מסעדת וינה
החמין של מסעדת וינה | צילום: פייסבוק

תוכלו לטעום במסעדה חמין פולני קלאסי אותנטי (52 ש"ח), חמין עם קישקע משוק הכרמל וחמין עם בשר רך ונימוח (68 ש"ח).

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת